Thursday, May 14, 2009

aku SAKIT tapi EKSEN!!

Ape punye tajuk daaaaa.....SAKIT tapi EKSEN....nak tau ape yg sakit ape yg eksen...moh kite tgk citer lieya kali nieh..... yg eksennye ialah....pasni aku dah tak kisah kalo tempat keje aku ni nak blocked ape2 website pun, sebab aku dah pakai broadband ha ha ha ha (bunyi cam jakun jek) pedulik ah!!! dah lame aku makan hati ngan bhgn it kat tempat aku ni, sume bende nak di blocked....dari friendster, facebook, YM, tagged, youtube, sebarang chatting matting....semulaaaa....cume blogspot jek dieorg tak blocked....gile nak blocked, dah tentu PM ngan Menteri2 pun ade blog he he he he






nie laa broadband yg aku amik government package tu....starting RM100 bulan RM50....laju n sangat puas hati.....ok tu ajek citer eksen saye he he he

nie plak citer sakit saye.....ada 4 bijik ulser yg tak baik lagi.....kat atas bibir 2 biji, belakang lidah 1 bijik n kat depan lidah 1 bijik.....yg kat gambar bawah ni....sakit woooo....lagi2 tgk sambal, tgk ajek tau... tak makan lagi tuuu...dah terase aura pedihnye hu hu hu....dah bertepek2 bonjela letak.....cepat2 lee baik....tak tahan sakit.....lieya ni bab2 sakit mmg lembik sikit hi hi hi
(ops sila tgk gambar saye ini dengan belas kasihan bukan ala2 aksi luc*h yeak hi hi hi)


****jom layan video****



ari selase ari tu, damia balik jek dari sekolah terus bace something..asek2 ulang ayat tu...lieya dengar betul2 rupe2nye die bace doa penerang hati ngan al-fatihah rupenye ...tapi biase laa bace versi die laaaa....he he he.....yg kelako tu part yg last.....tang 'wallatholil amin' tu....mia sebut cam 'adoi!!! amin'.... he he he





video





nie plak video si mija buat kepoh kat umah....


video


**tu saje laporan saye **


post signature

41 celoteh sahabat

Wah! lieya dh ada broadband ek...senanglah lps nie...tak yah dh nk kisah dorang blocked ke tak kan....hari2 leh berintenetkan :-)

ooo lieya kena ulser ek....ciannya. nak makan sudah tentu nya susahkan....mesti pedih giler....semoga ulser tu cepat baik.

May 14, 2009 at 9:06 AM

lieya..siannyer ko.. x baik2 lg..apa kata amik air penawar kt darussyifa... insya-allah cepat baik n susah nak kena dah pasni...

lieya..nak gak broadband tu..dia camne? mmg k.tgn gov je ke.. sowi ye..aku ni jakun + x tahu...

May 14, 2009 at 9:20 AM

ooo rajin ke fs, fc ye?FP dah bungkus?hehehe...sonok la lepas ni ye!lagi kaju wat keje hahaha (jgn sekeh)...

pss: ulser tak baik2 tu..Lieya dah cube listerine lom?lmbatnye nak baik?listerine ubat paling mujarab (kalo tuk akk ler)..tapi mole2 mmg kababom pedih...sampai airmata kuar..tapi sok gerenti dah baik!cubelah!

May 14, 2009 at 9:31 AM

ish ish ishhh..eksennye kau ngan punat broadband tu!!!!! :P

wei, mmg azab tau ulser kt lidah. Cakap pon berslang kan? aku ni dah lali dah ngan ulser2 tu. Mmg sepanjang masa ada je dlm molot aku ni. Tp bila kene tang lidah yg aku tak tahan tu..huhuhu

alolo...cerdiknye anak kau..syukur! :)

May 14, 2009 at 9:39 AM

wah..pasni leh la ko mengganas di arena chatting..meh cni ym ko..leh kita ber'ym..

aduss...bsrnya ulser ko lieya.. aku plak yg terasa sktnya.. moga ko cpt smbuh k..

May 14, 2009 at 9:49 AM

besarnya ulser ko lieya..sampai aku pun terasa pedihnya tu.ada org kata, mkn je pedas2 lg cpt baik.pastu buh garam cpt baik gak.pastu buh marjerin.cpt baik gak..org kata la...tu suma kalo ko sanggup tahan sakit n kompem nangis2 wat gitu kan..cian lieya...

May 14, 2009 at 9:51 AM

wah..bestnyer angkut broadband kat ofis..ofis aku ni pun suka benar block itu ini especially streaming video la ie. youtube and video2 anak korang..frust tul x dpt nk nengok keletah anak2 Lieya..takpe..aku qodho' balik umah ni tgk..hihi

May 14, 2009 at 10:13 AM

dah ade broadband...lepas ni semua website leh masuk la..

byk ulser tu..mesti sakit nye time nak makan

May 14, 2009 at 10:27 AM

teruk gak ulser ko tu lieya..
musim2 panas ni mmg snang je nk kene..
lagik2 kalo kurang minum air kosong...
ko kene ulser..akak lak gusi bengkak nie..addoiii...tkleh nk mkn pape...yg lembik2 je blh telan..uhuhuhu..

May 14, 2009 at 10:29 AM

ooo dah ader broadband erk.. hehehe... lepas ni lagi laju la berinternet... whakakaka... ya la... skang ni sumer dia nak block... hangin jer...
lieya... ulser.. sakit tuh... nak mkn pun susah ooo... kami doakan moga cepat sembuh....

May 14, 2009 at 10:38 AM

Tak baek2 lg? isk isk iskk, kesian lieya, degilnyer ulser tu kn, padahal dh byk bonjela ltk. xpe, sbr yeak, dh baek nti mkn puas2.:D

Kelakar bdk kecik tuu..geramnye izu!he he he:D

May 14, 2009 at 10:39 AM

re : wei..aku da add ko..tp ko x accept lg... g accept aku cpt..babap kang ha..

May 14, 2009 at 10:48 AM

siyok a pasni... x tentu masa leh tenet tenet... akak so far ok jer.. xder sapa nak block2 % semua foc...
ulser mmg sakit liaya .. akakpun pernah kena bebanyak camtu..usahkan mkn..bercakap pun susah...

May 14, 2009 at 10:58 AM

lieya memang bijak guna broadband..sebab opis mana kat msia tak block!..semua dia orang nak block kan..next time, saya ingat pun nak buat cam lieya gak..hehehehehe..kalau nak bagi cepat sembuh ulser tu letaklah garam..tapi kena tahan sakitlah

May 14, 2009 at 10:59 AM

lieya....
lju ek pakai celcom...
akak pakai maxis broadband...
hmmm kalo blk ptrajaya
line nyee x bape bgus...
tp kalo kat bangi laju jerk...

byknyeee ulser...
try sapu gel gamat
dr produk healin...
bagus tau....

May 14, 2009 at 11:02 AM

ciannyer ko lieya...fuh mesti perit kena ulser tang tu...xpe skat lg baik la tu...

May 14, 2009 at 11:15 AM

akaKKKKKkkk eksEn nyer hikhikhik nih sHa tENseN nih.. naPer la Sha tAk taw promotIon tuh... takleh jaDIk nih ni yaNg nak caRi gAK nih...

cIannyer akAK ulSEr aKak tu.. tERok sGt shA tGK...

sAbAr aKak ek...

May 14, 2009 at 11:30 AM

he he he..blagak oo ade broadband..kesiann nye ulser x baik lagi..sy ade satu pun sakit sgt.ni ade 4.sabarlah yer..lieya kene banyak minum air masak.minum jer..

May 14, 2009 at 11:38 AM

hehe,,,lawak je mia sebut adoi amin tuh kak...gelak sorg2 lieya dgr nye..hihi...
wah,,akk da ada broadband...bestnye..lieya pn plan nk bli jgk...tp starting mahal la...dlm 3 rts lbh...huhu...tggu kije nnti la blh beli...uhuk...

May 14, 2009 at 11:44 AM

akak eksen sebab.. tmpt keje akak dah tak blockes website pesbok laa mysepes laa frenster laa.. blablabla..

akak sakit sbb.. hwaaaa.. pesal ko dapat bodben rega murah camtu..? nak satu, blehhh..?

May 14, 2009 at 11:51 AM

best nye lieya dah ada broadband...dah tak heran diorg nk block ke apa kan...kelakar la si mia baca yg part last tu huhuu...wahhh besar gak ulser lieya tu...gerun akak tgk..sabar ehh..

May 14, 2009 at 11:52 AM

kehkehkeh blockes lak.. *blocked*

May 14, 2009 at 11:52 AM

wah semenjak ada mini hp ni, kau dah ada broadbrand ek.. senang la nak usung ke mana2.. balik kampung ker, gi jalan2 ker, senang jer online.. tapi betul jugak kan.. kalau bawak gi opis,kita dah tak heran dah kalau dorang block macam2... hehehe

oo patut ler tak pat makan brownies hari ibu tu, banyak giler ulser tu.. mesti meleleh jer air liur kan.. yang untung nyer bila tak dapat makan boleh le dikira berdiet, tapi yang ruginya, bila tengok makanan sedap2 tak dapat makan plak.. cuba la try sapu butter or marjerin.. tak pun bubuh garam.. memang ler pedih, tapi baik cepat.. jangan lupa minum banyak air putih

May 14, 2009 at 12:09 PM

amboiiii..syok la ye dah ade broadband.

iskkk sakit la kalo kene ulser tu.
adam penah kene sekali.penuh satu mulut.sampai ke tekak pun ade.kesian sgt dia mase tu lieya.x makan,menyusu.

sampai susut 3 kg.doc soh bg makan ice cream.dia xnak gak.

kalo nak ym add syafinaz ye..adamashyraf@yahoo.com

May 14, 2009 at 12:14 PM

aiseh..siannye kena ulser..sakit tu!

lieya..bg aku info lanjut psl broadband promotion utk staff gov tu. ade lg tak promo tu?

dulu blh lg la takat nk msk ym tu kan kat opis kite ni. skrg ni sume menda dia nk blog. aku pun hangin!

May 14, 2009 at 1:26 PM

erm just nak bg infon psl ulser.. coz saya ni ratu ulser ( wakaka coz selalu kena) tp lieya kena tergigit atau panas... kalau tergigit JGN SESEKALI PAKAI BONJELA.. bonjela kalau ulser punca panas leh le kalau tergigit dia akan buat lagi melarat je... ( info dr dr klinik mana ntah tak ingat)cuba try ORAL AID.. ldan ade agi satu mahal sikit dr biasa tp lupe nama .. nanti sya bgth.. ( dua 2 ni aje jual kat farmasi)

May 14, 2009 at 4:56 PM

ish ulser.....rasa sakit wooooo!!!sy dah kena....jauh kan lah penyakit mcm ni!!!!sabor bebanyak yeeee

May 14, 2009 at 7:12 PM

teruk ulser lieya tuh..kty kalo time raya je kena ulser..time nak makan sdap je kena..tensi je kdg..

lepas nie lieya leh jd blogger tegar..

May 14, 2009 at 7:34 PM

salam lieya...nak tanya pasal broadband tu lah..ni broadband dari celcom ke maxis ke atau apa ke...macam mana nak dapatkan broadband ini yek..igt nak terminate streamyx ni..rugilah plak..pakai kat umah je..kalau broadband ni mana-mana pegi pun leh guna kan..

May 14, 2009 at 10:29 PM

salam..

amboi dah ada broadband...lepas nie lagi kerapalah lieya update blog nie..hehehehe
lieya kesiannya akak tgk usler lieya tu...mesti sakit sgt kan...semoga lieya cepat sembuh...yek...

re:tulah cabarannya bekerja smpi belajar...tp alang2 baik teruskan aje smpi habis kalau tak sayanglah plak...pasal citer numan dgn nurin nanti akak buatkan atas permintaan lieya tu..k...

May 15, 2009 at 8:08 AM

nie baru dinama kan dunia tanpa sempadan dan batasan kan lieya..hehehehe..bagus!!! lieya...sakit oh..kena ulser mcm tu...ubat dia makan ais krim banyak2 atau lumurkan air batu kat ulser tu k!

May 15, 2009 at 9:04 AM

adoi..seramla tgk ulcer awak tu lieya.... akak kalau kena sibijik pun dah rasa sakit, nikan pulak kat merata tmpt.... harusla berpuasa ya kalau mcm tu...

wahhhh...nila broadband yg awak cakap tu ya.... haaa...senang kan, semua pun blh access dgn broadband... pehal la diroang nak block2 ni??? mcm bdk kecik je kan...ni mesti takut kes org tka buat keje la tu... tapi semua pun dah matang... betul tak??? as long as keje tip top, no hal laaa nak bertenet pun....

May 15, 2009 at 10:01 AM

lor besarnya ulser tu...patutlah sakit ko tak ilang2 dik.... aduyai.. nak mkn pun takleh kan camtu...

ha pasni ko leh chating sesuko hati yerk dgn aku... hhahahaha

May 15, 2009 at 12:19 PM

uishhh
sakitnya beso2 ulser ha...

May 15, 2009 at 4:32 PM

lieya..sian eh..kena blocked..tu psllah gov byk benda x tau..generasi skrg suma thru cyber je not thru mainstream media..hahaha..

bonjela tu x baguslah..ko pakai oral aid..cpt sket baik..

May 15, 2009 at 5:12 PM

Besarnya ulser.. pergghhh.. mmg sakit punyer lah.. mimi tgh imagine nie mcm mane rupe sakit tu..

May 15, 2009 at 6:00 PM

hahaha
comey je yg ngaji tu
kekeke
xsabo nak jumpe ngn anak sdareee

May 18, 2009 at 11:34 PM

wei
aku nk gak
broadband tuh!

May 19, 2009 at 8:19 AM

aku sedei
sgt2 sedei
pasai aku tarak dpt itu band!
hahahahhahahaha

May 22, 2009 at 9:52 AM

oh..saya search ttg bonjela..nmpk lak blog yg cute ni..menyibuk la nk komen..apa2 pun bonjela mmg berkesan..hai slamat bkenalan!!

June 14, 2012 at 2:52 PM

oh..saya search ttg bonjela..nmpk lak blog yg cute ni..menyibuk la nk komen..apa2 pun bonjela mmg berkesan..hai slamat bkenalan!!

June 14, 2012 at 2:53 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy