Friday, May 8, 2009

Doktor Damia

citer ni berlaku mase lik Johor waktu cuti labor day ari tu, si mia ni laaa dok ngopes bilik mak teh die, tgk2 die keluar bawak stetoskop ni....haaaa ape lagi, bermula laa alkisah verangan verangan jadik doktor...mudah-mudahan verangan yg ni jadi kenyataan ...amin.....he he he....mintak2 mia n mija ikut cam papa dieorg pakar matematik, jgn ikut cam aku, tgk nombor2 jek terus datang migrain....hu hu hu
pesakit plak sape lagi kalo bukan si mija...baik jek datang serah diri tergolek dok depan akak die....keh keh keh....


teraa gak si mia spot kat situ....ye ar, dah biase tgk doktor buat mase gi check demam ke batuk ke kat klinik ....

beriya2 haaaaaa doktor mengecheck patient...patient pun haaa sampai terkangkang2

korang tgk video...mmg betul terra doktor sorang ni....


video


last2 patient dah bowing, nak dekat doplohpat kali kene check, kene ketuk ngan stateskop tu pun yeak.....tak leh jadi ni...nak gi klinik lain laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



dah name pun doktor kiut, ramai ajek laa patient datang menyerah diri....ni lagi best, atuk ngadu sakit gigi, terus tenyeh stateskop kat pipi he he he he




anda bile lagi?
meh laa datang jumpe doktor mia....gerenti baik punyeeee!! (buat gaya dafi AF yeak)





**Happy Mother's Day :10:buat semua mommies diluar sane**



post signature



35 celoteh sahabat

tologlah ubati aunty ni..tengah sakit..sakit Malasss..boleh tak?..tapi free of charge ek?

May 8, 2009 at 8:21 AM

bagus! bagus! ada pasang niat nak jadi Doktor!!! Auntie doakan ...AMINNNN!!!..:)

May 8, 2009 at 8:47 AM

miaaaa
aunty migraine aaa... leh check guna stetoskop tu x?
hehehe..aku paling x tahan pesakit tu, siap baring terkangkang lg. mcm kt "daku rela doc, buatle apa yg patut"...LOL

May 8, 2009 at 8:49 AM

hehehe comei jer pesakit siap baring terkangkang gituh...rela tuh.

May 8, 2009 at 8:53 AM

ermm ader dah gaya tuh nak jadik doktor..belajar rajin2 tau mia..hehehe

May 8, 2009 at 8:54 AM

meh cek otak auntie ni pulak.. :P

May 8, 2009 at 9:30 AM

ader talent la anak dara lieya tuh... hmmmm.. meh ubat untie yg sakit ni....
pesakit nyer klako giler... sakit giler nampak nyer...

May 8, 2009 at 10:06 AM

Dr. Mia. aunty sakit perut ni...sakit perut lapor..haha...

Mija pun baik je menyerah apa yg kakak dia buat..comelll

May 8, 2009 at 10:31 AM

Selamat hari ibu lieya....
Moga dah besor nanti anak2 lieya berjaya, niat jadi doc bagus tu. Meh check aunty, pegsan agaknya anak lieya tengok perut mak buyong ni..heheh

May 8, 2009 at 10:37 AM

amboi2 anak dara lieya..
dah ade tokoh jd doktor...

May 8, 2009 at 10:44 AM

hihihhihhihihi ciklinn pun sakit ni mia... cepattt cekkk cepattttt

May 8, 2009 at 10:49 AM

cita2 nak jadik doktor ek?? auntie doakan ye.. amiiinnnn..

lieya.. hepi mothers day to u..
proud to a mother kan??

May 8, 2009 at 12:13 PM

yo yo yo..

selamt hari ibu lieya...sronok lah de anak2 sambut hari ibu kan..

tgk gelagat si 2 badek ni.lagi gerem je..

May 8, 2009 at 12:58 PM

ingatkan stetoskop main2,rupanya betol2 punya..hehe
bagus,nanti dah jd doc betul2 aunty p klinik mia eh sayang

lieya, selamat hari ibu juga

May 8, 2009 at 12:58 PM

hahahah..comei dan kelakar tgk gelaga mia tuh.. sian adik jd mangsa erk..

happy mother's day to u too.. ;)

May 8, 2009 at 1:02 PM

uih bakal jadik doktor tu...meh cek aqil plaks...cian dia sakit mata...huhuhuhu

May 8, 2009 at 1:33 PM

terer lah doc mia tu..bijak2x
mane tau ade rezki nk jd doc beso nnti...

baju tdo mia tu yg aritu ko ckp sama ngn baju farah kn lieya....hehehe..


re: selamat hari ibu jugak utk lieya...

May 8, 2009 at 1:44 PM

hamboi..bukan main lagi yer...
moga masinlah mulut hang lieya..
x penah jumpa pesakit yg camnie oo...nasib baik lah dr tu pompuan..kalu laki haru.hahahah

lieya..tensen tau..kt ofis ni kekadang leh baca..kekadang x leh baca story lieya nie..maklumlah pakai IE.

May 8, 2009 at 2:06 PM

selamat ari ibu jugak...

May 8, 2009 at 2:21 PM

kah kah kah..ada gaya ni lieya.. adoii boleh letak kt pipi ek...

selamat hari ibu ....

May 8, 2009 at 3:13 PM

ermm...nmpk cam bleh jd doc bile besar nih hehehe...pandai dia guna bendalah tu ek...cerdik niiii...
happy mother's day gak....

May 8, 2009 at 3:39 PM

Dr Mia.. saya sakit nie.. sakit sebok nak carik duit lebih nie.. mcm mane yer?? :)

May 8, 2009 at 3:44 PM

Bagus mia, kecik2 dah tunjuk bakat... hhihi...

**happy mother's day buat lieya jugak**

May 8, 2009 at 4:03 PM

tetiba kak wa tingat cerita yg kalau sakit gigi cabut gigi..kalau sakit kepala kena cabut la kepala tu...
Amin..moga Mia jd doktor...yg pesakitnya lak tu leh jd misi kalau xmo jd doktor...hehehhehe

May 8, 2009 at 4:34 PM

salam perkenalan.. meh link kt blog zana kita follow memollow. k

kiut nyer ank lieya.. mudah2an jadi kenyataan jadi seorang doktor.

May 8, 2009 at 4:36 PM

selamat hari ibu tuk lieya...semoga cahaya mata anda yg chumel2 tu dpt membahagiakan anda

May 8, 2009 at 6:17 PM

happy mothers day Lieya...
be a good mom to ur princess
mia n mija occay!!!

May 8, 2009 at 7:17 PM

Hi, I was at Mimi's place nak check out noticed your lovely profile pic, and slammed on my brakes buat U turn busybody over here.

Wow, you have a cute daughter, a future doctor too. And dia tau mana nak check too, her fingers where to press to listen, ha ha.

And she has her mother's good looks too, ha ha.
Have fun, keep well, best regards, Lee.

May 8, 2009 at 11:12 PM

salam lieya,

tq..tq..wish kak nur..sama juga utk lieya "Selamat Hari Ibu"semoga lieya sentiasa dlm lindungan Allah.

Ish...kelakar lah mia jadi doktor..mcm gini auntie nur pun nak jadi pesakit mia lah...kecik2 dah ada bakat mudah2an jadi kenyataan kan lieya.

Happy belated birthday buat mak lieya moga sentiasa di beri kesihatan dan panjang usia.

Lieya, selamat berhujung minggu dan ceria di samping anak2 dan somi.

May 10, 2009 at 6:59 AM

mia....auntie sakit gigi ler..
nak check nie..
kena baper nie..he he he

insya allah
mia jadi doktor besar nanti

HAPPY MOTHER DAY

May 10, 2009 at 5:41 PM

selamat hari Ibu Lieya..

May 10, 2009 at 7:21 PM

Lieya,

Selamat Hari Ibu. Semoga menjadi ibu yang mithali. aminnnn....

May 11, 2009 at 9:01 AM

>> kecik kecik dah training jadi doktor...:D
>> moga tercapai juga cita cita tu nanti...

May 11, 2009 at 9:14 AM

aduiiiiiiiiiii tetiba lak aunty sakit poyut lahh..doctorrrrrrrr tolong checkkkkkkkkkk..aduiiii aduiiiiii...

kekeke

May 11, 2009 at 9:42 AM

hahahaaha...lawak tul tgk mia ni... bagus...ada tokoh jadi doktor... yg pesakit tu pun ada tokoh gak..menyerah diri utk diperiksa... wakakakaa.... akak dulu2 masa kecik pun pernah bercita2 nak jadi doktor... tapi skarang bila tgk darah pun geli..camno tu???

May 13, 2009 at 4:38 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy