Tuesday, August 25, 2009

papa..nak tibi dlm kete satuuuuuu.....

entry ni khas buat papa mia n mija...wahahhhaahahaha....ye ar, asal mak ko nak online internet dlm keter jek, manjang budak2 ni dah terjerit2.... "mama nak upin ipin!!!"....."mama nak tom & jerry!!"...adoiyai potong stim tul mak ko sebagai pekebun tegar nieh...wakakkakaaaka...hah tgk le kemain khusyuk hah budak2 nie......
sampai ternganga2 n terjuih2 mulut......



khusyuk layan upin & ipin atau tom & jerry kat youtube....katun lain pun ade gak....kalo pasang cd balik2 ulang citer tu...kalo kat youtube...macam2 adoo hah...tgk le sampai muntah....
keh keh keh



kalo pasang citer nie...konpom senyap jek budak2 nie....cube kalo takde...kejap2 memekak gaduh rebut bantal...kejap2 rebut gule2....kejap2 baling2 selipar....aduh...tekanan aku



ermm time dieorg khusyuk layan youtube, akuleh laa tdo ngan aman..laki den plak boleh drive ngan aman...hihihihi....tapi tak puas ati gak le....kebun aku sape nak tgk ......wahahhaahah...so kesimpulannye....papa bam2 mucuk2...sila laa pasang tv kat keter.....kui kui kui....




pic selingan.....mase lik johor minggu lepas.....cucu yg rapat betul ngan atuknye...bekepit jek...
atuk n nenek johor ...tgu yeak...mia n mija balik cuti merdeka nie....4 arilagi cuti...amik extra ari jumaat....he he he he he




salam merdeka buat semua......










post signature


36 celoteh sahabat

comfirm arr kena beli satu lieya...hehehe...melayang la duit laki awak nanti...

August 25, 2009 at 1:46 PM

wajib beli lieya.aku tau camne perasaan ko..hahahaha.nanti kan bila dah pasang tv/dvd player tu kt keta,senyap la diorang..

tp kan, ada satu prob la..cam aku kan, tv tu dok kt seat depan,yg kt cermin kita dok solek2 tu kan.budak2 tu kt belakang,kadang tu diorang xbape nk nampak aku kena la menyeget ke tepi pintu tu..huuwaaaaaa.xpun tunduk sket.paling sadis aku terus rebahkan seat dan baring..hahahaha

tp kalo keta cam wish ke avanva ke depa leh buh kt tengah2 tu kan..hmm, bilalah nk beli keta tu..kakakak..tetiba tukar topik

tp, sgt ok beli tu lieya.especially kalo jln jauh.budak2 diam jek

August 25, 2009 at 2:12 PM

beli lieya.. aman ko nanti... aku beli portable dvd player..leh tgk tv gak.. bukan apa.. xde la risau tggl dlm ketakan.. selamat ... hehehe kt umah pun maryam leh layan gak.. saiz sama mcm yg letak dlm keta tu...

August 25, 2009 at 2:18 PM

mmg conpom kena beli br la terjaga kebun2 lieya tu hehehehe...budak2 mmg suke tgk kartun tu kan layannnnnnnnnn......

August 25, 2009 at 2:28 PM

heee.heee..beli je satu,murah je itu...heee.heeee

August 25, 2009 at 2:36 PM

beli jgn x beli lieya....aman suasana & perjalanan lebih tenteram.. leh lah mamanya menjaga kebun...hikhikhik

August 25, 2009 at 2:55 PM

tu ah kan..aku pon cam nk pasang satu tibi ar letak kt keta .. tp nk buh kt bakang seat dpn..(ceh mcm byk duit..igt pakai bmw ke) so lantak ko la tergolek trgelentang kt bakang.. leh la mak ko kroh2 kt dpn kan...kekekeke

August 25, 2009 at 3:11 PM

haaa..sah2..papanyer kena belikan kat budak2 ni letak dlm keta..nnt kalo travel jauh2 takde la bosan ye dak..

August 25, 2009 at 3:29 PM

btl2 pekebun tegar ko ye.smpi dlm kete pun ko layan jaga kebun..muahahaha!

ok gak kan psg..aman skit rase.kalau tak psg, mcm2 peel diorg buat nnt..hehe!

August 25, 2009 at 3:46 PM

hahah... dlm maksudnyer tuh.. budak² kalo travel jejauh.. borink cepat... cam kami la... nak balik kg kena drive 6 @ 7 jam... harus beli la rasanya... xpe.. sementara waktu pakai lappy lu...

August 25, 2009 at 4:25 PM

confirm nanti papa belikan tu lieya..ha..lieya akak pun macam zuera,nanti ko rasala dia nak tgk tv tak nampak kita dia suruh beralih..tapi kalau keta besar takpe lieya luas..ni keta waja letak la kat bahagian dpn kat cermin kecik tu..tension bila erfan siap langgar2 tudung senget benget..sabar je la

August 25, 2009 at 4:30 PM

lieya, wajib beli tu.. anak2 sha ni nk suruh dok diam lam keta kena on tv. keta x stat lg dh suruh on.. ayah bwk keta ibu leh tdo ngn aman.. he he..

August 25, 2009 at 5:27 PM

Hmm...ni perang saraf nampaknya...kalau dah kuar entry ni, papa tepaksa la comment..ok la khamis dan jumaat ni papa cuti, nanti kasi pasang satu..tapi yang peninnye nak pakai yang camne...Hmmmm...kene survey dulu ar..

August 25, 2009 at 8:50 PM

muwahahahaahhaah...okey2..cun!!! abg kasi pasang yg 32' plasma tau....kalo ade yg sekali ngan set karaoke pun best gak...hahahahaha

lariiiiiiiiiiiiiiii....

August 25, 2009 at 9:00 PM

upin dan ipin..? hahah! blehh geng ngan sara wawa nehh..

blog akak pon dah letak upin dan ipin.. sara suh letak.. dah mcm blog bebudak laks..

August 25, 2009 at 9:00 PM

Huh? 32 inci. Ingat personaku itu lori 2 tan ke boleh letak tv lcd...OoO tidakk..siap nak set karaoke plak tuh, confirm bawa kete tbabas.. muahahahaha..

August 25, 2009 at 9:05 PM

hamboi2.. khusyuknyee bile dpt tgk upin ipin erk.. klu mcm tu jenuh r mama mia n mija kene cr citer tuh kn.. hehee..

August 25, 2009 at 10:08 PM

don't worry lieya...
ari ni jugak cik abe mu belikn...
gomen pon dh gaji kn kn kn...ekekeke...

August 25, 2009 at 11:00 PM

wei lieya ko sebut mucuk2 aku ter ingat "sesuatu" hahaha

August 26, 2009 at 8:17 AM

ha...dpt bonus leh r bli tv dlm keta....dpat ke tak kita bonus eks?

August 26, 2009 at 8:28 AM

tak abis2 ngn upin n ipin ek budak berdua tuh heheheheh....
kusyuk sampai tak ingt apa hehehe...
mmg kene beli lg 1 laptop lah lieya heheheheh

August 26, 2009 at 9:04 AM

kalo pakai mpv lg syokkan...
hmmm kalo dpt wish lg lah syoknyee......
lieya happy holiday n slmt Hari
Merdeka!!!!!

August 26, 2009 at 9:23 AM

ha cik abg dah setuju tu...yelah bg budak2 diam kat dlm kete kan...pk jgk nak pasang tapi kang sy plak yg muntah, asyik2 cite yg sama jer..he he he..
lenkali kan lieya kalu nk sesuatu tu terus buat n3, confirm cik abg tunaikan...he he he

August 26, 2009 at 12:37 PM

dh kembang2 dh hidung dana nih...
ayoyo camne nih

August 26, 2009 at 12:38 PM

ehem ehem cik shah kita dah bagi geren lite tu..apa lagi, sebelum balik kampung johor ni bleh ar pasang. tak la boring perjalanan balik kampung kan.

pasni siap la segala mala CD dalam keta.. gerenti mia dan mija tak kelip2 mata tengok tb dalam keta. hehehe

August 26, 2009 at 2:12 PM

Hye...lieya!!
Haaaaa kali ni kenal pon selisih ngan reen tadi ek...huhu!!
Beli mop tu snang sket..xyah susah nak perah ngan tangan...

Owhhhh anak dara lieya pon sama ngan zaraa ehh..tgok upin ipin x penah nak jemu....
Mia n mija tgok guna lappy lieya,sib baik kecik molek jer lappy tu..kalu x susahla nak bukak dlm keta....huhu!!
Yelah kan aman sikit mak dia..xde gangguan....hehe!!

Rajin tol la lieya jadik pekebun,huhu!
Ooo nak lik kg lg ek..4 ari coti tuuuu,huhu!!
Salam 52 Merdeka, Lieya.....

August 26, 2009 at 2:37 PM

asik berkebun je eh..smpi blog pun dh bersawang..

aku kalo mintak kt laki aku dia tya balik..tido kt dlm keta ke..smpi nk tibi..hahaha..ko xpelah lieya..lentuk2 manja dapatlah tu kot nanti..hehehe..

August 26, 2009 at 2:58 PM

wah lps nie syok ler ank2 dara ku tu...dpt dvd kat dlm kereta....sambil berjalan boleh layan dvd.....

August 26, 2009 at 3:37 PM

selamat berpuasa lieya!!! sori lambat wish..maklumla jrg sgt kat blog ni....akak pun dah jadi pekebun tegar mcm awak..hahaha....

amboi2 dua badek ni...khusyuk ya layan youtube..dlm kete pun jadila yaa.... yg si mama pun blh tahan...sempat lagi nak online tgk kebun tu.... guna broadband senangla kan..kat mana2 pun blh...hehehe... kalau la kat hp blh tgk kebun kan best....cuma kecikla pulak screennya yaa... hehehe...

haa papa mia & mieja..apa lagi.... makbulkan permintaan mama diorang...

August 27, 2009 at 6:12 AM

ohh peminat citer Upin Ipn..sama dg hero2 akak suka betul citer upin ipin.mmg tenang sikit masa travel kalau ada DVD .... anak2 tak boring dlm perjln...kalau tidak membising..tambah cam akak 4 hero...bingit dibuatnya.
biasa anak2 akak siap pilih citer2 yg diorg nak tengok sepjg perjln...aman damai mrk tengok citer...

August 27, 2009 at 7:43 AM

sokong sokong

kasi yg besar sikit yerrrr

suruh shah pasang kat seat belakang...ngeh ngeh nghe...

August 27, 2009 at 1:06 PM

perrghhh.. sempat lagi layan movie guna laptop dlm keter! harus la ko sambar LCD satu Lieyaa.. hehehhehe
Tapi kalau pasang better pasang kat belakang.. Izan pasang kat depan side mirror jenuh nak suh Danish duk belakang sebab mesti dia nak duk kat tengah seat depan tu tengok! Susah bapaknya nak drive ! iskk isk iskk iskk

August 27, 2009 at 1:24 PM

hehehe.. ala dorang mintak tb satu je liya.. bukan 10.. wakakkaka.. pasang aje la.. hehehe.

selamat berpuasa dari akak sekeluarga..

August 27, 2009 at 10:26 PM

memang pun lieya....aman doniaaa bila diorang ngadap citer diorang dalam keter...hati kita senang nak tido...hahahaha

August 28, 2009 at 8:10 AM

apa lagi cik syah..beli lah..menggembirakan hati anak2 adalah pahala..ndak mak2 nyer..keh3..
lieya aku siap promote lagi ni..tinggal surah jer aku tak kuarkan lagi ni..
Mia Mija dah besar..Rizqi tak leh lagi..gatal tangan..jap2 dia on, of..on..of..rosak ler jawabnya...

August 28, 2009 at 10:20 AM

salam...
samalah mcm nurin...asyik2 cd upin dgn ipin aje...
bagus juga kalau pasang tv/dvd player dlm kete tu...kena bodek hubby lieya lebih sikitlah...hehehehhe

August 28, 2009 at 11:31 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy