Thursday, February 11, 2016

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...salam kamis semua.....

mesti ade yg sambung cuti minggu ni kan?..alang2 dah lagi 3 hari nak weekend ye tak....aku tak pun sambung....balik2 penang (urusan meminang) esoknye keje terus.....sayang cuti  lak....best woo pi penang....keluarga bakal adik ipar pun baik ...tu nanti le aku citer....jenuh nak pilih gambar nieh hihihihi....arini jom layan pic random photos yg ade....


*
*
*
*
*
*
V


  • bagi can kali ni gambar tuan punye blog  di teratas carta hahahaahah.....kat bangi sentral nie....kat butik fabulous heejab rasenye....layan posing sbb tgk lampu chandelier ngan sofa tu cute!


  • kejadian ntah bile ntah...member kat opis bawak telur itik mentah 10bijik....jadi kami2 menggulaikannyer....layan ngan nasik panas pastu renjis kicap...perghhhhhhhhhhh mantop baq hang!!



  • kami ketika weekend.... masing2 tau dah part masing2..... tapi yg paling aci ngelat tau dah sape kan???....siap makan sambil baring tuuuuu.....dayyan! dayyan!

  •  haa ni aku ingat..santapan kiteorg ari kamis..sebab aku ngidam nak berbuka makan lontong ngan kuah kacang....gigih balik keje buat .....puas anak tekak i! .....arini plan berbuka kari ayam jek....

  •  bento riang ria miamija ~ utk pagi pasta spiral goreng + biskut nenas....aku tak paham nape budak2 ni tak suke biskut nenas nieh....aku paksa gak try hahaahahah...utk lunch plak nasi putih + sawi putih masak air + sambal ikan bawal.... ade jugak buat limau madu ngan pisang....



  • santai2 petang hari..skrang kan panas lit lit .....budak2 ni laju jek laaa paw eskrim.... 7eleven plak 5 minit jek dari rumah...lagiii menjadi2 kejadian paw eskrim nieh.....tgk dayyan tu...siap silang panggung....



  •  ehemmmm...ehemmm....nak show off sat..... taraaaaaaaaaaaaaaaa...hbag idaman hati utk tahun nieh....hand bag playnomore.....gile pening nak buat pilihan kaler....nak beli semua kaler kang melampau ...pas main osom2 akhirnye mint aku pilih.....konon nak beli mase pi korea nanti tapi lambat le pulak dah tak trend kang nanti....so kirim ajek personal shopper beli kan.....cute kan?? mia mija merajuk2 nak jugak hahahahaah


  • pekena mee tarik kat bangi......aku suke yg dry gini...mengah nak abiskan mee die yg selambak tuh!

  •  okey...last but not least....bento riang ria miamija lagiiii..... utk pagi aku buatkan kuew tiow goreng + nugget + popia ketam....utk lunch plak nasi putih + ayam goreng + kicap..... ade jugak buah lai.... agar2 milo tu utk dimakan ngan kawan2 baik dieorg.... sardin roll utk kudap2 kafa....nampak je mcm byk kan sebenarnye bekas budak2 ni kecik jek....cukup2 le tuk tampung perut dieorg dari pukul 7pg sampai 5.30ptg.....

 okey tu aje...bubye...happy weekend everyone....takde dahhh long weekeng...uwaaaaaaaaaaa!!




** aritu pi penang beli jeruk madu pak ali ..... aku nak buat acar buah yg selalu ade kat kenduri kawin org johor tu laa pakai jeruk madu pak ali tu...sure lagi sedapkan....okey doakan aku rajin yeak hahahaahahaha



 

32 celoteh sahabat

Kak liyaaaaa...pesal cute sgt hbeg diva tu ek hahhahahhaha...dah lah juju ni suka hbeg...dah beranak hbeg kt rumah tau...sedap kak liya masak

February 11, 2016 at 9:05 AM

hallo lieyalatif










halloooo lieyalatif & co.
puas tgk pic nie;) seronok sikit nak wat kerja kat office ni ... yer lah kan mood cuti-cuti lagiii bila tgk pic lieya terus hati banyak senangg wooo ...






















February 11, 2016 at 9:19 AM

Dayyan kan boss kecik memanglah relaks habis
Yg lain-lain dah ada tugas buat ajelah:)

February 11, 2016 at 9:22 AM

sedapnya lieya acar buah. kalau wat kenduri kat kuching mesti makcik buatkan acar buah. mesti bawa balik sebekas ke puchong. makan dgn nais panas2 , ada ikan masin cukup dah. senang hati dayyan bersilang kaki.

February 11, 2016 at 9:24 AM

Dayyan kecik2 dah tunjuk kuasa Vitto dia yer...melampau tau...kakak2 jemur bahu...gosok tudung..dia boleh melepak sakan....handbeg comel...akk yg dah nak masuk 5 siries ni mcm cuak pulak nak pakai...

February 11, 2016 at 9:33 AM

rajin anak2 dara ko lieya..dah besar mmg bole harap nak2 anak pompuan kan..aku ni harapkan hadi, itupun ke lautttttt jugak kengkadang..hhheee

wahhhhh cantik beg playnomore ko, mmg favy color aku sgt :)..mmg tgh trend sgt skang ni kan...tunjuk kt awatif ngan alya menggedik2 suh belikan..cute agaknya ada gambo mata..mmg tak la aku belikan..mmg janam jahanam cepat je..

rajin ko puasa kan lieya..pastu ngidam mcm2 time berbuka mmg nikmat :)..kemahin sedap lontong dgn sambal dgn nasi impit..anak aku hadi pun tgh ngidam nasi impit dgn kuah kacang, suh aku buat..mmg makan bulan la nk tunggu maknya rajin kkkkaaaaaaaa

eh lieya..sedap tau jeruk pak ali buat acar buah, aku tgk dlm ig fyn jamal, dia buat, npk sedap kot..aku haritu sebungkus dlm peti ais, mmg niat nk buat acar buah gak tp haremmmmmmm kemalasan mengatasi segalanya, sudahnya laki aku buang..nasib la dlm rumah ni takde yg hantu jeruk huh!

February 11, 2016 at 9:33 AM

pi penang memang best..yelah kampong i kan hehe..:)
mee tarik tu i tak penah try lah, mmg nak kene pekena gak sekali :)

February 11, 2016 at 10:30 AM

ko skrg update kamis je yek...mmg nk kene babap nih

mmg mabeles lah kt opis mkn bersama2 gulai tlr itim tuh...
bgs betul anak2 ko blh di harapkan menolong2 keje umah
skrg ni mmg panas sgt2 mkn sekerim mmg syok lah... mana sekerim malaysia abis dh ke?

amboi2 nampak dh hbeg comei dia tuh kt fb hehehe
mee tarik tuh menggodanya... siap ada cendawan telinga kere lg...

*moga ko rajin bt acar tuh pastu bg aku sebekas heheheh

February 11, 2016 at 10:31 AM

comel beg playnomore tu....

February 11, 2016 at 10:42 AM

cantik nyer handbeg!!!

February 11, 2016 at 11:20 AM

Cantik handbag tuh.. comei jerk.. :)

February 11, 2016 at 11:23 AM

Aduh dah mcm nak melontong pulak akak ni lieya tengok lontong dgn kuah kacang tu..

Akak nak masuk 5 series dah tak sesuai menjinjing beg tu lieya oiii ;)

February 11, 2016 at 11:39 AM

amboi pose kemain
rajin ko jenjalan bangi sentral yek
aku yang dekat ni pun, pemalas ya amat weiii

ko suka ye acar tu
mak aku terror buat tu
tapi aku tak suka makan
akakakakkakakakaka

biskut jem nenas tu kan
masa aku kecik2 pun aku suka
sedap weh
tapi dah tetua ni tak suka sangat lak
nampak tak penyakit org tua dah mai
ekekkekekekeke

penyakit ngelat dayyan sebijik cam aryan
dan2 kalau suruh penat, sakit kaki tangan, tapi main game elok je tangannya kan!

February 11, 2016 at 11:58 AM

Mak aiii...sorang sidai baju, sorang gosok baju...perghh...kagum giler akk. Dayyan memang exempted. Dia kan boss, hihihi.

Tu..tu...bekas.kicap tu awat comey sangat? Tp hak terlebih comey...beg baru tu la...walaweh... puas hati maa.

February 11, 2016 at 12:27 PM

Ala...rin pun suka sgt tau dgn handbag tu tp blm dpt kelulusan hubs lg...huwaaaa....

February 11, 2016 at 12:30 PM

amboi sangat bos kecik tu

pergi penang kat area mana kak ? tak sangkut jammed ke ?

lontong kuah kacang nasi impit. dapnya.
peberet tu.. saje je, kan !!

hilang nganntuk tgk bento mia mija tu..

February 11, 2016 at 1:39 PM

ye la. cuaca memg panas.. usah kata anak2 ena pulak yg request aiskrim.. heheh
lawo sungguh hbag playnomore tu.. tak tahan nengok jelingan matanya tu hah.. geram je.. heheh..

February 11, 2016 at 1:45 PM

tu dia mcm2 .... ko ni mmg rajin kan memasak ...
paling best tang handbag tu

February 11, 2016 at 3:07 PM

cantik posing kt butik..gaya mcm butik sdiri..sesuai handbag tu ngan lieya...mmg rambang mata la byk color kn...

February 11, 2016 at 3:16 PM

yang penting anak2 suka dan happy.. ;)

February 11, 2016 at 3:53 PM

amboiiii....
handbag baru tu...xtahan....
nieyl baru nak usha-usha...nieyl tgh carik casing untuk hp kak...hihi..
amboi..lama x update..bz ke kak?

February 11, 2016 at 5:47 PM

Suka sangat tengok anak dara lia and suami tu bekerjasama. Senang kan sebab sumer jalankan tanggungjawab. Bagus sangat..I suka!

February 12, 2016 at 10:27 AM

*pandai kakak Mia gosok baju sendiri....adik Damia belum ku lepaskan lagi...hihiii..kang berlubang baju tu..hihiii..
*dayyan always pandai ngelak a.k.a bongsu kan
*kicap dipantry harus nya Kicap jalen kan...hihiiii
*nampak selera pulak dgn bento MiaMija....de agar agar Milo...
*beg itu memang sgt 'oooosemmm' okey...hakak pun terbekenan....huhuuu

February 12, 2016 at 10:44 AM

amboi dah tengok dah lieya bergaya ngan beg mata dua tu...
dayyan memang bos besaq na...
ghajin2 masih berbento lagi..

terima kasih masih datang blog akak yang suam2tu..

February 12, 2016 at 11:08 AM

x jemu tgk bento miamija.... hehee

comelnya beg...

February 12, 2016 at 11:17 AM

Untung ada anak dara....bahagi2 kerja...akak ank bujang ni bolehlah menolong...yg kecik tu mengelat mcm dayyan..

February 12, 2016 at 1:31 PM

Untung ada anak dara....bahagi2 kerja...akak ank bujang ni bolehlah menolong...yg kecik tu mengelat mcm dayyan..

February 12, 2016 at 1:33 PM

wow handbag tu memang trend sekarang ni.comel je..dayyan yg paling kecik..mestilah mengelat buat kerja..dan lg tu mengilai telur itik..

pegi jugak png sblom balik sp aritu..tp tak pernah pulak beli jeruk..ntah mgkin sbb org penang kot dah tak heran ngan jeruk2 ni semua

February 15, 2016 at 2:31 PM

Nasi impit tu mengancam nauuu :)

February 15, 2016 at 2:35 PM

Cantiklah Lieya kerusi termenung tu ^_^ Kalau ada satu kat rumah, oh memang memukau matalah! Warna tu yang tak boleh tahan...

Aduh! Akak ni memang tak boleh tengok lontong! Asal tengok aje, teringin. Asal teringin aje, tertengok. Macam nak pekena lontonglah pulak. Minggu ni takda pun makan lontong T_T


February 16, 2016 at 1:15 PM

meriah skmo bento mia mija tu..
teringin jgn nk buat mcm ni kt fsya..msalahnya..dia jns x mkn nasi..huhu...

skarang mmg tgh femes produk play no more ni..

February 16, 2016 at 2:39 PM

Tak payah doakan mmg ko dah rajin Lieya ....ni ha mak yg patut ko doakan bio rajin hihi...

Adoii ...jeles betullah tengok org rajin puasa ni. Mesti puas makan lontong tu, maklumlah lapo...


February 18, 2016 at 9:02 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy