Monday, September 7, 2009

baju raye ...lalalalalaalala

riangnye hati ku...baju raye sudah siap....ahaks!! tinggal nak sarung di pagi raye jek nie....hihihi....semalam punye citer la nieh...gigih kuar dlm tengahari yg panas amat2 tu, gi Kajang...gi amik baju raye hubby dulu...
taraaaaaaaaaa....siap on time, zul punye hasil tangan kan, mmg debomb, kemas gile jahitannye....kami mmg regular customer kat sini...nak tgk ape dlm beg ni....jom!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

jeng jeng jeng......light yellow tema kiteorg tahun nie....tgk area kolar dah la yeak...nak tgk full tgule ari raye yeah!!!...


pastu gi Kg. Baru.....kat sini la lieya buat baju...mmg cantik jahitannye...puas hati la


jeng...jeng...jeng....nak tgk isi dalam?...jom!!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
V

ni laa die...5 pasang sumenye.....tapi baju raye i 2 helai jek....yg lain2 baju keje loooo....


tetibe nak enterprem gak...kasut raye budak2 org tu....
beli sandal jek kat Mines..baju dah beli gak sikit, tgk lee cari lagi sikit dlm minggu nieh..




korang camne...mesti lagi hebat persiapan raye kan??..... selamat berbelanje raye yeak!!!




post signature


29 celoteh sahabat

lieya, samo lah kita, baju ghaye 2 helai je. yg banyak, tu anak dara aku tu. hehehe.

ko mmg fan zul de classic tu ye. jahitan dia mmg chantek.

alamak, kasut ghaye chem lum boli lagi ni!!

September 7, 2009 at 10:56 AM

akak pon dah siap dah.. dgn bebudak punyerr skali..

cik asben lom.. minggu ni baru nak beli.. cantikk baju melayu tu dik :)

September 7, 2009 at 11:19 AM

kg. baru?? mak aii jauh nya leiya pi hantar jahit.. akak ni baju raya tak pernah lagi buat baju moden2.. semuanya baju kurung. cik abe dah kata tahun depan pi hantar tailor suh buat design cecantik sikit. hehehe

oo tu kasut raya mia & mija. awat la tak tunjuk , nak tengk gak ni.. akak pun dah beli gak kasut farhan dan emily. .nanti akak letak kat blog k?

September 7, 2009 at 11:19 AM

huiiii!!

Kau la hebat!

Aku mana ada tempah2 pon. Baju melayu laki aku beli kat mydin je. Anak2 punye baju plak kat hari2. Aku punye??? YILEK!

Tak beli pon lagi.

Sadis kan? :P

September 7, 2009 at 11:27 AM

pergh....glamour shah di pagi raya...ko raya mana..melaka ker simpang nie wei?

aku nyer belum ambil lagi ler...tengok arr minggu nie baru nak roger tailor aku...official sepasang jer wei....samping2an tu ada ler 2 3 pasang...paling byk pasang, budak kecik sorang tu...

aku lum shopping baju raya lagi wei...
shopping x sengaja ada ler sikit...he he he...

amboi 2 badek tu..bersandal adidas gamaknyer.....apsal tak tunjuk, nie tunjuk kotak jer...x aci lorrrr

September 7, 2009 at 11:31 AM

lieya..byk giler baju raya ko... mak ai.. skali tempah berpasang².. hehehe... lawo la baju melayu tuh.. trend terkini erk...
kami pun lum beli kasut raya budak² ni lagi.. adriana biasa la ngan brand peberet dia... ntah bila la nak p shopping baju raya bdak² ni.. huhuhu

September 7, 2009 at 12:36 PM

sakan ko raya tahun ni lieya..

September 7, 2009 at 1:32 PM

re: mekasih2... itu bukan keutiaw lah lieya itu mee sanggul lah... hehhehehe...

ko dh dpt dh baju raya bagai aku nih tak siap lg pun... kasut pun tak beli lg nih... hhhehhehe

September 7, 2009 at 2:33 PM

pergh Lieya!
banyaknya baju raya hang no(hehehehe)
ala raya setahun skali kan apa salahnya bijak memakai baju beerganti ganti (yertak)
mesti x sabor nak tunggu raya ni
baju budak2 mana? tak nampak lah pulak

** kak dilla buat baju 2 pasang jek lieya. asal buat jangan tidak (hehehhe)

September 7, 2009 at 2:43 PM

perrghhhh Lieyaaa.. jauh betul nko nyer tailorr.. sanggup gak nko redah yekkk... tapi asalkan puas hati apa salahnyer yekkk..
Izan sokmo beli baju dah siap je sbb tailor Izan yg dah buatkan dari Izan lahir kat kampung tu dah jadi nenek tak larat menjahit dahh.. pas tu tak tau nak cari tukang jahit mana dahh.. heheheh
Hubby pun jenis beli baju dah siap gakkk.. wakakakkaak

September 7, 2009 at 2:43 PM

tu dia jauhnya menempah baju lieya, sampai ke kg baru... cik abe akak pun pernah tempah kat situ.. thn ni dia xmo buat baju..recycle jer... dia mmg camtu..geram tul....

baju raya akak mak akak buat..baju kurung jer.. tu tuk pg raya... yg sampingan kurung moden tempah...

baju budak 2 org tu pun ala kadar sajok... kasut danish dah beli lama dah hrtu... dalila semalam p black hammer dia sambau satu sandal.. cukup lahtu.... sandal dia dah byk sgt...

awat tayang kotak jer... tunjuk a isi dlm yer nak tgk...

September 7, 2009 at 4:38 PM

cerianyaaa baju melayu hubby lieya itu....cantik

September 7, 2009 at 5:00 PM

Wah..dah siap baju raya ye Lieya akak minggu ni nak gi tailor ambik..melayan la duit ku hi..hi..
cantik ye Lieya zul de classic tu jahitan dia? Husband akak hantar kat Omar Shariff..ok la memang puas hati..sebelum raya lagi dah gi ambik dah..

September 7, 2009 at 6:25 PM

hiks hiks ...ramai lak yg tanye isi dalam kasut tu.....tak mo tunjuk....tgk2 jek nanti gambar mia n mija pas2 nieh...sure pakai sandal tuh....

September 7, 2009 at 7:25 PM

huh!! dah mulo memperagakan pakaian raya nampak! jelesss!! den pun baru beli tadi... limo pasang!! hahaahha!!

Weh.. wordpress den masih guno itu blog rasmi den tu.. itu catatan harian (tak lah hari-hari doh.. ikut mood)yg encikbye.blog.com tu cuma kisah hidup den dari kecik sampai bosa!! so.. jangan lak tak datang jengok plak wordpress tu...

September 7, 2009 at 8:54 PM

sy punya pun dah siap dah..sy punya persiapan biasa2 jer..anak je yg lebih melebih...:)
haahlah lieya jauhnya menempah bj di kg baru...

September 8, 2009 at 8:45 AM

jauhnya ko menempah baju smpai ke kg. baru.. ko mmg regular customer ke kt noraini.. x sabo nk tgk baju raya ko.. harus meletop kebabom nih..

September 8, 2009 at 9:26 AM

salam..

amboi sekali tempah samapi 5 pasang bj...mmg dah pelanggan tetap kat tailor tu...
akak pun dah siap dah beli bj raya...sepasang sedondon dgn nurin..lg sepasang beli kat kedai aje..hehehehe..tunggu pic bj ray tu nanti..hehhehehe

September 8, 2009 at 10:24 AM

tuuu diiiaaaa...dah bawak keluar stok rayeeeerr daaaahhh...hehehe...sakanlah mia mija serta mak & apaknya beraya tahun ni ;)

September 8, 2009 at 10:55 AM

hamboi dah siap ek.. melaram abes la ko anak banak yer lieya eks.. giler byk baju ko... ala, bj keje ke raya ker sama jer glemer... tak gitu?
aku nak gak wat gitu kat baju melayu laki aku.. dia takmo.. tak minat sulam2 gitu... sabo je laa...

September 8, 2009 at 12:31 PM

hehehhe..tayang baju dgn kasut raya ek lieya....

jauhnya jahit baju kat kg. baru tu....murah ke kat situ upah jahit dia lieya?...

September 8, 2009 at 12:49 PM

wah..da siap sedia utk beraya lieya and family..light yellow ye this year..mesti cun satu family boria :D
aku tgk entry ko ni, terasa bahang nak beraya nih..hihi..syokkk..

September 8, 2009 at 2:40 PM

mak aiii jauhnye tempah baju smpai
ke kg baru.....
akak nye tailor kat cina bangi nie jer...
hmmm mmg sedap pakai.....
pssttt liya smlm kul 3pm
blk umah ker?ai terserempak dgn u tau!!!!!eheh

September 8, 2009 at 3:01 PM

br tgk kolar bj melayu dh lawo.. nnti raya tepek pic penuh yer.. bj lieya misti kebommm.. anak2 lak mesti cute2.. nnti tepek pic yer..

September 8, 2009 at 5:01 PM

jauhnya ko tempah baju sampai ke kg.baru....takpe...janji puas hati kan??de zullclassiq tu dekat KAJANG ke lieya???

September 9, 2009 at 3:02 AM

wahhh dh siap haa baju raya...
yela, tggl brape hari je nk raya kan..
kejap je masa brlalu, rasa sayu pulak nk tinggalkn bln ramadhan...

bj raya anak2 dara tu sure byk pnye...tgkla nnti...
akak tk caya kalo ko ckp skit dik...kekekkeke..

September 9, 2009 at 7:43 AM

memang puas hati kalu pakai baju yg jahitan dia kemas kan?

korang tema kuning air ek tahun ni.
aku thn ni serius x matching dgn hardy & laki aku.
seperti biasa, mak aku will boriakan baju raya cucu2 dia, dia bgtau dlm kaler kelabu2. so aku ni beli la kain raya kaler kelabu kat bandung. tup2 balik posa br ni aku tgk x denya kelabu pun ko, kaler cam baju raya aku last yr.
adoi la...
so x tau pg raya thn ni aku nk ulang tayang bj raya thn lepas (semata2 nk matching satu family) or lantak le aku pakai bj kelabu aku tu. oh x bestnya...
aku x beli pun lg kasut raya hardy. aku rasa bg je la dia pakai crocs dia. hahahah senang nk pi beraya.

September 9, 2009 at 8:08 AM

Wahhhh.....
Suma dah ready eh???
Yg g jln TAR tu bli apa laks lieya???
X entepreme pon....nak tgok gaks!!
Huhuhu....
Reen g semalam jln TAR tu rasa mcm ari coti laks...ramai bangat org...
Berpeluh2...sesak ngan org!! Adoi..

September 9, 2009 at 8:46 AM

Cntik bju melayu suami lieya tuh..mst mahal kn upah jahit si zul tu?:D

Izu br beli spsg, nk cr lg 1-2 psg lg..thn ni izu xsmpt tmph pon lieya, bli ready made je la...bju kurung si kenit2 2org ni pon blum bli lg...

September 10, 2009 at 3:33 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy