Thursday, October 1, 2009

raye ke 2 dan ke 3.....

meh layan citer raye ke 2...raye ke 2 lieya & co. kat melaka gak...tak gi mane2 pun...pagi tu sehari suntuk gi cari ikan haruan fresh nak bawak gi pahang esok.....sebab raye ke 3 plan nak gi pahang melawat abg ipar wife die dah bersalin.....lepas cari beli ikan haruan fresh tu baru sambung gi beraye pusing satu kampung sampai kul 11 malam berjalan raya....capek sungguh!!!
*
*
*
*
*
*
V
kemain lagi gedik...nak gi pasar borong cari ikan haruan pun damia sebok nak
angkut handbag die
dah posing gediks2 tetibe leh isap nenen plak...adoiyai...potong stim tul lah!!

mainan ari ke 2 yg berjaya di pau...set mainan doktor....dah berape set dah ade kat umah....
ari raye pertama kene pau bola....


nie malamnye raye ke 2, yg lieya ckp tadi sambung beraye lagi...



mia ni tak suke pakai gaun, seb baik gaun ni die suke....selalunye kalo jenis gaun2 ni sume die reject.....tak suke pakai, rimas katenye....



ingat anak jek nak posing....mak paknye pun!! senget benget snap pun jadik laaa





nie plak raye ke 3, dlm kete nak gi ke pahang.....




ngan mainan yg berjaya di pau tuk hari ke 3....asal singgah petronas jek sure kene pau





bertolak kul 9 pagi, sampai dlm kul 2 lebih kat pahang...umah kak ipar lieya betul2 kat belakang sungai pahang....





bergambar kenangan kat sungai pahang...takut tgk sungai tu, kalo la ade boye ke ikan jaws ke...eh adeke? hik hik hik






eh lupe nak ckp, ni laa baju kurung raye ke 2 mia n mija...kaler merah2 gitu....kain cotton gak....baju kurung ke 3 jek tak sempat pakai sampai sekarang.....berkat pakai baju kurung ni, asal singgah petronas jek sure damia n mirza dpt duit raye sorang singgit....jadik le tu....




cantik sangat pemandangan kat sini....





yg belakang2 tu sepupu sepapat damia n mirza yg ganazz...aku kdg2 jek kasi main ngan dieorg....huhuhuhuhu




kat bawah tu umah rakit...tapi dah lame ditinggalkan....kakak ipar lieya ni family die ade bela ikan patin...byk tul sangkar ikan patin die.....






nie laa kakak ipar lieya tu....lepas abis pantang ni nak gi US plak sambung PHD....husben die abg kepada laki lieya.....ikut gak la tu...tukang jage anak....he he he..name baby dieorg Muhamad Uzair Hakimi.....comel sangat.....






tapi dlm byk2 part, part ni paling BEST....makan2.....dieorg jamu nasi lauk ayam kampung masak lemak cili api, ikan patin goreng, kangkung goreng, sambal belacan mangga ngan petai rebus...mmg makan tak hengat laaaa...kentut pun bau petai.....bising laki den, ye laa die takreti makan petai, bini die plak makan mcm makan kacang (peberet aku tau petai nieh) ....dlm kete ngan kat hotel terkentut2 jek, hubby amik bau jek....wakakkaakakakakaakakakaak.....




suapkan mirza pun byk die makan, tu dlm pinggan tu share ngan die laaa, apesal yeak, time suap anak, mulut kite pun nganga2.....erm mia plak takdenye nak makan, pedas sikit dah takmo, pastu ade ke kat umah org minta telur... aku luku baru tau.....kul 4 lebih kiteorg bertolak balik, singgah lagi sebuah umah sedare pastu gi cari hotel.....tido hotel semalam sebab dah penat nak drive balik.....





tgk!!!!!!! mengalahkan org yg drive keter .....tdo lena tak hingat...celah kangkang pun jadik!!!
next entry nanti lieya boh pic mase kat hotel yeak.....




post signature


30 celoteh sahabat

ha..ha..sama gak ngan perangai jannah..singgah petronas mesti pau belon..kener beli 2 lak tu..utk Rizqi katanya..
wow bestnyer dapat makan ikan fresh di hari raya..kak iena pun awal2 dah spare ikan dalam frezer hari2 raya..jemu makan ayam daging jer..
comellah mia mija jaja ngan baju gown putih tu...cute..

October 1, 2009 at 9:38 AM

terliur aku baca tang lauk pauk tu lieya..hehe..tomei mia&mija pakai kurung cotton..aku pun suka beli kan 2 badek tu kain cotton wat kurung.kain sedap kan..pastu lawa.

October 1, 2009 at 9:39 AM

sakannya lieya pi beraya....tapi bab yg petai tu tak tahan tu....sian laki ko liya amik bau kontot ko jer hehehehe....

October 1, 2009 at 9:58 AM

jauh beraya yer...sama lah mcm danish asyik pau menan jer...mmg ari2 abah dia kene singgah beli mainan.Tp xdelah menan kat shopping complex tu ala yang kat kedai 2 ringgit or pasar malam..he he he..yelah end up menan tu akan sy buang jugak sbb kdg2 bnda yg sama..adoi..

mkn ikan patin fresh lg lieya..sedapnya..yg klaka tu siap kentut bau petai..he he he he..dah isteri kan bau jelah yer en suami..kang bising2 ade yg tido luar kang...

comelnya dua beradik pakai bj kurung..geram tau..dah lah sy tringin anak girl nie..kain cotton sejuk sket..diorang selesa...

October 1, 2009 at 10:31 AM

...wah..sapai ke pahang ko g raya..
hehehhe...sama la lieya
kalau balik kampung or g kampung...
kena tgk dulu bebudak yg dok main kat situ

memang tapis gegila la
sbb depa ni ganas sgt
kekdg..ayat yg d gunakan...x sesuwai..

u diooo...tido sapai celah kankang !

October 1, 2009 at 10:38 AM

merata berjln anak² dara ni.. best nyer lauk yg ko mkn tuh lieya...huhuhu.. simple tp menrik giler...
kena pau gak.. xpe la anak² nak buat camno....

October 1, 2009 at 11:50 AM

sgt comel anak dara pakai baju kurung..hehe..
my peberet ayam kampung...mesti bengang hubby lieya bau petai..heheheh nasiblah kan..dah kawin ni xdernyer nak control2...belasah jer

October 1, 2009 at 3:07 PM

best lieya x penah lg jejak tepi sg pahang tu lalu je dulu time study..

dah lawo2 bwk handbag tetiba isap botol..spoilll la cik adekkk..

alahai..ibu misali suap2an anak2anda

October 1, 2009 at 3:33 PM

hahaha..lawalah baju anak2 ko..comel je..ini akak ipar ke biras ni lieya..kalo dia wife abg kepada hubby ko..makanya..ko ngan dia biraslah..hihihi..suka gak aku ikan patin..tp jgn buat tempoyak..aku x mkn tempoyak..petai layan seh..

October 1, 2009 at 4:01 PM

aku kan skrg ni kalau pi petronas, aku dh tak kasi iqa trn skali.sbb utamanye dia mmg suke pow aku.helah aku skrg ni aku ckp nk amik duit.tak blh ikut.setakat ni dia dengo kate la.hehe..

bestnye la menu tu kan.peberet aku laki bini gak petai tu.pastu siapla, kalau msg2 kentut, confirm org ni slhkan org ni, yg org ni pun slhkan org ni.

comel la tgk diorg tido kepenatan tu.letih sgt la tu kan gamaknye!

October 1, 2009 at 4:25 PM

makan ikan pun sedapkan bila raya sbb byk sgt la ngadap daging and ayam...

kelakar la part yg lieya ckp kentut2 petai tu...kekekeke...aduhai..sakit urat perut aku gelak bila baca..

October 1, 2009 at 5:36 PM

ko beraya kat pahang erk lieya.....aku klu blk kelantan lalu jerk kat pahang tu....ikan patin x mkn pun...tp klu sambal petai feberetku....

October 1, 2009 at 8:36 PM

best nya dapt mkn ikan patin fresh dr pahang....wah byk eks baju kurung rya budak berdua nie...

sama la lieya kalo kitorang pi petronas jek aqil sibuk nak paw menan...tp kitorang x layan sgt sbb baik blikan makanan dr menan tu smue...sampe sakit le jiwa raga mamamt tu sbb apa yg dia nak x dapat!!!ekekekeke

October 2, 2009 at 7:48 AM

makkk oiiii sedap nyeee lauk ayam kampung..memnag terliurr tauuu di buat nyaaaaaaaa

October 2, 2009 at 8:57 AM

alalalala.. tomei dua badik ni.. lama sungguh auntie x singgah jenguk korang.. huhu.. bz banget.. btw.. cun la handbag tu.. pinjam boleh??
to lieya n famili.. selamat hari raya..

October 2, 2009 at 9:29 AM

rajinnya ko bli menan utk anak2 ko.. kalo echa sori ler aku nk bli.. kdg2 je aku bli.. bkn apa..dia bkn main pon.. wat nyemak je kt umah.. untung gak ek pakai kurung ni.. x psl2 je org bg duit raya..kekeke..

ko peberet mkn petai ke..aku x mkn.. cooi kalo yg masak dia mkn la mcm wat sambal ke gulai ke.. kalo mentah dia x mkn.. aku mmg x suka.. tensen ar shah dok cium bau kentut ko..hahaha..lawak la ko nih

October 2, 2009 at 9:49 AM

sampai ke pahang ko beraya tahun nie lieya.....best ooo....nak2 dpt makan ikan patin, sambal belacan mangga & petai...ha ha ha
sha x reti makan petai ke...rugi rugi....tu kalau buat sambal udang petai tu....harus pinggan pun ko bantai jilat kan...sedap kan.....

hik hik hik....aku tak nganga pun...khe keh keh keh...

mija nie mcm boy sikit kan lieya....x suka nak bergaun bagai...kita mak2 ler yg over excited...cam batrice ler...tahun nie dia demand hari2 pakai suar byk kocek (suar jeans) tensen aku....tu yg aku borong suar jeans berhelai2 tu.....pagi petang siang malam nak pakai.....

October 2, 2009 at 10:18 AM

La...begayanya cucu abah su mia dan mija tu......hahahaah siap berbeg tangan.....

October 2, 2009 at 11:35 AM

hehhe.. tu la kalo aku sgah petonas pun kene pau eskerim.. adeh sabo je laa...
weh lieya.. suka la tgk gambo ko suap anak dare ko tu.. ngan ko2 skali dok nganga... cute laaa... best tu dapat ikan fresh...
waaa ganaz ker sepupu sepapat mia ngan mija tuh... tgk la belakang rumah pun sikit punya beso sungai dia... hikss...

October 2, 2009 at 12:01 PM

hahaha lawakla ko ni lieya tp aku suka jln citer ko.. hehe...perghh org kt cni pon meleleh air liur baca menu mknn kt umah kakak ipar ko tuh..adoii sgt jeles ok. izu klu mknn lauk kg ni mmg suka bangett..hehehe....

cantik baju kurung mia n mija...english cotton ke lieya? mst mahal kn...eh lawa mia pki gaun..sesekali la mia, bg can la mama laramkn ko ngan gaun plakk..hehehe...

October 2, 2009 at 2:47 PM

lieya sakan ek smpai ke phg...
pandai damia menggayakan hendbegnye...
re: sambal nyior tu+ tempoyak...
eheh mak yg buat akak tau mkn jer...

October 2, 2009 at 4:34 PM

Selamat hari raya Lieya

Seronok baca kisah Lieya balik beraya di kg..maklumlah akak tak balik raya..hu..hu...
gambar paling kelakar gambar anak lieya tidur berdua dlm keter...lena sungguh sampai tidur celah kangkang... botol kat mulut...hi..hi..penat sungguh beraya.
elok jugak baju kurung kain cotton utk budak2...tak panas..cantik je anak2 Lieya pakai.bolehlah next yr anak dara akak pakai baju kurung kain cotton gini...

October 3, 2009 at 11:48 AM

Jauhnya beraya.. sha pon beraya kt phg raya kedua.. kg mak.. sama ngn anak2 sha, x suka gown.. tp member n mak sedara diorg bg, kena la pkai.. :)

October 4, 2009 at 6:14 PM

seronok akak baca kisah lieya n co beraya ni...heheh...mcm2 cerita ada...kemain cantik lg anak2 dara lieya ni melaram...like mother like daugther....

October 5, 2009 at 12:15 AM

comei..alamak..isap botol susu daaa... tp tetap gedikss auuuwwwww

October 5, 2009 at 3:38 AM

suke nengok adik badik tuh ngn handbag dia hehehe... pandai melaram ngalahkan mama dia....
tp paling suke nengok yg terlentok kepenatan kt seat belakang kete... comel

October 5, 2009 at 10:23 AM

rajinnya kau pakaikan budak2 ni baju kurung raya ke 2 tu. kalau akak tak de la.. raya pertama jer.. raya lain semua dah pakai baju kasual.hehehhe .. tu pun ada lagi sepasang mak akak jahitkan untuk dorang tapi tak pakaikan lagi. hehehhe

betul la lieya, kenapa kalau kita suapkan budak makan, dengan kita sekali nganga mulut. kelako jer kalau tengok kan.

akak suka la tengok mia dan mija tu pakai handbag.. macam anak dara dah beso.. ni emily pakai beg barbie sling tahun lepas. tu pun asyik ler tertinggal beg dia. mujur aku selalu yang pi kutip beg dia tertinggal tu. heheh belum boleh bergaya dengan handbag dia tu

mak ai, menu yang dorang hidang tu memang tangkap leleh la.. harus naik sekilo dua tu. hehehe

October 5, 2009 at 10:51 AM

a ah le ko,
aku pun br perasan, kalu suap anak dgn mak2 sekali nganga. apsal ek? tindakan refleks kot.. hahahaha

weih jaws apa bendanya dln sg pahang. hg buat lawak. kalu boya yer kot.

ish bestnya abg ipaq ko, ikut bini buat phD. bila laki aku nk buat phd ni? kah kah kah...
dasar bini malas kan? nk pi obersea, pastu soh org yg belajar.

apa2 pun pose tido yg past paling beshhhh... kat celah kangkang pun bolehhhh....

October 5, 2009 at 12:45 PM

wah lieya...lama tak jenguk blog ko ni...khusyuk lak akak dok baca celoteh awak dari sebelum raya, raya pertama sampaila yg d latest.... haa...blog akak tak yah tanya..tak lepas nak masuk...ni time ada mood nak update tak blh nak masuk lak..hmm...tunggu jelaa nanti..

ehh...best kan bila anak2 dah besar ni..cam akak gak..seronok rasa, blh beraya dgn aman... diorang dah pandai bawa diri... tak yah sebok2 nak suapkan mkn ke apa ke... senang citer...

cutenya lak depa pakai kain cotton...mesti selesa kan sebab cotton ni sejuk... bila la akak nak merasa buatkan baju kurung ni?? asyik2 baju melayu je...huhu.... tapi tula..tak tahan tgk aksi tido tu....celah kangkang pun blh..hehehe....simpan gambo tu lieya..kot ada peraduan blh masuk...

October 5, 2009 at 4:06 PM

damia posink dgn handbag yg tk tahan tu...dah cam anak dara je...
tgk pic bawah baru tau kanak2 ribena...dok isap susu lagik..kekeke..

bestnya biras ko nk smbung phd...
cam kwn akak lah nie...dia yg smbg phd, so hubbynya kene cuti tanpa gaji cikgu pi ikut skali bwk anak2...

bdk2 kalo dh penat sgt tdo celah kangkang pon blh...hahah..comey je 2 beradik tu tdo...

October 6, 2009 at 12:25 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy