Friday, April 10, 2009

YEAY!! papa dah balik...

at last...tertunai hasrat damia nak naik chut chut....nak dekat sebulan aku terpakse dengar ari2 die mintak naik chut chut....semalam, lepas tunggu leo datang, kiteorg bertolak ke ERL, Putrajaya...5 minit jek dari umah aku...pas beli tiket bagai, terus turun tuk naik train.....






kelaka damia, mase tunggu tu die takut tgk train tu datang n pergi, kan berdesup laju.....he he he




nasib baik time ni tak ramai org, so boleh laaa dpt seat same2.....yg kelako si damia laa, ade chinesse lady ni tdo, pastu boleh plak mia sound kemain kuat.... "eh mama, die tu tdo la pulak!!" kuat gile damia ckp sampai that lady bangun tgk damia he he he he....chait!! buat malu aje!!




pak ngah pun gelak mase die sound chinesse lady tuh....mmg kepochi mulut, asek tanye itu ini itu ini.....




seronok melayan view kat luar....tapi asek bising ajek tanye nape chut chut ni laju sangat....ko nak slow gi naik KTM lah mia!!




excited!! sampai tepuk2 tangan....he he he





tak ramai org so boleh laaaa gediks2 aku amik gambar he he he




posing excited dari mia....mija cam biase laaa, buat dek ajek tak excited pun, nak amik pic die pun die tak mo...



dalam pukul 5 lebih kiteorg sampai KLIA.....tgk le aksi si mia, tak bagi can langsung kat mama die, die dah lari dulu kat papa he hehe




walaupun si mia yg lari dulu kat papa, tapi si mija yg over sadis.....tgk laaa peluk jek papa terus nangis, nangis gile2 tau...siap org ramai tgk, sure org ingat kiteorg baru nak anta papa.....




lame gile nak pujuk si mija....nak dekat 10 minit die nangis....die rindu sangat kot...aku pun pelik tgk gelagat die nangis tu.....cian anak mama... rugi tul tak rakam saat tuu....aku lupe!!



si mia plak dah dpt coklat dari papa terus lupe diri....si mija nak dekat 10minit nangis akhirnye die stop.....pastu tetibe terus ckp...."nak dok kat mama lah".....nak cover malu laa tu tetibe nangis kat papa ....ha ha ha ha ..terharu pun ade tgk gelagat die tu...





mase ni mija dah dtg kat aku, cover malu sebab nangis tak tentu pasal....
he he he





plan balik nak naik cab, tapi ramai laa plak yg beratur, so terus kiteorg naik train...tak kuase laa nak beratur panjang2 tuh...



singgah presint 11 ...sapedek duluw!!!



nyampah kat laki aku, asek2 kate sini panas...oo mentang2 nak dekat 2 minggu cuace sejuk kat sane..... ko ala2 nak lupe daratan ye bang....he he he




pas sapedek balik umah...n sesi membongkar ape yg papa dah beli....ini laa die....ade yg mahal n ade yg biase2 jek.....yg paling byk baju anak dare tu laaa, ade yg cap Gap...ade yg cap tak de cap he he he.... yg penting comel2 belaka ...leh simpan wat baju raya....he he he..


nak dekat 30 helai baju anak2 dare tu....seluar pun ade....kasut..botol air....thanks yek papa sebab ingat kat kami....brg2 lain yg dishopping cam keychain, fridge magnet, tshirt2 sane n lighter (ni khas tuk atuk johor n melaka)..

ni plak yg mmg aku suh hubby cari...perfume britney spears....aku ni jenis takleh pakai perfume, bau yg kuat2 tu mmg aku tak leh terima, cepat jek kepale aku tangkap bau n pening satu ari....so far bau perfume ni aku boleh masuk....lembut2 camtu kan....mmg murahlaa kalo nak compare ngan harga kat sini.....
nie plak handbag yg sempat dibeli....sling bag tu aku pesan gak...sume brand Jane Shilton sajoo.....nak demand LV...sian kat laki aku he he he...lagi pun mak bukan gile brand....
coklat semestinye ade....
yg ni plak khas tuk puan bos yg bertanggungjawab memberi kepercayaan kat hubby aku utk ke sane .....meh kite tgk ape dlm kotak nie...

comel kan....cantik kalo buat perhiasan side table


okey tu aje laa laporan dari saye....he he he yg penting hidup saye kembali normal setelah laki saye balik ha ha ha ha

post signature


50 celoteh sahabat

alhamdulillah dah selamat sampai.. sian mija, rindu bebenor kat papa dia.. nampak sangat muka nangis rindu tu... opps pes time kak mimi tengok dia ikat rambut tocang satu..selalu tocang dua jerk..

wah banyak tol borongan en shah ni.. untuk kak mimi tak de ker heheheheh...

ni pesanan khas untuk mia.. ooo lupa pesanan auntie ek.. kan dah pesan, kasik can kat mama dulu.. yang ngko dah pi terkam papa dulu tu wat pe.. hahah gurau jerk la

April 10, 2009 at 9:45 AM

Akhirnya..!!!!!! berlaki kau balik lieya..keh keh..

wei, ngan aku-aku skali nangis tengok mia nangis pelok papa dia.. :( rindu sangat la tu.

banyak gilos laki kau sopin. meh 1 enbeg tu bagi aku.. :P

lega kau ye?..bergodam-godam sakan la kau! ngeh ngeh..

April 10, 2009 at 9:48 AM

dah selamat sampai papa mia&mija ek..hepi lah dorang kan..
tp kan lieya..mmg syahdu nyer tgk mija nangis rindu kat papa die..ish t'haru lah kite tgk..betul2 rindu tuh kan..

April 10, 2009 at 9:50 AM

wah banyaknyer shopping..best2. Itu baru husband lieya yg shopping, mcmanelah kalau kita yg pompuan ni shopping..hehe

Babak paling sadis bila si mija nangis kat papa dia..Sedih tgk..Budak-budak kan lieya, mmg perlukan perhatian dari ibu bapa.

April 10, 2009 at 9:53 AM

sedey lah aku tgk gambo Mija nangih dalam pelukan papa dia..teringat cam najeeb gak bila baba dia balik mesia...

lieya, aku setuju ayat last ko tu...hidup kembalik normal bila papa da balik..aku up slalu rasa cam 'patah sayap' bila hubby outstation..sadiss tul

sedap ye bau britney spears nyer perfume tu..

April 10, 2009 at 9:55 AM

alhamdulillah shah da slamat smpai.. trhapus la sudah segala rindu dendam ko selama 2 mggu ni kan.. heheheh..

mak aiii..byknya henbeg ko dpt.. bak sini satu.. pndai gak shah ni pilih yer..cntik2 sumer..

pasni xyah pening2 la ko nk beli baju raya.. da mcm2 ada ha.. ni stok setahun nih.. hehhe..

April 10, 2009 at 10:00 AM

lg satu..

trharu lak aku nengok pic mia dok nangis peluk papa dia.. rindu sgt la tu.. sian dia..

April 10, 2009 at 10:01 AM

lg satu..

trharu lak aku nengok pic mia dok nangis peluk papa dia.. rindu sgt la tu.. sian dia..

April 10, 2009 at 10:01 AM

lieya..
terharunya,,nengok si mija nangis peluk papa dia.... alahai rindu sangat ek.. tapi kan mata mama dia pun nampak cam merah ajer tu.. windu gak ek.. .hahahahhahaaa...

weiii gila banyak beg En.Shah belikan tu.. mmg patut tiap hari ko bertukar beg yer.. hhahahhaaa... comeii arr botol minyak wangi tu... suka arrr.....

dan lagi satu Thank's a lot... Fridge magnet dengan coklat tu... suka bangat,.. bertambah laa lagi koleksi ku itew.... SUKA.... TERIMA KASIH YER EN.SHAH.... hahahhaha

April 10, 2009 at 10:10 AM

lieya..
terharunya,,nengok si mija nangis peluk papa dia.... alahai rindu sangat ek.. tapi kan mata mama dia pun nampak cam merah ajer tu.. windu gak ek.. .hahahahhahaaa...

weiii gila banyak beg En.Shah belikan tu.. mmg patut tiap hari ko bertukar beg yer.. hhahahhaaa... comeii arr botol minyak wangi tu... suka arrr.....

dan lagi satu Thank's a lot... Fridge magnet dengan coklat tu... suka bangat,.. bertambah laa lagi koleksi ku itew.... SUKA.... TERIMA KASIH YER EN.SHAH.... hahahhaha

April 10, 2009 at 10:15 AM

adoii siannya mija..mmg betoi2 rindukan papa la tu... lieya syoknya byk tu bj budak ni papa derang belikan.. raya ni melaram la nampaknya.... banyaknya handbeg..suma chantek..pandai papa derang pilih...

April 10, 2009 at 10:16 AM

best nyer bnyk giler husband ko shopping... :-)

April 10, 2009 at 10:29 AM

lagi satu lupa lak.... sian nyer anak ko nampak sgt dia rindu kat papanya... mamanyer rindu gak tp control... hahaha jgn ko nangis2 cm tu kat KLIA dah la

April 10, 2009 at 10:31 AM

selamat pengantin baru.. muehehehe!

April 10, 2009 at 10:40 AM

yehaaa dah balik dah ha laki kau...

masyallah byk gilerrr brg laki kau beli syok2.....

huhuhuh aku mcm sedih lak tgok anak dara kau nangis jumpa papa tu..rindu bnegtt lah tu yerk..siannyer dier..

April 10, 2009 at 10:40 AM

muhhahhahhaa
biar betul anak dara ko nih lieya
betul nye sentimetal mija tuuuuh
adoiii..x sangka yo
dah jumpa pon nangis ber-ia-ia


byk nye laki ko shopping lieya
tp salute le kat laki ko dik
pandai dia beli brg kat bini & anak-anak pompuan

kalau laki aku la kan lieyaaa...
sori
pendek kata...kalau dia beli
memang failed
ke dlm bilik store jugak ler bebrg tuh jawap nye !

dia siap leh beli handbag kat ko??
tabik springggg laaa....

April 10, 2009 at 10:40 AM

sadis aku tgk gelagat anak daramu ituw....mesti rindus gilers kat shah....lieya....aku dah nampak cop SPA kat beg troli shah....aku smlm baru blk dr penang......driver kata nak g amik ahli2 suruhanjaya yg baru blk dr london....aku ingatkan ada driver KKM amik shah kat KLIA.....byk tul shah borong kat sana....handbag byknyer dia beli utk ko.....ceh...siap komen kata sini panas erk!!!

April 10, 2009 at 10:49 AM

alahai sian nye tgk mija nangis...

mama mija x nangis ke....mama msti x nangis kan sonok dapat handbag.huhu......

April 10, 2009 at 10:50 AM

Byknya shopping...sian sampai nangis2...sob..sob..

April 10, 2009 at 10:50 AM

fuh lieya..senyum meleret ya lieya.kekekeke..

byk ha brg2 ur hubby bli..pndai ha pilih

byk hbag...syokkkkkkkknyaaaaa..

April 10, 2009 at 10:52 AM

alhamdulillah slmt smpai en. shah..huhuhu...sedih nengok si mija nangis, dia rindu giler ngan papa dia..ermmm mama nye pun mesti nangis gak tu hehehehe...wahhh byk tul adiah ek...sonok sakan la ek..hehehe

April 10, 2009 at 10:54 AM

isk...isk...isk terharu aku nengok mija nangis sambil pelok papa dia... tp ok lagi asal jgn ko yg nangis teresak2 kat ctu udah ler... cover ckit hehehhe

hamboi2 koleksi hand bag x engat punya....harusla x yah nak pikir shopping h/bag lg kan? yg paling best...laki ko x lupa korang!! itu yg penting...hihi

Cantek hadiah yg tuk bos tu...nampak very the xclusive

April 10, 2009 at 11:00 AM

syukur... papa d/org dah selamat kembali... hmm sian mija & mia... kemain lagi meraung ... ya la rindu kan lieya... hmmm.. byknyer ole² en. shah beli... meriah...
h/bag x hengat nyer... sure 2 badek tuh suka kan...
lieya pun sure ilang rindu kat hubby kan... heheheh

April 10, 2009 at 11:03 AM

uhhh suka lah lieya hubby dah selamat pulang!!! byk goodies lagi tu...:) Itu baru 2 minggu pergi...belum berbulan-bulan lagi. Lieya..handbeg Jane shilton pun branded tau..untung lieya...bila lah daku nak ke sana semula??? dah bertahun tinggalkan England..;)..Miss it!!!1

April 10, 2009 at 11:06 AM

lieya..shah dah nampak cerah cikit ler..keh..keh..jgn marah..kak iena gurau jer..
banyak nyer baju budak2 tu..leh raya 4 tahun nyer..
comelnyer mija terkam papa..rindu sesangatnyer...mamanyer??..kwang..kwang..

April 10, 2009 at 11:13 AM

huuuu sayu sayap plakk acik tgk si mija nanges²..huk huk huk..tp betul lieya kami salu ngantor family member kuar masuk negara lenlama..(tp bkn seludup pki kapal laut ye hehe).kdg² kite rsa tak sedey..tp ari mata berjurai plak smpi tk leh thn..

huhu byk hasil borongan cik abe ye..mmg kat sna murh²..Ghazi nye bebaju pn byk gile export dr dublin ngan london..sebab acik die keje sna..kat sni kami kalau shop kat GAP butik tu..sethn 2 kali je la..lebih²..botak pala kakaka...

haha dah normal kembali ye lieya.. patah kaki ngan patah hati laki tkde disisi kan..adeh la..aku 2 hari tk jupe pon dh posing² rsanye..tk snggupp duk lenlamaaaa..

semlm si jaja masa ummeh Ghazi amik Ghazi, die duk je tepi pintu..bile ummeh tnya sapa ni..die menmalu je jwb "gajiii" comelll je..sketttt lagik aku nk culik anak mu lieya hahahahaha

April 10, 2009 at 11:38 AM

Dah balik punn hubby Lia..

Syioknyerr dapat byk brg2. Alamak paling best dapat perfume & handbeg.. byk pulak handbeg tuh..

Bagi lah satu kat kiter.. hik hik hik..

April 10, 2009 at 11:57 AM

kompom ank ko tu rindu gilos kat bapak eh dik...

ohh bapak kuuuuuuuu kemana kah kau menghilangggggggg..

agaknye camtu lah kot dia ckp dlm hati..hehe


oh yer dik..akk nk invite km n family to attend my kids party tis coming saturday..18/4/09..info lanjut kat fp akk..

April 10, 2009 at 12:22 PM

Mija rindu sgt kat papa tu... sampai nangis tak hengat...

best lah papa dah balik... bwk balik mcm2 lai tu...

April 10, 2009 at 12:40 PM

lieya...aku sedih siot nengok si mija beria nangis terkam papa dia....sedih oo...dia melepaskan rindu tu...terasa plak kat hati nie...ceh......

giler byk laki ko borong lieya...
h/bag kemain byk tuk wife dia...
ooo...sedap ooo bau perfume britney tu lieya...tp aku lagi suka JLO..coz' bau dia sweet jer...aku kan suka bau2 buah nie.....cam nak geget2 jer...nasib hemlin pun suka bau JLO tu...keh keh keh

byknyer baju2 mia & mija
mmg stock sepanjang tahun ler gamaknyer...x kisah ler brand ke tak lieya...yg penting comel2 lorrr.....

pergh....souvenier utk boss pun x ingat tu.....chumel jer....ko x dpt satu ker set camtu lieya...

best arrr...shah gi sana...
amacam.....jadi ker bulan 7 si shah ke australia plak...keh keh keh

April 10, 2009 at 12:48 PM

pssst......ko nyer hadiah mesti spesial kan...sempena shah balik tu...hik hikhik..nak2 malam jumaat plak tu....ha ha haa

poyos ler shah...
mentang2 ler baru balik LONDON...
kemain ckp malaysia panas erk...siap berbaju sejuk lagi tu...x hengat tul ler shah nie....

April 10, 2009 at 12:49 PM

bestnyer.. hilang la windu lieya, mia n mija sbb papa korg dah balik.. sian mia.. windu sgt2 kat papa.. auntie pulak tumpang sedih tgk gelagat mia nangis2 tu.. huhu..

byk betul souvernir.. borong abis kat uk ni..

April 10, 2009 at 1:15 PM

heehhe... mia mulut laser ko...
takpe tu maknanya dia jujur...

eh aku serius kagum mija leh lari peluk sambil nangis. dia dh cerdik la lieya.... ko x nangis sama ke? kalu aku mau aku pun join sama. hu hu hu...

wah wah wah.. dh siap stock bj raya... bagus..bagus..
sedap ek perfume b,spears ni? aku x pernah bau lg. yg j.lo aku pernah try.

eh ko...sama je komplen shah dgn shahnun masa br sampai. skit2 panas. skit2 panas. ye la, yg pi pakai baju berlapis2 buat apa? dh sampai mesia pun...

April 10, 2009 at 1:50 PM

salam kak..

amboi byk nyer brg..
hehe..
kesian nyer mija..
rindu kat papa nyer..
heheh..

owhh yea..
jgn lupa amik award yea~~

April 10, 2009 at 1:54 PM

alahai sayu lak aku tgk aksi si mija tu lieya.sampai aku pon bergenang air mata baca coretan ko tu..hehee

alhamdulillah papa mia&mija selamat balik.bnyak gak dia menyoping eh

April 10, 2009 at 2:25 PM

dah selamat sampai...banyaknya sopin ..kalau agak2 handbag lama sudah tak mau tu kasi2 la kat sini ye...sebenarnya..bukan anak je tu..rindukan ayahnya...mama dia pun tahan je tu...tunggu balik umah...hehehehehehhe.

April 10, 2009 at 2:37 PM

Waahhh byknye hasil tgkapan suami lieya kt london nuu.syoknyer!! ;D seronok yer u all dpt byk ole2..mama ngan bags nyer..samala izu lieya..bkn gler branded..kikiki..byk bju ank2 ek..syg btul papa derg..mau byk jgk duit berhabis tu kn..wpon sana jauh lbh murah tp bler convert jd byk gakkk..tu la masa kt sana dlu, izu kata kt hubby beli jek..jgn convert2..kng dh thu sakit jntg plak!! hehehehe...

Nway Alhamdulillah papa derg dh slmt smpi..tharunyer tgk mija nangis2 mcm tu..dia br sedar kot btp rindunyer dia kt papa dia..kesian kn..:) nti suruh derg jd model bju derg n upload cni k..auntie nk cuci mata..kekeke..izu mmg suka tgk bju girls...mmg geram yg amat..:)

Okla lieya pon dh lega, ringan byk pas ni..kn! those girls mst puas ati dpt naik chut chut tuu:D

April 10, 2009 at 2:44 PM

lieya...
1st nk ckp..baju bdk2 tu sama sejibik ngan cha..PONEY kn..hehehe..same taste ler kita..
2nd..waaaaa sedih nye baca mija nangis2 tu..klakar pn yea..gamaknye memang rindu yg dia dh tahan lama sgt la tu...rugila x rakam...mesti pastu tjk blk dia sipu2 malu..
3rd...waduh2 byknye hasil shopping kt sane...syoknye..mesti hepi sgt2 la bdk2 n mama bdk pn..hehehe

April 10, 2009 at 3:12 PM

waduhh lieya..kite plk yg sebak tgk anak dare tu nangis.rindu sangat2 lah tu.elehhh lieya pun mesti nk nangis kan time tu,tapi controllll... hehehee

apepun alhamdulillah selamat pegi dan balik ye..

seronok tgk banyak barang tu!

April 10, 2009 at 3:43 PM

x taulah camana lagak mimi n fifi nti naik erl bulan 7 ni..

aku tgk mata ko pun merah tu lieya..sedihkan + terharu tgk anak kita nangis2 rindukan papanyer..x taulah kalo gi outstation lama2...lg teruk dia nangis kot..

bestnyer..byknyer hadiah..ur hubby pandailah pilih...cantik2 hbag n baju2 tu..n gift utk bos dia tu..

April 10, 2009 at 4:33 PM

sadis lak akak tgk si mija yg nangis sakan tu lieya...
mamanya tk nangih ke? wahahah...

byk gila borongan hubby ko tu lieya....
tk sia2 tinggalkn anak bini 2 minggu...ekekeke....

re: kedai yg adik akak survey tu mmg mahai lah lieya, pasal tu akak tk beli kt kedai tu...
tp tkkn kami nk pi air itam..lagik jauh wooo dr nilai...aiyoo..

April 10, 2009 at 4:34 PM

salam lieya...
stg blog gee ye ambik award dan homework... hihi

April 10, 2009 at 7:56 PM

itu dia..hero lieya, mia n mija dah balikkkk!

habis kena terkam anak beranak nanti! esp omak eh tu! kehkehkehekehekehekehekeh

aduhhh aku rasa tu mmg rindu giler tu..tu yg terkam terus nangis tak hingat punya. sian dia lieya...

tabik spring lah dgn si shah tu..pandai dia shoppinng moping brg anak2 bini..

April 11, 2009 at 7:25 AM

Alhamdulillah..yg ditunggu dirindu dah selamat kembali...

bergenenag air mata akak liya ( daku mmg emosi lebey) tgk mija peluk papa sambil nangis... sebenarnya ada beberapa sbb dia nangis..sbb rindu, sbb marah kenapa x bw dia sekali, sbb gembira papaku dah pulang.. akakpernah alami..huhu.. Jan hrtu akak p KK 3 hr jer.. 2 mlm daku melalak kat h/phone bil ackp ngan anak².. bila sampai jer LCCT dalila meraung bila nampak akak...
sedih wooo...
tp yg pasti kesengsaraan lieya & anak² terungkai sbb papa beli byk brg tuk uollss...
byk nyer en.shah sopping h/bag tuk ko lieya & baju tuk 2 puteri tu... x habis melaram nie...

April 11, 2009 at 12:11 PM

wei lieya bnyk yer hand be..aku nak satu..aku pun bukan gila brand fgak janji cantik aku rembat jer hehehehehehe

April 11, 2009 at 8:03 PM

Tu diaaaa dia punya sendu syahdan kat Papa diaa... rindu tahap dewa tuuu.. rugi tak dapat amek videoo hehehehehhe.

Perrghhh.. byk giler shopping handbag! Tak de kena charge lebih ke bagasi2 tuhh? hehehehhe

April 11, 2009 at 10:22 PM

perrghhh.. giler byk laki ko soping! kalo ko yg gi sana aku tak tau la camner... heheheee...
ala, ciannya anak dara ko nangis.. rindu giler la tuh... tak sempat ko nak terkam anak ko dah terkam dulu yer... takmo kasik can langsung....

April 12, 2009 at 6:10 PM

>> anak papa ke tu...?
>> rindu betul tu...

April 12, 2009 at 11:10 PM

wahhh..syoknye dpt byk brg espeseli bebudak bua org tuh...

comei la di nangis sbl hug papa dia..manja ek..rindu lah tu.. hang tak rindu k leeya? ngeeeeeeeeeeee

April 13, 2009 at 12:49 PM

alhamdulillah dah selamat E,.shah pulang ke tanah air ye....sonok la ko ye lieya.ko jgn nak cover tak nangis ye akak tgk mata dan idung ko pun dah sama naik merah cam anak ko je...

April 13, 2009 at 1:12 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy