Thursday, March 10, 2016

thursday ~ random photos



Assalamualaikum...haluw! haluw! cak! hehehehe....


salam kamis semua.....tak mau byk ckp, jom layan pic random photos yg ado utk arinie.....


*
*
*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng .... ada gak limau ..... utk lunch plak nasi ayam + ayam bakar madu + sos cili ....cupcake orange utk kudap2 kafa... ayam bakar madu tu bukan aku buat tau, tu beli yg kat pasar malam byk2 pastu aku frozen kan.... senang nak gune ade jek stok hahahaahah....aci ngelat aku ni hahaahahah....ingat aku rajin nak bako2 ayam pagi2 buta hahaahahah


  • apa yg penting kerjaaaa samaaaaaa heheheh.... mia gosok baju sekolah, mija potong cili kering, aku kopek bawang buat stok bawang ngan cili kisar.....dayyan plak enjoy main ipad kakakaakakakaka ... aku tgu die tinggi sikit jek lagi...nanti dengan die2 aku halo gi mesin rumput kat luar umah dgn apaknye hahahaahahah....



  • bento riangria miamija ~ utk pagi mee goreng ... utk lunch nasi putih + sup ikan merah + kangkung goreng + limau ....agar2 milo pun ade....patutnye telur rebus tu aku letak kat mee goreng, dah sampai opis baru pasan salah letak haahahaha....
 *video masak2 lieyalatif*
video


  • kejadian sabtu minggu lepas....sports day cic dayyan....buat kat stadium badminton cheras (buruk kot stadium tu, better lagi penganjuran tahun lepas kat stadium tasik titi wangsa huhuhu).... dayyan team Green Crocodile gituuuu....


  •  sape dah layan boboboi the movie...angkat tangan tinggi2!!! aku ni pun budak2 paksa ajak pi tgk....aku mmg tak layan citer ni kat tv, tapi boleh plak enjoy layan movie die.... dayyan le kemain tak berganjak tempat duduk...siap ajak pi lagi.....seronok mase tgk citer ni sbb rata2 yg dtg berfamily...riuh jek dgn suara budak2 tergelak2...mcm happy je mood dlm panggung time tu...


  • bento riang ria miamija..... utk pagi sandwich daging burger ngan fries sikit..... utk lunch nasi putih + ayam masak bali + timun jepun + buah limau ngan blueberry.... mia kemain suke ayam masak bali nie, aku kureng sikit sebab rase die 'kuat' sgt...daun kari ngan serai tu yg bawak rase 'kuat' tuh.....tapi ape dehal..anak2 suke makan nanti mama masak lagi hokeyyy!!



  • hahahahahah sebok2 nak tgk gerhana matahari gak..... gigih member ajak panjat naik ke roof blok opis....8 tahun keje sini, nie la pes time sampai area roof nieh.....subhanallah... clear nampak bentuk sabit tu walo hanya berbekal spek mata hitam..... berpinar2 gak mata lepas tu....


  •  sarapan gaya klate.....laksam ada, nasi kerabu ade, nasi dagang ada..... owh! heavennyer!

tu aje utk kali nieh...bubye geng!!! happy school holidays utk semua.... pi berjalan cuti tu hati2 di jalan raya key.....




**uwaaa blender aku dah tamat riwayatnyer.... mauu usya2 blender baru...tak penah2 aku pakai barang letrik tak tahan 2 tahun tauuu.....kesnye bekas blend tu jatuh takperasan ade crack sikit, rupenye selama ni dok blend air masuk kat motor...lama2 jahanam le motor blender tuh.....huhuhu








34 celoteh sahabat

mula2 tu wow..lieya bakar ayam pagi2...hehehe.rupanya ngelat ye...seronok tgok lieya anak2 dah besar boleh tolong lieya

March 10, 2016 at 9:13 AM

amboiiii bento seksi sangat menu nyer!

untung laa dah ade anak dara bantu sana sini..hehehe..

stadium tu paling old skool tua..kekeke...

aku pun tgh usha blander & seterika weh..

March 10, 2016 at 9:36 AM

Lieya, si Sdam tu pun kecik2 lg akk dh soh buat keje...hahaha. Mmg senang dik oii. Dh besar ni, dia siap masak sendiri ikut tekak dia. Dok asrama.. dh boleh basuh gosok baju. Senang betul. Tp tu la...seketul jer. Mcm awak...ada 3 ketul tu meriah jer rasa rumah kan. Untunglah...

March 10, 2016 at 9:48 AM

suh apaknya je bawak hadif pegi tgk boboiboy. ku dok umah jer ngan mek hessa huhu

March 10, 2016 at 10:09 AM

Untung la akk...dpt gak tgk...
nieyl kat sini x sempat nak tgk pun..
rajin anak² mama ye..bagus²...
dayyan..masa mu akan tiba tidak lama lagi...tlg apaknya mesin rumput..hihi..

March 10, 2016 at 10:24 AM

suka sangat tgok life lieya latiff ni tau...smooth aje..anak2 lieya rajin tau...sangat!!!bagus la lieya latih awal2 bagi dorang biasa ke dapur...kan?

rin smlm pun tgk jugak siap ambk gambar msk FB..sbb serius teruja tgk eclipse tu..dan bkn selalu pun kan kejadiannya...

rin cuti sekolah takde gi mana kot..ingat plan nak kemas rumah secara besar2an...hahahaha

March 10, 2016 at 10:27 AM

Buat kerja sama-sama, berhibur pun sama-sama baru adil
Dayyan belum masa lagi, tunggu 2-3 tahun lagi mesti dia pun tak senang duduk tengok yg lain buat kerja.

March 10, 2016 at 10:33 AM

mama miamijadayyan ni memang rajin!
anak2 pun sama sportinggg...

~blender ecah belum rosak lagi kak..pasal jarangggg masak! kahkahkahkahahhhh.....

March 10, 2016 at 10:57 AM

Kak lieya ku sayang....meriah yer bento riang ria miamija tu amboiiii mcm2 ada haaa...ish nak puji ni syok akak masak mcm2 bijak....amboiii 8 tahun keje baru naik rootop ye sis hehehhe siap spek hitam haaa...suka tgk baju akak pakai lawaaaaaaaa sangat!

March 10, 2016 at 11:15 AM

Syok je kita tengok..
anak dara dua orang.. agih2 tugas
x de pun nak bererbut or tolak tugas
anak kita tu
asyik tolak2 je bila bg tugas
biasanya kakak terpaksa la mengalah ngan adik
dan adik memg sokmo ngelat dan culas
kecik beso kecik beso je tengok dia..

March 10, 2016 at 12:32 PM

Bestlah tu Lieya blender dah rosak. Kalau akaklah, seronok sakan. Sekurang-kurangnya adalah alasan akak nak bertapa kat shopping mall 2-3 jam. Kalau HD tanya, cakaplah tengah pilih-pilih blender ni, takda blender tak boleh masak! Hahaha!

Masa gerhana matahari ni boleh pulak akak tertidur dalam kereta! Lepas tu masuk office, terus terlupa! Sampailah tengok news baru teringat semula! Duh!

March 10, 2016 at 12:45 PM

samalah ngan anak2 akak dok sibuk ajak ibu dia tgk wayang boboiboy tu.. ishh.. rasa dah 8 tahun kot tak masuk panggung wayang... hahahaha...

laaa... akak pun beli blender baru gak lieya.. tp bukan motor yg rosak. yg rosak blender kering tu dah dok asyik sgt blend kerisik.. sampai berasap kepanasan... longgar tang mata tu.. kihkihkih.. padahal dah tunggu kelapa goreng tu sejuk.. tp jd panas juga kena putar lama sgt. awak nak tumbuk tak larat la byk2 utk tempahan kan... sudahnya..kenalah beli blender baru. takpela.. disamping tu elok gak beli standby mana tau tgh masak utk tempahan buatnya motor blender tu rosak ada gak blender back up.. hehe...

March 10, 2016 at 1:33 PM

nak tgk boboiboy gakkk! zakwan dah tuntut. tgk pas peksa ok la jom. harap tak sold out la. nak2 cuti skolah ni

March 10, 2016 at 1:34 PM

baru tgk boboiboy smlm.. lawak betul si papa zola tu..

March 10, 2016 at 1:36 PM

Uuuuuuu~~~~ breakfast tuh sangat la mengancam!. Bagus la Lieya ajar anak2 saa2 buat kerja rumah. Sakit mata kalau asyik tengok derang depan TV jer kan..hehehe

March 10, 2016 at 1:38 PM

mia mija rajin... dayyan pun rajin main ipad...hehe

akak buzy sgt kemarin x sempat nk dongak lagit tgk gerhana matahari...huhuu... tgk gambar dr fb jer la....

kemarin akak pun laksam kelmarin.... tgh mencari nasi dagang jer belum dpt lagi...hehee

March 10, 2016 at 3:09 PM

mak oiiii makanan sesedap..gambar bawah tu paling win lieya..
kalo balik kampung gitu la keadaan kitorang..meroyan sumer nak makan,nak beli..padahal kat kl pon ada tapi tak sesedap kat kampung..
banyak lagi kuih mueh kelate yang takde kat sini..

ramai bagitau boboiboy best nih..aishhh nak bawak bebudak pi tengok ke tidak? dorang request dah tu tapi ayahnya tak layan..

March 10, 2016 at 3:34 PM

Wah.. ko dah terjah movie boboi anak beranak ye lieya..
Akak ni dah kilauan emas..
Macam malu jer nak masuk panggung tu..
Suruh adik ipar lah nampak nya..
Bawa dorang gi tengok movie ni..

Memang tabik spring 3 kali akak ni kat ko lieya..
Rajin buat bento anak2..

March 10, 2016 at 3:35 PM

Dah tengok hari kedua tayangan BoboiBoy: The Movie tu.. happening dalam cinema malam tu.. ;)

March 10, 2016 at 3:41 PM

wow. kagum dgn bento bento liya tu.
alhamdulillah rezeki anak2 ekk.
aida x reti bento ni, apa yg jadik perap je dlm bekal :) hi hi hi...

dpt la kiranya tgk gerhana matahari ekk.
aida cari alat nak filter, tak jumpa. tgk ajer la image kat tv :)

March 10, 2016 at 3:57 PM

blender aku dah 6 thn kot ..ai jrg memasak ... so tahan le hayatnye

March 10, 2016 at 4:20 PM

rajinnya la masak.. uihh kejap jer guna blender.. jue nyer blender dah 8 tahun tau.. tu pun dah makan tuan sebab blender nak jatuh jue sambut terkena pemutar blender.. dah darah jari..

March 10, 2016 at 4:48 PM

rajinnya mama..

March 10, 2016 at 4:49 PM

suka tgk bento miamija tu meriah..

March 10, 2016 at 8:48 PM

ramai puji boboiboy terbaekkk...seronoknya mia mija dayyan yup
nak cari juga blender ni lieya...

March 10, 2016 at 10:41 PM

Hihi seronok bebudak dapat tengok boboboi. Macam2 ada haaa laksam sedapnyaa. Kuih keria. Pehh :D

March 10, 2016 at 11:21 PM

suka tengok bento2 u sis..
respek tul sbb kerajinan u...
patut lah anak2 pun rajin...
see da mom lah kannnn....
masa gerhana tu i berkursus...
xdpt nak tengok huhuhuhu...

March 11, 2016 at 12:14 AM

Wah pelbagai sangat menu nya sis =) =)

March 14, 2016 at 10:27 AM

fasya pon sama adsyik ajk tgk boboiboy je...
haha.. zootopia pon x tgk2 lagi..
sbnrnya x suka boboiboy..tp baca feedback smua kata best sgt...

March 15, 2016 at 3:08 PM

Akak pon anak ajak pi tengok wayang dah pi tiket pulak dah penuhh jerkss yg ada malam terus cancel...

March 15, 2016 at 3:50 PM

tercari- cari rupa paras bento miamija utk kali ni..suka tengok..hehehehe

March 18, 2016 at 12:48 PM

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

March 21, 2016 at 4:10 PM

Pergh... mcm model weyh walau tengok gerhana jer pun hihi....

Rajin anak dara ko Lieya .....pandai ko mendidik anak boleh tolong keje dapur.
Alahhhh... malaslah tgk boboboy....nasiblah mak dah tak de anak kecik

March 25, 2016 at 1:35 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy