Tuesday, March 8, 2016

layan steamboat di Volcano Shabu Shabu, Cyberjaya


Assalamualaikum teman....


kejadian basi2 kepam dah ni baru nak up hahhaahahh..... mia le ni ajak pi mkn stimboat....dah lame tak layan stimboat katenyer...so ke cyberjaya laa kite.... pi volcano shabu shabu.....tapi kali ni try buffet die plak.....jom2 layan cerita sambil layan gambar....baru ade efek2 terliyoo same hahahahaaha


*
*
*
*
*
*
*
V

gigih tak bekpes sebab nak menyebaaaat kat sini...kate buffet kan so kene laa balun kaw2 hahaahhaah...harga utk adults rm25 kids plak rm11...bawak anak2 aku ni takleh pi makan ala carte tu, sebab masing2 mmg pemakan...berbaloi lagi amik jenis buffet gini....



mia mija suke lee konsep gini, periuk sorang satu..... dieorg kemain enjoy makan...kejap2 bangun, amik itu ini...sampai aku risau tak abis...tapi dieorg mmg makan betul2 punye hahahaahahah.... ekceli dieorg pestime ke shabu shabu nieh....aku dah 3 kali le ke sini....



meja mase mule2 tak sakan penoh.... aku pun rajin le snap2....pastu tgk masing2 dah tak pandang kiri kanan makan, ape lagi simpan hphone, makan leee penoh napsu serakah ahahahahaah



tgk le...beriya2 dieorg masak.... dayyan jek aku tak bagi periuk sendiri, kang die yg melecur hahahaha



dayyan makan nasi goreng semangkok...stimboat semangkuk...buah2 semangkok......tapi aiskrim bermangkok2....huhuhu



anak2 aku mmg suke masak, bile dpt makan stimboat gini suke laa... kiteorg pergi sini ari sabtu kot, ahad esoknye ajak pi lagi...oiii mmg tak lalu le mak kooo kan nak berstimbot hari2 hahaahahahah



sekerim sedap.... berulang2 budak2 ni makan....berbaloi le makan buffet gini...



tgk le anak bujang aku...ade dlm 5 kali kot ulang amik eskrim...hurmmmm batuk siap le ko dik!



nak dekat 3 jam lebih gak kiteorg dlm nieh...aku boleh gi 3 periuk ajek...




tgk le...kiteorg dah surender dah.... mia siap tetdo kekenyangan ...si jaja siap ajak aku pi toilet, berakk pastu masuk sambung makan balik kahkahkahkah....



mujur takde pakej dgn bantal, kompommmm2 telelap kat situ hahaahahahaah


mgu ni budak2 start ujian sumatif...all the best buat semua anak2 yg terlibat dgn exam...mgu depan cuti sekolah ...yahuuuuuuuuuuuuuu!!!



**weekend lepas tgk boboboi the movie, aku mmg tak penah  layan siri2 mcm tu kat tv, siap plan masuk panggung nanti nak tdo sbb kebetulan tgh senggugut....tapi! aku layan sampai abis kooo hahahah....best gak citernyer, nora bagi 5 bintang!!..... weekend depan tgk kungfu panda plak....




35 celoteh sahabat

Baru betul-betul puas masak-makan-masak-makan
Kekenyangan sampai terlelap:)

March 8, 2016 at 9:21 AM

Macam best pulak konsep sorang seperiuk ni. nak kena terjah ni. Takda la mahal sangat buffet dia tu.

March 8, 2016 at 9:27 AM

murahnyaaaaa lieya shabu2 kt situ, kt sini budak je dah rm50..menyampah aku..dah la anak2 aku ni bukan pemakan banyak sgt kecuali hadi hhhhaaaa..

kalo rasa nk makan cari kedai yg ada jual stimbot tp sekali sekala bole la kan..:)

anak3 aku belum exam lg, lepas cuti ko..aku baru nk berhuhuhuhu cuti ni tp mcm tak dpt jerrrr hhhuuuu..

aritu bawak anak3 tgk zootapia..giler best!!!betul ckp ko..aku bole pulak melayan dr awal sampai akhir citer..depa ajak tgk boboi..aku tak minattttttttttttttt hhhhaaa..tp ko bole bg 5 bintang tu aku agak mesti best giler agaknya..patut la kutipan kebabaom kan!

mslhnya aku mmg tak minat lgsg karakter bobo ni, biar upin ipin lg hhhaaa..tp kami janji nk bawak tgk kungfu panda cuti sek ni..boboi tunggu kluar astro first je la bole??bbbahahhaaaa

March 8, 2016 at 9:31 AM

steamboat buffet lama tk mkn..biasa mkn steamboat johnny's je la...kalo ank2 pemakan bgs bw p buffet ni

March 8, 2016 at 9:37 AM

sama laaaa...
nieyl pun stemboat² nie..boleh geng ar ngan anak² akk...
akk,lepas nie ajak tyr test kat sini pulak empire steamboat cyberjaya..
not bad laaaa...byk gak pilihan :)

March 8, 2016 at 9:59 AM

Klau anak kak nur pula, mkn ala kadar je..tu yg malas dtg mkn steamboat ni..rugi pulak haaa
bab ulang mkn aiskerim paling best..selagi larat layan..baguslah dayyan ni...
lps makan..dh kenyang sure malas nak bangun lieya

March 8, 2016 at 10:08 AM

berbaloi ler sis kalo kids suka mkn cam anak2 you...
puas hati kan...
sampai tertido2 & ke toilet tu hehehehehe...
kalo famili i rasanya rugi kot..
mostly tak kuat makan...
makan skit pun body tetap maintain 'sihat' hehehehehe..

March 8, 2016 at 10:22 AM

kita suka gak stimbot ni lieya.. tp rasa mcm dah lama je tak makan.. tak penah lg try tempat ni.. tp sblm ni anak2 ena x makan beria sangat.. tu yg boring tu.. hrp2 akan datang klu pegi biar la dorang makan gini.. berbaloi2 gitu kan.. yg pasti aiskrim tu mesti bermangkuk2 repeat.. heheh..

selamat bercuti lieya..

March 8, 2016 at 10:46 AM

Nak jugak bawak aish tgk boboboy tp risau takut dia xbehave...

Rin rasa kalau rin bwk anak2 rin buffet cmni pun sesuai..kompem habis licin depa sebat...hahahha

March 8, 2016 at 10:49 AM

untunglah makan steamboat sbb anak2 lieya semua jenis pemakan..smp 3 jam kau kat situ.puas hati la amik bufet..makan smp terlantar kekenyangan.hehe

March 8, 2016 at 10:50 AM

Hahhaha.. rasa nak gelak guling2 akak ni lieya..
Tengok pic ko dua beranak tido lepas makan mentedarah tu hahha..
Lepas ni ko cadang lah lieya pakej sekali bantal dan tilam kat taukeh restoran tu ye..

Best lah anak ko pemakan juga.. berbaloi ambil bufet macam tu...
Boleh berperiuk3 korang masak kan..

March 8, 2016 at 10:58 AM

perghhhhh patut kedai ni sediakan sekali pakej tido baru berbaloi..dah lelap sejam smabung lagi makan hahahahaha...si dayyan tu kena bayo gak ke lieya? aishhh aku ni tingin nak makan berbufet2 ni...tapi bila pikior anak2 akan makan eskerim je tu yg 800x pikior nak pi ke tak?

March 8, 2016 at 11:20 AM

hahahha gelak je nengok gelagat 2 anak dara ko tuh... bgs lah depa suke mkn... bwk pi mkn buffet steamboat gitu puas hati bayo sbb sorang2 mkn bertambah2...

tang pakej bantal tu mmg sesuai... mak ngn anak kekenyangan sampai tertido... melampo

March 8, 2016 at 11:25 AM

sukanya tengok budak-budak ni masak dan makan. kemas je diorang masak. puas hati kalau jenis pemakan.

March 8, 2016 at 11:33 AM

sempoi baq hang ... boleh plak terlelap pas makan ;) memang TERBAIKKK !!!!

March 8, 2016 at 11:48 AM

Untung makan buffet kalau jenis anak-anak pemakan dan tak cerewet, Lieya. Lama pulak rasanya tak ke Cyberjaya 'merantau'. Amboi korang bukan main lagi. Lepas makan, boleh mengantuk! Jajalah kelakar! Boleh masuk bilik air membuang lepas tu makan lagi! Aduhai!

March 8, 2016 at 12:10 PM

sedapnya..lama dah tak pekena steamboat..:)

March 8, 2016 at 2:42 PM

sedapnya..lama dah tak pekena steamboat..:)

March 8, 2016 at 2:42 PM

Syok jer tgk budak2 tu makan steam boat...
Rasa nak jer join sekaki :D

Anak2 pun dah lama duk counting down bila boboiboy the movie keluar...
Mmg hari2 mereka duk tanya bila nak tgk movie tu... huhuhu

March 8, 2016 at 4:17 PM

eh dua orang budaktu dah bertudung yer... comel... selalu gak baca blog orang pasal steamboat di volcano shabu shabuni... mcam best jer yer... sedap kot....

March 8, 2016 at 4:22 PM

makan sampai tertido di situ..hehee...
perut kenyang sgt le tew....

March 8, 2016 at 4:51 PM

betul2 kenyang ni smpi tersandar ahhh hehe

March 8, 2016 at 9:05 PM

Tido kat rumah kak. Hahahahha. Aduhhh memang layan habis kalau makan steamboat macam ni.

March 8, 2016 at 9:12 PM

hahaha. dgn mak n anak-anak nak lelap ye lieya. steamboat klu bayar perhead kena bawa org yg pemakan kalau tak rugi...

March 9, 2016 at 8:57 AM

nak tgk minggu ni kot boboboy..pestime nak ajak anak tgk wayang, laki i is tak suke tengok wayang, bazir duit katanya..dasar kedekkss sgt ;p

March 9, 2016 at 10:11 AM

feveret aku wei
tp kat kluang nie..ko paham2 jer lah..yg ada pun cha alif nun punya ....
dari confident nak pergi..jadi tak confident bila byk yg diviral kan..hu hu hu
x boleh blah betul tengok mia..siap tertido...betul2 membalun tu oi....

pandai2 anak2 dara ko pakai chopstick...auntie nie mia mija oit..dah umur 34 thn pun terkial2 nak pegang chopstik tu...korang kemain terror...

3 jam..berbaloi seiiii

March 9, 2016 at 11:14 AM

gambo last tu kenapa? tido kekenyangan ke?

March 9, 2016 at 4:35 PM

Sedapnya tgk Mia tertidor. Tanda puas hati tu. Dayyan pun x menahan...

March 9, 2016 at 10:06 PM

Periuk sorang satuuuuu tu wahhhh bestnyaaaa...terus julia save gambar ni nak ajak suami pi mkn sini nanti syokkkkkk ye....murah lah sis Rm25 dewasa...kalau Qaiser ilman free kot hahhaha syokkk tgk miamija eksaited masak sendiri hehehe cunlah....nak pi !!!!!!!

March 10, 2016 at 11:18 AM

lamanya tak makan stimbot...

March 10, 2016 at 1:33 PM

hahaha... adoiii.. gambar yg last2 tu takleh tahan tgk... kekenyangan sampai tertidor ekk.... kelakar tul....

March 10, 2016 at 1:38 PM

Mak aihhh...siap terlena bagai. Memang buat macam rumah sendirik ni..hehehe

March 10, 2016 at 1:42 PM

menarik!
aida and famili peminat stimbot jugaks.
tertido kekenyangan :) alhamdulillah...

March 10, 2016 at 3:59 PM

haha..ngantuk nau nau mia tu...
hebatlah miamija pndai gna chopstick..auntie y tua ni smpai k sudah x reti..

March 15, 2016 at 3:09 PM

alaaa...lamanya tak makan steamboat...bestnya

March 18, 2016 at 12:49 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy