Thursday, February 25, 2016

thursday ~ random photos




Assalamualaikum....

hepi kamis day.... jom layan entry random photos yg ado utk ari ni...

*
*
*
*
*
*
*
*
V


  • dimulai dgn pic bento riang ria miamija ~ utk pagi aku buat kan nasi goreng + keropok lekor cheese...meleleh cheese bile gigit....sedap oi!.... utk lunch plak ade nasi putih + tomyam putih ayam ngan sayur2 yg melimpah ruah hahaahah ....ade jugak buah anggur + mangga...



  • kejadian ari ahad....aku restok sayur utk seminggu tiap ari ahad...biase sayur2 aku mmg siap2 siang....menjimatkan mase gitu bile nak masak pagi2...sayur2 yg leceh mcm pucuk manis ni biasenye aku suruh budak2 ni siang hahaahahaha....aci ngelat kehidupan omak ko! bagus dieorg excited jek tolong aku hahaahaahah
 *video siang sayur pucuk manis*
video


  • haaa ni gara2 frust tak dpt masuk pulau pekena nasi kandar beratur mase turun penang ari tu, aku pi pekena nasi kandar kat pelita cyberjaya...perghhhhhhhhhhh sedap lazat...lepas ngidam cacing2 dlm perut i tauu hahaahahaha



  • kemain santai lepak anak bujang aku....layan ipad...ade sebotol susu, semangkuk buah lagi...tv pun on hah....


  • kejadian minggu2 lepas.... pisang belakang rumah masak ranum.... ape lagi bikin kek pisang le....boleh buat kudap2 utk bento budak2 nieh.....
 *video buat kek pisang*
video


  • kegigihan seorang bapa....dayyan asek salah jee nyanyi...tunggang langgang, dah perut leh balik semua ke bangau...penin satu rumah mendengarnye maka apaknye lukiskan turutan sepatutnye hahahahaahah tapi sampai tang katak, dayyan mesti berhenti nyanyi dan komplen kenape mcm lipas ni, bukan katak nie.... hahahaahahah


  • bento riang ria miamija ~ utk pagi mee goreng sempoi.... utk lunch ade cheese tart + buah jambu madu + nasi beriani ayam ....



  • haaaaaaaaaa.... tak denye anak aku dok makan bekal je ari2...biasenye dlm seminggu, sekali iaitu hari rabu aku bagi can dieorg membeli... bagi gak le dieorg guna2 duit tuh.... aku pun leh rehat bangun kul 6 hahahaah kalo tak kene bangun kul 5 heheheeheh...so far sekolah budak2 ni menu kat kantin okey...ayam besar2 dan boleh pilih part ayam mane nak..nasi pun byk....boleh laaaa....


tu ajek....baik aku, minggu ni 3 kali update blog...minggu depan kalo kelaut tak update tu paham2 la ye haahahahahahaha



**Alhamdulillah....dpt good news, bakal bertambah lagi anak buah aku.... yeay!! boleh maklong tumpang bermanje ngan baby kecit...nak beranak lagi dah tua dah hahahaahahah



32 celoteh sahabat

rajin benar lieya masak ye...hehe

February 25, 2016 at 9:17 AM

dtg jenguk bento ank2 lieya....sronok ank2 dh besar masak2 sama2

February 25, 2016 at 9:32 AM

morning kak lieya ;-)
suka nau nengok bento miamija. kek pisang tu..
bos kecik kemain ye..

tgk lukisan bangau tu, kan !!!
teringat kat nik yg jdi protege dato vida tu. mse ujibakat hri tu, si Azlan soh dia nyanyi lagu oh bangau. tapi x tahu. ngekek kot kami laki bini tgk gelagat dia.. oh bangau kan lagu femes zaman kanak kanak, boleh dia tak tau. mcm pelik je. hiks :)

ppppsstt: ye ke .. tak tahu pon akak pon suka hirup kuah guna kulit style saya tu. entah dia punya feel tu lain maciam bila buat gituuu. pelik2, kan !!!

February 25, 2016 at 9:33 AM

amboiii sekali harung dia update untuk 3 hari tau! update update terus letak nasi kandar..cissss :)

February 25, 2016 at 9:54 AM

pucuk manis tu sayur kegemaran lea.sedpanya lieya tumis ngan bawang n ikan bilis je ok dah. awat sebelah je cheese tart tu lieya. tak cukup tu....seronok mia n mija dapat mak yang rajin masak gini.

February 25, 2016 at 10:04 AM

bento miamija tetap tarikan utama :)
alhamdulillah, tahniah dpt anak buah baru ;)

February 25, 2016 at 10:11 AM

tahniah dapat anak buah baru,,, rajin masak2 bento untuk satu teruna dua dara tu,,

February 25, 2016 at 10:19 AM

hihiii... tua pada angka jer lieya, azalinya masih vogue gitu..
tahniah, bakal dpt anak buah baru
kot pasni berjangkit kan.. dayyan dpt gang.. yeaaaa...
byk2 menu atas ni mee grg tu nmpk sedap... yummmm
bleh share recipi kek pisang nih... last buat dlu x jd huhuu

February 25, 2016 at 11:01 AM

hari khamis jer akak terliyo tgk menu bento mia mija nih.... sedap2 sgt walaupun simple.... rajin ko lieya....

tang nasi kandaq tu memang win.... hehee.... nnt layan kt penang pulak ok...:)

February 25, 2016 at 11:09 AM

tahniah dpt anak buah baru..ingat nk wish kt ko kot2 menambah kan hhheeee

menu nasi kandar ko sebijik mcm aku, nmpk peria goreng, ayam goreng, kuah penuh kemain menjilat jari wehhhhh :)

bagus la sek miamija makanan sedap2 dan banyak..anak2 aku asyik komplen sikit, tak sedap nak2 si hadi..sabor aje la..minggu ni aku rajin ke dapur memasak utk diaorg..kesian pulak..syabas utk diri sendiri, minggu depan jgn ty hhhhaaaa

bento2 ko mana penah menghampakan lieya..sempat lg ko masak nasi briyani ayam..salute betul aku!!!

February 25, 2016 at 11:22 AM

Kiro rajin lah ko lieya..
Akak ni ko makan lah lauk kantin tu ye..
Lotih mama nak masak2 pagi2 tu...
Cukup lah balik petang dari kerja mama korang ni bersilat didapur..

Tu belum lagi ngelat mama korang ni bila ada pasar malam..
Menyinggah kat situ jer lah lauk makan malam ye hahhaha..

Hari non ado pasar malam lieya..
Kono lah akak bersilat kek dapur tu hahhaha..

Apa pun mengences akak tengok kek pisang ko tu lieya oiiii ..

February 25, 2016 at 12:04 PM

seronok wat kerja dapur ngan anak-anak ;)

February 25, 2016 at 12:52 PM

mcm biasa ternanti2 entry ari kamis.. ehehe
wlupun ngah sibuk kejo masa nak siapkan FM

Kita masak sejenis je pon bangun kul 5 gak lieya.. adehhh
sbbnya kita ni penyegan kata org utara
pepagi baru nak ptg sayur, bawang, ayam dan segala eksesori
pastu pkl 6-15 baru kejor2 cari bilik air..haha
6.40 dah kena kuor..

February 25, 2016 at 12:55 PM

actually tang katak tuh mmg gelak guling2 (nampak nau tipukan) hahahah.. tapi mmg kelakar mmg macam lipas...

February 25, 2016 at 1:12 PM

assalamualaikum kak lieya.
sy salah sorang silent reader blog akak.
sbnrnya dah lama nk drop comment tp tak terdrop drop, hihi.
sy tgk setiap tahun akak akan beli beberapa pasang baju skolah anak2.
just nk tau, waktu bila kak lieya basuh baju2 skolah anak2 akak?
ok tu je :)

February 25, 2016 at 1:31 PM

Tak apa...
blog akk nie ada pengikut tersendiri...
walaupun akak update jarang²...
orang menanti :)

February 25, 2016 at 2:46 PM

sempat lagi buat nasi beriani tu.. kagum aku..

February 25, 2016 at 2:58 PM

ko mmg rajin... sile pinjamkan saka rajin ko kt aku hahahha...
sila rajin2 update blog ek...

February 25, 2016 at 3:12 PM

Bento lieya mmg sedap2..
Amboi gigih dayyan hafal lagu yer..
Hmm..sedapnyaa tgk nasi kandar tuh.. :)

February 25, 2016 at 3:58 PM

bab tgk bento tu kita yang besar pun teruja..hehe

February 25, 2016 at 4:22 PM

Bestnya ada pokok pisang sendiri lieya..tertarik pula tgk kek pisang tuh

Dpt gak mkn nasi kandar..ini yg jeles ni huhuhu...

February 25, 2016 at 4:45 PM

Setiap kali akak buat tour blog kawan2 mesti kene hari khamis je...so layan le gambar2 makan ko tu Lieya...ahahaaa...

February 25, 2016 at 5:10 PM

Peria goreng tu saya rasa hanya kedai mamak aja yg buat kan? sebab tak pernah jumpa lagi kedai makan melayu yg jual..

So Dayyan dah pass tak nyanyi lagu Oh Bangau tu? :P

February 25, 2016 at 5:45 PM

bila anak-anak dah besar, pikir utk tambah baby.. memang pikir berkali-kali,kan, tp lieya senang kot, tu ada anak2 dara confirm berebut2 nk jaga adik baby

February 25, 2016 at 9:30 PM

hehehehe...samalah kita nak beranak lagi tp rasa tua dah...tak larat

February 26, 2016 at 10:05 AM

okeh nak tanya... kenal kami lagi x? hu3
http://aerishaedrica.blogspot.my/

February 26, 2016 at 2:06 PM

along dah tua tapi nak beranak lagi...

February 26, 2016 at 2:47 PM

kopok lekor cheese tu homemade ke..asoi terliur la pulak.hehe..

pandai ye apaknya melukis..lipas pun lipas la dayyan.haha..

tua sgt ke..sempat lg tu tmbh adik dayyan sorg lagi.hihi

February 28, 2016 at 3:01 PM

Haihhh banyaknya makanan sedap sedap. hehehe :)

March 1, 2016 at 1:59 PM

hehehe..dayyan nyanyi kna ikut urutan pic tu la.. gud idea papa dayyan

March 2, 2016 at 1:17 PM

Kalau maklah Lieya, dah katanys kantin ok, ayam beso boleh pilih, elok benarlah korang hari hari makan kat kantin jer nak hihi....mak boleh bersantai santai tak berpeluh pepagi tu hihi...
Kagumlah dengan ko ni Lieya....mmg terbaek!

March 2, 2016 at 4:06 PM

Kalau maklah Lieya, dah katanys kantin ok, ayam beso boleh pilih, elok benarlah korang hari hari makan kat kantin jer nak hihi....mak boleh bersantai santai tak berpeluh pepagi tu hihi...
Kagumlah dengan ko ni Lieya....mmg terbaek!

March 2, 2016 at 4:20 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy