Monday, October 19, 2009

cerita sabtu kami

aduh..duh...duh...duh....tu laa bunyi lieya skrang ni.....balik dari kursus badan sakit2 wooo...org kate bengkak urat tuu.....tapi mmg best laa kursus team building nie....kebanyakan aktiviti2 yg lieya buat sume tu pestime buat.....boleh dikategorikan jugak lieya laa yg paling lembik mase buat aktiviti2 tu...tak sah kalo tak menjerit....wakakakaakak....nanti2 lieya buat entry tu yeak...sebab tak amik gambar pun....tgu belas ikhsan urusetia ngan kawan2 yg amik jek....malas lieya nak bawak kamera mase buat aktiviti2 lasak tu....takut rosak plak.....



meh layan gambar2 lieya bekpes ari sabtu ari tu....plan nak gi makan kat Warisan ..dah lame tak pekene nasi lemak yg power kat situ....pastu tetibe jek mood nak makan tosai datang.....patut pun tetibe nak makan tosai...rupenye ari sabtu tu hari deepavali.....he he he he....kul 10 kuar umah ......tempat biase yg menjadi pojaan semestinye kat mamak terowong....org putrajaya tau la kan....kat situ jek kot mamak yg sedap kalo kat putrajaya nie....tapi lain org lain pendapatkan...



mia yg hepi dpt makan roti tampalnye...


tak sabar2 due badek nieh....mmg peberet dieorg kalo kat sini...roti tampal....telur tu mesti telur goyang (telur kuning tu cair)....biasenye satu tu share berdua....


peberet laki den plak semestinye mee goreng mamak...


si upin aku ni ...ayam goreng kene ade...

yeay!! yeay!! semestinye pojaan hati ku....tosai cheese satuuuuuuuuuuuuy!!!


tak pandang kiri kanan dah kalo makan dah sampai...mia jek yg sempat posing


udah le mia oiii....makan jek laa

mija yg lately ni malas nak makan sendiri....kene suap baru abis...tgk tangan die, gatal nak usik kari aku....

laki aku ni camni laa...kalo amik gambar ntah ape2 yg disettingnye...merah semacam lak gambar nieh



mia yg serius makan kalo lapo...




e'eh apesal plak laki den sengih2 nieh...mane taknye...ngan tak bersalahnye pas licin sepinggan mee die order lak roti kosong....kang sok pagi2 gi keje bising takleh butang kolar baju....hiks hiks









ek eleh...cover plak suap2 si mia....kih kih kih





haaa dah jadi mak tiri dah nieh....aku sound mija suh abiskan cepat...mia dah licin makan, die punye setengah jek luak....







slurpp...slurpp...milo ais....





licin sudaaah............






dah abis makan...bayar ler....keh keh keh





haaa ni le mamak terowong tu.....



pastu set GPS gi cari umah hirda.....sori hirda tak dpt join bash hardy ....so gigih gak gi drop adiah tuk hardy....at least dpt gak makan agar2 milo ko....heheheh...sori yeak terterjah awal....






lepak dlm sengah jam kat umah hirda, kiteorg gerak balik ....singgah MacD belikan budak2 ni happy meal.....




dah lame tul tak letak video ....so layan laa video makan2 kiteorg ni yeak....


video



post signature

18 celoteh sahabat

kalo balik dari berkursus cantula kan lieya..penat2 badan.
suka tgk 2 badek tu mkn..mmg bersungguh.pandai sgt....

October 19, 2009 at 9:34 AM

ooo akak boleh rasa kepenatan kau tu. memang sakit2 badan lieya kalau tak urut..

wah berselera betul mia dan mija tu makan roti canai.. mia boleh geng dengan auntie la sebab suka roti tampal kuning goyang2. heheheheh

Farhan baru2 ni jer suka makan roti canai kosong. selalu dia tak makan.. emily plak kalau telur separuh masak, memang laju dia menyudu...

leiya, akak selalu gak makan tosei, tapi selalu makan yang kosong je, tak pernah makan tosei cheese

October 19, 2009 at 9:57 AM

yelah kan, sbb kita xbisa buat lasak2 tu...kalu sy mau seminggu terlantar..he he he...

pndai diorang makan yer..sy mmg suka tgk anak2 lieya makan..sennag ati sy tgk..

sedap yer tosei cheese?kalu kosong tu pernha lah mkn, masam2 kan rasenyer...nnti try lah tosa cheese..

October 19, 2009 at 10:08 AM

sakit2 bdn biasalah tuh.... pnt kan berjalan2 ngn segala mcm aktiviti kan hehehehh....

bestnyer nengok budak2 tuh layan roti tampal... aku lak yg terliur lieya oi hehehehhe....
lama dh aku tak mkn roti canai ngn roti nan... mcm ngidam lak hahahha

October 19, 2009 at 12:17 PM

seronok tgk dua beradik ni makan..berselera sungguh

October 19, 2009 at 1:38 PM

penat kan kalo balik kursus..mujur la company aku standard kedekut nk hantar staff2 gi kursus yg bermalam..selalu balik hari je..tp weekend la gak..x sukaaa..

kelakar la gambo ko marah ala2 mak tiri tu...hehehe

October 19, 2009 at 2:28 PM

la lieya..aku pun pi mamak terowong gak sabtu tu.tp aku pi awal skit dlm kul 9 mcm tu.kalau tak sure dpt jumpa 2 badek tu kan..

btl la ko ckp, aku n najib pun lbh suke pi mamak ni sbbnye mcm best je dr yg lain2 yg ado2 tu..

October 19, 2009 at 4:30 PM

...ko ni...anak branak...suka mkn betoi la
lebih lg 2 si kecik tu
kuat mkn jugak...tp x berisi pon

and, laki ko tu lieya
x kisah kan...dok bergambar semua
kalau laki aku laa...mau dia dah bising....

hahhahah

October 20, 2009 at 1:57 AM

wah lieya...nie port aku ngan hubby dulu...almaklum ler dkt ngan umah....mee goreng mamak dia mmg sedap....tosai chese aku x pernah try plak...harus cuba nie...bagus ler bdk2 tu berselera jerk nak mkn....iman nie ikut mood dia...ok..nanti tempek gambar g TEKAM tau!!!

October 20, 2009 at 4:39 AM

WAhhhhh syok nyer layan kdai mamak....
Sedap tol ke lieya...?
Reen x pnah laks coba....g pon mamak ni reen kureng sket...stakat roti canai n mee goreng tu leh la...nasi n lauk kureng,huhuhu!!!!
Cpat2 sket update kursus yg lieya g tu...x sabar nak tgok,hehe!!
Mesti syok kan wat xtvt lasak,reen mmg suka tp x penah berkesempatan!!!

October 20, 2009 at 8:37 AM

amboii jari ko dik..

cam nak tujah mata anak ko lak yerr..

huhu!

October 20, 2009 at 8:38 AM

salam dikkk..... aku merinduimu.... tinggg tonggg....

balik kursus mmg camtu dikk... usah kata yg lasak2 kalu yg duduk sesaja tu pun penatttt wooo.....takpe bawak2 berehat... 2-3 hari nanti oklah tu..

eh budakk dua tu leh mkn roti canai sorang sekeping ka? bagussnya... eh ada yerk tosai cis.. aku selalu mkn yg biasa jerk.... hehhehe

October 20, 2009 at 8:52 AM

woo balik kursus yer... kalo kursus yg takat dengar ceramah je tuh boring plak. so ada la aktiviti2 mencabar... hehheee.. takpe ko gi spa la gi lurus2kan urat2 tu..

ske betul tgk dua badek tu makan.. perut kenyang pun ble lapo yau tgk aksi2 mia ngan mija tu... hikss..

October 20, 2009 at 10:40 AM

ciannye nye lieya...
tp geram tgk mia ngan mija tu...
nak geget2 je rasa..

October 20, 2009 at 10:55 AM

eheh kepenatan ek..
akak kena gi morib for kursus
Asimilasi next month...
suke...suke mamak nie...
mmg peberet kami compare than
mamak kembar tu kan!!!!
akak suke layan capati...
tosei tak penah terai lak...!!!!
harus ujung minggu nie gi terjah...

October 20, 2009 at 11:43 AM

takpe lieya...
sib baik time ko sampai tu aku x kuar umah lagi. errr actually mandi pun blom lagi. hahahaha...

eh ko, lepas ko citer pasai roti tampal tu, terus aku teringin nk mkn.. weekend ni nk kena try gak le...

October 20, 2009 at 2:10 PM

mmm shedapnyer...biasalah bila balik kursus sakit2 badan, kita ni bkn ahli sukan..kwang kwang

October 20, 2009 at 2:36 PM

suka aku tgk budak2 tu mkn..abis je..kalo anak aku..kemain susah lg..smpi aku kdg2 geram mogok xnak masak..hehehe..

October 21, 2009 at 2:16 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy