Thursday, March 3, 2016

thursday ~ random photos



Assalamualaikum..salam kamis semua!!


sarap ape pagi2 nieh kawan2 ? hehehe....minggu ni sekolah anak aku busy sukan...sabtu ni clash plak sukan dayyan ngan sukan kakak2nyer...pastu senin depan plak start ujian sumatif/bulanan....pastu baru laa start cuti sekolah seminggu....takde plan kemane pun cuti sekolah nanti...malas laa org sana sini ramai bercuti gak, aku belikan novel jek utk budak2 nie, dok umah bace novel ajek la....eh, jom layan pic random photos yg ade utk minggu nieh.....zassssss!

*
*
*
*
*
*
*
V

  • aktiviti tiap ahad hahaha..... tolong mama buat stok cili kering kisar ngan bawang kisar..... kiteorg buat kat luar dapur sebab tak suke bijik cili sepah2 dlm umah....mengurangkan kerja2 menyapu gak le ni heheheheeheh....



  • bento riangria miamija ~ utk pagi roti telur + keropok lekor.... utk lunch plak nasi putih + kerisi masak pindang + buncis goreng kicap + buah epal...agar2 sirap pun ade utk kudap2 ngan kawan2.....



  • nampak mcm kureng ajek kan...mcm tak sedap ajek kan...tapiii sedap wey cucur udang + jagung sempoi aku nie hahaahaha...cicah sambal sos ngan kuah kacang...ni aku ingat aku buat utk berbuka....


  •  dah rasmikan inai celup2 yg aku beli mase pi penang bulan lepas....senang aje, celup pastu tos jap pastu tunggu kering.....aku mmg suke berinai....dlm kotak inai aku ade stok 2 tiub inai merah ngan 2 bekas inai celup nieh.....

 *video berinai celup*
video


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi nasi goreng + telur dadar + timun jepun...utk lunch plak nasi lemak + sambal sotong selipar + telur dadar + kacang bilis goreng + kek lapis..... aku pesan ngan dieorg terpulang laa nak makan nasi lemak tu pagi ke lunch ...mane2 pun boleh....yg pasti dah lama tak masak sambal sotong selipar, rase sedapp gile plak ari tu...tak cukup koooo...kene buat lagi nieh....


  • nasi air dingin...beli kat kafe opis aku..... boleh laa buat lepas2 teringin.....aku skrang kalo bekpes suke makan berat...so lunch tak makan dah.... kalo lapar kunyah epal ke corn flakes yg mmg ade stok bawah meja aku nieh..... misi maintain berat 49kg....



  • haaaa korang bawak le anak2 tgk citer zootopia nieh.... best wooo...byk moral of the story....budak2 ni enjoy tgk.... weekend ni nak pi tgk boboboi plak.....


  • last but not least....bento riangria miamija ....ni bento ari ni nieh....sendu plak bento arini, tak kalerpul hahaahahah  utk pagi sandwich telur + potato wedges ... utk lunch nasi putih/kicap + ayam goreng crispy + buah epal.... patutnye aku masak sayur labu masak lemak pagi tadi, tapi labu tak siang lagi so mmg kemalasan le aku.....balik keje laa masak kang...so menu berbuka arini labu masak lemak putih + sambal sardin + ayam goreng crispy...slurpp!

 okey tu ajek..... have a nice day frens!!




** alhamdulillah dpt news kawan alam maya aku selamat bersalin semalam...mak oii baby die kus semangat 4.45kg....aishh kalo dekat mmg dah daku pi lawat....apakan daya jauh...takpe laa nanti hadiah dari aunty lieya menyusul ke kuala terengganu....in sha Allah....







41 celoteh sahabat

cucur cicah kuah kacang kita sukaaaa....rajin ank2 dara tlg potong cili utk wat cili kisar

March 3, 2016 at 9:06 AM

Rajin anak2 dara Lieya tolong kat dapur..
Comel jari Lieya berinai... Jari tangan saya jenis tak naik seri bila berinai.... hehehe
Anak2 pun duk ajak pegi tgk movie boboboi... Tapi jauh benar nak cari cinema.... mana ada kat KT ni... huhuhu

March 3, 2016 at 9:08 AM

Morning kakak cantik ♥
nieyl pun skrg nie hari² bawa bekal g keje kak..
Alhamdulillah...sehari boleh jimat rm10 (masuk tabung)
bila tengok bento² akk nie...kdg² bagi nieyl idea nak bwak bekal g keje...thanks..
akk,smlm birthday nieyl tau yg ke 28..(muda lagi kan )

March 3, 2016 at 9:13 AM

Hebat Lieya boleh maintain 49kg aje ye..
Kalau kakak memang payahlah.

March 3, 2016 at 9:26 AM

4.45kg ke baby puan fifiey? kuss semangat! alhamdulillah selamat dah dia bersalin ye heee..

bento miamija sgt mengujakan!

March 3, 2016 at 9:28 AM

semangatnya baby 4.45 kg...uwaaaaaaaaaaa

March 3, 2016 at 9:38 AM

49kg ke lieya? adoiii zee sekarang berat makin lama makin naik..dah 51.5kg ni..

March 3, 2016 at 9:42 AM

ko ni mmg rajin ... selalu jd inspirasi mak2 lain .. pi la mana2 mesti ada yg sebut nama lieya latiff ... hehehehe

March 3, 2016 at 9:58 AM

whatttt!!!!49 kg beb....adoiii haiii...10 kilo akk nak kene turun....as always bento yg ohsemmm....

March 3, 2016 at 10:03 AM

mudahnya dgn inai celup...celup2 siap...hehe
akak x berapa suka sgt pki inai...lama sudah x berinai...

49kg ko... akak x dpt nak kejor la...heheee
akak ni pun org dok komplen badan maintain kurus... tp bila timbang berat jugak...hehee

March 3, 2016 at 10:09 AM

untungnya ada 2 anak dara rajin..
dah leh harap tolong2 keje dapur ek..
bento u mmg mantopssss
wahhh dah makin senang inai main celup2 je kan skarang ni...
nakkkkk sgt gi tengok zootopia...cam best sgt...

March 3, 2016 at 10:50 AM

tengok gambar lieya berinai kat fb terus akak cari inai...tapi tak celup,, tiubjer... rajin anak darakan. anak akak kalau tolong kat dapur suka tapi kalau kemas barang tak suka geramjer...
best yer cerita tu.. nak kena pergiler sebab boboiboytu minggu mula2ni mesti ramai...
jaga badan betoiler lieyani. akakni teruk betoiler bukan makin kurang tapi bertambah2 berat der ler.. suami yang dulu tak pernah tegur dah mula menegur katanya bulat oooooh..
jeles ngan bento tu tapi anak2 akak der ler sekejap nak bawakneyr.

March 3, 2016 at 11:22 AM

untung ada anak dara boleh nulong ke dapur. nengok bento mia mija ni kadang2 buat idea nak masak apa petang karang. hehehe

March 3, 2016 at 11:29 AM

walaupun hari ni punya sendu..i tetap terliur!!!

March 3, 2016 at 11:51 AM

BERSELERA JE TGOK BENTO MIAMIJA NI..CANTIK KALER INAI TU KAK...

March 3, 2016 at 11:54 AM

4 tahun lps bole maintain 49kg lieya...jelesss ni
Suka benor kak nur tgk jari merah tu..nk try tp malu pulakkkk hihihi..celuo aja senang

Kus semangat..ank kak nur yg paling besar
no 4 (4.18) czer

no 2 (4.15) normal...

March 3, 2016 at 2:00 PM

1. best nyer anak dara dah besar!
2. bab bento memang tabik laaaa dgn kau nie.
3. zootopia tak dpt tgk lagi..dah masik list boboboi dan kungfu panda dah nie..huahuaha...bnyk nyer nak kene tgk!
4. inai celup mana nak cari kat kl nie??mcm best jek..

March 3, 2016 at 2:17 PM

ko mmg suka pakai inai ye sbb aku tgk jari ko xpernah xmerah.
aku baru tgk zootopia smlm.. best. lagi2 part sloth tu..

March 3, 2016 at 2:44 PM

sotong selipar??? first time dengar ni.

bestnya dapat anak dara rajin suka membantu mcm ni.. hope Rania pun mcm tuh dah besr nanti.

March 3, 2016 at 3:06 PM

syok lah ko, anak2 dara ko ringan tulang...
bento2 ko mmg lengkap menyelerakan....

mana ko beli inai tuh ek, lupe aku... syok jgk lawo pun lawo

March 3, 2016 at 3:10 PM

Lagi buat anak2 merengek bila terpampang besar gambar filem kungfu panda pada papan billboard tepi highway.. huhuhu..

March 3, 2016 at 3:17 PM

anak3 dara ko ni, dah besar nnt mmg pandai buat keje :)..good job mama!!

oooooo..mcm tu inai celup..senang sgt kan lieya..warna pun cantik gak aku tgk..kalo ko nk merah lg celup byk kali :)..ko dah mcm wawa anak aku suka nau berinai..hilang je warna, esok suh buat lg..mmg ada stok kt umah tu..

minggu depan bebudak dah exam ye?agaknya anak aku pun sama..hadi tu 2 bln sekali mmg exam..bz la kita minggu depan ye lieya..

aku mmg nak bawa anak3 menonton tp dlm cuti nnt la..lgpun tak plan nk berjalan2 kemana pun..aku ambik cuti utk tution kan hadi, pastu bawak menonton :)..

March 3, 2016 at 3:36 PM

Beruntung ada anak dara yang boleh diarah2 untuk membantu..senang dah keja.. ada pembantu..
Akak pun suka gak berinai2 nie..hehe.. tapi selalunya pakai yg tiub je.. tgk inai lieya cantik laa plak..hehehe..

March 3, 2016 at 3:38 PM

Dasyat laa...macam anak dara jer berat..amik sket weh lelemak nany ni..

March 3, 2016 at 6:54 PM

Esok nak cari lah cucur udang makan dengan kuah kacang. Hahaahaha. Jelesnya berat 49 kg. Nani pun 58 haaaaaaa. I cry. Hahahah !

March 3, 2016 at 11:17 PM

Wah anak-anak semua rajin.

March 4, 2016 at 1:09 AM

wow.. 49kg kak. cayalah
sotong selipar tu yg mna ? sotong kembang tu erk ??
oo, inai tu erk..
bento miamija.. nyum..nyummm

March 4, 2016 at 6:12 AM

ppssssttt:akakk, nak contact no org yg akakk beli inai tu, boleh ?
sbb esok sy nk blik kedah. hiks. nti blh la pergi ambil.
boleh ye kakk.. tinggal kat kotak komen, saya ye (",)
tima kasih

March 4, 2016 at 6:24 AM

Wahhh perancangan cuti sekolah beli novel utk anak2 baca wahhhhhhh bagus ye kak lieya ni...kalau juju fantang dengar cuti...mula pasang hajat merapu hahhahahaha...juju jenis susah nak duduk setempat baca novel...kadang2 novel baca julia hehhee...ish kak lieya ni pandai la masak2...sedapppppp

March 4, 2016 at 10:37 AM

Kita baru plan nak balik kg cuti ni lieya.. ye la aritu org cuti p sana sini kami ak dok melangut kat umah.. heheh.. so hrp kali ni dpat la blk kg. budak2 ni nasib baik cuti sama ngan sekolah kebansaan.. klu x haru kita jadinya..

March 4, 2016 at 11:48 AM

best ooo tengok bento miamija ;)
kami pon cuti nie tak pi mana-mana kot ... next week semua nak exam ... soo kena hadap ler buku -buku semua

March 4, 2016 at 12:01 PM

inai tuh lawo...

March 4, 2016 at 3:20 PM

Cantik jari ko berinai tu lieya..
Berseri2 merah inai dijari tu..

Iyo bosar anak kwn maya ko tu lieya..
Normal ke ceaser tu..

Tabik spring dgn ko lieya..
Rajin buat bento utk anak2..

Akak pun mcm ko lieya suka minta tolong anak dara 2 orang siang sayur.. potong cili kering.. bersihkan toilet..
Senang sikit omak ni hah..

March 4, 2016 at 4:50 PM

Wah..meriah dgn bento yer Lieya..bestnya.Zaman berbento kak atie dah lps..anak2 dah msk asrama semuanya.
Cantik kaler inai tu...zaman anak dara dulu..mmg inai xtinggai...suka tgk jari merah2..hehe

March 4, 2016 at 8:18 PM

ingatkan bakal pengantin tadi..merahnya inai,..

March 4, 2016 at 9:16 PM

49kg? huhuhu...misi ku jugak tu....tapi makin nak diet makin menggelabah lapor...huhuhu

March 7, 2016 at 9:46 AM

sotong selipar ru cmna ye lieya..sotong katam tu tahulah.hehe..

amboi kemain lg inai sekarang senang je ekk celup2 je macam strawberi cicah coklat.hahaha

amboi maintain 49kg..sadis ja dengar sbb since anak dara dulu tak pernah kot berat below 50.haha..

March 7, 2016 at 10:42 AM

bilalah asya nk tolong mama dia cam kak miamija ni jugak?? hahah

mudahnya pkai inai, just celup2 je..kaler pom merah cun...

lya ct ni xtau lg mcmana, jln pon tmpt dekat2 je kot...
hehe..miamija dh pndai baca novel ye?

March 7, 2016 at 12:14 PM

MasyaAllah....! Itu cucur udang, kasi kaut kuah kacang..maduk mulut..perghhh nikmat x terhingga. Rangup, lemak berkrim...perghh!!!

March 8, 2016 at 12:11 AM

makanan tu sedap..tu aje mata ni nampak...grrr

March 8, 2016 at 1:18 AM

49kg aje Lieya? Itu pun sibuk berdiet ke? Aduhai... tepuk dahi 1000x akak tau!

Tetiba cakap pasal labu, teringat pulak baru aje beli labu dua hari sudah. Nak masak lemak aje senang cerita. Kalau masak lain, macam alien jatuh dari langit aje lauk tu nanti anak-anak akak tengok!

March 8, 2016 at 1:58 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy