Monday, February 22, 2010

kenduri potong jambul akif ~ cuti CNY

cuti CNY 2010 ni kononnye pelan asal, mak abah lieya datang putrajaya, kami nak gi cameron highland kononnye......tapi tak jadik....sebab nak buat kenduri kesyukuran sepupu mia & mija.....dak akif ni haaaaa.....mase nak balik johor tu, risau lieya dengar berita jem gile kat pedas linggi senawang tu.....dgn eksidennye laaaa...tu yg pelan bertolak pukul 1 pagi ....jumaat tu balik keje, makan mandi terus tdo....kul 12 mlm baru jaga, siap2 nak bertolak balik.....sonok gak .... tak byk keter....kul 1 bertolak, kul 3 lebih pagi sampai kluang.....heheheeheheh...tapi tak tahan mate ar...kalo yg kuat iman boleh lar kot tahan mate.....huhuhuhuhu...jom ar layan pic mase kenduri tuh

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

V


ish ish...bini sape laa rajin tu...wakakakaakak...tolong potong2 jek















tokoh ibu mithali tak, sambil potong sayur sempat ajar anak wat keje sekolah heheeheh





time org busy2 kat dapur la plak ko rajin nak wat keje sekolah mia!!



tukang masak .....terra mak aku ni, sorang2 pun leh masak byk2 camtu

menu kenduri adalah nasi ayam heheheeheh




rewang adik beradik....sedare2 ramai dtg malam....aku suke camni, tak ramai2, kalo ramai2 penin pale nak buat keje....mase ni sesi membungkus bontrot (org jawa mesti tau ni ape) tuk di bubuh dlm goodies bag




bubur merah...kalo wat kenduri kesyukuran wajib ade bubur nie





malam pas magrib start kenduri.....







baik jek akif....






laki den tukang pegang dulang heheeheh






renjis - renjis





lepas org lelaki....org pompuan kat dapur plak amik turn potong jambul




sume pakat gelak sebab mak aku buat lawak, ade ke die leh ckp, kalo yg dah tua2 sangat tu, kalo tak pakai spek tak leh potong, takut salah potong.....sabo jek laaa heheeheeh





ramai yg dtg..alhamdulillah...sampai keluar2 rumah penuh hah.....





penuh dulang hidang tu ngan kuih muih...rezeki akif..sedare dtg sume bawak buah tangan

e'eh, laki aku jadi pengawas tgk cukup tak cukup dulang makan....





aku mase ni dah dok dlm bilik ngan akif.....heheeheheh....




syukran!....bace doa penutup kenduri






pastu sume dok tungkus lumus kemas pinggan mangkuk sume aku syok golek2 ngan akif heheehehehe....ish..ish....nak baby boy ar!!...tak abis2 nak baby boy...pregnant ar balik!! heheehehe....tgu laa lepas bulan 6 tahun ni, baru on betul2.....kali ni nak anak awal tahun laa plak




mia so far okey laa ngan akif....mija jgn harap....jeles...tak kuase aku!!



tapi bukan boleh percaye pun mia ni....tgk tu, die dlm usaha nak sarungkan cincin bunge2 die kat akif.....




mia bolat dan akif bolat heheeheh




kul 12 mlm siap kemas sume....pelik plak, tak penat langsung kenduri kali nie....ye ar aku ngelat tak wat keje ...potong sayur ngan bungkus bontrot jek wakakaakakkak......sian akif, bertakik2 rambut die....esok2 lieya citer pasal kegondolan rambut akif.....heheheeheh





12 celoteh sahabat

re: mekasih2... kembang idung aku...
kembang gk idung model aku nih kalu dia bca...

halamak bestnye... lama dh aku tak rewang2 kt kg nih
kt tmpt ko panggil bontrot ek.. tmpt aku panggil BERKAT
tmpt ko melayu kan, kg aku jawa kan... kalu mkn2 msti nasi ambeng...
nyum2 sedap
comel nyer si akif tuh...

February 22, 2010 at 8:43 AM

sejak kawin ngan org jawa byk vocab nieda blajar, den tau bontrot tu apa.hehe..
sedapnya nasi ayam, peberet nieda tu. pasni bleh plan for third junior plak..kejap jer nak tunggu bln 6..hehe

February 22, 2010 at 9:29 AM

kalau gie kenduri x ada bontrot memang arr x syok...hehehehe...lieya pun ada perancangan nak pregnant lepas bulan 6 nie yer...good luck ok...

February 22, 2010 at 9:51 AM

bontrot yer kat tmpat sy gombak pggil goodie beg jgk kot sbb xde nama spesifiknya..cume org ckp bunga telur or beg yg nk bg tetamu..he he he

bln 6 yer start projek..samalah ngan kita mmg nk anak awal tahun plak..

teror mak lieya masak byk2 yer..seronok tgk kenduri mcm tu, masak sendiri..kalu belah sy mmg xbolehlah masak sendiri, mak sy tak bape kuat dah masak byk2 nie..

bestlah akif byk yg melayannyer esp mak long nya lah..he he he

February 22, 2010 at 10:45 AM

kenalah rajin tolong mak sendiri..sapa lg kan..lieya..ko on dulu..betul ko dpt boy..baru aku nyusul..hahaha..

February 22, 2010 at 2:14 PM

oo.. ngelat dok lam bilik ek.. heheh..

lieya, amik berkat baby boy mu dok pegang2 dia tu..

1st time dgr perkataan 'bontrot'.. :)

February 22, 2010 at 2:26 PM

akif senyum! comey..

kalo aku tak tgk gambar bungkusan2 tu seme, sah aku tak tau bontrot tu apa..tp bunyi dia lain mcm la lieya..oppss..jgn marah..gurau je :D

February 22, 2010 at 3:22 PM

elok gak idea kowang tu bertolak tetengah mlm. tp mata kene tahan la ;P best pulak kenduri buat nasik ayam. lain dari yg lain kan?
kiut la akif tu. vavava, bln 6 ni kau bukak kedai la...go lieya, go! (^_^)

February 22, 2010 at 3:32 PM

mak ko ada power msk bnyk2 sbb berkat dpt cucu boy yg baru.. tu yg semangat tu..hehehe

projek after jun 2010 eh??? kuang..kuang..kuang.. aku plak projek jun 2011 boley??? kekeke

February 22, 2010 at 6:38 PM

tk penah pulak akak denga bontrot tu kt sini walopon akak dok kt kwsn prkampungn org jawa...kalo berkat tu slalu lah...hehe...

mmg ramai tetamu tu ye..hebatlah mak ko masak sorg2 dik...lepas ni menurun kt ko pulak lah ye.....

sempat lg mia nk sarung cincin kt akif tu... hahaha...

February 23, 2010 at 8:03 AM

lieya..akak bukan jawa tp ku tau bontrot tu aper..hehehe..nasi ambeng gue minat bangat...hehehe..
tgk pic akif ptg jambul tu..teringat masa danish ptg rambut dedulu...masa danish dulu buat kat melaka..yg syoknya setiap org yg dtg kenduri tu akan bg duit n ptg sket rambut... dalila plak kat kg akak (segamat).. cuma 7 org jer yg potong...lain tempat lain kot...
aik tgu bulan 6 plak...hehehe..on jerlah skang pun hehehe.. cepat sket mia mija pat adik...

February 23, 2010 at 4:13 PM

kalau gi kenduri, memagn paling suka dapat bontrot tu.. nak2 dapat lauk yagn sedap.. hehehe

mmm lieya sebut nasi ayam, teringat akak beraya rumah kau 2 tahun lepas.. sedap mak lieya masak nasi ayam.. teringat2 sampai harini..

akak doakan lieya dapat bb boy plak lepas ni ok. insyallah

March 2, 2010 at 3:18 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy