Tuesday, February 16, 2016

kami ke penang meminang anak dare org (part 1)



Assalamualaikum semua!


amik ko tajuk citer kakaakakaka.... ade 2 part jek utk citer ni yeak kawan2 heheeheheh....mcm aku dok gebang aritu laaa, cuti cny kami ke penang membawa 1 misi utk meminang anak dare org..... utk pengetahuan semua, yg bertunang ni adik lelaki aku yg bongsu dan ini jugak le majlis kawin last tuk family aku....so meh layan pic sambil aku cerita ceriti....tak syok kalo citer2 takde gambor.....

*
*
*
*
*
V

aku mmg suke sponsor kek kalo sedare mare kawin atau tunang.... kali ni aku sponsor cuppies utk penyeri dulang hantaran.....



aku order dengan kak lea (lea_oven) ... boleh usya2 IG dan FB kak lea nie...kali ni order painting cake...tgh famous nieh.... tgk video dieorg paint atas kek bukan senang wooo... mujur kak lea nak amik order aku sebab die skrang sibuk buat kelas ..sampai ke dubai die pi ngajar.....hope mase kawin nanti kak lea nak amik order aku lagi....lagi pun senang nak collect kek dekat je pi kota warisan...



asal plan nak bertolak ke penang ari sabtu tapi bile rata2 semua dok update jem lah, sesak kat highway lah so tukar plan...gerak ari ahad....kiteorg konvoi dlm 5 keter... family aku dari johor datang tdo semalam kat putrajaya sebelum gerak esoknye ke penang....tgk le atas meja, penoh lauk2...mak aku kalo datang umah aku mmg siap le bekalan makanan die....berkumpul laa kiteorg kat putrajaya....



kiteorg plan bertolak sesudah subuh...so siap2 le isi minyak ...ikat reben kat kereta bagai....



haa ni jambangan bunga tanda utk wang hantaran.... mcm adik ipar aku ni hantarannye rm11,111.11 jadi jumlah bunga tu rm111.11... kalo tak silap aku le hahaahahah.....hantaran lain nanti aku share kat entry part 2...



pagi2 masing2 dah bangun siap2 ekekeekek... kul 6.30 mase nie...lepas jek subuh masing2 terus gerak.... perjalanan dimulakan dengan Bismillahirahmanirahim...moga diberkati perjalanan ini...



kiteorg berkomunikasi guna walkie talkie sepanjang perjalanan...lagi senang.... lagi pun setakat dlm lingkungan 2km mmg walkie talkie ni clear ajek.....so nak stop kencing kat rnr mane2 just bgtau ajek...



mujur gerak ahad, jalan clear ajek....takde jem pun.... kalo gerak ari sabtu maybe 'bumper to bumper' laa kereta bergerak....



aktiviti budak2 dlm keter....main henset, main ipad, kunyah2, tdo.... dlm 2-3 kali gak kiteorg berhenti kat rnr...




tuan punye blog ...



tangga ade...guna longkang..nampak noo perlakonan semate2 kan haahahahahaah



sampai je kepala batas, penang...check in homestay.... mandi, jamak semua pastu keluar tapau lunch.... uihh meriah haaaahh tgk kedai nasi berlauk dieorg...gulai mcm2 jenis gulai...rambang mate tgk...murah2 lak tu....



petang2 tu tak de buat ape, aku belek anak buah latest aku nieh.... eii geraaammm tgk baby kecit2 nieh.... padicure kan baby asla, pastu laki aku cukurkan kepala ....bab2 ni laki aku berani laaa...tak sampai setengah jam settle satu kepala....



petang tu jugak culik penginai adik ipar aku, kemain lagi masing2 tadah tangan nak berinai hahahah kalah org yg nak bertunang....

*video berinai*
video


cantik, kemas dan murah ajek....rm10 sebelah tangan...budak2 ni rm5....


malam tu plak pihak keluarga perempuan buat makan2...menu nasi dagang, pulut ikan masin ngan bbq..... bbq tuuuuuuuuuuuuuuuuu...mmg aku ni hantu bbq ape lagi pulun laa...kambing, ayam ngan sosej berkeping2 masuk perut....perapan die sedap gile....tq sgt2 pada pihak keluarga perempuan atas layanan yg superb!....



nasi dagang pun tak malu2 due kali tambah..... mia mija 3 kali tambah...suke betul dieorg.... 

tu lah kisah kami ke penang meminang anak dare org part 1.... majlis bertunang plak ari isnin (8hb feb) nanti aku update yeak.....seronok aku dpt adik ipar jauh2 bukannye sebab dpt berjalan ahahahaah...cume tak sempat nak makan nasi kandar beratur, tak lalu wey nak masuk pulau time cuti chinesse new year, penoh keter.... aku mmg tingin tol nak rase sebab dah 4-5 kali pi penang mmg tak dan nak pi.... hope bulan 8 hantar rombongan kawin nanti sempat rase...siap dah plan ngan laki aku nak amik extra cuti lagi hahahaah..sebab makan kan...sanggup kooooo hahahaahah




**mlm semalam borak2 ngan laki aku nak backpacker ke london....sekali mia menyampuk "jgn lupe bawak mia tau mama, kalo tak..tak yah gi"...chait belum ape2 dah ade halangan....pergi berdua konon murah le sikit perbelanjaannyer....






32 celoteh sahabat

hehehe.takleh pergi berdua.handbag ada 3. syoknya p penang.lea pun belum pernah lagi pekena nasi kandar beratur tu lieya. bestnya family pompuan. siap buat bbq tu.

February 16, 2016 at 9:13 AM

wahh meriah nyerrrr!! seronok baca ;)

February 16, 2016 at 9:20 AM

betul la lieya ari sabtu jem teruk plus..hahahaa kitorang dalam keter stress..tapi nak tak nak kena la redah dah book mana boleh cancel..
ehh belah sana masa tunang kena bagi terus ke duit hantaran lieya? urmm tak biasa..selalunya waktu akad nikah kan?pandai korang deco hantaran..

pssttt : beg kiter tersama lak..mood kekanak ribena..hahahaaa

February 16, 2016 at 9:23 AM

penang memang bab2 makan memang best!!
tahniah utk family dpt ahli keluarga baru...

February 16, 2016 at 9:36 AM

Cantiknya cupcake painting tu sis...subuh2 dah kuar yer...akk pun suka kalau jln jauh2 subuh dah gerak...sejuk nyaman jer...Semoga perancangan adik kamu dipermudahkan yer sis...

February 16, 2016 at 9:38 AM

org penang memang meriah dgn makanan lieya.... heheee...
nasi kandaq rugi klu x pekena... nnt leh datang lagi kan....

cantik kek...mcm lukisan pulak tgk....hahaa

February 16, 2016 at 9:52 AM

Bila dah lama x membaca blog akk..( sbb xde entry baru )
rasa teruja pulak membaca...
adik ipar nieyl pun duduk kat penang kan...
setahun sekali mesti kteorang ke sana...ziarah adik ipar...
itupun kdg² x abis pusing pun...
Seronok bila dapat adik ipar,kakak ipar duduk jejauh nie...
boleh la kita berjalan skali :)
cepat² nak part II...

February 16, 2016 at 10:23 AM

Meriahnya...:D

February 16, 2016 at 10:51 AM

Lawa laaah cupcake tu. Suka tengok. Hihi.

February 16, 2016 at 11:03 AM

Tahniah to the newly engaged couple.
BEST WISHES!!! and most most GOOD LUCK!!!!! heehhehe.
More food photos please.

February 16, 2016 at 11:03 AM

tahniah lieya, bakal dapat ahli keluarga baru ;)
seronok tu jalan jejauh
keputusan yg bijak gerak ari ahad. :)

February 16, 2016 at 11:03 AM

Meriah sungguh tu Lieya..
Baru bertunang tu..
Ada juga inai di tangan ye ..
Cantik dia melukis inai tu..
Tu lah kalau dapat orang jauh ni..
Boleh sekali berjalan2 ye dak..
Semoga kekal pertunangannya hingga gerbang perkahwinannya..

February 16, 2016 at 11:08 AM

Nany pernah pegi belajar amik kelas ngan Kak Lea tu kat Kota Warisan. Hehehe...kek die buat pun sedap..masuk tekak. Lia! slim melim sangatttt...huhuhu...walkie talkie dapat kat mane? hehehe..

February 16, 2016 at 11:11 AM

amboi dasyat sungguh acara depa meminang ke penang..penang dimana tu lieya..tak masuk pulau lg kot..org nibong tebai ni sibuk gak la nak bertanya.haha..

superb layanan pihak perempuan..yg bunga tanda hantaran tu lawa.kek sponser pun cantik.hehe..

mewahlah makan ye..yg org png ni pun berpuluh kali p png tak teringin nk p nasi kandaq beratuq..tak larat nk beratuq kot..lgpun png tu en suami taktau jalan..setakat pdg kota bukit bendera je pass..beliau klu tak tau jalan terus malas nak meredah.padahal ong tu kecik je kan.hahaha

February 16, 2016 at 11:52 AM

bunga hantaran lawa wei ;) kreatif sesangat .. Penang memang best ... biras kiter pon org Penang ;)

February 16, 2016 at 12:16 PM

Alhamdulillah. Selesailah aktiviti meminang anak dare orang ya, Lieya. Takpalah, nanti bulan 8 jangan sampai terlepas nak makan nasi kandar. Tapi dah makan nasi minyak, sanggup lagi ke nak makan nasi kandar pulak? Macam sama aje spesies menunya...

Amboi, nak pergi berdua-duaan aje ke London ya! Kesian budak bertiga tu kena tinggal. Sanggup ke mereka beri izin makpak nak pi honeymoon berdua je? Hahaha!

February 16, 2016 at 1:09 PM

seronok kalau dapat orang jauh2 ni leh jalan2 sekali.. hehe

February 16, 2016 at 1:48 PM

cantik cupcake tu lieya...
belah sana btunang kna bwk duit hataran jugak ye??
msti mjlis meriah sgt..sbb tgk suasana kanopi tu mcm meriah..dh mcm mjlis kawen..

sbb wedding last dlm fmily lieya..msti meriah time majlis btandang nntikan...

ukiran inai tu mmg kemas je..x comot2 ..

February 16, 2016 at 2:41 PM

hahahah...mia ada je di setiap coversation..hahahhah....penang mai ni....baguih la perancangan perjalanan ko...

February 16, 2016 at 3:55 PM

baby kecit tu mana marinya?..join group pi meminang juga eh, siap pakej gonjengkan kepala kat penang plak dia :)

February 16, 2016 at 11:52 PM

hikhiks mia dah warning awal awal
bestnya..
apa yg pntg semua terhibur
cntik bunga hantaran tu

February 17, 2016 at 6:49 AM

mmmgggggggggggggg seronok kalo ipar duai jauh ni lieya, seronok nk berjln tempat org, makan2..hhhhaaaaaa

amboiiii kemain cantik playnomore ko..suit to your body yg aku npk kurus tu lieya..jelesnya aku!

superb layanan kluarga adik ipar ko lieya..aku ingat rombongan nk kawin, rupanya bertunang..happening giler!!

Aku pun tringin nk join backpacker dgn asben tp mikirkn bebudak3 ni ntah sapa nk jaga terus mcm down hhhhhhuuuu..

February 17, 2016 at 9:04 AM

heheheh syok kan jln jauh2 berjemaah nih.... pastu tolak pagi2 baru senang hati jln pun clear kan....

dh sampai penang msti banyak tempat mkn ko nk redah kan hehehe... suke2

February 17, 2016 at 11:29 AM

cantiknya cake tu.. berseni sungguh tangannya kan.
Kurusnya... kita dah mokmok tau.. cuma dalam gamba x nampak
sedih tp diet x betul, senam x de
semuanya malas.. #apanakjadingandirikitani#

February 17, 2016 at 1:10 PM

amboi keluar dah gambar tuan punya blog ngan hand bag baru dia no...
pi penang makan nasi dagang... gitu...
dua majlisler yer meminang dan bertunang..
cantik cuppiestu... memang berseni..

February 17, 2016 at 4:10 PM

Family gathering mcm ni lah meriah. Kadang2 raya pun x dpt berkumpul semua..

February 17, 2016 at 11:15 PM

Nasib baik ct panjangkan lieya...
ni baru brtunang dah meriah belum kawin lg ni..teringin pulak nk conteng2 tangan lieya...nmpk cantikkk
lma tul x pekena nasi kandarrr

February 18, 2016 at 2:04 AM

kejadian kalau kita nak pi cuti berdua2an mesti selalu kena kacau ngan anak2 kan
tensen
manjang nak follow hahahahhahahhaa

weh
nanti bulan 8 kena amik cuti extra
wajib
penang tu heaven tul bab makan2
ekekekekekekekek

kurusnya kaki ko lieya weiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jeles jeles jeles

February 18, 2016 at 10:30 AM

eh lupa nak bgtau cup cake tu kemas lukisan dia dan sgt cantik!

February 18, 2016 at 10:31 AM

Mak mak mmg suka bawak bekal, nak menyenangkan anak kekdahnya hihi...
So bakal adik ipar tu anak mami ke anak biasa Lieya?
Dah katanya kat Penangkan....

February 18, 2016 at 8:57 PM

Cantik cupcake tuh lieya..

Selamat bertunang utk adik lieya.. moga kekal hingga ke jinjang pelamin

February 22, 2016 at 12:48 PM

Penang syurga makan. CNY akak balik gerak pukul 6 petang dari Kajang nak lepaskan Slim River tu jem sikit sebab 4 lorong jadi dua lorong dan orang sibuk dok berhenti kan kawasan rehat yg ada petrol pump tu, lepas tu clear je jalan.

February 22, 2016 at 5:32 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy