Sunday, October 25, 2009

ade apa dgn sabtu?....

waah tajuuuk.....wakakakak...alah sebenarnye nak citer ar sabtu tu wat pe...ye ar, working mom mcm lieya ni...sabtu ngan ahad jek la yg dpt layan anak2 nak ape, nak gi mane kan....so sabtu mia dah mintak2 nak gi makan nasi lemak di Taman Warisan Putrajaya yg boleh dikatekan famous gak ler.....sambal paru ngan ayam dara goreng die laaaa...mmg molotups!!!! lagi satu nasi lemak sedap yg lieya suke gak...kat food court presint 9...alah kat putrajaya ni tak byk pilihan....agak2 leh telan tu kire sedap le tu....keh keh keh




kaki tenet tegar....laki den dah nak tutup pintu sempat gak tulis status kat FB....hehehehe


mia dah terjerit panggil cepat la mama...nampak tak kepale...haa tu kepale mija...masuk umah balik sebab nak tarik suruh aku cepat..wakakkakakakakak


tapi sayang betul....sambal paru peberet dah abis.....ade ramai tul budak2 sekolah ngan cikgu...ade aktiviti kat taman warisan kot....tu pasal sambal paru aku abis...ces!!
haa nampak tak ayam dare tinggal separuh tu....heheheh


alah apak ko ni...manjang busy nooooo...



aku nye...memandangkan sambal paru dah yilek...amik le sambal sotong...

mija mamam..kejap suap pakai sudu, kejap pakai tangan
hangen jek aku...


haa budak ni plak....lepas makan nasi lemak, nak roti tampal plak....gatal!! mane ade roti canai kat Taman Warisan nieh...



gambar kelabu asap sebab snap pakai henset jek...dok plak kat area kedai sate hj samuri tu...golap gulitaa ajerk....



pas makan gi Alamanda jap, nak gi cari sotkabar ngan barang dapur sikit...
batuk2 pun pau aku belikan aiskrim yogi2 tuh...apesal laa care4 ni upah mat bangla jaga makanan2 nie.....kdg2 rase tawar ati nak gi beli..dah le suke cuit2 pipi anak aku



bertuah kan?...laki aku tgh sebok nak bayar, aku ngan budak2 dah kat luar tu mkn sekerim...wakakakak...terngekeh2 die angkat barang..troli dah jauh...wakakakakak


ade citer tragik sebenarnye.... sampai dlm keter, mia makan lagi aiskrim die nie...mase tu on the way nak lik umah dah....mate ralit tgk tom & jerry...aku tgk2 jek....abis aiskrim tu ngan kertas2 merah wrap sekerim tu die makan.....adoiyai ...mia...mia...agak2 sembelit malam kang aku pancit air....

ni pun satu hal.... dok sibuk pilih2 barang.... aku tgk baby bath yg aku letak kat dlm troli tu dah meleleh-leleh.....sape lagi punye keje kalo tak minah nie...gatal no tangan gi ngopes2 ....grrr...


tu jek ar citer sabtu....mlm tu ade kenduri umah kakak ipar.....penat sangat.....
ahad ?......sonok...dpt jumpe ramai kawan2.....tungggu lieya citer esok ....

post signature

14 celoteh sahabat

Kak dod selalu gak gi taman warisan ti lieya
selalu cari mee sup/laksa
tak pasan lak ada nasi lemak sedap kat situh
Happynya 2 badik tu naik troli
cuti2 sabtu ahad mmg utk family kan...
so apalagi. Tapi jangan dilupa LAppy kecik tu. kena gak intai2. pendek kata tak leh tinggal walau seminit pun kan lieya (sama lar ngan kak dod)

October 25, 2009 at 7:22 PM

kt sini pn ada nasi lemak paru...mmg sedap, tp kalo lambat sure sambal paru tu dh abis.....

October 25, 2009 at 11:44 PM

ermm..lama tak g putrajaya..
last pun lapor diri...
huhuhu...
sonok yek hari cuti pekena nasi lemak...
kenyang smpi malam

October 26, 2009 at 8:21 AM

Wahhhh...rajinnyer g mkn kat warisan.....
Reen x penah laks coba nasi lemak situ...sdap sngt eh lieya??
Nti nak coba lahhhh....hehe!!!

Hehehe...nak tergelak tgok gelagat upin n ipin lieya tu...huhu!!
Syok mkn sekerim sampai ketas2 tu pun dimakannyer....keke!!

October 26, 2009 at 8:57 AM

kalo ada sambal paru sure sedap kann..

ceta pasal makan wrapper eskrem tu, anak aku hari tu makan coklat dgn wrapper2 sekali (sikit je la) dah ler wrapper nyer kertas kilat2...sabor jela..takde ke dia rasa coklat dia cam bunyi lain mcm bila makan...huhu..mcm2 fe'el budak2 kan..

October 26, 2009 at 10:43 AM

nasi lemak kalau ada paru memagn boleh bertambah2 makan kan.. memang sedap!.. tapi kalau dapat yang liat, sabor jer lah.. penat mulut nak mengunyah..

akak ni rasanya dah sebulan tak makan nasi lemak.. macam dah tak lalu la pulak makan nasi lemak. tapi kalau mak sendiri masak, laju jer bertambah2.. hehehehe

hahaha sekali dengan wrapper aiskrim tu di mia bedal ek.. agaknya dia tak perasan, sedap nor dia kunyah biskut aiskrim tu. hehehehe

October 26, 2009 at 11:03 AM

kita ni working mum kan weeken jelah ngan family kita..tp sy keje 1/2 day sabtu tu..itupun abah dia yg layan banyak, ibu dia xlarat dah..he he he

kat cni ade jgk nasi lemak paru tp jenis sambal dia manis..xsuka lah..suka pedas2

adoi mkn smpai warapper2 dia skali ker..cute jer prangai budak2 nie..ralit no tgk Tom & jerry tu smpai mkn ngan wrapper2 skali...

October 26, 2009 at 11:19 AM

ni baru gambar mkn2 pagi... tgri ngn mlm lum lg hehehe...
lieya ko kenal epok2 tak? aku dh update tuh... jom lah jenguk

October 26, 2009 at 12:55 PM

shopping kt c4 alamanda ek..lamanya x gi alamanda..

October 26, 2009 at 2:24 PM

hye kak lieya...da lama x mengomen entry akk...beshnya 2 badik tu leh mkn sekerim....nk tikit leh x....
huuuu....;)

October 26, 2009 at 4:05 PM

wah sedapnye nasi lemak itu..

October 26, 2009 at 9:04 PM

hahah, mat bangla brkenan kt anak2 dara ko tu lieya..pasal tu dia cuit pipi depa...

lawak lah mia, ngn kertas2 wrap eskrem pon dia telan...bdk2 gitula kan kalo dh ralit...adehhh mcm2 hal...kelako ngn ragam anak2 nie...

haa ahad akak tau ko gi mane...
dah intai pic kt fb zana....jeng3x...

October 26, 2009 at 11:02 PM

Akak pun suka sambal paru lieya..tapi kalau orang tak pandai masak liat kan..akak ni pandai makan je masak tak reti :p

October 27, 2009 at 5:34 AM

re: saja tingin mkn yg bt sndiri lieya... kelim tuh dulu2 aku belajar ngn mak aku hehehe... debar2 nih tkt gk camne lah agaknyer family dia kt tganu sana....
apa lg gi lah karok... kasi gegar itu redbox

October 27, 2009 at 8:22 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy