Tuesday, December 17, 2013

deco2 lieyalatif ~ bilik tidur MiaMija




ayoyoyo...sori2...lambat update....berjaman2 dah entry income nuffnang tu bertapa kan hahahaah....alhamdulillah tu rezeki anak2....aku bahagi 3 tu masuk dlm asb budak2 nieh nanti....oh yeak, aku lame tak update blog sbb busy unpacking barang2 kat umah baru....so far semua dah settle...tinggal nak pi clearkan rumah lame jek...dlm bulan 1 gak le kot aku serah kuarters tu...so sape2 gred 27 nak apply leh la riki2 sbb bakal kosong sebijik ni heheheeh....tapi tgk ranking ko laaaa jugak kat bph kan heheheheeh.....arini jom la layan cite aku borak2 pasal bilik anak dare aku nieh.....


*
*
*
*
*
*
*
V



dengan menggunakan konsep 'pakai mane yg ade' maka siap la deco2 bilik anak dare aku ni hahahahaha...... ini bilik asalnye.....lantai tu mmg dah berlamina sejak beli umah nieh....wallpaper ngan lampu jek kami tukar....dari lampu kalimantang kami tukar downlight ngan lampu gantung....kipas jek tak tukar sbb tak yah membazir kakakaak



kontraktor tgh pasang roll blind....











memandangkan tingkap bilik dieorg ni jenis panjang dan kecik so org yg kami upah buat langsir tu tak galakkan pakai langsir....die kate better pakai roll blind....aku polo jek yg penting temanye putih dan pink......bile siang aku roll kan sampai atas.....bile malam aku roll kan supaya kaler pink tu berselisih....





haa nampak tak, siang aku roll kan supaya die jadi mcm nie, bile malam pink bhgn dalam ngan luar berselisih so privacy la dari luar....mcm aku ckp kat atas menggunakan konsep 'pakai mane yg ada' so lemari2 semua mmg ade yg lame punye....seb baik kene ngan tema putih tuh.....nanti ade jeki boleh la naik build in cabinet yeak anak2....


ni pic waktu siang...



nie plak pic waktu malam....blind tu aku roll kan utk mood malam....




 nie plak simple deco jek tuk lemari dieorg ..... barbie2 yg dah lame tersadai dlm kotak tu boleh laa bawak keluar n susun gini.....



budak2 ni excited laa dpt bilik baru....dok main dlm bilik jek...dtg raksasa dayyan haru biru die buatnye...abis mainan castle kakak2 die musnahkan hahahaha.....dah kakak2 tak mo layan die main, mau die tak ngamuk ....



 ni toilet dieorg...tak buat ape pun kiteorg, jus tambah curtain shower jek.... water heater tu mmg ade sejak beli umah nieh....




minatang2 tuala yg dpt kat hotel disney hollywood hongkong ari tu aku susun kan jek 


 pink...pink...pink....



depan toilet tepi pintu masuk bilik aku letak meja solek....pakai yg lame jek sudaaaaah sbb belum ade bajet nak beli yg baru kakakaakakak....nanti apak ko cat kaler putih so kene dah ngan tema hahahaahahaha




due bijik lemari tu lemari baju2 dieorg.... ruang yg lemari seketul ngan bakul baju tu aku plan nak buat ruang study.....nanti nak cari meja study putih n kerusi pink.... konon2 nak buat build in ruang study, tapi tu kene masuk bajet 2015 lah hahahaahah


yg pasti aku sakit mate tgk katil ikea nie...kalo letak dlm bilik mia mija ni mmg dah kene sangat dah...so weekend ni dah plan ngan laki aku nak pi ikea...beli katil ni ngan meja n kerusi study budak2 nieh.....hope katil ni ade la lagi....kalo takde aku akan ngamuk satu ikea kakaakakakaakak




lagi satu wishlist aku tuk bilik anak dare aku adalah aku nak sgt buatkan 'window bench' gini.....takpe2, berangan dulu sebab berangan tak salah....moh kumpul duit bertingkek2 haahhahahaah



kalo bilik mia mija tema pink & white....bilik mama papanye pulak tema green....auwww!!! kalo dpt keijinan en laki utk tepek dlm blog nanti aku letak laa yeak......bubye!




**alhamdulillah...dpt jiran baru yg sgt2 baik dan peramah....ari pertama kiteorg tido umah baru dah dpt juadah pengat labu dari jiran...sedap plak tu.....yg pasti jiran lame tetap diingati sampai bile2....



94 celoteh sahabat

kemain lawo bilik anak dara lieya nih...berkenan betul...kalo sara dapat bilik gini pun sama gerenti tak kluo bilik..tambah kaler pink kan...memang gegirl suka lakan...roller blind tu pun lizz bekenan...cantik...

December 17, 2013 at 9:07 AM

haitu pegi ikea cri katil putih tu jgk..tp tkde stok..dlu msa nak berlambak je..

btw suka sgt dh decok2 blik mia mija tu..kalo tmbah katil putih tu lg cunnnn.. tp katil lama tu nk ltk mna nti?

December 17, 2013 at 9:10 AM

Wow.. kalau gini cantiknya bilik anak dara.. bilik mak ayahnyaa lagi laa curlast..:))... suka tengok sweet jer..

December 17, 2013 at 9:12 AM

cantik bilik mia mija...brapa costing blind tu lieya???

December 17, 2013 at 9:12 AM

lieya, ni pon dah cukop cantik..kalo tambah katil ikea tu lagi la meletops...hehehehee..
kreatip jugak mendeco..
untung ada jiran yang tak sombong..senang kalo ada ape2 hal..

December 17, 2013 at 9:19 AM

masyaAllah cantiknya.. aduii belum ada rezeki ada anak perempuan.. so dedua boboy la..

December 17, 2013 at 9:20 AM

cun beb...
sweet jer..mmg patut ler mia mija x mau keluar bilik.....
nak2 dua2 anak dara....ada geng main barbie castle bagai...mmg ngam lerr....
kesian ler dayyan kakak tak mau geng dah...hehe he he..

uit....mmg kena sangat katil besi putih tu wei....window bench tu pun cun....boleh ler anak2 layan baca buku sambil ngadap pemandangan...silap2 mak nyer pun join sekali kat situ...

December 17, 2013 at 9:21 AM

suka tema pink putih ni.. mmg sesuai untuk anak dara.. katil idaman lieya pun cantik.. mmg berseri2 la kalau letak roll blind dari langsir.. pandai lieya buat decision.. terbaikkkk

December 17, 2013 at 9:24 AM

serius cantik...
klau anak nureen tgk pon sure laju jer mintak nak bilik mcm tue...
simple & nice.. semua ngan kelembutan anak dara lieya...

psg angan2 dh lama nk buat bilik mcm ni tp memandangkan umah kecik jerr
betoi la kena simpan duit bertingket2.. hehe
klau bilik lieya green.. perghhh msure cantik amat, nureen mmg suka green :)

December 17, 2013 at 9:25 AM

cantiknya bilik anak dara..dah tentu diaorg suka ..sbb bilik cantik
kty pun suka giler katil ikea tu ..harap ada .. kang lieya ngamok..

December 17, 2013 at 9:28 AM

kak lieya... cantiknye bilik anak akak... pandai la akak deco2... kagum..

btw, bila akak pindah? sebab ritu tgk alih2 dah kosong je rumah.. hehehe

December 17, 2013 at 9:29 AM

comelnyerrrrr bilik anak dara awakkk....
makcik teruja tau miamija...
mmg kreatip mak ang!!
terbaeeekkk!!!

December 17, 2013 at 9:29 AM

pandainya deko bilik miamija... kagum saya... nampak sangat sesuai, lawa tu lieya..
tenang je, sesuai susunan dan bendanya...
paling kenan idea blind tu....

selamat bergambira tinggal di rumah baru ni..

December 17, 2013 at 9:31 AM

so cantikkk!!

December 17, 2013 at 9:32 AM

alahai sweet sungguh deco bilik anak2 dara ko lieya..mmg kena sgt kan putih pink..ni kalo anak pompuan aku tgk meroyan2 nak jugek..

hai tak sabar nk tgk deco bilik ko pulak..warna kesukaanku itu HIJAU :)

December 17, 2013 at 9:33 AM

Cantik bilik MiaMija.. kalau masuk plak dgn meja study nanti.. sure meletop :))

December 17, 2013 at 9:34 AM

baru nak suggest belu katil tu...baru feeling princess...auww.....!! murah kot katil tu..599 kot kan?? nway...simple decoration but elegance ... ^_^

December 17, 2013 at 9:36 AM

best.. dah dapat masuk umah baru ye... cantik betul bilik anak dare ni.. sejuk je mata memandang.

December 17, 2013 at 9:36 AM

wah~best nyer...cantik je...pink...i like..hijau?eh..eh...same la kite kak...:P

December 17, 2013 at 9:38 AM

Cantik bila bebudak tu lieya..ni yg buat akak x sabar nak pindah blk seremban nak hias bilik ank dara akak juga hahhaha akak pun ngidam nak buat window bench kat master bedroom umah seremban.Best dpt jiran yg baik ni..baru rasa seronok kan

December 17, 2013 at 9:38 AM

pandai lieya deco bilik ank dare, yg tue pun dh cantik n kemas je....

December 17, 2013 at 9:41 AM

Cantek sgt..!!!
Kalah eric leong ni lieya ;)
Alhamdulillah jiran pun ok kan..

December 17, 2013 at 9:45 AM

wah..cantik & sweet sgt bilik anak dara dia...pink & white..memang sesuai sgt..seronok la diaorang yer..best best!!

December 17, 2013 at 9:49 AM

wah..cantiknya bilik miamija...ni kalau dania tgok sure dia meroyan nak macam ni jugak ni....

December 17, 2013 at 9:54 AM

wahh... cantik sesgt bilik mia mija... seronok la lepak di bilik yer...heehee... teringin nak tgk bilik lieya pulak... oh ya bilik anak bujang deko mcm mana pulak??....seronok tgk deco rumah lieya...:)

December 17, 2013 at 9:55 AM

Memang cantik sangat la..kalau kita jadik mia mija memang tak nak keluar bilik sokmo dok dalam bilik jer la

December 17, 2013 at 10:01 AM

memang cantik lieya...syok la diorang dapat bilik cantek gini...hihihi...

December 17, 2013 at 10:02 AM

Wow... pink dan putih! Memang matching sangat!! Cantik dan terbaik!

*Jom singgah blog kami..
http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

December 17, 2013 at 10:05 AM

serius cantik ni sis bilik anak dara dua org tu...pasal tu lah dorang duk melepak dlm bilik tak mo kuar...

December 17, 2013 at 10:05 AM

aku igt mia mija dah pindah umh baru ni dok sorang sebilik. mmm mmg tak dapat berpisah dua badek ni kan. bilik dayyan??? nak tgk bilik otomen!!!! hah, bilik kau pun harus beb!!!

December 17, 2013 at 10:09 AM

ala sweetnyer....
darihatibella.blogspot.com

December 17, 2013 at 10:12 AM

cantik sgt deko2 bilik anak2 lieya ni...

December 17, 2013 at 10:18 AM

berbunga-bunga hati i tengok bilik dorang...
bestnya....
tuan punya badan mesti hepi habiskan....
satu kepuasan bila dah dpt rumah sendiri and leh deko2 gini...

selamat bershopping kat ikea....

December 17, 2013 at 10:20 AM

mmg cantikkk deco bilik anak dara lieya...apa pun..alhamdulillah..dapat jiran yang baik²

December 17, 2013 at 10:21 AM

waahhh...sooo..suuuweettt!!! cadangan nak tukar katil Ikea tu pon cantik..mmg lawo lah bilik anak dara Lieya..aiza??!! x larat tido atas..sebab panas..so..tido kat ruang tamu jerk..bentang toto bagai..bilik tempat simpan kaen baju jerk..

December 17, 2013 at 10:22 AM

Pn Lieya! katil idaman utk jajamia tu sama dgn katil intan..intan bru beli bln nov..last 2 weeks g ikea ada lg..cpt2 g katil tu cepat hbs tau..

December 17, 2013 at 10:25 AM

Cantiknya..! Sweet plk tu...deco sndiri je la yek..mmg puas hati..safe bajet...

December 17, 2013 at 10:28 AM

Cantik kemain bilik anak dare lieya...tak sabo tunggu house warming partu...ekekeeee...

December 17, 2013 at 10:42 AM

Cantik lieya bilik anak dara ni...teruja tgj

December 17, 2013 at 10:42 AM

Kemain lawo blik anak Dara...kita tunggu dia tepek bilik mak dara lak..hikhik

December 17, 2013 at 10:45 AM

cantiknya lieya.. girl mesti suka tema macam ni.. damia pun suka sangat warna pink.. boleh jadi sumber inspirasi kami nak deco deco nanti.. blind tu pun menarik.. tak gaduh nak basuh langsir bagai kan..hahaha..

December 17, 2013 at 10:50 AM

ala beruntungnyer budak2ni... dapat bilik cantik sesangat gitu... semoga mia dan mija menghargainyer...
cantik dah tu pada mata akak...

December 17, 2013 at 11:06 AM

Seronoklah anak-anak dara Lieya sampai bujang sorang tu merajuk - haha... baru tahu kakak-kakak penangan adik hero dia kacau castle mereka. Habis hero tidur dgn siapa? Tak akan sendiri. Mesti dgn mama/papa kan Dayyan:)

December 17, 2013 at 11:15 AM

kalo dah blk anak dara cantek gini, blk mak pak diorg mesti lagi awesome kan... kompem weekend lg liat nak bangun..hheeheheee

December 17, 2013 at 11:22 AM

Lieyaaaaa....bestnyaaaaa. Cantiknyaaaa. Boleh masuk majalah dekorasi la macam nie. Wahh....sangat kreatif. Akak sukaaaaa. Simple tapi cantik. Sukaaaa.!

December 17, 2013 at 11:28 AM

Ai is suka pink tau liya..
Lawa sgt..boleh la jd sumber rujukan bila nk buat bilik anak dara rin nti..
Kerlass!!

December 17, 2013 at 11:41 AM

cantiknya kak... pink kan.. kalu dpat bilik gini, memang tak kuar bilik la.. main dalam bilik je.. hihihi

December 17, 2013 at 11:49 AM

Cantiknya bilik anak dara Lieya.... Luas pulak tu.. Seronok la Mia Mija ye..

December 17, 2013 at 12:09 PM

cantiknyer blik anak dara ko beb... pandai ko deco2 dh ala2 eric dh...

December 17, 2013 at 12:11 PM

Waaaaa teruja aku tengokk. Luassss bilik mia mija nkooo!!! So pinkish so sweettt!!!!! Garden view lagi mmg terbaekkkk ahhhhhhhh. Aku berkenan betol karpet kaler pink tu.. naik seri bilikkkkkk

December 17, 2013 at 12:12 PM

Cantik... Pandai awak decorate bilik anak awak...

December 17, 2013 at 12:28 PM

wow// serius cantik bilik miamija...
aihh..klo lya pon dpt bilik camni..melekat aje la.. xsabar nk deko bilik asya nanti..

December 17, 2013 at 12:44 PM

seronok mia mija dpt bilik baru.semuanya comel2..cantik deconya.pandai mama deco bilik anak dara..langsir cmtu pun lawa,yg penting pink kan.yg window bench tu klu ada nti bertambah seri labilik depa..berkenan je tgok..

December 17, 2013 at 12:50 PM

cantik & kemas,,, wall paper pun nak macam 3D,, hihihi

December 17, 2013 at 1:12 PM

wah mmg cantiklah sesuai dgn anak2 dara u tu !

December 17, 2013 at 1:15 PM

Lieya..bestnye korg dapat umah baru..excited tengok ko hias bilik..kak c pun dok berangan2 nie nak hias bilik anak teruna tu..

December 17, 2013 at 2:14 PM

baru dpt masuk blog ko lieya.
td busy dek non..

mmg walawei la bilik ank dara ko.
simple + nice..
pink soft gitu...mmg sesuai.
taruk plak katil cm ko bkenan kt ikea tu..wahhH!
roll blind tu ak tingin nk buat kt umah ak
tp tu la...kalau window jenis memanjang mcm ko cantik la kan..

December 17, 2013 at 3:05 PM

cantik bilik anak dara anak kau..kalau anak dara aku tgk ni..sure hari2 aku kena tadah telinga nak bilik cenggini..huhu..

December 17, 2013 at 3:10 PM

your roll blind idea is awesome, and I love the parquet flooring and the carpet and everything..
Best wishes to you guys pindah rumah baru.. Pelan2 la nanti tambah apa patut sikit demi sikit.

December 17, 2013 at 3:26 PM

weeeee santek bangatttt..tema itu mmg saswai ngan jiwe kekanak kann..mak2 pon suke
anak dara tu gajin ngemas tak..haii dapat ke anak dare kite takde le..sume arap mama kemas
baru2 pindah cantek jek kemas jekk..ni dh 8 taon..tak yah gambarkannn hahahaha
tp seriuslah kita admire bilik derang ni lieya....

December 17, 2013 at 4:27 PM

suka giler deco bilik anak dara ko ni lieya... simple dan cute!!!

December 17, 2013 at 4:30 PM

SIS, ur new house awesome, bila la dpt beli umah ni, huhuhuh... best2, deco2 umah sendiri kan, cantik2 belaka sis, ur creative sis...

December 17, 2013 at 4:32 PM

wahhh.. cantiknya bilik anak dara nie.. simple tapi comel..

December 17, 2013 at 4:41 PM

Cantiknya bilik anak dara lieya..mesti deco yg lain pun cantik2 kan

December 17, 2013 at 6:31 PM

menarik juga concept roll blind tu utk bilik… nampak kemas jer :)

December 17, 2013 at 7:36 PM

Cantik aaaa konsep bilik miamija. Cantik jugak roll blid tu...kreatif aaaaa lieya nih !

December 18, 2013 at 8:14 AM

Wow!!
Cantiknya....
Lieya memg pandai bab deco deco kan..
Ena x reti..
Tgk empunye diri ni je la
Sama jek..
gini je.. cemuihh tghk diri sendiri. hahaha..

December 18, 2013 at 8:31 AM

lieya.. lawonya bilik miamija.. mahal tak blind tu?

December 18, 2013 at 9:51 AM

salam kenal,

wahhh cantiknyer bilik untuk princess nie.... :)

December 18, 2013 at 9:54 AM

gile lawo blk ank dara...doakn aku dpt buat bilik tuk ank dara aku camgini gak sok...aminnn...bleh cilok idea ko sket...bleh bleh bleh? heeeeeeeee

December 18, 2013 at 10:47 AM

wah cantiknya bilik anak dara! tema girlish gitu
pandai decorate...next year saya pun nak pindah rumah baru
boleh copy idea ni =)

December 18, 2013 at 11:19 AM

Lieya memang pandai bab deco mendeco ni kan.. simple tapi niceeee!

December 18, 2013 at 11:37 AM

cantik!
pandai deco rumah..
takyah minta designer dah.. tuan rumah sendiri design sendiri.. dah jimat duit utk ID bila pindah rumah ni

December 18, 2013 at 11:46 AM

drool.... bestnya bilik princess ni.... rasa nak dok sini sekali...hheee

December 18, 2013 at 11:59 AM

Cantekknyeeeeeee! serius cantek sangat!!!
jangan kata anak2, zura yang baca n3 nih pon teruja nak masuk bilik tuh.
ohhhhh.. rasa nak baring2 tak mo keluar2 jer dari bilik tuh~

December 18, 2013 at 1:26 PM

cam cantik jea, cam comeinya... wahh curlas tau deko2 bilik miamija nie.. terpegun i tau, pandai lieya berdeko2 nie...

December 18, 2013 at 1:39 PM

i likeeee

December 18, 2013 at 4:53 PM

Cantik nyer bilik anak2 dara...!!! Saya suku pink2 gini... :)

December 18, 2013 at 6:34 PM

Kak.apesal cantik sgt kak.besar gila bilik anak dare ni.kak.xsilap sy kt ikea katil ni rm200 je haritu kak.masa offer apa ntah.now xtau lh.

December 18, 2013 at 7:19 PM

Cantik Lieya.....tak buh side table ke? boleh letak lampu tidoq hehe....
Besar bilik anak ni Lieya....tu belum bilik mama tu ....sure lagi besaq!
Apa pun mmg best duk umah baru .....mmg seronok le nk mengemas!

December 19, 2013 at 7:19 AM

kak, cantiknya bilik bebudak.. tak sabar nak tgk ruangan lain..

Anyway, katil tu masih ade lg kat ikea.. last week sy teman kawan saya beli katil tu.. huhuhu.. jgn lewat sgt gi kang abis....

December 19, 2013 at 10:23 AM

comeinya dan aku suka!
sweet sgt!

December 19, 2013 at 12:06 PM

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......... so sweet!! berkenan kat karpet tu.. tp anak2ku lelaki.. semua pun biru.. xde pink.. adeh... wallpaper tu i like! simple n nice!!

December 19, 2013 at 12:43 PM

Cantiknyerrrrrrr bilik dowang lieya....! anak2 aku tak merasalah dpt bilik gini...huhuhu...

December 19, 2013 at 3:40 PM

cantik betoi la bilik puteri2 nihh..eiii kenan betoi kaler pink..cantikk

December 22, 2013 at 8:05 AM

So sweet colournya, Lieya. Memang cantik dan menarik. Kalau akak pun dapat bilik baru cam ni, mahunya takmo keluar bilik sehari.

December 24, 2013 at 11:14 AM

akak...seriously sangat cantik bilik mia mija ni

December 26, 2013 at 4:37 PM

untung mia ngn mija dpt bilik tdo cantik cmni

December 27, 2013 at 1:51 PM

cantiknya bilik mia mija ni.. sweet sgt, kena sgt gegirlnya warna pink

June 16, 2014 at 11:33 AM

cantinya pink untuk anak dara...

July 9, 2014 at 10:25 AM

pinkynye untuk bilik anak dara ek. Jejak untuk cari idea utk hero saya. hehe.. idea ni blh guna pakai untuk anak dara saya..haha...

jom singgah blog saya : www.rehanswardrobe.blogspot.com

December 5, 2014 at 5:30 AM

cantiknya bilik mia, mija...
tenang je nampak... =)

http://soobeey.blogspot.com

December 25, 2014 at 7:52 AM

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Hias Bilik Si Manja

August 15, 2015 at 9:06 AM

Cantiknya...singgah sini cari idea deco bilik anak dara saya..hehee..tq.

October 18, 2015 at 4:18 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy