Wednesday, February 10, 2010

hari ke 4 ~~ tata sabah ....

hai!!!!aku sambung lagi....hehheeh....okey2 ...kali ni entry last pasal sabah heheheheeh
lepas main2 ngan ikan kelah kat sungai tagal...kami balik ke kinabalu pine resort...mase tu dah pukul 5....kang kalo lambat dah gelap....kat sini kul 6 setengah pun dah nak gelap.....oh yeak, org Kinabalu Pine Resort ni ramah2, tgk kami ade anak...die bagi bilik yg ade rabbit house...belakang bilik jek rabbit house nie.....kuar masuk bilik mesti singgah sini bagi rabbit ni makan.....




jinak betul arnab nie.....





dah mane Pine Resort..penuh ngan pokok pine...ape lagi posing ala2 cam kat oberse le konon








mia ajak aku posing 'pi raaah papa'....wakakakakaakak





bilik aku tinggi sikit....konon nak view gunung kinabalu yg cantik dan clear......konon le tuh






malam kul 7.30 kami kuar gi makan kat hotel....ohyeak, dok sini RM160 tu sekali ngan brekpes dan dinner.....for two....




yg syoknye kat sini, bukan buffet tau....die bagi menu cam mia tgh tenung tu, pastu kite pilih...2 sayur, 2 lauk main, 1 sup




so aku amik tomyam seafood, mushroom with oyster sos, kailan goreng ikan masin, butter prawn, sotong goreng tepung.....mengah nak abiskan.....






kalo buffet sure amik tamak2 pastu tak abis (aku la tu) tapi buat care ni, rate2 aku tgk org makan licin jek....cume mule2 tu cam tak paham nak order...ye ar dieorg explainkan pun pekat gile dialeg sabah nye....heheheh






pas kenyang order plak hot chocolate.....yg ni tak termasuk dlm menu dinner, ni kene bayor...heheeheheh RM6





jalan2 kat area resort pastu lepak bilik, tak tahan le sejuk noo..... layan kan posing gedik 4 beranak atas katil wakakakakaak



byk amik pic nie, kejap senget laa, kejap mia masuk dlm selimut laaa....hahahaahah...lawak2...mesti org bawah bilik kiteorg hangin kiteorg buat bising





jgn tak tau, pukul 6 gigih bangun kunci jam siap2....ni pukul 6 suku rasenye...sejuknye yg amat!!yg lawak tu, aku kuar ni tak tutup pintu bilik, kemain lagi si mia sound "mama!! tutup laa pintu, angin masuk nie, sejuk mia nak tdo"....ces!!






layan video yg laki den snap nieh.....aku tak lame pun lepak luar, pi mandi terus, hubby yg rajin pi amik gambar la video laaaaa...penuh memory kad aku sebab gambar pagi tu jek....cantik kan gunung kinbalu di simbahi cahaya matahari......oren jek...kalo tak susah nak tgk sebab diselaputi awan....






video

kejut mia & mija....tarik pi turun bawah kat pelantar yg khas tuk tgk view gunung kinabalu....amik gambar then gigih MMS kat atuk/nenek, pak ngah sume heheeheheh mase ni pukul 6.20pg.... sunrise kat belah sane, so cahaya matahari naik tu menyinar kat gunung kinabalu....cantikkan view sun rise nieh........



cantikkan...mcm amik gambar dalam studio kooo....dlm ramai2 ni aku je yg dah suci mandi pagi wakakakaakakak PANG!!....hahahaahha


byk sangat amik gambar kat sini....tapi aku tepek sikit2 jek laaa...sebab same jek pun....
jgn memain...baik henset, lappy aku sume dah tukar wallpaper kat atas tu.....wakakakakaka




ewah2 kemain angkat kaki hik hik hik


hangin tak kalo kite dah cun2 posing, anak ko plak boleh menguap cam singa lapo....cait!!

pasni gi lawat KK, nak pi daki gunung kinabalu lar......haiiitttuih!! ikan kelah pun ko takut...ade hati nak daki gunung wakakakaakakaka......mak ni kan lembik!!

budak busuk tak mandi lagi heheheh


dalam sejam dok amik2 gambar, balik bilik mandi2 n kemas beg, dalam kul 9 kami siap2 tuk checkout.....



amik gambar kenangan kat bilik sebelum blah...huhuhu..sedey nak tinggalkan kundasang...best betul kat sini



bekpes pun carenye macam semalam...order 2 main menu...amik mee seafood ngan nasi goreng cina



mcm biase .....dah tau dah nasi datang sure selambak jek...so sepinggan ni share ngan mia n mija


dlm kul 9.30 kami siap checkout...berhenti kat depan resort...posing sedas due....




isi minyak jap.....kecik jek stesen minyak die.....




gedebak gedebuk, sampai airport pukul 11 suku...pulang kereta kat sane....senang, pastu saje2 laa gi Air Asia punye kaunter, konon nak tanye dpt tak voucher free ape2 ke sebab flight balik kan delay ke pukul 6 ptg sepatutnye pukul 4, tgk2 krew dieorg offer nak tak naik flight awal pukul 12.50tghr....ape lagi, kebetulan dah sampai airport kan...on jek laaa....so balik le kami awal 6 jam....bagus2 ..sebab dah plan mmg tak mo sampai kl malam...leceh nak bergerak nanti.....


kul 12.50 flight kami berlepas balik ke KLIA.....cam biase, pekene nasi ayam...pra order nasi lemak ngan nasi bukhara, tapi kami dah tukar flight so order awal tu dah out of stock....



tapi cam biase laa...3 beranak ni jek yg makan...aku kenyang lagi....



meninggalkan bumi sabah dengan penuh kesedihan....huhuu... layan makan kuih cincin .....heheheeh..pukul 2.50 ptg kami sampai KLIA


gedebak gedebuk, pukul 4 lebih sampai rumah.....


nie laa bende yg aku beli kat sabah....kuih cincin, kopok ikan bulat2, terubuk masin, ikan kering/udang kering, belacan sabah...manik2, mutiara aku tak beli pun...sebab nanti tersadai tak pakai....membazir plak kan....lupe nak snap gambar, aku beli gak fridge magnet 12 bijik bagi kawan2 opis




pelikkan belacan sabah nie.....RM18 setepek ni....laki aku tawar dpt RM15


terubuk masin nie RM20 dpt 5 keping...satu RM5....dpt le lebih sekor...mak aku ni order ... oh yeak, urusan tawar menawar beli membeli adalah diatas hubby ku...die mmg terra bab tawar2...aku mmg tak reti....main beli jek heheeheheh



kesimpulannye...mmg best pi cuti2 kat sabah......insyaallah nak pegi lagi, tapi bukan laa buat mase terdekat.....sebab dah cukup kot pusing 4 ari tu.....nak pergi destinasi lain yg belum pernah jejak lagi......tapi dlm malaysia jek laa dulu heheeheheh






26 celoteh sahabat

wow cantik nya view kt gunung kinabalu tue.nyaman aja rasa kan.....kt sana kul 6.30ptg dh gelap erk lieya. 6.30pg lak dh cerah kan.

February 10, 2010 at 8:57 AM

waaa best stay sana kan? len kali mmg plan bwk budak2 plak..hihih tak thn le ko bergamba cun tetibe mia nguap kahkahkah..akk lom smepat sesangat!! aishhhh kojo byk..tunggu bos travel next week hahahaha...

psst: tgk fb kalo sempat ;p

February 10, 2010 at 9:16 AM

hu hu hu
nangis seh aku nengok gambar korang posing2 kat pine resort...huuwaaaaaaaaa......mak keciwaaa....kalau tak, sure merasa nak posing2 cam ko tu....mmg harus gigih kunci jam nak tengok matahari terbit...sure cun kan lieya.....ko tak amik ker gambar sunrise lieya.......?

wah untung ler ko...dpt balik awal 6 jam .....murah ler ikan masin tu ko dpt RM5...aku beli RM8 ko...

psstt ...apa kata kita gi sarawak plak lieya...kat sana pun ok gark tau...byk tempat2 yg best boleh nak lawat

February 10, 2010 at 9:32 AM

penginapan kt situ consider murahlah yer sekali dgn mkn..makanannya pun marvellous..hehe

February 10, 2010 at 9:45 AM

mmg cam dlm studio kan..cantik gila pemandangan kt sana..eii,berkobar2 aku nk p sabah..hahaha

bestla korang dpt balik 6 jam lg awal..besh2

February 10, 2010 at 10:01 AM

memagn cantik pemandangan gunung kinabalu tu. memagn seswai posing kat situ.. mesti pagi2 tu rasa lagi sejuk kan.. angin sepoi2 bahasa. hehehe

wah kalau breakfast dan dinner termasuk dalam sewa bilik hotel, kira murah dah tu lieya.. memang boleh sangat la tu.. tengok makanan tu pun not bad. .lenkali boleh try gitu situ jugak ni..

untung dapat balik awal.. tak de la penat sangat bila sampai rumah awal2 kan..

February 10, 2010 at 10:07 AM

seriously memg cantek pemandangan tu lieya.. x than tgk nie.. meronta2 nak p gak! heh3x..

wakakakaaka.. memg kelakar la tgk piccas yg mia menguap tu.. semacam jek upernyer.. Mia lom cukup tido la lieya.. hohoho..

Best la menu yg lieya order tu.. hu3x..

Sweet la pic yg dok baring bawah selimut tu lieya.. wekekekeke..

February 10, 2010 at 10:29 AM

bestnya, kenyang sungguh tengok semua gmbar2 akak sefamily ni...
best yer g sabah..nannti ada rezeki insyallah sampai kesana..aminn

February 10, 2010 at 10:37 AM

besnyer pine resort nih.. ala2 cam kt oversea plak aku nengok.. ngan pokok pine nyer.. ngan resort kayu nyer.. mmg sebijik cam kt over sea la..

wei statement yg ko sorang je suci tu.. ko baru mndi suci ker... kuakakaka pang sebijik..

dapnyer terubuk masin tu.. peberet aku tuh.. tp aku x penah masak.. aku suh mak aku je yg masakkan.. sib baik ofis aku ni ada branch kt srwak/ sabah..so dorang kalo turun kl mesti bwk kan utk aku terubuk masin nih

February 10, 2010 at 10:50 AM

best kan..aku rasa lepas ni ko gi sandakan..anak2 ko sure teruja..ko tgk kt blog kojah..http://kojah.blogspot.com

aku pun akan kembali ke kk..tp bila anak2 aku dh besar sket..senang nk bwk jalan..nk gi pulau2 mcm yg ko pegi tu..

kundasang sejuk giler kan beb..hahaha..

February 10, 2010 at 10:52 AM

lupa..kalo ko belum gi kuching..aku suggest ko pegi bulan 7..gi sarawak culture village..ada rainforest music festival..mmg best giler..nak2 ko ic sarawakkan..ada diskaun beb tiket masuk..

February 10, 2010 at 10:53 AM

cantiknya lieya gunung kinabalu tu...haruslah lenjan camera tu amik pic kan..bkn senang nk amik kesempatan tu..dahlah jauh kan...best sgt tgk cite2 lieya di Sabah..teringin nk pegi..tp laaaaaaammmmbat lagi...

February 10, 2010 at 12:20 PM

katam dah kak dilla baca lieya punya entry ni
best aa lieya bground kat Pine resort tu. lagi photo hubby lieya ngan anak2 kat belakang tu ada macam kabus...yalla...rasa nak jugak gi sana. tapi tgh kumpul Onkos ni.
sweet jek semua photog Lieya, nice shoot Lieya

February 10, 2010 at 12:28 PM

Cantek sungguh la view tu lieya..dah mcm kat oversea plak..

February 10, 2010 at 12:40 PM

best nya nmpk view gunung kinabalu tu...alahai best nya percotian korang tuk tahun nie....nie dlm kepala nak wat plan ke sabah nie...ahahahaha....

February 10, 2010 at 1:00 PM

best tgk holiday mu kali ni.. :) murah pon murah kan.. heheh.. kena kecek hb ni..

February 10, 2010 at 2:24 PM

BESHNYA ..DUK KAT RESORT TU YER LIEYA ...
CAM OVERSEAS..

February 10, 2010 at 2:24 PM

memang best kan..rasa cam nk pg lagik..hehe..

kemain lg ko posing ek..ditambah pula dengan 2 model cilik yg cun nih..hehe

February 10, 2010 at 3:58 PM

halooo...meh r join my contest..mana tahu anda bertuah?? kalo nak tgk contest apa?? jenguk2 ler my blog...tq..

February 10, 2010 at 8:36 PM

cantik sungguh view kt ats tu ye lieya....
kira ok lah kan rm160 skali ngn bekpes n dinner...brbaloi gak lah..bilik pon selesa..mknn pon sdap...

lawak je pic korg anak beranak ats katil tu...mujurlah smua comel2..kalo idak mau ada yg gedebuk kt bwh...wahahaha...

tgk pic korg posink tu pon akak dh rasa kesejukan kt sana...best2x..

February 11, 2010 at 12:30 AM

cantik2 view tu..
kalu g kk....... nak gak aku dok situ..
tq2 sharing cuti2 mesia ko..
teruja teramat sgt dah ni...

February 11, 2010 at 8:29 AM

beshnyer akak..hahha....x lama lagi nk p gak lah..buah hati pon keje kat saner..hahha

February 11, 2010 at 9:32 AM

memang best nyeee...nak cuti gak la kat sabah bah.....he..he

February 11, 2010 at 11:19 AM

masyaAllah..cantik sungguh view kt kundasang...rasa teruja la nak gi Sabah..

February 11, 2010 at 3:12 PM

cantiknya pemandangan kt sini lieya.. ni kt kundasang jgk kn? mmg cantik la...akak suka suasana tenang dan nyaman mcm ni...

February 15, 2010 at 3:14 PM

Salam kenal...seronok baca journey ke sabah ni buat saya rasa tak sabar nak ke sana..thanks for a lot of info... :)

September 19, 2012 at 11:19 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy