Friday, August 14, 2009

si kaki GENTEL.....

dlm umah lieya ade sorang budak yg kuat menggentel....sape lagi...si mia ler....asal membotol jek sure cari bende yg boleh digentel....lagi sedap bende yg digentel lagi laju lee die menyedut susu....


tgk...kemain khusyuk gentel bantal...



tu okey laa kalo ade bantal....agak2 takde bantal...hujung baju apaknye pun jadik
kejadian belaku mase on the way nak gi taska.....



bantal yg ade kat dlm kete ni tak best bucunye tuk digentel....

hujung kolar apaknye pun jadik...lantak kome laaa...asalkan bahagiyeeeeeee...tapi pelik gak ni, agak2 die ikut peel sape laa yg suke menggentel ni kan....huwahahahahaahahah



selalu selingan ade video kan...tapi kali nie selingannye gambar2 mate2 ku ....hihihi....hasil2 dari gune color pallete tuh....saje gedik2 amik gambar lepas makeup nak gi keje tuh....sekarang ni hari2 mia main teka2 kaler mate aku tiap2 pagi nak gi keje....kih kih kih

*
*
*
*
*
V


nie tema hijau.....lieya gune 5 kaler ....putih + kuning + light hijau+ hijau garang + coklat (utk rahang mate) ....lieya ni mate besar so kat rahang tak berape sesuai nak pakai gelap2 sangat...nampak lagi galak mate tu karang....he he he






nie lieya gune 4 kaler...putih + light brown + biru + coklat gelap (utk rahang mate)






yg ni plak lieya gune kaler putih + pink + light purple + purple gelap + maroon (utk rahang mate)






yg nie lieya gune kaler putih + light biru + biru pekat sikit + grey (utk rahang mate)



*** oh yea, sesiape yg nak belajar care gune eyeshadow, pegi kat Youtube, lepas tu taip jek tutorial eyeshadow kat ruangan search tu...haaa macam2 ado..step by step die akan tunjukkan....tingin nak tunjuk camne lieya pakai eyeliner tapi takde sape leh harap tuk tolong pegangkan kamera...laki den tak kuase nak layan2 bende2 alah ni, nak harap mia.....bergoyang2 lee jawabnye....so korang layan jek kat youtube, taip jek tutorial eyeliner, dari pensil, liquid sampai le ke gel die akan tunjukkan...same jek carenye cam lieya buat.....harap2 tips ini dpt membantu..... hah!! lagi satu, color pallete ni mmg tahan lame....sampai lik keje warna die kekal.....kalo tak caye tanye la lieya ...he he he



post signature

45 celoteh sahabat

salam akak lieya itteww.. u hv been TAGGED by me.. ehehe

August 14, 2009 at 9:57 AM

mcm2 cara budak2 isap susu yer...cute jer mia gentel kolar papanya..kalu dia nk gentel mama dia punya tudung yg kat bhgn muka tu, lagi haru...

cantiknye makeup lieya, dahlah orgnya cntik,lg bertambah cntik..rasenya kalu lah sy jmpe lieya nk jer suh lieya tlg makeup kan sy tau..boleh ker?

August 14, 2009 at 9:58 AM

auwwwwwwwwwwww letih cenggini klu nak lawa cam ko.. hehehehe... aku last makeup sakan masa kawen.. hahaha...

cun la ko make up .. bila la aku nak praktis make up2 ni...

hahaha kolar bj apak pun sodapppp

August 14, 2009 at 9:59 AM

hehehe...memcm budak2 nie kalu isap botol kan...cam ank akak irfan kalu isap susu mesti pegang pusat dia hehehe...

August 14, 2009 at 10:19 AM

Ala...kuat gentel tu ikut kau le tu kan lieya?? :P

wei, aku suke tgk yg purple tu. very the exotic! mata kau lawa la wei. Takde pon kedut2. Mata aku ni ngan kedut, lobam plak tu! huhuhu...

August 14, 2009 at 10:21 AM

waaahhh...ni nak bakar akak lagi la tu... tunjuk2 mata yg warna warni...jgn tak tau lieya...dlm sehari dua ni (after tgk youtube), akak dok try la bermain dgn eyeliner.. masa mula2 dtg ofis, mmg kena tegur dgn amoi sebelah ni..akak melangkah masuk je, dia terus tanya... "u pakai makeup ya"?? alahai..sabo jelaa..padahal akak rasa takde la tebal sebab baru nak practise... dia dah nampak..kebetulan lak hari tu team dari KL dtg, masing2 dok kata akak nampak lain...adusss...malu rasa... hari ni hari ketiga pakai eyeliner...makin ok...tak dela terketar2 tgn tu...tapi malu laaa nak snap gambar...nak amik gambo sendiri tak reti..nak harap hubby, tak payah... buang karan... kalau bdk2 ni dia tak reti sgt nak close up tang mata tu.. :D

hmmm....bdk2 ni pun sama peel dgn heroes akak yg dua org tu...suka sgt gentel bucu bantal... time nak tido & time minum susu...tu mmg wajib...tu pasal kalau takde bantal kecik sebelum tido, susah diorang nak lelapkan mata sebab tkade bende nak digentelkan...hehehe..agak2 ikut perangai sapa yek???? gentel menggentel ni....hahahaha......

August 14, 2009 at 10:58 AM

hahhaa... adriana lagi teruk... gentel pusat... yg klako nyer kalo p shopping complex... slaber jer dia selak baju gentel.. malu aku lieya... huhuhu....
cun arr mata ko... nanti leh ajo... hahahaha... kalo aku makeup sure klako kan...

August 14, 2009 at 11:28 AM

cantik2..dh tgk dh kt youtube..tp still x pandai2..kahkahkah..tangan x kena bedung kot ni...

August 14, 2009 at 11:45 AM

mata lieya memang lawooo...cantik ape kalau pakai warna gelap......tapi make sure pakai eye liner warna coklat......

August 14, 2009 at 12:23 PM

gentel bantal besh woo.. makin gentel makin ketagih apa yang kita tgh buat.. heheheh!

wahhhh.. mcm2 kalerr laa mata ko dik oiii.. kening ko mabeles laa dik.. waaaa.. camnerr wat tuhhh..?

August 14, 2009 at 12:31 PM

ooo mia suka gentel bantal yea...haikal lak tak leh renggang dgn bantal busyuk dia...tiap kali hisap susu mesti ada bantal busyuk dia....kalo tak der...selagi tu lah dia minta bantal dia....nak tido pun sama, kena ada bantal busyuk gak. so, hari2 pi taska mesti bawa bantal busyuk dia tu hehehehe....

August 14, 2009 at 2:16 PM

lawa mata lieya.ralit aja mia gentel tu erk.

August 14, 2009 at 3:33 PM

wah...suke menggentel rupenyer si mia nie...ikut sape tu erk???kolar baju pun jadik...sabor jelah......nie dah mcm artist make up aku tgk blog ko...hehehehe....nak blk kg erk ptg nie.....hati2 di jalan raya!!!!

August 14, 2009 at 4:07 PM

hahaha..echa pon minah gentel ko tau..smpai berlubang da bantal bucuk dia kejekan..dia suka genteng tang yg berlubang tu la..sbb ada bulu2 sket..tahhapa2 la budak2 ni kan..

rajinnya ko snap utk sumer kaler2 tu..mmg cantik ko mekap..kemas je

August 14, 2009 at 4:08 PM

Salam
Tak tahu nak komen apa
Cuma nak kata .. abg meor suka tengok gambo2 kat sini :)

August 14, 2009 at 9:07 PM

hehhehe...
mia nye habit sama ngan my darwisY..
darwisY ikut sapa....shhhhh...!
rahsia

August 15, 2009 at 12:54 AM

bdk2 mmg suka mggentel...diorg leh leka kalo mggentel ni...yusry n farah pon cenggitu lah....

amboiii lawo mata ko dik.....
bila lak nk make-up kn mata akak nie...kekeke...

August 16, 2009 at 3:28 PM

comel la budak tu hisap botol macam tu..manja tu..ha3..

August 16, 2009 at 10:21 PM

ha sama cam yaya ni..mesti nk gentel simut dia..

August 17, 2009 at 7:55 AM

Hahahhhhh....nak tegelak tgok mia gentel kolar pap pon leh jadik gaks ek....kekekekekeee!!!!!
Mia...mia......

Lawooooo la lieya,siyesss!!!!
Nak coba gaks la search!!!
hehehe.............

August 17, 2009 at 9:31 AM

hihi..gentel, jangan tak gentel..mcm2 gaya budak2 nak dptkan 'ketenangan' bila isap susu..

cantiknyer warna2 eyeshadow palette tu kan..kena dgn kulit lieya..

August 17, 2009 at 10:04 AM

hai dah beso pun kuat gentel gaks...hehehe kalo aqil dia kalo nak susu mesti ada kain sapu tgn..kalo x parah...

August 17, 2009 at 10:09 AM

aku tahu mia ikut sapa
ikut mama dia..ngeh ngeh ngeh

tu belum lagi tido kaki silang2 kan...hik hik hik

ooooo
puas aaarrr ko main ngan kaler2 tu erk....hu hu hu

August 17, 2009 at 11:45 AM

re : pomss....ko nak gi sabah erk? bile tu....aku gi bulan 1 tahun dpn lerr.......kalau ko nak gi CM.....jom reramai

August 17, 2009 at 11:53 AM

wakakakak..
tak sangka minah ni kaki gentel rupernyerr... abis semua nak di gentelll..lawak betull laa..ekekekkeke..

Weh, harus aku belajar cara solekanmu itu lieyaaa..!!

August 17, 2009 at 12:58 PM

woo siap ada tutorial make-up.. aku selama ni main bedal jer.. ahaks.. bleh la belajo dr ko lieya...

tapi satu jer masalah aku ni.. tak bleh nak pakai eye liner tang atas mata tuh.. mata aku ni sibuk dok kedip2... camno ek? pakai tang bwh ok je plak...

August 17, 2009 at 2:06 PM

alah2 comel nyer si kaki gentel tuh hahhaha.... cute nyer....

betul lah mata lieya mmg beso..
dana nih pun mata beso tp dana gelap so dana suke gune color mata glp... mcm lieya putih gune warna pe pun ok je

August 17, 2009 at 2:34 PM

aduhai tak dpt bantal hujung baju papanyapun jadilah digentel....lucu Mia. anak akakpun kaki gentel jugak ..yg no 2 dulu masa kecik bila hisap susu gentel rambutnya sendiri... digentel2 sampai tersimpul.no 3 pula kalau hisap susu suka gentel bantalnya. benda lain mrk tak gentel. dah tak hisap susu hilanglah tabiat gentel tu...ha.ha.

August 17, 2009 at 3:00 PM

fuh..mmg teror la lieya mekap..
akk ni mmg x reti langsung..
lgpun x cukup masa nk mekap camtu
setakat calit sikit2 jer..hehehe

tapi mata lieya ni mmg sesuai la dihias cantik camtu..mata cantikkk
bangettt

August 18, 2009 at 12:30 AM

re : aku kan ala2 spy gark kan..he he he....
aku balik ko pergi.....hampeh ler...aku pun gi KK gark....

August 18, 2009 at 8:08 AM

re: mekasih lieya...

hehehhe... sesekali jumpaan gitu lieya best gk, kek tuh mmg best lg best bile kwn sndiri bt kan hehehe...
sedap ek cempedak tuh... dana suke goreng sampai itam2 gitu best heheheh

August 18, 2009 at 10:35 AM

anak akak si dini dulu suka gentel telinga dia sendiri jer.. takde nak nyusahkan org.. haziq jer agak nyusahkan org.. sbb asyik nak gentel tangan org.. kalau takde org duduk.. dia siap tarik tangan kita soh duduk sebelah dia semata2 nak layan dia ngisap susu (bkn susu sebenarnya.. air oren/ribena jer) kalau mlm tu.. akak tdor katil dia tidor atas toto kat bwh tangan akak mesti kena juntaikan sikit sbb dia nak gentel.. sabor jelah.. hahaha.. alin ni tak tau lagi perngai.. tp nampak mcm nak pegang tangan kita gak sambil nyusu...

lawalah mata liya..... suka betul tengok.. tp nak pakai sendiri tu mcm malas pulak... tak sempat semua tu.. pagi2 sibuk sediakan bfast utk anak2 & suami jer... ahahaha..

August 18, 2009 at 11:01 AM

dpt baju papa pun jadilah kan..heheheh...mia..mia..kakak dia x cenggitu eh lieya..

lieya aku rskan sume budak suke gentel2 ni lah..anak2 aku peel sama jek..kalo menyusu mesti dok gentel mimilk mama dia..opssss...heheheh..kanda plak bila dh putus susu still gentel lagi..tp tukar gentel lengan aku plak..aduhai..

lieya aku suka sgt ko pakai eyeshadow yg kaler purple tuh..cantik lieya!!!!!!!!!!

August 18, 2009 at 3:17 PM

lawak betul la mia ni...heheh...tp budak2 mmg mcm tu, kalo tgh nyusu mesti cari barang utk digentel...kelakor kn...ntah2 ikut perangai lieya masa kecik kot..hehe..

mata lieya ni mmg dh semulajadi cantik, letak la kaler apa pn...tp lieya mmg pandai mekap...mcm mekap artis pn ada.....

August 18, 2009 at 6:05 PM

salam lieya,

lama knur tak masuk umah lieya kan..windu ooii...sesekali masuk nengok mata lieya yg cantik tu...lieya mengajar cara2 nak pakai eyeshadow erk?

budak kecik tu suka mengentel bantal bila menyusu...kalo anak knur suka gentel bila waktu nak tidur..hehe..mcm2 perangai budak2 ni kan.Lieya, peluk cium buat mia & mija ok.

August 18, 2009 at 6:58 PM

ni ikut peel sape ni lieya suke menggentel ni..hehe! tp ok lg la tu sbb ade anak kwn lily, dia kalau nk minum susu je, tgn mesti nk letak kat ketiak tak kat apak eh omak eh..mn2 la yg plg dkt dgn dia..muahahaha!

pandai ko makeup2 lieya..aku ni tgn kayu..tak reti nk pakai2 sume tu..skali bersolek confirm kena tegur punye!

August 19, 2009 at 11:13 AM

nasib tak gentel tali bra ko lieya..ade yg cenggitu..

cantik nya ko make up..

August 19, 2009 at 12:11 PM

lieya...
ur mata galak...n bundar
mmg super dee duper biler
dh di make up kan!!!!

August 19, 2009 at 2:08 PM

** awat jadik camtu arr, masuk blog aku lambat? aku mmg guna mozila jer... hmmm, ko bleh tulun tak nak kasik highspeed skit... hehhe..

August 19, 2009 at 4:44 PM

wah gitew pelbagai kaler .....bagusssss la lieyaaaaaaaaaaaaaaaaa

August 19, 2009 at 5:06 PM

eh cantikla mata lieya..lg2 pekena kaler purple n blue tu.;) pndi lieya ek, izu ni xpndi la makeove r2 ni lgpon xsmpt la...hihi.

Nway, kemain lg dia mgentel ekk..kiki...

August 19, 2009 at 5:14 PM

Huuhuhuh.. kaki gentel.. hahaha..

Anak den no 2 pun.. ado den nampak kdg2 gentel kain busuk dia.. mata pejam.. tp tgn dok 'kesep' kain dia.. hahah.. tp x le kronik sgt...kah3x..

Mak ai.. mato mu.. lawo2 tu..
tp hok purple tu... bikin takut gaks.. wkakaka... pekat benor... hehehe...

August 19, 2009 at 10:13 PM

waaaahh...daku betul2 terpegun tgk ko make-up mata lah lieyaaa...cantiiiikk... ;)...aza tak pandaaaaiii...just calit eyeshadow satu warna jeerr...kalau nak berlapis-lapis warna tu...sure jadi wayang cineeeerr hehehehe

mia pun suker gentel time minum susu eeekk??? ;)...afiq pun sama...tapi dia gentel napkin dia jeerr...mesti cari napkin putih dia tu kalau nak minum susu ;(

August 20, 2009 at 8:23 AM

Ya allah macamana akak boleh termiss entry ni.. rasa macam dah komen, tapi rupanya belum..

tengok damia menggentel bantal busyuk tu teringat kat farhan masa kecik2.. hobi dia memang gentel bantal bila minum susu.. tapi tak de la sampai bucu baju pun dia gentel. heeheh tapi tengok damia ni, asal boleh jer dia lepas kan gian gentel yer.. kat baju papa dia pun 'on' jugak dia gentel

lieya, akak admire la kau punya solekan.. memang cantik.. ialah kau memang hari2 pakai kan.. kiranya practise make perfect la.. tu pasal kau dah kira expert pakai makeup ni.. akak ni kalau pakai eyeshadow, kiranya satu kaler jer.. kalau biru, aku tepek biru jer, heheh tak pandai nak campur2 kaler..

August 20, 2009 at 9:39 AM

cantik lieya..nieda mmg fail bab2 nak touch up mata..thanx for the info..lagi best kalau lieya sendiri yg buat tutorialnyer..hik hik hik

August 21, 2009 at 2:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy