Tuesday, September 29, 2009

Hari Pertama Raya Puase

dah katonyooo ade entry sebelum raye, mesti ade mase hari raye plak ....heheheheh....ni laa gambar2 yg ade mase hari raye pertama.....lieya tahun ni beraye di rumah mertua di Melaka....sampai raye ke 4 kami kat sini....seronok raye kat Melaka sebab byk berjalan.....meh le jgn segan2 layan pic raye sayer.......
*
*
*
*
*
*
V
gambar yg setiap blog mesti ade....gambar salam ngan laki.....keh keh keh
sebok jek mia ni...nak gak enterprem....
tak puas hati aku...so halau die dulu...salam lagi sekali...wakakakaakaka
mohon ampun maaf ye bang, zahir dan batin....terima kasih kerana sabar melayan karenah isterimu ini dan memanjai diri ini...terima kasih jugak bagi duit raye seperti tahun2 sudah....
he he he

haa giliran budak gemok nie plak mintak maap....mmg paling byk dosa ngan papa die....asek2 mintak mainan jek......aku suke sangat beraye tahun ni, mia dah paham ape tu raye dan ape tu mohon maaf.....


mija pun same...byk gak dosa...selalu kejut papa tengah2 malam mintak nak susu....kejut mama die, mama die boo layan...wakakakaak


haaa same gak kaedahnye....byk gak dosa ngan maknye...selalu panggil aku gemuk.....ces!!! bertekak selalu kat umah, die panggil aku gemuk...aku balas panggil die gemuk.....kdg2 tu siap suruh aku baring.....sebab nak pijak perut aku bagi kempis.....




seronok tgk zuriat dah membesar.......jadik anak dan kawan pada kite...sebab tu aku tak kasi mia ni tinggal kat kampung...kang aku rindu anak jauh.....




antara dieorg ni pun byk gak dosa..asek gaduh jek rebut mainan.....
baju kurung budak2 ni 3 helai tahun nie...sume makteh jahitkan....kain cotton jek cam dlm gambar nie......

haa ape lagi, salam dah....makan dah....solat raye pun dah.....handbag dah tersedia...
jom gi jalan raye!!!!!!!

jom!! jom!! ikut kami.....


raye pertama pusing kampung jek....beraye umah sedare mare kat situ2.....sedara mare satu kampung kooo...menanah kaki gi beraye......



ni salah satu umah sedara.....

ini budak, mmg betul2 beraya.....tiap2 umah setengah ketupat die bedal....


mia jgn ckp, baru 3 bijik umah dah lentok penat.....





adoiyai...bini sapa la tu...sopan tul makan...comel bangat!!!





tu diaaaaaaaaa...anak sapa la tuuu..gelojoh bangat!!! wakakakaakaka



agenda wajib tiap2 hari raye pertama adalah small besdei celebration utk damia....ikut bulan islam, 1 syawal adalah hari lahir damia..selamat hari lahir sayang.....
semoga menjadi anak yg bijak dan baik, mama, papa, mija sayang mia sangat2




hepi dpt potong kek..... adiah besdei?...tok sah ckp, sepanjang seminggu cuti raye ni, tiap2 hari ade mainan baru beli tuk dieorg nie.....


sebelum tiup lilin, kene bace doa dulu...baru barokah.....heheheeh



haaa baru leh tiup lilin....keh keh keh


bab potong kek, tak yah dah mak apaknye nak ajar...mmg terraa dah...


tu citer raye pertama.....raye ke 2...raya ke 3 dan seterusnya......tunggu le...kene resize gambor2 dulu.....update kendian yeak kengkawan..... ape pun raye tahun ni mmg best sebab mia n mija dah besar so gi beraye aku leh makan ngan aman...tak yah dokong2 budak, dieorg pun pandai wat hal sendiri ngan sepupu2.....heheheheehe....


post signature


32 celoteh sahabat

comelnya dua beradik tu..lawalah baju kuning..next year aku amik warna kuninglah pulak..

anak aku mimi jgn ko panggil gemuk..mau dia panggil ko gajah..wakaka..

September 29, 2009 at 1:26 PM

suke nengok anak ko mkn ketupat..kemain sakan lg..klu anak aku x mau dia bubuh kuah lodeh gitu..lat2 ketupat tu diratah nye..

blog aku tade gambo salam2 lieya..mau tehmpas camera kang.wakakka..ate tade org nk amekkan ..hehehe...

September 29, 2009 at 1:56 PM

..wah ! cun la ko lieya
lieya....anak dara ko siap ngan henbag !
memang x hingat !!!


eih...pakai baju kurung ngan sandal..
sali sama la plak ngan darwisY

tp kat penang...xdak stok kaler pink
yg adoo...darkblue ngan brown jer...

huhuuu...

best la raya kowang...keliling kampung jer
mcm kami kat taiping..
skali round...settled !

September 29, 2009 at 2:00 PM

huihhh...complete gamba raya ko..siap ada gambar salam laki, anak sumer..bagus2..aku lg bes..xde gambar salam sbb terlupa nk salam laki pg raya..kekekeke..

persal lak mia pnggil mama dia gemok.. dia x puas ati la tu.. aku ni pon salu gaduh ngan echa.. dia pon suker ckp aku gemok tau.. skt ati je.. rasa nk cubit2 je mulut dia..

aku suker la tgk anak2 ko nih..pemakan kan.. puas ati ko masak kalo camni..

eh besday mia 1syawal ek.. besnyer.. sng nk igt kan.. sumer org islam celebrate tu

September 29, 2009 at 2:02 PM

meriahnyer lieya raya korang...anak dh besar senangkan. bawa jalan pun x meragam, tak sabar nak tunggu Humaira besar, boleh bawa cuti2 mesia.hehehe...next year bleh tambah ahli keluarga baru lagi yer lieya..
Mamanyer kurus ajer, gelak besar nieda bila anak ko nak pijak2 perut..hehe

Hand bag tu mesti mak paknyer prepare awal2 suh kutip duit rayo..hehe..simpan duit raya tau sayang...

September 29, 2009 at 2:13 PM

alahai... 2 badek ni.. ngan h/bag lagi... kutip duit raya ker? suka nyer kalo 2 badek tuh mkn... kemain lagi.. berselera betoi...
yg best nyer gambo salam hubby pun ader.. wajib tuh...

September 29, 2009 at 2:26 PM

halu,.,,, selamat hari raya lieya...

satu baju nih ke yg ko posink.... aritu bukan ada 5 pasang ke hehehe...
comel tul lah si kecik n akak dia ngn beg tgn tuh...

September 29, 2009 at 2:26 PM

alahaiii tergolak makcik sonsorg baco caption mak korg ni anak² dara hey..lieya..tahnye ko ni msa amik gbr je mkn mcm tu ala² sopan hahaha, kalau idak sure supe mia ke mija tuh mknnye, ye idak..hahaha jgn mrh..raya pjg lagi..ampunnnn buk!

September 29, 2009 at 2:29 PM

ranggi tul anak2 lieya..cantik beg mia and mija..aunty pinjammm boleh?

happy birthday (bulan Islam) Mia..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan jadi anak yg baik and berjaya...ameen..

September 29, 2009 at 2:47 PM

bergaya sakan anak dara lieya.. siap handbag lagi.... hehe..
pakai baju cotton selesa utk budak2 sbb menyerap peluh... comel utk budak2 pompuan..

September 29, 2009 at 3:16 PM

meriah..i like.....
anak2 dah besar kan mmg syok..tahun ni sy syok lah tp tahun dpn dah start kendong bb..hu hu hu

ade ke mia ckp lieya gemuk..adoi kalu dia tgk untie anim ni xtaulah dia pggil ape..mama nya slim pun dia ppgil gemuk..

suka tgk anak2 lieya makan tau..diorang pndai makan. anak sy ni ssh nak makan...

mia n mija siap ade handbag...byk duit raya ni, boleh blanje untie yer..

September 29, 2009 at 3:20 PM

SONOK tgk kowang meriah... :D

September 29, 2009 at 3:30 PM

re: ni pun aku amik gambar skit je lieya, juadah time raya pun lupe nk amik... bz banget ...

ko jgn lah puji psl mank tuh banyak2.... kang kembang semangkuk idung aku nih hheheheh

September 29, 2009 at 3:56 PM

cun gark kaler korang....nasib baik x sedondon kita..coz' aku awalnyer nak amik kaler kuning...sekali dah gi kedai kain...tukar kaler plak...laki aku tak berkenan...hemlin tu cerewet sikit...nampak jer camtu.....pilih baju dia lg payah dari pilih baju utk aku

hu hu hu...aku x pernah ada gambar bersalam2 di pagi raya nie...sapa nak amikkan......lenkali aku berlakon arrr guna timing.....ngeh ngeh ngeh...

amboi anak dara.........siap h/beg bagai..........tu penuh tu ngan duit raya.........

tu mak dia berlakon sopan santun ayu jelita makan tu....cuba xde camera...perh...kalah si mia tu tau...ha ha ha...anak dara ko makan...eprgh...ganas seh...siap terangkat kain hah!

mak teh tu lily ke lieya...bagus ler kalau betul....

September 29, 2009 at 4:18 PM

alamak kak! comel nyer mia dgn mija..saya baca dari tadi penuh kusyuk..

salam kenal..

September 29, 2009 at 4:53 PM

comeynya 2 badik pkai bj kurung.. siap ngn henbeg lg.. nk kena bli henbeg raya thn dpn ni utk anak2 ku.. heheh..

September 29, 2009 at 5:58 PM

meiah tul raya ko lieya...aku blik melaka raya ke 5...sabtu dah blk putrajaya semula.....iman pun aku buat potong cake masa raya hari tu...

September 29, 2009 at 8:48 PM

wah lieya, tahun ni kuning yer.. cantik baju kurung cotton mia dan mija.. baju cotton memang bagus tak panas..

seronok akak tengok korang yagn sedara mara semua satu kampung, senang nak pergi sekali arung. tak macam akak ni, tak banyak sedara. memang limited la kalau nak berjalan..

kemain anak2 dara kau berhandbag bagai. tu mesti penuh dengan collection duit raya tu kan..

senangnya nak ingat besday mia bulan islam kan. tiap2 wajib sambut tu.. nasib baik mija tak jeles. hehehhe

September 29, 2009 at 10:46 PM

hepi belated bday mia.
iye ko, sib baik si mia lahir 1 syawal kan? sampai bila2 kita leh ingat.

sungguh kiut hbag derang ko...
aku pun berkenan.

dh terer bergaya anak2 ko.

September 30, 2009 at 12:23 AM

hmm betul, ni yg xsabar nk tgu lg 2thn ni...aku pon nk mkn lauk ry ngan aman gaks. hehehe...

Wah serba kuning thn ni yeak..lawala bju ko lieya...naik seri..bju mia n mija pon chantek..nway byk bju kurung mia n mija,...sama ngan aunty tau..huhu...:D

Nway, family korg mmg havoc n vogue gitu...seronok tgk gmbr mia n mija bgaya tu..hehe

September 30, 2009 at 11:09 AM

gaya sakan ye dgn tema kuning.cantik! dh pandai possing dh 2 badek ni kan dgn handbag tak tggl..hehe!

kelakar la bc ko dgn mia bergado mulut siap kena panggil gemuk..hehe..lawak btl la!

September 30, 2009 at 11:41 AM

betul lieya...anak2 dah besar ni syok kan..xyah nk gendong2 anak.pandai je depa bwk diri..senang je mak pak dia..hahaha.tu kadang rasa mls nk beranak lg kan..tp apa kejadah anak 2 org je.dah tua kang nyesal xbertempat..hahaha

September 30, 2009 at 11:41 AM

Wahhhh...wahhhh....
Meriah korang berbaju raya eh...
Yang x tahan tu dua badik ni siap ada handbag masing tuuuu....
Yelahh nak kutip duit raya,snang nak simpan kan.....hehehe!!!
Happy Birthday Mia.....

September 30, 2009 at 12:26 PM

cun laa... wah complete gambar salam2 tuh.. suka la tgk anak2 dara ko lieya.. wah kemain makan yer... ooo mia lahir 1st syawal yer.. masa tu ko raya kat spital la yer.. hiks.. takper 1 Syawal smpi bebila pun smbt raya sama celebrate besdey mia ek...
suka tgk henbeg anak dara ko.. mesti duit raye penuh satu henbeg...

September 30, 2009 at 1:37 PM

suka nya tengok..gambar lieya salam ngan suami!!as tak de.......just salam2 pas itu terus get ready nak sembahyang raya.....bergaya betul anak dara 2 org itu...

September 30, 2009 at 6:05 PM

Salam... Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Kak Lieya, Abg Shah sekeluarga... Mohon maaf zahir dan batin~ Semoga ceria2 selalu... ;)

September 30, 2009 at 7:51 PM

suke bc citer lieya..meriah je seme gambar nih kan..

2 badik siap handbag ye..bnyk lah tuh duit raya kan..

September 30, 2009 at 8:56 PM

kemain anak2 dara ko brhandbag sorg satu ye lieya...comey jek....
sure penuh wit raya....

auwww seksi time diorg tgh mkn tu...

September 30, 2009 at 9:31 PM

wah seronoknye tgk mia n mija ni beraya. siap ada handbag lg ha.. kalah org besar.. Ha t dh hbs raya jgn lupe g timbang berat erk.. hehe.. dh banyak bedal makanan raya kn.. hehee ( gurau jer jgn mare erk.. maaf zahir batin)

October 1, 2009 at 12:12 AM

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat lieya sekeluarga...

comeinya anak2 dara kecik tu berbaju kurung...dh nampak mcm kembar plk.. seronokkn bila tgk anak2 membesar dpn mata dgn sihat dan cerdik pandai...byk ke mia ngan mija collect duit raya?

October 1, 2009 at 1:06 AM

syahdu syahdan tengok acara salam salaman ni Lieya...
moment yang begitu INDAH

October 1, 2009 at 10:19 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy