Tuesday, October 6, 2009

mak abah datang!!

minggu lepas 3 ngan 4 okt. hubby takde gi sarawak .....kebetulan plak mak ngan abah lieya dtg dari johor jumaat tu uruskan adik lieya si lily pasal interview die kat SPA nanti....subuh2 sabtu tu hubby dah gi sarawak, so kiteorg melepak jek kat umah....mlm sabtu tu lieya bawak mak ngan abah gi pusing2 Alamanda.....gi pekene nasi beriani kat JM Beriani House....mia mmg suke nasi kat sini.....byk die makan....


mija pun suke gak....

bandung soda yg yummy.....


lieya ngan abah makan nasi beriani kambing, mak ngan lily makan nasi beriani ayam.....mia n mija makan nasi aku jek, aku ratah kambing semate.....tapi kat Jm Beriani House kat Bangi jugak yg sedap giler....


mak aku yg antu beriani.....tapi adik aku tak kasi die amik set kambing, takut BP naik lagi....




desert...cream caramel.....tak sedap!!




khusyuk mengadap santapan...budak 2 org tu biase laa...makan skit pastu lari....pastu dtg balik makan balik....pastu lari balik....






desert...buah2an......mija tgh main ngan air batu kat buah tuh....





kemane2 tetap berkepit ngan atuknyer.....




ni dah lepas makan.....sebok mak aku nak tgk adik aku sms ngan boypren die...




ramai gak org kat Alamanda malam minggu tu...



hah ade gak gambor aku....ni yg susah kalo aku yg pegang kamera....sekeping due jek gambar aku....



posing pegang dagu dari mak dare dan anak dare....



mak ngan abah lieya ni jarang dpt turun putrajaya..sebab keje lagi....kalo dpt datang pun time cuti raye cina sebab dpt cuti lame .....raye cina tahun depan ni insyaallah turun lagi la kot....





ntah ape2 jek posing si mia tuh...



tak bawak stroller, tapi disebabkan anak2 aku ni pemalas jalan....terus sumbat dlm troli jek





singgah jap kat nichi...tgk baju2 kat situ....





mak teh dan anak buahnye merempit....




pilih jgn tak pilih





jgn memain....mak aku sopink anting2 labuh....heheheheh
bukan tuk die daaaa...tuk kawan die yg nak sambut deepavali...





anak dare yg notty ngan atuknye....



tgh layan tenet....



berlengging jek kat umah sebab panas sangat...



pic penutup...atuk dan cucunye.......ahad tuh mak n abah lik johor dah....tinggal le kami anak beranak........




tu jek citer minggu lepas.....minggu depan 10 ngan 11 okt. balik johor sebab hubby ade hal
key laa nak gi upload kat facebook plak....aku ni skrang ni lagi rajin bukak facebook dari blog....tapi dont worry blog kawan2 tetap i jengah uuuu....hik hik hik




post signature

23 celoteh sahabat

best nyer berjalan2 nagn mak abah yer..bujanglah skejp yer..bila org tanya yg dua bdk kecik tu adik..hehe he..

manja yer mia n mija ngan atuknya..danish pun sama kalu atuk n neneknya manjalah sgt padahal mak sy tu garang ok dulu ngan anak2 nya...tulah org kata syg cucu n anak ni lain...

October 6, 2009 at 12:17 PM

bestnya mak ayag dtg kan....iza ms lps raya ari tu mak iza pun ikut dtg KL gak....abah tak leh ikut sbb sekolah kan....dia kena lah ngajar :-).

Iza ni byk kali gak pi putrajaya....tp sekali pun lum singgah lg alamanda tu...huhuhu...bila nak pi pn x tau la....

October 6, 2009 at 12:22 PM

wahhh.. raya raya pun sempat jenjalannnn lagii..
wehhh, jiran sebelah umahh.. bleh kasih mail add ngan no tepon tak kat izan1310@yahoo.com.
Mintak tolong yekkk...hehehehehhe

October 6, 2009 at 1:33 PM

beshla mia&mija atok dia dtg.depa kan manja ngan atok..

bila la kita nk terserempak kt alamanda ni lieya..hihi

October 6, 2009 at 1:51 PM

nasib baik masa shah gi sarawak mak dan abah turun putrajaya kan. satu kebetulan tapi bernasib baik. tak de la sunyi sangat. ada la jugak aktiviti m & m di hujung minggu..

akak masih tak berkesempatan lagi nak makan nasi beriani JM tu. oo kat bangi lagi sedap ke. kena try ni .. tapi ntah jumpa ke tak..

October 6, 2009 at 1:52 PM

sonoknya dua badek ni bila atok n nenek dtg ... xde la derang rindu sgt kt papa ek...

October 6, 2009 at 2:38 PM

heheheh.... re: betul2 kalau blh nk duk kg lama2 malas nk fkr psl keje hehehe... pakkal je tak blh kan... sume yg ko mkn tuh tak sedap ek lieya.. lenkali jgn mkn situ lg... tp kan apasal sume amik gambar jauh2...tak nampak aku jerawat ko heheheh...

October 6, 2009 at 3:45 PM

comei je budak bedua tuh.. ;D

lama tak pg alamanda.. kang kalu pg alamanda nk singgah umah lieya lah.. buleh? ;D

October 6, 2009 at 3:56 PM

muka adil lieya sejibik mcm lieya..macam fotostat plak..hehe

October 6, 2009 at 3:57 PM

alahai kakak ngan adik lieya muka sama jek...best nyer atuk dtg eks...suke la budak 2 org tu..mesti kes asyik buli atuk nya ni kan?

October 6, 2009 at 4:03 PM

isk!

akak sentap nengok es bandung tu dik..

wahhh.. behnyerr dak bedua tu dpt jumpa atok ngan nenek kan..

October 6, 2009 at 4:23 PM

..ngko ! sama ler ngan kak farah
laki xde pon...x patah kaki nye
lagi kuat merewang lagi adooo

adik ko memang ado iras ko yea lieya
wah...restu ayah bonda...anak nak interview pon..siap mai antar sapai KL....

October 6, 2009 at 4:50 PM

jm bariani mmg sgt lah shedap..

October 6, 2009 at 4:53 PM

kelass lah mak lieya..leh pakai jeans lagi n baca sms bf anak dia..kelako tul..
sib baik mak ayah datang, kalo tak penat gak nak melayan karenah dua org adek badek tu...

October 6, 2009 at 5:04 PM

eh..adik ko slim gaklah cam ko..putih2 je..

anak aku cam anak2 ko lah..berlenggeng je..panas sokmo katanya..

October 6, 2009 at 5:37 PM

comel nyer anak-ana dara lieya ni...geraammmmm tgk

October 7, 2009 at 9:19 AM

wah mak lieya pun ranggi gak la.. hiks.. kelasss gitu.. tu la lieya kalo dah ko yg pegang camera tak best kan.. tak bleh posing2 sakan... kalo tak asal kuar gambar jer muka ko... ahakss...
beat la atuk ngan nenek datang... mama lak bw jalan2... kemain mia ngan mija yer.. happy sakan...

October 7, 2009 at 10:26 AM

wah kemain lg 2 badek tu sukeler datuk ngan nenek dtg putrajaya erk....adik ko si lily nak interview kat SPA erk lieya....interview jururawat ke??

October 7, 2009 at 12:29 PM

wah..rudget lagi ye mak kau lieya. dah mcm adik badik je..

October 7, 2009 at 2:59 PM

bestnya bwk mak ayah pusing2/soping kt Alamanda. mak lieya samala mcm mak izu keje lg so mmg suka la jln2 n soping mcm tu. hee..

rse pnh nmpk JM Beriani tu. sdp eh? nti nk try la..nmpk yummy je korg mkn...baca nasi beriyani kambing yg lieya n ayah mkn tu...aihh terliur sguh i..hehe..

plg suka gmbr lieya, mia n mija posing pgg dagu tuh. hehe so slumber, i likeee.;)

October 7, 2009 at 4:05 PM

wow best lah mia n mija,atuk n nenek datang yeeee............

October 7, 2009 at 4:42 PM

syok ar ko lieya mak ko dtg kt umah.. mesti bes kan bwk dorang jalan2 kt kl

JM beriani ko mkn ni kt dlm alamanda ke..yg kt bangi tu kt mana plak...aku tingin lak nk pegi.. aku penah pg yg kt subang..sedap giler ko..

October 7, 2009 at 5:14 PM

bapak ko bole gang dgn bapak aku, peminat J.M Beriani..hihi

sonoknyer bebudak atuk nenek dorang dtg..lieya pun sib baik la ada berteman masa husband gi out/station..

October 8, 2009 at 9:53 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy