Wednesday, March 2, 2016

camping dan piknik belakang rumah...





Assalamualaikum....salam rabu semua!! 


patutnye nak up citer ni senin ari tu, tapi busy berbengkel, pastu bos keluar masuk keluar masuk pi outstation.... arini baru leh bernapas sikit...kejadian ni berlaku sabtu ari tu.... aku plan tak mo keluar, lepak umah ajek kemas2 umah....layan mia berlatih lontar peluru....beriya plak anak aku masuk lontar peluru tahun nieh....hahaahahaha...jom laa layan sambil tgk gambo2 yg adoo...

*
*
*
*
*
*
*
V

sebenarnye laki aku dok kemas2 stor.... nampak khemah ni terus pasang.... ni jenis lama ni, sbb takde tingkap...ade pintu ajek....bepeluh gak dok dlm tu...



cuace lak cun panas berdeting....ermm sakan le budak2 ni main kat luar dr pagi....



hahaahahah tgk atlit acah2 aku ni..kemain prektis lontar peluru...tapi kat umah lontar batu je laa kahkahkahkah....mia masuk lontar peluru, jaja nak masuk lumba lari, aku tak bagi sebab die semput....walo pun dah lama tak kene, tapi tak yah le ...kang satu hal plak kalo dah kene ....



tuu di hujung sinun, coach md shah sedang coaching camne nak buat balingan maut hahaahahaha.... si dayyan keje die keluar masuk keluar masuk jek laaa...abis bantal die bawak  turun bawah....



aku yg tgk ni pun panas lekit2 ketiak...dieorg leh baring2 dlm tu....aishhh kulit jenis ape agaknye budak2 nieh...hahahaah



tghari tu aku masak lauk kari ayam meletopsss dengan kangkung goreng belacan..... keajaiban ni weekend2 aku masak..selalu weekend aku gantung tong gas terus haahahahaha....  pastu plan nak makan dlm talam...alaaaaaa talam besar takde kat umah ni, so potong daun pisang ajek laaaa hehehe...



tu diaaaaaaaaaaaa....piknik berdaun pisang kiteorg!! ohsem sgt2 wey!!




sedap lain mcm plak rasenye makan gini....



kalo ade papadom, tenggiri goreng mamak, peria goreng mamak mmg sebijik dah rase mcm makan kat mamak hahahaahah



kelassss gituuu...kalo tak tau ni belakang umah, dah feeling2 berkhemah kat hutan jek kan ...piknik daun pisang lak tu heheehhe



tapi tu laaa dlm seronok2 makan gini, ade gak yg buat aku penin kepala..... ni haaa perangai anak bujang aku sorang nieh, time makan usik kakak2...ambik ayam kakak lah, letak tulang ayam kat nasi kakak laaaa....adoiiii riuh rendah dibuatnyer... tgk le dlm gambar tu, muke notty die nak amik ayam kakak....



sibuk sgt mengusik kakak, die last siap makan....hurmm ape lagi kene bebel leee ngan omak singa die ni hahahahaahah


tu le aktiviti family santai2 kami heheheeheh....kene pi cari talam nie.... syiok plak makan mcm ni.... oh yeak, ckp pasal khemah, sampai skrang khemah tu ade lagi kat belakang umah aku...ari tu ilang kejap rupenye kene tiup angin sebab ujan lebat hahaahaha....mujur tak tersangkut kat umah jiran, kang bising jiran hahaahahha



** ari tu bawak budak2 tgk movie zootopia....best....korang bawak le anak2 korang...pasni tgu citer kungfu panda, boboboi ngan angry birds plak... konon nak pedajal anak2 bawak pi tgk citer munafik, tapi rasenye aku yg telebih penakot nanti so baik takyah hahaahahahah





34 celoteh sahabat

Brkhemah blakang umah aja lieya...bagus ni
bestnya ada kawasan cam gini...
jeles ni..bole makan lg kat luar...hr tu x pyh susah2 basuh pinggan...sukanya

March 2, 2016 at 9:15 AM

ya allah kenapa best sangat nie!!?? best nyer la haiii aktiviti korang nie.

March 2, 2016 at 9:22 AM

Best nyer beraktiviti mcm ni..

March 2, 2016 at 9:26 AM

best berkelah camtu..

March 2, 2016 at 9:26 AM

best berkelah camtu..

March 2, 2016 at 9:26 AM

seronok tgk ragam anak2,, pesen anak 2 girl,, last boy,, sama cam sy,, cuma,, anak2 saya sorang 8, 4 dan bongsu 1 tahun... tapi perangai sama je,, boleh pening kepala,,, lagi2 yg adik suka ambil kesempatan ,, dan yg sulung terpaksa mengalah,, huhu,,

March 2, 2016 at 9:28 AM

wowwwww seronok sangat ni lieya..syioknya rumah ada laman camni..mengeratkan hubungan kekeluargaan sangat kan..kemain hepi dorang yer..cuaca sekarang memang panas berdenting..nak keluar rumah pon jadi malas..

March 2, 2016 at 9:28 AM

best tu lieya xtvt gini mmg syok... untung ada laman besor blkg rumah... damai je tgk kawasan blkg umah lieya....

March 2, 2016 at 9:35 AM

bestnya lieya. hahaha.dayyan ni mcm adli suka kacua orang. tahun depan dha nak sekolah tak tahulah mcm mana nanti

March 2, 2016 at 9:35 AM

syok nya umah hang berhalaman belakang luas...
siap piknik bagai... nnti try piknik mlm lah.. sejuk skit kan pastu siap bt ala2 api sambil berbbq... perrrkkkh idaman aku tuh

skrg panas berdeting tp angin bkn main kuat syok layan tuh... ayooo best mkn ngn pinggan daun pisang... dia nyer aroma tuh yg best...

*cite munafik? aku tgk thriller pun dh nk pengsan ni kan pulak lyn wayang hahahha

March 2, 2016 at 9:49 AM

* beb aku ada tag ko tau, nnti tgk kt blog ku, kalu ada kesempatan blh la bt

March 2, 2016 at 9:49 AM

untunglahhhhhhhhhh rumah ada kwsn lapangggggggg hhheee..

kreatifnya korang ni..siap mkn dlm daun pisang, sedapnyaaaaaaaa kari ayam..favy aku sgt!!!

mmg musim panas lieya, aku ni kalo ptg2 mmg duk umah, duk dlm ekon je..mengada lebih maknya, tu pasal lemak berkumpul kkkeeee..

aku pun cadang nk bawak anak2 menonton gak..tgk mcm byk citer kartun coming soon ni tp tu la harap2 cuti sek nnt ada la citer best..skang ni tgk sibuk ngan hadi, nk exam bln ni hhhuuuuu

March 2, 2016 at 10:01 AM

Kalau ada ruang utk berpiknik kat belakang rumah memanglah best.
Kakak teringat zaman kakak kanak-kanak dulu pun buat macam ini kat kampung
Siap ada pondok-pondok tau bapak kakak buat. Nostalgialah Lieya:)

March 2, 2016 at 11:02 AM

adoi...sonoknya kak klu dapat santai ngan family time2 cuti gini....

March 2, 2016 at 11:12 AM

Seronok tu... dapat spend quality time bersama family & berjimat..

March 2, 2016 at 11:17 AM

amgoi sakan depa bercamping berpicninc.best la kawasan rumah luas..byk aktiiti boleh buat dengan anak2.sesekali makan berdaun pisang camni best kan...moleklah beli talam pun.ikut sunnah makan reramai mengeratkan lagi siraturrahim..

notty ye dayyan..nk kena babap ni.hehe

March 2, 2016 at 11:52 AM

Wahhhh dah macam makan dekat mamak ni siap beralas daun pisang. Syok belakang rumah lapang gini macam macam boleh buat. Heheh :)

March 2, 2016 at 12:12 PM

Woiiiii..sedapnya picnic guna daun pisang panjang macam tu! hahahaha...
Kawasan belakang rumah awak ni luas...boleh ke di bina swimming pool? lagi mahsyuk nanti...set camping sebelah pool.....

March 2, 2016 at 1:02 PM

bestnya... ada tanah luas kat rmh..syoklah nk buat xtvt mcm ni..
makan ats daun pisang tu mmg rare la..

March 2, 2016 at 1:15 PM

saya la tuu yang ingatkan ni taman mana yg best sangat niii. :D rumah sy takde laman sangat, kalau ada pun, penuh dgn pokok2 bunga, sayur. :D atas porch kereta boleh la kot nak pacak khemah. tapi khemah pun takde hahaha

hanisamanina.com

March 2, 2016 at 2:09 PM

dayyan standby air sesiap kt tetgh tu.. hehe..

March 2, 2016 at 2:34 PM

Luas belakang rumah ko tu ye Lieya..
Boleh lagi atelit kecik ko tu buat latihan lontar peluru tu..
Jauh betul balingan boleh dibuat tu..
Jangan terbaling kepala orang sudah lieya hahahha..

Akak pun teruja sama tengok makan dalam daun pisang berjemaah anak beranak tu..
Memang sebijik macam kedai mamak tu lieya hahahha..

Elok sangat lah dibeli talam besar tu :D

March 2, 2016 at 2:59 PM

Dah hangin apa yg hinggap ko Lieya tak gantung gas weekend lepas? Pelik mak ni....

Hihi...budak budak biasalah kalau jumpa khemah kan mmg jakun sikit. Tahan berpanas demi nak ala ala piknik dlm hutan katanya hihi....

Bestnya kalau ada kawasan lapang belakang rumah cenggitu Lieya.

March 2, 2016 at 4:02 PM

Engkau yg berkhemah aku pulak yg jeles tahap gaban...ko mcm2 yer beb....tersuka tanpa sengaja akk rasa tetiba....dgn muka nakal dayyan tu...keluarga bahagia betul lah ko ni beb..kipidap...

March 2, 2016 at 5:01 PM

seronok nya lah boleh berkelah macam ni belakang umah..seronok anak2 beraktiviti...

March 2, 2016 at 5:13 PM

seronok plak makan atas daun pisang tu :)))

March 2, 2016 at 8:32 PM

mmg best sesangat le dok picnic blkg umh gituu kak..
akakkkkkk canteknya inainya you.merah menyala.. inai pokok ke ?
share tau.. saya suka pakai inai. hiks.

March 3, 2016 at 3:28 AM

bestnya makan alas daun pisang ni... dulu masa kecik2 arwah abah ajar makan dalam talam. Mula2 rasa tak best.. biasalah budak2.. tapi bila dah besar baru paham ...

apapun best tgk family lieya macam2 aktiviti suka buat.

mmg nak tgk movie pun.. tapi ingat lepas budak2 ni exam...

March 3, 2016 at 8:08 AM

Best nyer...
Tak payah pegi camping jauh2...
Belakang rumah pun boleh :)

Mcm syok jer tgk Lieya sekeluarga makan dalam daun pisang cenggitu...
Boleh cuba ni :)

March 3, 2016 at 9:13 AM

kretip hang kak lieya mkn daun pisang, kamipun nak bwk anakla pi tgk muvie boboboi hehe :)

March 4, 2016 at 2:26 PM

syoknye makan nasi dlm daun pisang..berselera betui..

March 7, 2016 at 4:25 PM

Mlm2 lepak situ pun cun gak tu Lieya. Tp nasi daun pisang tetap win mehh...

March 8, 2016 at 12:16 AM

Rare sgt tu kak mkn nsi ats daun pisang menyelerakan

March 15, 2016 at 6:10 PM

bagus idea ni..x yah susah payah cuci pinggan kan..mesra lagi...

March 18, 2016 at 12:54 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy