Monday, May 4, 2009

Labor Day Kami....

mcm tahun2 lepas, datang jek hari pekerja ...lieya sure dah booking ngan hubby lik johor, ye laa balik melaka mmg selalu, balik johor plak kene tgu cuti lame sikit baru best balik....tak le penat dok dlm keter ajek......so khamis tu amik cuti sebab nak settle bende2 personal.....pagi dlm pukul 9pagi dah kuar umah, gi MOSTI jap....pastu dlm pukul 2 petang bertolak lik Johor.....


*
*
*
*
*
~tgk pic sambil i cerita ceriti yeak~
*
*
*
*
*


cam biase laa sure ade posing gedik dari due badek nie, mase ni tgh tgu papa sidai baju...hihihi...papa sidai baju, mak n anak terkinja2 posing....he he he







peace dari mia....jom lik kampung!!






posing terkinja2...ehehehehe




jgn main2....posing otomen tige pun ade!!




bersilang2 dah tangan....ha ha ha mmg tak padan kalo gegirl yg buat kan





beg lik kg pun jadi tempat posing yeak mia...






posing ni nak menunjukkan betapa shinningnye lantai aku....sebelum balik sempat mop
he he he he



ni mase kat lobi umah....mcm2 gaye mia kasi, aku mmg suke layan die amik gambar




nie video damia posing, sebenarnye die ingat aku nak amik gambar tu yg aku dok ckp lagi2... he he he..




video



org lain turun naik gi kerja ngan baju batik, kami plak sibuk nak lik kg...






gi bekpes kat mamak, pastu gi MOSTI, kat MOSTI ade promotion Celcom Broadband tuk org gomen register RM100 bulan2 bil RM50 jek, beli 2 sebab si leo pesan 1....tu pun seb baik pas keje mmg ade kat keter, promotion ni kene tunjuk pas keje gomen...dlm 1 jam urus bende tu pastu terus lik Johor

nie video dalam kereta...mija ni ganas tau orgnye...tgk ar sikit2 nak tumbuk orang....aku baru perasan peel die ni...terus rakam...lawak plak...ye ye nak tumbuk orang, tak tahan gurau terus nangis he he he he.....comel tgk die dok ckp 'tumbuk kang' maybe pengaruh otomen tige kot
hi hi hi seb baik ciri2 penumbuk die tu masih lagi ciri keperempuanan....he he he





video



nie pun same...cenge (garang) kemain.... yg papa pun kemain suke sakat mija...



video



suke gak tgk video nie, mija kene sakat sampai nangis.....hi hi hi comel tgk die tercebik2 tuh....siap ckp lagi , papa dah tak sayang mija lagi .....he he he..korang tgk yek, tetibe ade satu tangan nak enterprem pastu tetibe ade tangan besar sepak tangan tu...haa yg kene sepak tu tangan si mia...tak dpt muke, tangan pun jadi nak enterprem....hi hi hi







video


sampai Johor kul 5 petang....singgah gi beli stok pampers kat kg...jumpe plak bende ni, sah2 le kene pau ngan jayanye....






ade 4 bijik kat situ...satu2 ditrynye...kopak syiling haku!!




kerana ini syiling ku kopak....he he he

video

ni citer hari jumaat.....pagi2 bangun tgk ade pulut kuning + rendang daging + kari ayam...rupe2nye, mak lieya buat pulut kuning nak sedekah kat org kg sebab tanda kesyukuran menantu lelaki naik pangkat (shah la tu) n menantu pompuan die preggy (wife leo)....sepinggan aku bedal....seronok balik kali ni, sebab sume adik beradik balik...leo + lily pun balik gak....





hah papa, muke dah mengah makan pulut....






mia plak makan roti n pulut kosong jek, anak dare sorang ni bukan leh pedas2 sikit...


petang tu gi amik adik lieya si lily yg study nurse tu kat bus station kluang, die bertolak dari Melaka pagi.....malam plak sambut besdei + hari ibu tuk mak lieya....tu entry lain laa buat yeak....he he he he...sedapnye caramel cheesecake ni...terbayang2 aku....




nie plak citer ari sabtu, mak n abah lieya keje, dieorg tak sambung cuti, si leo sibuk dok print pic kawin die..kalo mak tak bising tak siap2 laa gamaknye gambar kawin die tu, mia n mija tinggal umah si lily jage, aku gi buat facial....yahu!!! papa belanje sempena adiah hari ibu katenye......he he he dah lame aku tak buat facial, last mase kawin ari tu.....kali ni aku buat intensif facial + serum....lame gak, nak dekat 3 jam....siap tdo2 lagi....he he he...nie ajek pic yang sempat snap, mase ni tgh proses masker....seb baik henset kat tangan..papa, next time nak satu badan plak yeak...ngeh ngeh ngeh




malam lepak2 jek....hah, nyesal adik lieya beli lappy besar gabak bile tgk lappy daku yg comel lote tu...tapi tu laa ade pro n kontranye....cam HP Mini lieya tu RAM die tak besar so kene tambah RAM or beli external RAM ...kalo lappy biase tu mmg dah RAM besar....Hp Mini tu Vista pun tak leh masuk, Windows XP jek boleh....cume best sebab ringan n senang....lieya kalo nak lepak mamak just masuk dlm sling bag ajek....mamak putrajaya ni sume ade WIFI...



kesayangan hamba....hi hi hi


tak lame lagi broadband sampai, lagi melekat laa ngan cik lappy nie...



dok kg camni laaa....anak beranak ternak badan, mia mmg selera naik...makan aje manjang...ni tgh makan nasi lauk labu masak lemak... budak2 ni kalo makan share pinggan mmg laju jek makan, sebab masing2 nak lumbe makan....he he he....bukan maknye malas nak basuh pinggan tau he he he



ni bangun pagi ari ahad, tak sempat mandi dah makan mee kicap...



sampai menjilat mangkok!!!! he he he



nie pic mase dah nak lik putrajaya, jumpe nenek lieya aka moyang mia n mija, kuat lagi die, cume baring ajek, semenjak due menjak ni asik ckp ade 2 org pakai baju putih jumpe die....mak lieya ckp, tu cam dah nak 'dekat'.....tu yg amik kesempatan jumpe sebelum balik tu....kul 3 petang betolak balik singgah melaka drop adik lieya kat kolej die , dalam pukul 8 malam sampai putrajaya....jammed gile kat highway dari pedas linggi sampai seremban...sib baik aku ikut jalan bawah ke PD tu....tak de laa jammed2.......




pendek kate, syoknye balik kampung...panjang kate,nak dok kg ajek la!!!


post signature


40 celoteh sahabat

hehe..cite blk kpg ye..
syok gile kan dok kpg..

psssttt lieya, sms kat aku bape ribu ko beli lappy hp mini tu. aku tgh usha2 ni utk someone..

May 4, 2009 at 1:22 PM

bestnye kan ade anak2 layan kerenah...dgn gayanye..

nti ina ade anak pon cenggitu lah agaknye kan...lyn karenah dorg spjg jln..

xder ank ni..kte lyn driver...ble kte jd driver..co pilot senyap plak...

May 4, 2009 at 1:29 PM

waa.. balik kpg lagi bestnye
untung oang keje gomen ni ye..byk mende half price ehehe

May 4, 2009 at 2:21 PM

aicehhh..syok nye pulang ke desa ye..hmm mcm sya ni umah mak ngan mak mertua kt shah alam.lain seksyen je.

kalo nk merase suasana kampung kene balik sepang, umah makcik2.

tgk moyang mia ngan mija tu teringat kat arwah nenek..hmmm rindu

May 4, 2009 at 2:22 PM

lieya lama tak tgk blog ko..nak wish congrat kat shah naik pangkat.syukur..ber++ rezki korg..bila nak preggy..denga2 nya taun ni eh? hehehhe..

weh murahnya broadband celcom tuh..aku dulu sign up masa mula2 maxis introduce broadband..dh 2 taun aku guna..bulan2 kena bayao 138 hengget..adussss...

anak2 dara ko tinggi lebey kurang je kan..kalo org tgk sekali imbas msti ingat kembar..hah!! semestinya mmg sgt pandai posing..mesra camera lah mereka nih..

May 4, 2009 at 2:24 PM

amboi2 lieya..sonotnya ha...

the best part tuh...facial..nikmatnya leh tdo2

May 4, 2009 at 2:38 PM

salam..
amboi seronoknya percutian liey kat kg kali nie...
lieya, mahal tak lappy hp mini tu??cute aje akak tgk..sweet..

May 4, 2009 at 3:02 PM

papanye aje x leh nak buat facial. Kang dah mcam muka pian cecupak plak. Yang best akak yang tukang buat facial tu cakap " laki u x payah, kulit die ok x berjerawat"..kukui..bengang bini aku...

Sponsor? Bisa diatur...

May 4, 2009 at 3:07 PM

wah, seronoknya lieya n co blk kpg ye...meriah gitu...suka tul akak tgk mia ngan mija posing...blh la jd model kanak2 nanti...

duk kt kpg mmg best...suasana pn nyaman jek...akak pn cukup suka pulut kuning ngan rendang ayam..kalo akak, x cukup sepinggan tu, mau 2-3 pinggan licin...heheh...

May 4, 2009 at 3:09 PM

hamboiii...macam2 ado! sonok berjalan kowang ye..aku kat melaka je. tu pon hari sabtu baru laki aku sampai..huhuhu

May 4, 2009 at 3:34 PM

memula nk ckp tq kerana menjenguk fp dana n mengomen jahitan dana yg tak seberapa tuh kak .... hehhehhe

sonot nyer nengok akak nyer cuti kt kg tuh... alahai... lama dh tak balik kg nih...
rindu kt family

May 4, 2009 at 3:37 PM

besh nyer balik kg...amboi sonot toi tgk budak berdua nie mkn...bagi apa jek mesti licin kan lieya?kan bagus kalo anak aku pon cenggitu:(

May 4, 2009 at 3:59 PM

seronoknyer balik kg..dpt mkn pulut + rendang lagi..tiba2 teringat mkn pulut + pengat durian ahad arituh..lupa nk snap pic..

May 4, 2009 at 4:01 PM

waaaa besh nye blk kg....xpe ternak badan skali skala kn...
terkekeh tgk video mija..comelnye nanigs..ooo kuat nyakat jgk papa mia mija ni yek...hehehe...cian mija..lawak si mia pujuk adik dia..garang woooo...
re>> lieya, mie ckp memang rege ariani tu x padan ngan material..mahal bebenor..yg aku beli tu RM99 dia kasi less 10 % je..nasib org bayarkn kalau duit sendiri x beli kot..ekekeke..tp kn..adik sepupu beli dia dpt sampai 25 % less..tgk SA jgk kot..hampeh lak bila dgr mcm tu..

May 4, 2009 at 4:31 PM

balik kg sndirik mau tk best...
mmg yg plg best lah kn lieya.....

anak2 dara ko tu kemain comey nk balik kg ye lieya....suka akak tgk..
kalo tk posink sblm kuar umah tu mmg tk sah la....agenda wajib korg tu...

kt umah in law akak aritu ade gak pulut kuning..tp tgh mabuk2...bglah mknn yg plg sedap pon jamah sejemput je blh la..uhuhu...

syoknya wat facial....
smpai 3 jam mmg sah2 la trtdo2 ye lieya...

dh ade hp mini ngn broadband tu makin tegar lah ko brblog nnti ye..hehehe...

May 4, 2009 at 4:32 PM

Wah best la balik kg mija & mia happy la eh..
Lieya semalam memang jam giler start dari tol pedas linggi kan..biasa la cuti 3 hari ramai yang keluar berjalan..

May 4, 2009 at 5:40 PM

Wahhh bestnye lieya, mini HP lappie..husben izu dh lme idam2kn tp lom tbli2 lg! hehehe...

Seronoknye bdk 2bdek tu blk kg yer..mcm2 xtvt...mama plak syok bfcial 3jam! huhu jelesnyer i...izu klu nk gi facial mst mntk yg 30min jer itu la plg lme bdk2 bley berenggang ngan izu..huhu..

Eh dh smbt mother's day yer..a'ahla bler la nk wat ek..?;D husben tgh ostn la plakk..tgu dia blk laa..kn? dia kasi apa agknye kt istri dia ni...kekekee..

BTW sdpnye mkn pulut n caramel ciskek tu..2-2 kesukaan ambo..tp yg pulut tu xleh mkn byk2, bley athma izu..sbb angin!:D

May 4, 2009 at 8:39 PM

RAJINNYA LIEYA LAYAN BLOG...
SERONOK BACA BLOG LIEYA..MACAM2 CITER LEPAS BLK KG EHH...MESTI DAH LEPAS RINDU KAT ATOK NENEK ...KAMI TUNGGU BULAN DEPAN BARU BLK KG...

http://d-bakery.blogspot.com/

May 4, 2009 at 9:03 PM

Balik kampung memang best. Orang kata kalau tgh diet, bila balik kg takdernya nak diet2...Nmpk sodap pulut kuning dgn rendang..

Baguslah mia and mija kuat makan, budak2 ni susah selalunya nak suruh dorang makan.

Oyang lieya nmpk sihat jer walaupun terbaring. Teringat kt arwah opah nieda yang meninggal bulan jan lepas. Dah dekat 4 bulan dia meninggalkan kami. Masa nak meninggal tu pun dia selalu ckp ada sedara kiteorg yang meninggal nak jumpa dia. Al fatihah...

May 4, 2009 at 9:49 PM

wah... macam macam ada ya
syok cuti labor day kamu

btw - kamu dari melaka keh ?

May 4, 2009 at 11:02 PM

syoknyer mia and mija balik kampung ye...

tgk cheesecake caramel tu nmpk sedap la...perisa caramel mmg sedap kan..

May 4, 2009 at 11:17 PM

mcm2 aksi mia & mija..suka akak tgk... pakai baju pun sedondon..bestnya balik kg...lg best mak siap masak pulut kuning lengkap dgn rendang & kari bagai... x tertahan...

May 4, 2009 at 11:56 PM

>> seronok tengok orang bercuti...
>> saya je yg tak dpt cuti...:D

May 5, 2009 at 12:35 AM

best nye org ada kg..umah mak akk sekangkang kera jer ha dr umah akk..umah MIL akk lak x slalu blik sana..paham2 jer lah kan..klo blik pun mlm spi kang sok pagi2 dh cabut..hehe

best ar baca citer kamu..

yg 2 cheeky girl tu pun makin lama akk nengok makin tinggi lah dik..

May 5, 2009 at 1:31 AM

satu lg best kan ada lappy mini..akk pun ada tp Aspire One..laki akk beli tuk pezen besday ari tu..senang nk selit dan usung..tu yg paling penting..

sekrg ni akk tgh aim cam km punya model HP Mini 1018TU..kaler merah..klo dpt tu aduhaiiiiii..ishh..ish...ishhh..meroyan dh akk ha..wakakaka

May 5, 2009 at 1:47 AM

heheeh..cutenya ko siap cebek2 lagi syahdu si mija. kecik ati tu..
si shah pun mengusik...LOL
part lawak, ada tgk enterframe & cepat je kena penampar.

eh, cantik la hp mini ko. siap ada corak2 tu. aku berkenan yg hp mini 2140. rm1699 je. takpe ko, vista kan x brapa user friendly & stable lagi. xp gak the best...

wahhh ni kalu shahnun tgk pulut kuning ni mau meleleh ayaq liuq dia...heheheh

May 5, 2009 at 8:13 AM

lieya..anda telah ditag..wakaka..sila ambil di blog dee ek..tenkiu..

May 5, 2009 at 9:46 AM

suka tk adik badek ni pakai baju sama.depa besar lebih kurang je senag nk carik baju kan.cam dina n arissa,payah sket.sbb jarak 2 tahun kan.sorang tinggi,sorang kecit sket..payah le nk carik baju sma...

beshnya balik kpg,siap wat sambutan hari ibu lg tu..meriah gila..lieya, bape harga lappy kecit tuh?teruja aku

May 5, 2009 at 9:47 AM

lieya pun balik kg jugak... sama la kiter...harap cuti panjang jer leh balik...huhuhu.. almaklum la jauh... hmm yg best nyer 2 badek tuh sempat posing lagi... best nyer...
best nyer lieya sempat buat facial....

May 5, 2009 at 10:07 AM

lieya...syoknya tgk xtvt awak kat kg....anak2 awak ni mmg sproting la...blh lagi nak pose sebelum kluar rumah..kalau anak2 akak.... bila sebut nak berjalan @ balik kg, masing2 dah tak sabar...dah terjerit2 kat luar... kalau nak suruh posing tu, kirim salam jelaa... mmg menyakitkan hati je... kdg2 tu geram gak..sebab akak selalu gak berangan, nak pose dulu la sebelum kluar..tapi tak pernah berjaya... ko kena bg tips kat akak laa... hehehe...

mia mmg sporting la...tgk dia posing bukan main lagi...mcm2 style..natural pose tu... nanti kalau ada apa2 pertandingan, lieya kena masukkan mia... nak lak kalau ada pertandingan pakaian beragam.. sure blh menang...

kelakor lak akak tgk posing ala2 ultraman tu... wehh..ganas gak anak dara ni... nanti blh lawan dgn 2 heroes ni yek.... hehehehehe...

May 5, 2009 at 10:25 AM

lupa nak cakap..berkenan tgk lappy mini awak tu...very d comelssss.....

May 5, 2009 at 10:26 AM

you've been tagged hehehe

May 5, 2009 at 11:01 AM

amboi..lieya nak suruh akak preggy lg..hehehhe..cukuplah kot takat numan dgn nurin...dahlah hubby jauh...dgn belajar yg x hbs2 lg nie..mcm mana kalau preggy?leya muda lg oklah tu...mesti mia dgn mija seronok kalau dpt adik lg..hehehhe..

nanti kena turunkan petua kat lieya utk dapatkan bb boy plak..heheheh

May 5, 2009 at 2:01 PM

ooooo balikk kampung ooooo balik kampung..

best nyer coti2 kamu lieya...aku duk umah jerk jaga org bersalin sampai nak hapdett blog pun tak sempat2 lagi nie.......

haku sgt suka itu modell GAP beraksi... huhuhuhu sangat2 comelll

May 5, 2009 at 2:04 PM

sonok baca crita blk kg lieya nie.tgk video pun syok gak.

tumbuk kang...tumbuk kang....
ayat baru ku...hehehe tumbuk kang

May 5, 2009 at 2:53 PM

anak dar 2 org nie bab posing mmg x yah ajar dah....keturunan...ha ha ha...

besar beg balik simpang lieya..keh keh keh...apa ler yg di isi byk2 tu erk....ole2 shah buat mak mertua & ayah mertua dari london ker...

sempat lagi mak ko buat pulut utk menantu2 kesayangan yerk ....sedappp oo..tp aku bab2 pulut nie mmg x leh pergi...

ko balik x info aku pun erk..aku ada kat kluang sampai malam sabtu ko.....kalu x leh berdatingan

re : he he he..char kuew teow leh lagi ler...tp bab nasi kandar tu x kena selera aku ler...kalu hemlin ...mmg selera dia....nasi kandar tu.....

May 5, 2009 at 7:03 PM

ko buat facial tu kat simpang ke lieya?

May 5, 2009 at 7:04 PM

memang best balik kampung..

ske tgk mia tuh.. geram jek..pandai tol posing..

bestnye pg facial..aku ni tak pernah pg facial..buat sendiri kt umah tak best sgt kan.. orang butkan br syok..dpt tido..

May 5, 2009 at 9:10 PM

wahhh akak ku....
balik KG ek...
best nye,,,
lieya x pat lik KG pon...
huhu...
sdp nye tgk pulut kuning tu....
da lama x mkn pulut tu...
lapo.......uhuk3....

May 5, 2009 at 10:28 PM

>>salam lieya.. akak rindu sangat kat mia dan mija walaupun tak pernah jumpa.. tapi tuler lama dah akak tak ronda2 lieya nyer blog betoi2 busy dan tak der internet kat rumah harapkan opisjer kalau dah bizitu alamatler tak lerh nak buat per..
>>budak 2 orangni memang bestler kalau jumpa org baru kenalpun diaorang ok tak?? suka sangat ngan aksi dia dengan tulisan ibu dia yang buat akak tergelak dan siap boleh bayangkan.. bestler...

May 8, 2009 at 12:20 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy