Friday, April 17, 2009

Nie yg aku geram nieh!!!....

meh lieya nak share satu problem lieya ngan korang sume.....satu problem yg dari dulu tak settle2....kalo org lain ngan kes nak pisahkan puting ngan anak, yg lieya plak, tiap2 minggu kene tukar puting botol baru.....kes nye ape....haaa meh tgk gambar, sambil tu i stoli moli.....
*********************
ni botol si mia....korang tgk tempat yg aku circle...merekah besar kan....aku tak paham dieorg ni, nyonyot tu nyonyot ajek laaa...ni siap gigit2.....seminggu 2-3 kali aku kene tukar puting....letih makcik dik nooon oii!! :10:



haa bile aku kebek puting, korang tgk ...mmg besar kan merekahnye....puting ni baru jek tukar semalam tau, tgk2 arini dah koyak ..... bile aku tukar bagi jenis yg ala2 cam straw tu ..ngamuk tak nak:11:...konon takde feel nak minum....
tapi kalo seminggu nak dekat 2-3 kali kene tukar, naik geram:16: gak aku....tgk ni, besar merekah die dan yg paling best aku baru sedar pagi tu, kelam kabut singgah kedai pi cari puting.....haru betul budak2 org nie tau...

kale purple ni botol si mija...same jugak kesnye...lagi besar koyaknyee....tgk laa muke budak yg buat muke tak bersalah tu, geram ajek aku...aku sibuk amik pic puting, die boleh tergedik2 posing kat situ....


tgk tu, koyak besar gile, sekali sedut jek susu dah abis......sekali lagi budak buat muke tak bersalah:04: nak enterprem, sibuk nak pegang botol die mase aku snap pic....



papa tgh gertak si mia n mija jgn gigit puting lagi, kalo tak minum susu pakai botol mineral ngan straw ajek he he he he...terus si mia n mija jerit....tak nak!!!!! .... he he he tau takut....



**nak tgk video??**


ermm...dah lame tak letak video kan, jom layan video mia kedekut :19:mama....mija ni satu peel die, takde sape2 boleh peluk mama die, walaupun just letak tangan,.....tak caye haa tgk ape reaksi die bile papa letak tgn kat paha lieya.....jenuh:21: aku rakam.....keh keh keh keh



video

kalo dalam kereta mmg si mija ngan papa selalu gadoh:09:, sebab asal papa nak pegang tangan lieya ajek konpom kene tepis ngan si mija....he he he hangin ajek en shah kite tuh....

video

yg ni pun same gak...tapi mija ni tak le kedekut selalu...bile dipujuk2...bile papa pujuk2 ckp nak kawan mama jugak, selalunye die kasi ajek....he he he

video


have a nice weekend yeah:02:!!

post signature


41 celoteh sahabat

lieya..makin canggih manggih aku tgk blog kau ni tau..hehehehe

weh..aku gak alami masalah yg sama! puting botol susu chem asyik bocor je..kena geget den tuan nya!

April 17, 2009 at 9:44 AM

HEHEHEHE...
tu la psl...geram kn..sama la cha pn..tgk2 dh besar lubang tu..siap mskkan jari tu yg lg geram...

lieya..bdk2 jeles diaorg sama kn..cha pn sama..kalau tgh syok tgk tv..siap dtg dekat..tolak tgn abah dia..dia sambung blk tgk tv..ekekeke...

mia ni senyum manis la..sweet sgt..

April 17, 2009 at 9:54 AM

hahahah..klakar aku baca citer psl anak2 ko nih..

aku rasa dorang gigit puting tu sbb x puas kot mnm susu kalo lubang puting tu tecit jer.. so dorang gigit bg besar..laju la sket susu kuar kan... hahahha.. cerdik anak ko..

amboi kedekutnya mija.. x bg papa pegang mama??? harus ler shah hangin jer kan.. hehhehe..

April 17, 2009 at 9:59 AM

hikhikhikhikhik...
selalunya cam gitu ler.. bdk-bdk nie sambil hisap .. sambik tulaa gusi tu gatal nak mengigit...

sukaa arrr tgk video mija... "kita kawan mama"... angin ajer en.shah.. hahahahha

April 17, 2009 at 10:06 AM

adoi la, ni dh tahap kronik ko. tiap2 hari nk berganti.
ingat mama kerja kilang puting?? heheh

hardy pulak, puting susu dia x gigit. puting biasa dia yg hancur.

hehhe cute si shah dok mengusik mija.
bestkan time anak2 jeles ni. hardy pulak, shahnun selalu usik dia time nk tido. jgn harap shahnun leh sentuh aku. dia tolak jauh2. LOL...

April 17, 2009 at 10:12 AM

geram kan kalo anak geget puting susu..arissa dulu camtu le..geram tol aku..sib baik skg ni ok..hehehe

oo, mia xbg papa kaawn mama eh..kalo kami, arissa xbg aku kawan ngan daddy dia..terbalik plak.kekeke

April 17, 2009 at 10:12 AM

Lorrr abis digigit puting tu ha...kan dah berlobang...cian mama kena beli puting baru tiap2 minggu....:-). dorang tak puas kot lieya sbb lubang puting tu kan kecik jer....tak byk air masuk hehehe

April 17, 2009 at 10:13 AM

lieya, akak pun ada masalah sama ngan lieya...puting tu mmg kena wat stok...ntah la diorg nie minum susu + gigit puting kot...
pasal mesra2 tu pun sama gak masalah nye...cam kes lieya, nak pegang tgn ke nak rapat2 ke mesti dak 2 tu jerit marah2...huhuhu..tension2...sabar je la..

April 17, 2009 at 10:15 AM

Kekekekeeee...........
Lucu sangat mija tedetut ekkkk!!!
Abis la papa dia kna limit manja ngan mama,depan diorg takleh arrr...
Sok2 Zaraa camtu la kot..hehe!!

Lieya kedai nasi beriani anje tu pon reen taktau katne....dekat area manjaku tu ker??

April 17, 2009 at 10:16 AM

ade gak bdk suka gigit puting smpai lobang2 ye lieya...
mujur puting blh dibeli...
kalo puting kita yg tkleh beli nie camno nk buek...kakakaka...adehhh melalut lak akak ko di pg jumaat nie....

kes jeles menjeles tu samala ngn farah....pantang abahnya nk dekat2 ngn ibu dan2 tu jugak dia tepis...waduh2x...sabo jela...

April 17, 2009 at 10:23 AM

fir dulu cam tu..ar
sampai seminggu nak 3 kali tuko puting..udahnya kty tak tuko2..
bior je koyak..suh minum dlm cawan..lepas tu stop terus menyusu pakai botol..

April 17, 2009 at 10:28 AM

wah..brutal sungguh dua anak dara ko ni lieya... gerun akak.. hehehehe..sib baikla sibujang dua org kat rumah tu takde peel menggigit puting ni.. kalau tak, mmg kena ban terus minum dari botol... ahaksss....

hmmm..jeles papa pegang mama yek... bab ni sama geng dgn taufiq... pantang tau kalau kitorang nak bermanja2 sikit.. mesti kacau daun & lagi over...

April 17, 2009 at 10:31 AM

same gaklah masalah yg melande kite nih.baik puting botol ngan kedekut@jeles.mmg adam ngan alyaa x kasi ayah dia peluk2..pegang2 ibu dia.menjerit jerit soh alih tangan.

yang ayah dia lg anak2 dia marah lg dia buat.heheee..kenape diorang marah ek?

puting botol pulak seminggu skali kene tukar.suke sgt di geget2 nye.
seb baik puting botol.kalo kite punye?mau menangis ibu2 di rumah.mc x pg keje akibat kecederaan.heheheeee...ngeri!

kelakar tgk video tuh..

April 17, 2009 at 10:48 AM

hahahha tergelak sorang-sorang nurul depan pc tang tgk video tu hehehehe kelakar btol hihihi...

April 17, 2009 at 10:51 AM

hmm...lieya.. bukan lieya sorang jer...kami pun sama la.. nana kalo pakai botoo biasa tuh.. x sampai seminggu dah koyak puting tuh... geram arr gak kan..kalo avent... xde la plak dia nak gigit.. cheh... aper la... hmm... amboi.. dengki nampak anak dara tuh... kedekut ya papa dia nak pegang mama dia... hehehehe

April 17, 2009 at 11:06 AM

hadui tu mmg biasa...tiap bulan kene beli puting..memasing ade gigi beso2
bley jeles lak papa nak manje2 ngan mama de ye!

April 17, 2009 at 11:11 AM

depa nak ngetest gigi tu lieya..hehehe.. so far dnd x penah buat peel tu lagi... cuma dalila suka bukak penutup atas tempat puting tu & minum tonggang cam minum ngan cawan... nak tuang dlm cawan x bagi plak...
ni sama kes dalila lah ni.. papa x leh pegang mama... kalo dnaish plak lg dasyat.. "papa & mama cium lah kat mulut cam dlm tv tu..." hayoooo anak aku rosak dek pengaruh tv...

April 17, 2009 at 11:12 AM

jenuh la tiap2 minggu nak mengganti puting botol susu ye...mujur wanie dah ceraikan botol susu si irfan ni..sekarang dia gigit sippy cup dia pulak...tapi tak leh koyak la kan..hehehe...

lieya..nak no phone baru lieya

April 17, 2009 at 11:39 AM

agaknya kalo digigit besar sket lubangnyer..lagi sedap minum sebab laju sket...hihi

aku sgt jeles tgk bebudak minum susu dlm botol..sbb najeeb da takmo botol susu...(frust la aku x dpt nak belikan botol2 cantik utk dia..uhuk..ke situ pulak..hihi)

April 17, 2009 at 11:43 AM

KEH..KEH..TAJAM TUL GIGI ANAK2 DARO LIEYA NI..TAKUT...
KEH..KEH..
memanglah mia marah lieya..papa dia nak romanttik de amor depan dorangg.. ..keh..keh..

April 17, 2009 at 12:02 PM

memang parah lah kalo tiap2 hari kene ganti puting :)...dulu afiq pun camtu jugak...suker gigit sampai koyak besar...aza biarkan jeerr...cakap dgn dia...kalau gigit jugak...biarkan hisap puting besar tuu...lama2 dia ok pulak...

April 17, 2009 at 12:34 PM

keh keh keh...aku kan lieya aritu BB pon ade gak buat pangai camtu tau. jenoh aku tukar puting dia. last2 aku warning maut kat dia. aku ckp 'lagi skali BB geget puting ni, mama buat susu dalam cawan je. mama campak botol susu ni!!!'..ha...trus tak geget lagi dah..keh keh

April 17, 2009 at 12:44 PM

Hehehe.. syabas utk Mija & Mia..

April 17, 2009 at 1:16 PM

tu yg laju je susu kuar kan klu dah koyak gitu...

mak aih smlm tuko hr nie dah koyak..koyak poket mak pak ko nak...heheheheh...

April 17, 2009 at 1:24 PM

heheheheheheheee lawakla si mija tu...nway, zahin pon sama lieya...jeles sgt..xbley la babah dia pgg ummi ni, nk dkt2 pon xbley!:D

Isk isk isk smpi camtu skali puting derg yer...:D aduii zahin pon ske gigit puting botol dia.. tkt je jd mcm tu. hehe...

April 17, 2009 at 1:39 PM

dik...ank2 ko tu nk test keanjalan punting ngn ketajaman gigi2 derang tuuu..huhuhu

sib baik delia x wat pangai camtu klo x mau bankrupt aku dik..

April 17, 2009 at 2:09 PM

fuh ganas la mia n mija tuh...sume nye dah berlobang gamaknya...sume nye dah byk gigi..tu la yg geram nk mggigit tu....heee....

April 17, 2009 at 2:33 PM

besar gak lobang tue..heheh...wah!!!tambah cantik la blog kak lieya...ajar atie yer...

April 17, 2009 at 3:16 PM

hhehe.. kak t tak penah alami pengalaman camni pasal anak2 kak t bagi breastfeeding.. pas tu diaorg x minum susu dah.. puas beli susu jenis apa pun diaorang x nak.. syok sangat tu dok gigit puting.. ehhe..
mmg romantik bila suami pegang tangan/peha kita masa dia drivekan? rasa dihargai.. disayangi.. budak2 x heran apa dah.. diorg dok layan tv dlm keta tue.. :-0
have a great weekend lieya.. muah!!

April 17, 2009 at 4:48 PM

sama la kes kiter.. good idea.. nanti aku pun nak wat entry puting daniel la.. hehee..
lieya, tu ok lagi merekah.. kalo daniel siap berlobang terus! hilang terus part atas tuh... hangin jerk hari2 tukar puting...

April 17, 2009 at 7:31 PM

hayooo ganas nyer mia dgn mija..ingatkan nampak gurl gurl lemah lembut..hehe..sian kt mama dgn papa kena selalu ganti puting..

Lagi satu, cantik sekarang ni blog lieya...Masuk websites apa?teringin nk touch up mcm blog lieya.

April 17, 2009 at 8:40 PM

cayang sungguh mija kat momma erk....
tu lah dunia2 anakanak kan lieya
mesti sebagai ibu terhibor sokmo
Cik syah kena mengalah nampak gaya (hehehhehehe)

April 17, 2009 at 10:09 PM
Dak Ayu

Lieya,ce terai tuka puting biase tu ke puting beliung.tengok dorang still gigit lagi ke tak puting tu.ni petua orang tua2 la, betul ke tak...saye tatau.tapi rasenye memang tak betul. :p
*sedap gak tuduh orang tua2 nih*

April 17, 2009 at 10:34 PM

salam tuan rumah…mohon iklan di rumah ni…jika berminat utk tempah makanan utk sebarang majlis dan juga makanan sejuk beku, layari http://nurynmus.blogspot.com

April 18, 2009 at 3:40 PM

kes mia & mija ni mmg susah...
cube lieya letakkan something yg pahit kt puting...bile derang hisap rase lain...pandai2 la lieya buat citer. bg derang x suke isap botol dah...

April 18, 2009 at 3:42 PM

isk! ikut perangai sape lah tu !! ahaks!

April 18, 2009 at 5:12 PM

mak aih.. besarnya koyakan.. hehe.. puting itulah..

zafirah plak, mlm je hisap susu guna puting.. kalu siang, dia taknak,, dia nak guna botol yg ada straw.. ;)

April 19, 2009 at 6:16 PM

ganaznya mia ngan mija ni menyusu..heheh...anak akak kecik2 dulu pn mcm tu jgk...lg beso rabaknya...kdg2 akak beli byk2 sekali putingnya...br pueh hati...

April 19, 2009 at 7:51 PM

Ha Lieya akak pun mengalami masalah yang sama macam awak.Erfan kalau isap susu dah habis susu puting susu tu digigitnye Tension tau..tiap2 minggu kena tukar puting susu..grrrmmm..kekadang bila time gi kedai beli puting tu nak je akak borong sekotak terus untuk stok sebulan..

April 20, 2009 at 12:07 AM

hehehe.. klaka la mia n mija ni.. agaknyer syok ispa botol smpi geget puting smpi koyak kot.. bila lubang besau.. sekali isap je trus kuar byk susu..

eii.. mija jeles ngan papa dia ye..

April 20, 2009 at 10:33 AM

wakaka..cam mimilah tu..kejenyer gigit puting..ingat murah..geram gak..tp sabar jelah..

April 20, 2009 at 5:13 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy