Tuesday, April 28, 2009

Weekend Kami ~ Seminar Setiausaha 2009

Minggu ni kami berhujung minggu dengan membawa hal masing2....cewah, ayat suspen ajek kan....he he he takde laaa....sabtu kan lieya dah start berseminar sampai isnin so budak2 tu dijaga oleh papanye...haa selalu citer pasal family ajek, ari nie lieya citer pasal seminar ni yeak....sabtu 25.04.09 tu kene daftar dllm pukul 11pagi, so pukul 10pg lepas bekfes lieya dah betolak ke Hotel Grand Seasons, lepas urusan daftar gi laa naik bilik tuk letak beg sume....mia n mija biase laa kalo dah sampai bilik hotel asek tanye ajek umah sape nie....he he he














si mia yg posing gedik n si mija yg asek nooo tgk view KL








mija leka tgk monorail lalu lalang....






si mia plak mase ni dok jerit...."aaaaaa...mia nak terjun"...huish kalo betul ko terjun mia, mati mude mak ko sebab terkejut tau...selisih!!





mule2 tanye umah sape, lepas tu terus dtg jakun...nak panjat katil laa







nak main tepon laaaa....ade ke mase operator tu ckp ngan mia, si mia boleh jerit ..."mama!! ade nenek laaa"....ces, mentang2 ari2 ko tipon nenek, asal dengar suare perempuan jek sume ko sebut nenek....mesti operator tu marah he he he


kitorg lepak bilik dalam setengah jam camtu sebab mia nak yak2 laa, kencing la....sambil tu posing2 laa kejap....










senyuman manis dari anak dare sulungku...he he he









tadi senyum ni plak muke mengerang...ha ha ha...eii busyuk laa mia!!!







yg ni peel satu je kalo dah nampak byk almari, sebok nak dok dlm tu....


lepas tu kiteorg kuar gi Mines survey laptop .....tapi Mines takde yg aku nak cari, last2 kat Low Yat gak ade...thanks papa for MINI HP ....rezeki bisnes katenye...amin....dlm pukul 6ptg balik bilik balik, papa n budak2 lik umah.....




malam tu kami ade dinner....kul 8.30 dah masuk ke ballroom...ramai betul geng2 PA dari seluruh Malaysia dari Brunai pun ade....mmg best laa seminar nie, berpatutan dgn harga per head yg dikenakan....tahun depan nak kecek lagi laa ngan bos nak pegi lagi...he he he


ini doorgift yg dapat







artis jemputan malam tu ade laa....jeng jeng jeng.....En SY he he he...salleh yaccob laaa....lawak dan menghiburkan....dpt seat belakang so amik pic pun sipi2 ajek he he he...bile tgk cara n gaya salleh yaccob ni baru lee aku terpikir, patut lee die boleh kawin sampai 4 dan ade anak2 dare yg suke kan die....





geng2 dari KKM....






jom layan menu2... ..rajin plak tangan aku dok snap2....




menu kami malam tu...





aku suke gabungan nie, cili yg berbagai rupe....i tetap pilih cili jeruk...








menu pertama....dlm mase 10 minit licin kene sambar he he he








sup ni sedap tapi tak kene ngan tekak aku...berlendir ajek...menu dinner kami chinesse style







haaa ni menu peberet aku....sedap gile roasted chicken nie....







segale jenis mushroom masak ape ntah...







nasi goreng ikan masin.....aku tak mkan pun sebab dah kenyang mkn ikan msk ape ntah....






ni dessert...








walaupun makan dikategorikan sebagai marbeles, hati aku tetap kat anak2 kat umah tau....sepanjang dinner tu aku 3G ngan dieorg.....sob sob sob...





ni wajib laa...posing kat stage tuh...





perut sudah kenyang...ape lagi....tido laaaaaaaaaa.......syorgaaaaaaaaaaaaa!!!




ahad dah start berseminar.....pukul 8.30 pagi dah start, walaupun peserta dalam 280 org setiausaha dari seluruh malaysia tapi komitmen dieorg mmg bagus, masuk dewan on time...mmg bagus laa PA2 nie sume he hehe he






talk di hari pertama....best giler ...






yg ni pun best jugak.....dpt tau lee penyakit2 wanita nie...boleh gak mintak khidmat nasihat dari dr O&G nie ....




nie ari last punye talk....ade juga talk dari org2 polis pasal jenayah wanita...bagus betul tajuk2 talk yg dipilih....mcm2 info dapat...yg penting takde kerja2 berkumpulan, kene buat pesembahan ke ape, serius aku benci kursus2 camtu ...






khusyuk betul aku kan.....






ha ha ha ha jgn tertipu, aku tgh ber3G sebenarnye ngan cik abe ....





ini laa antara peserta kursus yg seramai 280 lebih orang tu...ramai jugak jumpe kawan2 seUiTM dulu....kawan blog pun ade....kan neeza kan...sori laa lieya ni mmg jenis lambat cam org....

he he he




penuh satu dewan...



lastly, penyampaian sijil....tergedik2 aku gi amik sijil wakil tuk peserta dari KKM seramai 7 org tu......tahun depan harap tercalon lagi....









***jom layan video***






video



mase malam dinner..



video




al- tamatsssssss...



post signature

47 celoteh sahabat

oooo kat grand season...dokat dah ngan opis aku hahahaha....

lawak le si mia n mija tu...amacm duk ngan papa nyer? mesti mak nyer yg rindu gilos tgglkan diorg kan?

April 28, 2009 at 11:23 AM

keh keh..mia berak pon kau snap! bunsyukkkkkkkk...

rajin kau ber3G ye lieya. Aku ni tak penah pon. sebab enpon aku takde 3g! kahhhhhhhhhhh...

wei lieya! aku minat giler ngan sup tu tau. aku mmg suka chinese food. sedapppppp

April 28, 2009 at 11:30 AM

ha.... tu akak g Kelas ker 3G tu?? aKak nih gamBo miA uuK pun nAK snAP ciaN dier...hikhikhik.... aKak musHroom tu banYak nyer nasIb bek shA taKder klO taK sha dAH mAKan sumE taNpa tinggALkan keSAN....

April 28, 2009 at 11:44 AM

beshnya kursus ko nih lieya.tajuk2 dia tu xde lah leh buat kita tertido kan.i like...kata PA,mesti le suma dtg awal kan..kira PA2 kt mesia ni bagus le sumanya kan..hehe

April 28, 2009 at 11:54 AM

haiyooo itu budak berakk ka?// hahhahahhahahhahah

hishhh sungguh mengoda foods tu semua... abiss diet aku kalo depan mata ada makanan2 cenggitu.....

April 28, 2009 at 11:55 AM

oooo...lieya pegi seminar anjuran UKM ni eekk??? ;)diorang buat 2 thn sekali lah lieya...tahun depan tak der...kat library UKM ni ader 2 orang PA yang pegi....aza handle bahagian pentadbiran....so...satu pejabatlah dgn KP & Timbalan KP...bila dah PA diorang pegi seminar....dakulaaaahh yg merangkap jd PA diorang tuuu...tak terkejar pulak hari isnin baru ni.....dok tolong menjawab tepon sana sini.....hahahahahaa

April 28, 2009 at 11:58 AM

wah lieya sonok ang nooo... p seminar... aku ni sejak ader anak ni x pergi course pun...huhuhu...
makanan marveles... suka tgk menu dia....
best arrr dpt duk hotel...hheheheheheh

April 28, 2009 at 12:44 PM

oittt!! lamanyer tak jengoh blog lieya nie...makin tomei mia ngan mija....jom jenguk blog kiter lak...blog kedai baru...http://amie-kiosk.blogspot.com....

April 28, 2009 at 12:48 PM

nasib baik diaorg tnya nie rmh sapa.wat diaorg kata mama papa jom la kita pindah cni.jenuh........

April 28, 2009 at 1:57 PM

ko beli mini HP? sukernyaaa...cute kan?
bagus kan, x sia2 le ko tukar line. leh ko ber3G dgn mia & mija.
budak2 tu x nangis ke time nk tinggalkan ko kat hotel tu?

aku pun pernah pi training kat hotel ni. tapi nun di thn 2003. food dia memang sedap ko. or adakah kami yg tgh kebuluq time tu? heehehhe
ooo pasaini la ko x leh nk pi bash maryam & auni ek?

April 28, 2009 at 2:05 PM

best nampak kursus ni..lieya PA lah ni ek, sama ngan emak nieda lah PA jugak kt Jabatan Penilaian Ipoh..Mesti banyak simpan rahsia jabatan...hehehe

April 28, 2009 at 2:37 PM

walaupun makanan sedap2, tapi tak selera kan kalau anak2 takde sekali...mesti teringat je ape la diorang makan kat rumah..

April 28, 2009 at 2:50 PM

Beshnyer... course ni susah nak dapat kat jbtn kerajaan. kat KKM selalu dapat ker course cam ni.. kat DCA ni jgn harapla nak dapat cenggitu..

April 28, 2009 at 2:53 PM

lieya..tulah gi kursus senyap2..dee kidnap neeza n faizah tau masa u oll lps register kursus ni..dia ada ckp nmpk lieya..aiseh kalo idak leh jumpa2..lenkali eh..

April 28, 2009 at 3:56 PM

hehehe..
memang sweet senyum anak dara lieya tuh...t'goda acik tau...betul2 sup shark fin tu sedap tp jd kureng sbb b'lendirkn..tp den abih je kalau mkn...ekekeke...
re>> lieya, best tau..tp tang syamsul tu memang x bape natural..sbb muka dia x ganas sgt..hehehe..x notty mcm si adik zizie tu..

April 28, 2009 at 4:06 PM

re: gelisah jugak si irfan kat belakang tu..wanie cakap duduk diam2..kang polis tangkap...baru la nak dok diam2...hehehe

wanie nak pegi penang lagi minggu depan...nak kirim jeruk tak?

April 28, 2009 at 4:21 PM

seminar setiausaha ni mmg best...x mcm kursus2 jabatan tu yg kdg2 buat kita ni mcm budak2...heheh...best la lieya...duk kt hotel lg...byk jgk info berguna yg diperolehi kn...

aiyooo...itu gambo anak dara tgh berak pn ada kaaa...hahah...lawak la lieya nih...

April 28, 2009 at 4:25 PM

huiooooo
best oo seminar ko nie..
lain dari kursus2 yg pernah aku pergi...hu hu hu
ko apply camno yerk..ke dia antar surat utk pencalonan dari jabatan...aku minat nie lieya...nengok penceramah pun best ooo.......

woi......keji aaarrr ko...mia uuk pun ko snap......mia, next time mia plak snap gambar mama tgh uuk yerk...gi balas dendam...

chinesse food.......meroyan aku dengar lieya...udah ler aku nie penggemar shark fin suop tu.....sedap ooo.......nak2 ada cendawan lebih sikit.....hu hu hu, sejak jadi menantu mualaf nie....tekak aku prefer makanan cina ler.....hu hu hu....

amboi shah
rezeki bisnes erk...untung arr...lepas nie tayang gambar mini HP ko tu yerk...he he he...kaler apa lieya..

April 28, 2009 at 4:32 PM

uish kt grand season tuh...sgguh grand ler...sempat lg ber 3G tu akk ku...rindu tahap gaban erk....hehehe...

April 28, 2009 at 4:38 PM

Oo ada seminar rupanya lieya..best la kn sesekali dgr talk2 mcm tu..mmg byk info n knowledge bley dpt kn..naik keje pun rse penuh semangat je. cewahh..

Tgk menu2 mknn tu sume..aduii tliur gitu..dh lme xpekena mknn hotel..bler la cik abe nk gi kursus lg ni? kikikii..

Nway, betul..walau jauh mana pon kte ngan ank2..pikirandan hati mst pd derg kn! klu izu mst nanges punyerla..xbiasala katakan.:)

April 28, 2009 at 4:39 PM

ooo lieya pi seminar rupanya...patutlah tak pi bash maryam & auni ek....wah! mia & mija pose dlm bilik hotel yea....

April 28, 2009 at 4:45 PM

lawak la tapi comel sgt aku rasa bila anak2 dara ko tanya ni umah sapa? hihi..

syoknyer kursus2 camni..leh jumpa ramai kengkawan...makanan pun sodap..aku suka shark's fin soup...yummy...

mana gambo mini hp nyer? nk tgk..tepek la pix

April 28, 2009 at 5:30 PM

I love Chinese food!!

Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. New stock arrived!! OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily...Grab yours while stock last!!

TQ

April 28, 2009 at 7:17 PM

huhu lieya..mcm anak dara i tgk u pg td kakaka..pastu kan si jaja pas lieya balik..die joget kenmain dgr lagu barney pastu bile pasan acik linda tgh gelak terus g kat bntl tekup muka..kelako la jaja!

Ko tau smpi 45 min aku duk dpan pntu nursery hahaha jenuh tak dpt dipisahkan jantan manja sekor tu adeh dehhh la

Ooo sbb kursus ni ke lieya takleh p? ni yg dorg duk ckp ye...kitorg duk tertny2 gak nape lieya takde sbb dh reply mel kate nk g huhuhu...tp tkpe la..talk sume best best tmbh plak mknan lg best!

April 28, 2009 at 8:34 PM

amboi cepat gilos update.. akak ni baru terhegeh2 nak update.. maklum ler bila dah malam rasa penat sangat nak masuk blog.. apatah lagi nak update, malam ni jer rasa rajin sikit..

cantik jugak view dari dalam bilik hotel tu kan lieya.. mesti mahal hotel ni.. akak kalau pergi seminar ni, compem akak balik rumah jerk sebab dekat bebenor dengan rumah.. naik LRT pun sampai kalau nak gi situ. heheh

ehem ehem, sudah dapat apa yang dihajatkan.. mini hp lagi tu.. kaler apa yang lieya pilih, nak nengok...

halemak.. ada abang jem le.. rugi rugi akak tak gi seminar ni.. i kan peminat abang jem.. i follow..

sup tu kan lieya rasa nya kalau tak sup ketam, sup sirip ikan yu.. sebab kalau chinese style memang wajib ada sup tu.. tapi memang berlendir sikit

dalam ramai2 penceramah tu, akak minat kat fadilah kamsah.. kalau dia bercakap leh terlopong akak mendengornya.. memang best jer celoteh dia

April 28, 2009 at 9:46 PM

>> sentiasa setia dan berusaha...:-d
>> berbaloilah pergi seminar tu...
>> makanan boleh tahan belaka...

April 29, 2009 at 2:51 AM

akak tgh melayan perasaan nehh nengok menu2 yg ko pamerkan tu..

April 29, 2009 at 7:45 AM

amboi kau lieya!! Klas gitu tengah ada conference pun boleh lagi curi-curi masa 3G dgn hubby..keh..keh..keh..
Kalau aku lah buat mcm tu nampak gaya kena marah ngan hubby ada..tak serious and concentrate.hehehehe.:)

April 29, 2009 at 10:47 AM

oo..ko g kursus ni la ek...sbb tu ko x dpt dtg bash maryam n auni..

cam menarik jer kursus ko pegi tu.. pnceramah dia cam bes2 jer.. nk lg dr. fadzilah kamsah tu kan.. msti lawak jer.. siap ada abg SY lg masa dinner.. kellas betul..

sabor jer la ... gambo mia tgh uuukk pon ko amik...hahahha... klakar la ko nih..

April 29, 2009 at 11:04 AM

best gile pi seminar mcm ni kan..
yg plg best bab mkn le..huhu!

April 29, 2009 at 11:42 AM

banyaknye gambooooooooo... wah best ah kursus dah lama tak kursus ni

April 29, 2009 at 2:17 PM

salam lieya..

seronok tgk lieya di seminar ni.. kak t tumpang gembira utk lieya.. i'm happy for u dear.. keje baik2 ye!! yg penting family x dilupakan tue.. hehe... manalah cik abang dan anak2 x sayangkan? :-)

April 29, 2009 at 4:32 PM

k.wa kalau ader course sure akan ada sesi yg mataku berat ya amat..tp bila time mkn2 trus segar2...hehhehehe

April 29, 2009 at 4:42 PM

bestnye seminar ni lieya..
topik2 & yg bg talk tu pon best2..
mmg tk rugi lah join kn...

ko denga tk talk tu lieya?
sibuk br3g lak aih..ahahah..

addoii, gmbo bdk tgh u uk pon ado hah...ko nie mmg nk soh akak montah lah nie lieya....dahla tgh mabuk..uwekk...lieya kijam..kekekeke...

April 29, 2009 at 5:33 PM

lupa lak..
tang mknn tu sedapnyerr...
lagik2 shark fin suop tu...
waduh2x..trliuq nie...

April 29, 2009 at 5:35 PM

Perrghhh.. besttnya dapat jalan-jalan freeee!!!! Makan pun sedapp-sedapppp!!! Tapi ada gambar anak dara sensoreddd dalam toilett!! aaauuuwwwwww!!! huhuhuhu

April 29, 2009 at 7:55 PM

sungguh la berseminar puan liya kita nih.. bagus..bagus.. saya pun akan ada seminar plak bulan 5 nanti..

cekci nya mia tuh..kang dia besaor misti gelak tgk gbr sendiri..hehe

April 29, 2009 at 8:28 PM

pandai tul kak lieya belakon...konon2 cam kusyuk la dgr ceramah yer..heheheh...bagus2..heheh

April 30, 2009 at 7:52 AM

salam lieya..

amboi pi berseminar..kesiannya kat mia dgn mija kena tinggal dgn papa..so mcm mana dok dgn papa diorg ok tak??

lieya dah stsrt cuti dah hr nie...cuti sakanlah nampaknya tu...sayangnya hr tu lieya tak dapat nak pi kenduri kat melaka kalau x blhlah kita jumpa..hehehhe

April 30, 2009 at 8:51 AM

salam..comel la anak awak..mcm kembar jer...

April 30, 2009 at 11:35 AM

eh eh......tepon kita sama!!!!!! :-)

April 30, 2009 at 4:14 PM

sy suke bc blog akak...suke bdk due tuh!heheh
sy link kan page akak kat blog sy bley??

April 30, 2009 at 4:28 PM

oooiiit...sensored skit la oiiit...
berak pon nak kena sekodeng ke?


rajin le ko 3G
akak kalau 3G..letih nak tunggu suara nak sampai..
last skali aku penat mjerit je

May 1, 2009 at 8:10 PM

bestnyer gi seminar nih...dok hotel makan sedap2...hehehe...

aduii lieya...pecah perut gelak nengok pic mia atas mangkuk toilet tuh...mengerang yer...hahahaa

May 3, 2009 at 2:42 AM

salam lieya,

wah byk betul aktiviti lieya sekeluarga..cuti ari tu balik kampung...balik kg mmg seronok lah..kak nur dah lama tak balik kg...rindu rasa nya.

mia dan mija bukan main lagi..mija suka tumbuk org...haha...biar org takut sikit ngan dier jadi tak kena buli..hehhehe...seronok betul budak2 nie mkn sampai menjilat mangkuk...jgn buang2 rezeki.

omak lieya masak pulut kuning...ish kak nur tengok terliur kat sini..suka pulut kuning...bertuah nya badan kalau somi atau isteri dpt mentua yg baik hati macam omak lieya tu.

May 4, 2009 at 9:33 PM
Anonymous

sangat menarik, terima kasih

January 5, 2010 at 2:57 AM

Seminar Aspirasi Setiausaha 2010
Penceramah: Dato' Siti Nor Bahyah, Prof. Izzi. Kamal Affandi, Pn. Yasmin Siddik
25-27 April 2010 di Hotel Grand Season, Kuala Lumpur
Maklumat Lanjut: www.positiveevent.com.my

February 17, 2010 at 7:52 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy