Wednesday, February 24, 2016

langit tak selalunye cerah...




~ wordless wednesday ~

hidup tak selalunya indah...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



 tak semestinye ape yg dirancang jadi dgn jayanya...semuanye dah ditentukan tuhan...
kene ingat langit tak selalunye cerah....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

aku buat kek oiiiiii...tapi nape jadi bingka akhirnyer ..uwaaaaaaaa!!
sentapppp!!!...majok dah!!! tak mo buat kek 2 tahun!!
kahkahkahkah


 tapi beriye2 anak aku pujuk kate sedap n makan kasi perabis....oh so sweet anak2 ku...





**kdg2...org yg dok mengadu domba kat fb, share quotes, hashtag bukan2 tu laa yg sebenarnye tanpa sedar menviralkan cerita.... xyah le poyo sgt, semua nak citer kat fb perli org sana sini...





39 celoteh sahabat

Bantat ke kek tu..Kadang kita buat pun jadik je camni dan takmo bazir makan je la..Takpel lieya jangan putus asa tau, terus cuba lagi, lama2 confirm jadik...

February 24, 2016 at 9:05 AM

yang penting anak-anak suka ... biar rupa tak cantik tp rasa yang penting ...rajin nyer baking ;) diaorang makan kasi habis sebab sedap dan hargai usaha mama diorang buat kek ;)air tangan mak kan sentiasa sedappp

February 24, 2016 at 9:06 AM

aduhhhhhhhhhhhhh mmg langit mendung sgt ni lieya hhhaaaaa

kdg2 mmg kita dah ikut resepi tetiba mesti ada je yg tak kena..mcm kes ko ni kek ni bantat..masak luar, tp dlm tak masak..mgkn suhu atau terlebih pukul..

aku pun penah lieya..mmg aku buang terus dlm dustbin, pastu menangis bucu katil bbbahahahaaaa

takpe lieya, practice make perfect!!!!dongibab!!

aku pun tak suka org yg suka viral, memanjangkan sst isu yg ntah betul ntah tidak..sikap perli memerli ni pun dijauhkan la..aku mmg tak kwn dgn org camni..ngeri la hhhhaaaa

February 24, 2016 at 9:39 AM

hahahahahhahahaa ingatkan cerita sedih apa lah Dik Leha sampai kelangit mundung cerah. gempak okeh hahahhaa.. terbahak2 Kak Jah gelak sorang2 dalam bilik.. mesti kawan2 kerja Kak Jah yang dok kat luar tu ngumpat kenapa pompuan tu gelak sorang2.. phuiii ;P

Psstt. Orang yang suka mengedu domba kat laman social ni kadang tak pikir panjang. Dah jadi pengejaran buat diri Kak Jah. Dulu asal gaduh ngan kengkawan, majok ngan laki mesti Up status.. bila event to share ulang balik kat fb den baca balik apa yang pernah kita tulis dulu rasa nak tumbok diri sendiri. huhuhu. Tabahlah dik :)

February 24, 2016 at 10:36 AM

kihkihkih...ok laaaa atleast ade semangat rajin tu! kipidappppp lagi! hehehe...boleh dah tuuu :)

February 24, 2016 at 10:37 AM

hahaha... anak2 lah pengkritik paling d best..

February 24, 2016 at 10:39 AM

Aku kan, kalau aku beli epok2, aku tak beli yang cantik, tersusun kepit2 kulit epok2 tu. Aku gi carik yang senget2, merekah, berpuntal2, yang dah crack open.
pasal epok2 yang tak cantik tu la aku tahu pure handmade.

February 24, 2016 at 10:48 AM

sabor je la kak....jgn give up nk try lagi ye...

February 24, 2016 at 11:01 AM

Kat pulak silapnya tu Lieya
Tapi tak apalah anak-anak pun makan sedap oklah..

February 24, 2016 at 11:07 AM

Error!
Kat mana

February 24, 2016 at 11:08 AM

Rajin membuat kek lieya, still bole makan, anak-anak suka tu yang penting.

February 24, 2016 at 11:09 AM

Relaks Lieya.. cuba lagi ok...

kita pun x suka orang yang suka mengadu domba di FB atau Insta... Diam itu adalah lebih baik.

February 24, 2016 at 11:29 AM

takpe la janji anak2 suke walaupun tahu amik hati je kan

February 24, 2016 at 11:31 AM

takpe ko bt banyak kali jd sekali je bantat... kalu aaku sekali je jd sepuluh kali bantat hahhaha...

aku beli dh bahan2 nk bt kek kukus dh msk 2 minggu tak terbuat2 lg hahhahha

February 24, 2016 at 11:50 AM

LAwak la... tapi aku punya kek pun selalu jadi bingka... benci!

February 24, 2016 at 11:51 AM

bingka pun sodapppp...hehee...

cuba lagi dan lagi.... akak pun fail bab2 buat kek ni lieya...huhuuu

February 24, 2016 at 12:02 PM

Pandai anak2 ambil hati...
Sekali sekali kek jadi bingka... biasa la tu :)

Lieya, jangan merajuk lama2 tau....

Saya pun dah lama tak membaking...
Entah bila nak dapat seru... hahhaa
Padahal, dah selalu dapat hint dari anak2 suh membaking....

February 24, 2016 at 12:30 PM

hehehe.lea pernah buat agar-agar tak keras2. nak sehari dalam peti sejuk. last2 senyap2 buang lieya takut kena perli ngan suami. hahaha

February 24, 2016 at 12:35 PM

hehehehehe...mesti salah pusing ni....takpe cuba lagi liya

February 24, 2016 at 12:44 PM

ahhahhaah tajuk memang suspen propaa beb!!!! ekekkekeek
jenuh scroll!!

aku desert2 mmg tangan bangku sket.. tak berani reti jugakkk...
tapi usaha tangga kejayaan kan kan kan kekekeek

weh, ada taman tasik cyberjaya. aku rajin gak pergi sbb dekat ngan umah.. dolu2 rajin buat entry.. la ni kalau gi dah tak update dah entry
moh terjahhhh

ofis mate aku pun pernah buat piknik gathering kat sini
http://sweetomoide.blogspot.com/2011/11/cuti-maal-hijrah-piknik-riadah-di-taman.html

http://sweetomoide.blogspot.com/2011/11/cuti-maal-hijrah-piknik-riadah-di-taman.html

February 24, 2016 at 1:08 PM

hehehe.. gelak saya baca entry ni.. ;)

February 24, 2016 at 1:32 PM

tak pe kak. yg penting dh cuba buat kan.
buat lagi nanti.. usaha tangga kejayaan.jgn majuk lelama hiks.

saya pon pernah gak jd gini kak.
msa mula blajar buat kek coklat dulu.bru kawin.

semangat gi beli pengukus nk buat kek sambil tunggu suami blk drpd kursus. surprise la konon. skli jd puding. huwaaa..

bwa pergi ofis, dorang ckp okje.
saje ambil hti kot.kehkehkeh

February 24, 2016 at 1:46 PM

bantat keknya..biasalah tu..sy pun dh byk kali buat kek jadi bantat.kadang2 tu ada la yg tak kena kt mana2..yg penting anak2 makan smp habia..oklah tu.hehe

February 24, 2016 at 3:38 PM

uik nape jd gitu lieya oi ..salah masuk bahan ke ...
aku pernah buat kek bakar oven jd gitu ngajuk bertahun tak nk buat kek seb baik buat kek kukus menjadi

February 24, 2016 at 4:09 PM

Kek , jadi bingka?
Kah kah kah kah...
Takpa...
Pakar motivasi katak, yang penting...dah berusaha...
Cuba lagi....
Mana tau, lepas ni buat kek......jadi macaron! hahaha

February 24, 2016 at 4:13 PM

anak dah puji sedap tu lieya takyah la nak sedih..

February 24, 2016 at 4:40 PM

Kek jd bingka ye Lieya..tkpe try lg. Try wat kek yg xyah bakar..senang pn senang mcm Amy wat oreo cheese kek Hehe

February 24, 2016 at 8:53 PM

Kek jd bingka ye Lieya..tkpe try lg. Try wat kek yg xyah bakar..senang pn senang mcm Amy wat oreo cheese kek Hehe

February 24, 2016 at 8:53 PM

heheh... takper..janji buat..dari kan ku ni.. lama dah tak panaskan hoven..asyik bukak tin cat jew...;p

February 24, 2016 at 9:33 PM

Sabor3...tak tahu kat mana silapnya...kak nur yg rajin bt donut kadangkala donutnya x sama dgn first time bt dulu...ini pula kekkk
ank2 dh puji sedap lega hatikn wlau sebaliknya

February 25, 2016 at 6:51 AM

Kak lieya,
Hahhahahahhaha adik juju nak sep laju2 dengan kak lieya...sebab julia buat kek akhirnya pernah jadi kuih bengkang hahahhaha pastu majuk 20 tahun tau kak...dulu2 pernah buat masa sekolah lagi...pastu kena perli dengan abah cakap kemain kek dalam oven tu kembung pastu bila keluar kempis jadi bengkang kahkahkahkah...

Sweet lah anak akak makan juga kan...tu baru namanya jadi tengok dari rupa...rasa tu sedap!
Kak lieya tak mau susah hati tauuuu...nanti buat lagi brownies ke, congo bars ke...tu tak risau sikit sebab kek x yah naik molek gitu terus mampat padat padu perghhhhhhhhhhh hadik julia cakap hahaha...

Pssssttt julia suka komen akak semalam kt entry julia...win sgt...baca 100x hahhaha

February 25, 2016 at 7:46 AM

Kahhhhhhhhhhhhhh...jadi bingka gak ye? hahaha. tp takpe, mcm kat umah aku la..yg penting, habis gak licin bebudak tu bedal. sedap gak katanya

February 25, 2016 at 10:49 AM

huhuuu... nureen dlu pon gini tau smpi asben ckp x yah dh buat kek klau ada guna butter
so x puas ati tau..
gugel punya gugel
so lieya try plak pas ni
1st mix putih telur dlu + gula.. dh kembang n terbalikkan pon x jatuh
baru lieya boh kuning telur & esen vanilla.. mix sekejap
pastu.. bekas lain mix butter + susu (fresh milk x pernah try, guna susu pekat)
dh sebati & agak kembang butter tu lieya camporkan telur tadi.. adun kejap baru mskkan tepung... hihiiii

February 25, 2016 at 12:16 PM

Tak per.. jadi abis gak dimakan kan.. dan sedap..hehehe

February 25, 2016 at 3:59 PM

Hahahaha..takperla tetiba kek bertukar menjadi bingka! tapi habis gak kan...means sedap la tu boleh telan masuk tekak. Hahaha! But I really feel you bebeh!! kalau kek tak jadi tu memang sentap lama oii..tensen! sebab kek ni kalau dah masuk oven mmg kena tawakal ajer. Nak adjust2 tak boleh dah...sighhhh

February 26, 2016 at 10:14 PM

adoiii..bertabahlah lieya... haha

March 2, 2016 at 1:17 PM

Hihi.....resepi dah cantik atas papan hitam tu ha....tp apa kan daya malang mendatang hihi....

March 2, 2016 at 4:08 PM

Hihi.....resepi dah cantik atas papan hitam tu ha....tp apa kan daya malang mendatang hihi....

March 2, 2016 at 4:20 PM

Mcm ada jely plak tgh2 nye ye

March 15, 2016 at 6:15 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy