Thursday, December 5, 2013

thursday ~ random photos




heluw! heluw!...he he he...dah bekpes ke? aku arini beli kuah lodeh ngan sambal kacang....tempe kasi kaut banyak2 kakakakaak....arini ujan renyai2 pagi....mak aku dah risau2 takut umah naik air...kat kluang dah ramai gak mangsa banjir yg dipindahkan....hope okey laa umah mak aku tu...minggu ni kami nak balik johor in sha Allah...mgu lepas dah balik melaka, minggu ni balik johor...so lepas ni boleh pindah umah dgn aman....in sha Allah rabu (11hb) kiteorg akan fully pindah ke umah baru....pasni leh serah balik kuarters yg aku dah duduk 2 tahun tu...sob sob sob....sedey!....cite pasal pindah nanti aku citer la yeak bile semua dah settle.....utk arini jom layan entry random photos aku dulu.....


*
*
*
*
*
*
V


  • ootd today hehehehe....arini balik keje nak bawak budak2 ni tgk wayang....gi gsc manda sudah...tak kuase nak pi jauh2 hoih!








  • minggu ni pil dok umah aku.....mlm tadi bawak dieorg dinner kat luar.....eleh, dayyan tu berlakon jek lebih....bukan makan pun, abis nasi die buat main....payahnye laa budak ni nak makan skrang.....tak mcm kakak2 die, kene pakse makan pun jalan....die ni ikut kepale die jek....





  •  lieyalatif tgh lunch...biase laa makan sayur...sayur...sayur....tu pasal bajet makan sehari2 aku murah hahaahah...bekpes rm2...lunch plak rm2.50 tak pun rm1.50 .....




  • kalo bulan2 puase up gambar ni harus kene sumpah seranah campur maki sekali kakakakaak....sirap laici, sirap limau, bandung.....slurpppp!





  • khusyuk dayyan hongges brokoli sambil layan otomen....ipad die tu mmg tiap2 ari kene sental sbb melekit dgn bende2 makan die....




  • berbunga hati lieyalatif semalam sebab 'my princess charms' dah sampai.... ni aku pre-order ngan kawan aku ...kawan aku plak order dari kazen die yg dok uk....harga murah rm50 la dari butik...tapi kene tahan sabar le sbb tgu barang shipping masuk malaysia...syomel kan?...hiks! eh kalo berminat boleh pm kawan aku kat IG : @reasalsabila atau FB : Haslindayati Hisamudin ....





  • alhamdulillah...rezeki dtg mengejut2....semoga murah rezeki insan berhati mulia ni....balik keje tgk2 dlm pos box ade sampul....bukak2, ehhhh FM melbourne ngan sydney tower eye.....ya Allah...moga Allah murahkan rezeki kak ita sekeluarga..... terima kasih2 byk2 kak ita yeak.... aku mmg suke gile bace blog kak ita ni sbb kak ita sekeluarga ni mmg kaki melancong...seronok bace pengalaman kak ita sefamily....lengkap n gambar2 pun cantik....puas tgk.....


tu sajork random photos yg ado...bubye!






** ehemmm kawan2 ku skrang semua dah berpandora youuuu....auwww!! jom cari charms friendship jom korang2!!





52 celoteh sahabat

alahai minat gak pandora ni..tp syg duit bebenor nak beli... tggu lah duit berkepuk tkthu bt pe leh lah pgi beli seketul..minat yg pinky2 yg soft color tu apa ke nama ntah

December 5, 2013 at 9:11 AM

akak pun nk try mkn sayur mcm ko lieya... tp x boleh sbb ramai dh komplen akak makin kurus walaupun mkn banyak...huhuuu... lagi pun akak bf lagi..

December 5, 2013 at 9:16 AM

cantik sangat pandora tuh..
belum lagi minat nak berpandora2...
hehehee

December 5, 2013 at 9:19 AM

patutlah kurussss.mkn sayur je kak! hehehe.sy xlalu gak sayur saja.mst kena ada ikan ke.ayam ke.hehe

December 5, 2013 at 9:27 AM

ko makan sayur jer ek lieya...patutlah slim...cun...

December 5, 2013 at 9:38 AM

muncul dah random photo mek lieyalatif nie..hikss

ak bekpes bihun je rini, murah gk..rm1.20 je..
eh pandai ko pilih date pindah umah ye..cantik date tu..11.12.13

dayyan pun style mkn main2 ke lieya?
ak pon..irfan tu sama gak..tk mau mkn la..
mmg baya dorang tk brpa nk mkn ke ha? huhu
tensen mak...hahaha..

pandora you....
ak dpt rezeki hadiah contest kt fb ritu..
tp tk tmbh champs pun..hehe

December 5, 2013 at 9:39 AM

firstly aku jugak belum berpandora ko hhhuuuu..belum ada rezeki..geram betul aku tgkkkkkkkk hhhheeeee..btw sarat dah gelang ko tu, mcm nk kena tambah lain hhheeee

ko tgh diet ye..rajin ko pomp..aku dah malas..senam malas, diet malas, makan rajin hhhaaa

dayyan tu tgh nk membesar aktif tu yg kurang mkn..dulu hadi ngan alya pun camtu, sampai 1 tahap selera makan bertambah sampai kena jerit berenti baru tau berenti kkkeeee...skang awatif pulak tgh fasa tak berapa nk mkn ggggtrrrrrr

sedapnyaaaaaaaaaaaaa air tu..smua pun favy tau!

December 5, 2013 at 9:41 AM

Besok ko order la pizza hut veggie lover.. sayur pe haha

December 5, 2013 at 9:42 AM

kuat betul napsu ko menahan mkn tuh kan lieya dok mkn syr je, aku dh tak terlarat mkn syr, lg pun kalu mkn syr ngn lauk kt tempat aku nih mahai wei... amik syr ciput je dh rm3, lum amik lg ikan seketui mau rm 6 terus kene...

bgs lah anak bujang ko pandai mkn syr... anak aku kalu campur dlm makanan reti lah mkn...

December 5, 2013 at 9:44 AM

Semalam kakak lalu jalan Keluang-Benut-Pontian nampak banjir dah boleh tahan juga Lieya. Banyak rumah yg dah masuk air - kesian tengok.
Dayyan tak suka makan tapi badan dia maintain tak apalah Lieya.
Makan borkoli suka ye Dayyan... samalah macam auntie. Sedapkan...

December 5, 2013 at 9:55 AM

Teringin nak berpandora
Teringin jek la yg mampu
Hehe

Dayyan pandai makan sayur! Kagum!
Nayli makan tomato, jaga kulit
Hahahaha

December 5, 2013 at 10:02 AM

Pindah rumah.....banyakkkkk keje mengemass...apa pun....kenangan rumah lama tetap x dilupakan.....

Makan sayur bagus :) bukan saja murah tapi baik untuk kesihatan

December 5, 2013 at 10:58 AM

moga mangsa banjir banyakkan bersabar...
berpandora lieya..cantiklah
amboi patut kurus dok makan sayur rupanya...bagus untuk berdietkan...untuk kesihatan juga
bestnya nak pindah lieya...kak nur tengah pening ha..ha..

December 5, 2013 at 10:59 AM

sronok kan layan pic random mcm ni...
bleh kongsi cerita harian kita :)
mmm pasal pintu keta blkg mmg wat childlock
sbb emir mmg dh pandai buka kunci huhuuu

rezqi bergolek.. best2
suka FM tau, dh penuh petiice umah hahaa

December 5, 2013 at 10:59 AM

manernye umh baru....

December 5, 2013 at 11:13 AM

bagusnya dayyan..pandai makan sayur..wah..cantiknya pandora kau nok..aku tak mampu..huhu..

December 5, 2013 at 11:13 AM

Bagusnya dayyan tu...pandai makan sayur.
Boleh lah ikut stail lieyalatiff makan ye...iaitu banyak sayuran !!
Tetiba..ternampak benda familiar...Hehehe...Macam ku kenal je !!

December 5, 2013 at 11:45 AM

Patut pun cantik je badan tu Lieya rupanya diet yeh makan sayur je...tak teringin nak makan lain ke...
Kalau Okje boleh gak makan sayur tu tap kena 5 henggit punya sayur haha....
Dayyan pun suka sayur jugak yeh Lieya... bagusnya!

December 5, 2013 at 11:50 AM

anak aku sama la ngan aryan, susah betul nak makan, badan pun dah susut, tapi at least dia nak gak makan sayur kan!
nak balik kluang ke this week, aku tengah bulan nanti balik anto skali 3 askar ni hehehehehehehehe nak hornymoon 2 minggu ekekekekkekekekekekeke
wei aku gak tak beli langsung charms bagai, 12 december ni ada baik punya offer kat pandora alamanda nun....jgn lupa ar!

December 5, 2013 at 11:55 AM

Akak kan Lieya, kalau nak makan sayur macam Lieya tu kan..kena berdabel2 portion gamaknya. Confirm lepas makan tu, x sampai dua jam akak dah menggelupur balik. Aduhai..bila akak nak kurus macam Lieya nie...uwaaaa!

December 5, 2013 at 12:28 PM

boleh balik kg jugak ke banjir2 nih Lieya??
kang sangkut tengah2 jalan.. naya~

makan sayur jer??
patut lah badan slim melim..:)

kemain semangat Dayyan makan~
comellll sangat2!

ape yang best dengan Pandora tuh??
serius.. zura memang tak tau ape kelebihan gelang tuh??

tambah koleksi FM obesi!! syoknyeeee

December 5, 2013 at 12:49 PM

teringin gak nak miliki satu..baru ckp n tunjuk kat asben..mate bulat die dah mcm nak terkeluar..hahaha..

December 5, 2013 at 12:50 PM

Cantik Pandora tuh.. FM tuh pun cantik laa Lieya..

December 5, 2013 at 12:55 PM

wah..boleh tahan yer makan sayur-sayur je tu.. kalau kiter mmg takleh dah tak tahan godaan iman ni tgk org makan byk2,, hehe.. lama jugak tak bawak anak2 tgk wayang. kena tunggu si baby besar dulu baru boleh kot,

December 5, 2013 at 12:58 PM

bagus lieya.. disiplin tinggi..

ena ni hanat2 taikk hayammmm jek.. hahha..

December 5, 2013 at 1:25 PM

bab2 makan2 ni mmg bestlah lieya!

December 5, 2013 at 1:35 PM

Patut lieya slim comei...bersayur je...js hurmmm pg ptg mlm nasi...hehe

December 5, 2013 at 1:43 PM

Hah, kalau akak makan sayur aje, lebih baik tak makan...hehehe.... tapi akak boleh makan menu yg sama utk beberapa harilah. Nasib baik rumah mak akak di BP tak apa-apa. Kita orang pun paling teruk air pasang paras lutut aje. Itupun sekali aje pengalamannya. First time tengok BP banjir, kita sibuk berhenti tepi jalan ambil gambar. Kenangan tu :)

December 5, 2013 at 1:52 PM

dasyat diet mkn sayur je..lieya atkins ekk

skang mmg tgh musim pandora kan lieya..dia silver ke?klu silver ori bley la sy pkai,kulit allergic sikit.hoho..

tuah badan dpt FM comel..)

December 5, 2013 at 2:07 PM

Pnadora oh!!!! Sakit mata ai tau...ahahhaa....

December 5, 2013 at 2:21 PM

padan lah badan ko maintain jer sis..makan sayor2 jer ko tghhari yer..akk ko ni kalau mkn sayur jer..mahu mengelatar bdn menjelang kul 2.30 nnt....tp tgk bdn org maintain cantik cam jeles jer..mcm nak diet jer....suka dayyan mkn brokoli yer...

December 5, 2013 at 2:47 PM

oh lieya orang johor jugak ke? kami orang kulai..hihi..

dayyan sama ngan damia..suka brokoli..dia panggil kokoli..hehehe

December 5, 2013 at 2:51 PM

Lieya.. dah banyak Pandora Lieya .. dah lebih dari akak tau... jelesnyer.. murah yerk boleh gak akak tinjautu...
ehm rezeki nak dapat hadiah fm yang comelkan...
dayyanni babap baru tau tak nak makan yerk...

December 5, 2013 at 3:56 PM

Nice pandora ko. Pinjam leh? Haha

Comey tul gedek2 ni..:)

December 5, 2013 at 5:10 PM

MNAT GAK PANDORA NI..TAPI DOK KEDAH NI XDAK..HIHI

izatishop.blogspot.com

December 5, 2013 at 5:24 PM

Pandora tu cantik u...

December 5, 2013 at 9:45 PM

Bos kecik tu kemain lagi layan ipad

December 5, 2013 at 9:46 PM

Ptt lah slim pilih sayur jekk lunch..kalau ita idok ler..harus cekik nasi 2 3 pinggang..haha
Uihh syok sibujang mkn smbil layan otomen haha..
Neway slmt berpindah ye lieya..yahoo sonok masuk umah baru hihi

December 6, 2013 at 12:46 AM

Ank lelaki agaknya mmg cerewet n xsuka makan kot.....alolo comel je dayyan mkn sayur.

December 6, 2013 at 8:44 AM

Nak tunggu entry pasal pindah tuu... :)

December 6, 2013 at 9:04 AM

Cute pandora tu..l trend skang nampaknya....

December 6, 2013 at 4:04 PM

air tu memang meriahlah... mmg semua yang lieya katakan tu akan keluar.. hahaha...

December 6, 2013 at 4:37 PM

mesti mahal kan pandora tu. sy tgk kat butik ribu2

December 6, 2013 at 11:01 PM

salam ukhwah dari saya.

December 8, 2013 at 7:27 PM

wah, gambar makan sayur tu dah pakai pandora imported from uk, class gitu Lieya

December 8, 2013 at 10:27 PM

Wah..banyak yang best ni.. pandora yang lawa tu, air yg tak tahan tgk, makan sayur ooo famili kami mmg suka..pindah ke rumah baru yg besar tu lagi... wah.. tgh proses kemas lah ye ni.. semoga semua berjalan lancar k..

December 9, 2013 at 7:50 AM

cun melecun la lieya ni tau...Pandora nak jugak...saya pandorah aderla hehe
hamboi dayyan makan nengok ultraman yek...kemainkan...

December 9, 2013 at 10:43 AM

memang nanges tengok air tu.. huhuu :)

Bestnye dapat FM :)

December 9, 2013 at 1:52 PM

bestnya dah nak dok umah baru..tapi bab nak mengemas tu yang tak best..tensi jer tengok barang..
nak berpandora blom mampu la lieya..camner ni?? tengok orang pakai cam cantik pulak..
dayyan tu tak abis2 ngan ipad..mesti dok kelek 24jam..makan pon mata tak lepas gak tu tengok movie...caya la..

December 9, 2013 at 4:44 PM

nnt zura nk ikut cm lieya, mkn sayor jerk, kompom kulit mulus gebu cm lieya...

December 10, 2013 at 9:24 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy