Monday, April 13, 2009

A.D Besdei Bash @ Seri Kembangan


weekend kali ni kami ke besdey bash Ad di Seri Kembangan (thanks Ati sudi jemput kami).... ekceli Ati ni kawan FP...ahad plak tak kemane, just gi shopping barang dapur di Alamanda....jom tgk pic sambil tu i cerita ceriti yeak....



**********************************

Date : 11 April 2009
Time: 3.00pm
Theme: Orange
Venue : Villa Pavilion, Seri Kembangan

****************************


sebelum pergi wajib posing dulu....he he he he....tgk mia n mija masing2 sengih comel ajek kan....kalo nak tau nak amik pic ni nak dekat 15keping snap....terjerit2 aku suruh smile bile kamera dah ready nak snap he he he


mia yg dah pandai pakai kasut sendiri




posing gediks dari mia n mija...



dpt jek sms kak mimi terus kuar umah..


berkat map dari Ati, sampai gak kami...tgk2 kak mimi dah sampai dulu, mase naik lif ramai tul pakai baju oren, ingat kan nak join bash jugak, rupenye org tu balik jogging he he he....tgk umah Ati, comel kan...pandai laki bini hias....ni dapur die....tuan umah sibuk betul kat dapur...


nie makanan yg ado...ada salad, sup ayam + roti, kuih muih, sate n bihun goreng ....sume Ati masak sendiri...terra tul!!




kak mimi melayan si farhan nak jadi profesor serba tau he he he

aku suke deco umah Ati nie...cantek....tgk belakang mia tu ade water features....

apelagi, tempat dah cun...layan kan mia posing manje2...mija tak layan nyoooo

kami laa merasmikan makanan2 yg ado....


masuk pukul 3 lebh dah start ramai nie.....meriah....




ini laa besdei boy....baik ajek share menan ngan kawan2...sampai anak aku tak ingat nak balik....hu hu hu





cake cutting time!!!! tgk!! ramai2 tolong pasang lilin, byk noooo lilin ko Ati...



lets sing besdey song for besdey boy!! (laki aku dah sedia maklum, time nak potong kek jek die kena amik video sbb bini die pun nak enterprem he he he)


video



KC...photographer of the day....aku leh lupe name die hahaahahhahah




korang tgk!! anak sape yg over excited .....he he he kiut kan kak mimi pic nieh!!...





kelako tgk emily, demam2 die tetap excited nyanyi lagi besdey...non-stop lak tu...



video



papas dok borak2....


As & co.... as, aku jatuh hati ngan aqeel....




bab makan kek mmg no. 1...



sebelum balik wajib le amik gambar dulu....



kami lagi...



byk tul menan AD.....syok budak2 nieh...



sebelum balik tulis otograf dulu...he he he




rasenye hardy laa paling cool...org berjoli sakan kat luar, die syok tdo....he he he dah abis cake cutting baru bangun....ni tgh mamam sup ayam....





mase ni nak balik dah, sempat interview beg Bonia kak mimi...auww!! glamer youuuuuu...


bersalam-salaman sebelum balik....




anak sape laa tu pandai hormat org tua....he he he



dlm keter budak2 terbongkang kenyang n hepi....kami tak terus balik umah, kami ke Kajang dulu tuk terminate nombor Digi ku.....



tgk aku snap kaki mija silang kaki, si mia pun sebok panggil aku nak jugak aku snap pic kaki die...layan kan ajeeeek!!!



meh tgk ape dlm goody beg....first time aku dpt goody yg tak byk jajan....bagus laa gak kan... ade kismis lagi....


awal2 si mija dah bedal dulu kismis....



okey tu sajork.....bash sape plak pasni hi hi hi...same2 kiter TERJAH!!!!


post signature


40 celoteh sahabat

Hepi birthday AD...comel mia and mija...Suka tgk dorang kiut jer

April 13, 2009 at 9:12 AM

heheheh... ko pun cargas gak lieya.. mmg suka tgk anak dara lieya... ya la... cool jerk... siap leh duk depan cake tuh... best arrr.... anak² dara ngan anak teruna tuh sorang... hehheh... sian lieya kena dukung aqeel.. mak dia lak leh melantak ngan kak mimi... mmg x hingat anak tul la aku ni... whakakakak... xpe amik berkat... hehehehe... best kan ati... pandai masak.. sumer dia buat sendri... hmm ya la.. emily tuh demam.. tp tang bab blow candle dia mmg champion.. ilang demam nyer...hehehe...
kami x amik byk pic... hubby dah ilang p mana ntah.. so xde org nak pegang anak... thanks ya lieya... hubby awak gak tolong snap kan pic kiter yg reramai tuh... hehheeheh

Thanks ya.. hadiah b'day Adriana... anak dara tuh suka sgt

April 13, 2009 at 9:34 AM

meriahnyer party A.D..ruginya aku x dpt join..
ehh chop..aku ingatkan pool party...x jadi ke?

bukan main bergaya silang kaki bagai..cantik kasut Clarks dia..kasut girl Clarks mmg cun..

April 13, 2009 at 9:40 AM

cargasss....
ooo tu la kasutnya.. cantik!!

cantik kan umah ati? aku sukaaaa...

hehehe ko sempat snap pic org2 dok kepochi tgk brg bonia mimi tu...

eh lieya, aku lupa nk ckp hari tu... aku ingat ko nk tukar line fr digi pi celcom je. tapi ko guna/simpan the same number je.
kan now semua line leh buat camtu.
so, ko x yah berupdate ramai2 umat bagitau ko dh tukar number.
errr agak2 ko paham x apa yg aku tyr citer ni? hehhe..ayat tungging terbalik skit.

April 13, 2009 at 9:43 AM

meriahnya... jeles2... huhuhu lieya...anak2 ko ni mesti meletop... rajin sggh ko siapkan kan derang.. nanti ko tolong make up maryam la mas abesday dia..muahahaha mak dia mana reti... hahahaha

April 13, 2009 at 9:44 AM

sggh meriah besday bash ni...akak suka pic mia pose ngan ball tu...cantek je dia mekap huhuhu...

April 13, 2009 at 10:28 AM

wah comei la mia dgn mija nie.amboi... kecik2 dh pandai makeup erk.besar nti msti ramai pakwe2 nk dekati nie.huhu.

April 13, 2009 at 10:34 AM

budak2 kalo dah jumpa kek n lilin camtu le lieya kan..tp seronok melayan depa tuh..comey kasut depa berdua tuh..arissa lom ada lg kasut clarks.dina je ada masa kecit dulu..la ni pakai nike je..heehe.nanti leh ar beli kan depa

April 13, 2009 at 10:35 AM

SAPA YG BERSILANG KAKI TU.CUTE JE KAKINYA..KASUT LAWA LAK TUH

April 13, 2009 at 10:44 AM

lieya, memang best gi besday a.d haritukan.. ialah orang semua lom sampai,kita dah tiba dulu.. berposing bagai cam umah sendiri..

tak terpikir aku nak suruh anak aku posing kat luar tu.. mia memang cun abis la posing kat water features tu.. aku suka.

hahah aku suka part mia dan emily dok aim kek tu.. cam besday dorang jer kan.. si emily sibuk nak blow lilin tu. tak malu..

akak pun suka giler kasut clarks bebudak tu. memang dah cakap kat papa dia, nanti tahun ni nak belikan emily kasut raya clarks..tup2 mia dan mija dah pakai dulu.. memang malatops la..

April 13, 2009 at 10:45 AM

amboi party sakannyer....
apa2 pun enjoy kat party tu....seronok aunty tgk mia n mija tu....

April 13, 2009 at 11:19 AM

wah! sini pun ada besday bas gak ek....meriahnya....kami pun pi besday bash gak....tema pun oren gak...sama lak kan...:-)cuma umah je lain2...

April 13, 2009 at 11:53 AM

ehem ehem
1st kali auntie nak comment...kasut baru erk.....terus sarung kasut papa beli kat LONDON tu...he he he...

lama aku x jengguk fp si ati tu lieya...hu hu hu....

kemain anak dara ko bersolek yerk...biru mata hitamku...ceh....mia...jgn solek selalu tau....nanti tumbuh jerawat lak..cam aunie nie....sesekali xpe....

yg x tahan tu...siap ada sessi suai kenal ngan beg bonia kak mimi tu...he he he...korang nie mmg sempat jer di mana2 kan...

April 13, 2009 at 11:56 AM

amboi2..dua2 siap bemekap ha..comey je dua badik nih...

sedapnye kek besday...

April 13, 2009 at 11:59 AM

hepi besday AD... hishh cantiklah umah dier kan.....

anak dara dua tu mmg sungguh pandai okeyy berposing2 cenggitu...

wah sgt2 comell kasut anak dara mu itu......

lieya kalau kuar mmg bawak 2 stroller tu yerk?

April 13, 2009 at 12:03 PM

alahai chumelnya dah pandai pakai kasur sendiri....lieya dtg la umah ambil award & tag..

April 13, 2009 at 12:13 PM

banyak gambar yang lieya snap...puasku melihatnyeeerr...terasa kemerihan birthday A.d. ni :)....sekali lagi kami tak dpt join the party :(....
ntah lah bila boleh join bergumbira dengan member2 ;)

waaaahh...cantik clarks mia mija tu...dari london keerrr??? ;)

April 13, 2009 at 12:45 PM

muahahhaha

best tgk birthday Bash nihhh
best jugak tgk umah tuan party tuh
memang simple and look mewah!


wah
kek elmo, lilin byk nau!
goddie bag pon penuh !


re:
citer tuh memang best
siap terjerit lam panggung tuh

April 13, 2009 at 12:48 PM

nampak meriah sungguh majlis!! oren lagik!..mia + mija sonok la dapat makan + jumpa kawan kan..

April 13, 2009 at 1:28 PM

wah..seronoknyer gi birthday party..cute je dua heroin tuh..

April 13, 2009 at 2:54 PM

caNtek kaSut dier...hekhekhek jauh mari tu.... ErM aKak caNtEK ar baJu orEn aKak tuh...

aKak sha neK sebAK baCa eNtry yaNg aNak aKak naNgis tuh huhuhu...

yaNg Penting sKrg abG aKak Dah baLik kaN kak....

April 13, 2009 at 2:57 PM

wah meriahnya!!! tema oren gitu..lieya...lawa baju lieya tu... hehehehe...jgn kembang udah...

suka akak tgk bdk bertiga ngadap kek tu...bukan main excited lagi diorang yaaa.... bab mkn kek tu pun akak suka... mmg berbaloi laaa.... cam ni blh la beli kek selalu..sebab ada tukang perabih...

April 13, 2009 at 3:17 PM

adusss.. akak sungguh berkenan lerr kat puteri2 ko tu.. sungguh chomel.. pandai bergaya.. cam ko gak lerr kanss.. kimsalam pelok cium tuk depa yerr.. muah..!!

April 13, 2009 at 4:00 PM

lieya pandai tul anak2 dara mu iti bergayakan...ada jer aksi & posing maut tu... hehehe..
yg syiok tu.. 3 anak dare tu..beria kerumun kek hehehe.. bday rileks & cool jer... rugi plak rasanya x menjoinkan diri...huhu...dalila x sihat...

April 13, 2009 at 5:17 PM

wahhhh kak lieya...nmpk sgguh comel ler...cam org muda lor...
ape rahsia akk...heeeee....

erm hepy besday kat boy yg comel tue..
mia n mija pn mekap sakan yea...
comel ler dieorg....nk tubit pp tikit...yezzzza...;p

April 13, 2009 at 7:51 PM

salam lieya,

lambat kak nur masuk umah lieya kali nie...anak kak nur demam...sekarang nie mcm musim anak demam pulak..kalau demam panas nie mesti nak jaga betul2.

lieya, hubby dah balik erk?Wah happy lah awak 3 beranak...alhamdulilah dah ada org kuat kat umah...tak lah bimbang sangat.

seronok nya lieya, selalu pergi b'day party nie...mia & mija syok mkn tu....dah lepas tu posing kasut pulak eh? Okay enjoy lah Lieya & Co. take care dear.

April 13, 2009 at 8:11 PM

meriah betul majlis besday A.D ni..ramai jgk yg dtg ye.....

suka akak tgk tocang mia ngan mija tu..kemas je...ni yg seronok kalo ada anak pompuan kn...blh tocang2kn rambut depa...

April 13, 2009 at 9:25 PM

Happy birthday kat birthday boy tu ye..happy kemain lagi mia & mija ye

April 13, 2009 at 10:14 PM

Wahh meriahnye besdei bash Ad nii..hepi besdei yeak! theme oren, ceria gitu kn!

suka tgk mia posing2 kt umah ati tu..sporting ekk..mmg cantikla umah dia lieya..izu pon suka..mcm rumah artis plakk. hehe..

April 13, 2009 at 10:50 PM

salam lieya...terasa rasa rindu nak masuk sini
Waduh hubby lieya shooping sakan kat London u...bestnya. bila lagi kan nak merasa. Moga ianya mendatangkan keceriaan. kasut si gurls tu buat acik teruja taw

April 14, 2009 at 9:26 AM

comel-comel anak dara.. siap make up lagikk!
Dania pun kalau tengok mama make sibuk suh tepek kat muka dia skett... dah nama girl kecik2 dah tau nak make up ekkk huuhu

April 14, 2009 at 10:36 AM

lieya..maz suka la tgk aksi2 mia n mija puteri lieya ni..cute n sweet ja dorang..

April 14, 2009 at 10:45 AM

wahhh meriahnya b'day bash nie..
tema oren u.... cantik..
umah pon cantik...

2 badek tu siap brsolek bagai kalah mamanya hah....kehkehkeh..

kasut 2 badek tu pon lawass seh...

April 14, 2009 at 11:37 AM

ooo ko ngan kak mimi paling awak eh..aku dh berdebar giler masa sume org x jwb kol aku tuh..ingat kan silap date..hahahaah..ntah pape aku nih..

aku sgtlah kagum dgn anak dara ko tuh..dh ler pandai posing & bergaya pastu sporting jek bermakeup2 nih..xsabo nak tgu balqis beso tau..

berseri muka ko cik abg shah dh balik yek..hehehe

April 14, 2009 at 1:23 PM

bagus lah anak2 lieya nih..elok jer aa makan..sporting lak b'gambo kan..hehehe..

ish t'bekenan kat kasut mia mija lah..cantik bangat tuh...

April 14, 2009 at 2:10 PM

adushhh tadi dah karang ayat-ayat baik punya pastu tenet problem semua hilang (",)

wah bukan main lagi mia berposing ye..comel lak tu anak sapelah ye hehehehhe...wah tema oren ye nmpak ceria gitu hihihi...

p/s: harga kamera tu nurul dapat rm1400 dekat PC Fair + free gift..klau nak ikutkan free gift tu kat luar kene beli asing tapi sib baik nurul punya dapat free wakakaka...

peerrggghhhhh tembakan dasyat???huhuhu moga-mogalah gambar-gambar semua cun melecun hihihihi...

nanti nurul upload gambar yang ambiK dengan kamera baru k hihihi sakannya aku ni....

April 14, 2009 at 3:30 PM

huhuhu anak² dara sunti yg comei nih! gmbr² yg sntiasa menghiburkan! mia dh pndi pki ksut snirik ye..beshnyeee..achievement tu..huhuhu swonok..

oyen mata acik ni ha..tp ade bca komen dr blogs ape ye..depa kata mia n mija nih segan² sket ye dpan org..kekek tp tidak si jaja..dgn acik linda di nursery sgt ramah tamah wokey..aku sookaaa...hehehehe

huhu besh korg asben menmasing nk gak tlg snap pics..abah si ghazi..emm agk kurg nk harap la..dh kna desak kang bru nk pegang kemere keke..

April 14, 2009 at 8:10 PM

meriahnya bday party ni lieya!! cerianya lieya in orange colour tu!!
nanti amik award blogger di blog kak t ye!
kat entry 13/4...

April 14, 2009 at 9:25 PM

>> comel pula tengok dua beradik pakai mcm tu...
>> dah pandai bergaya tu...:D

April 15, 2009 at 1:05 AM

kak lieya....
cantik la bju oren akak tu...bali dkt ne eh??

huhuhuh.....

April 20, 2009 at 9:28 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy