Friday, February 26, 2010

jemaat kami ~cuti maulidur rasul~

assalamualaikum semua....dtg mood rajin plak nak update blog weekend nie....heheheeh.... cuti maulud kali ni, konon2 nak dok umah tapi hubby plak ade org nak order SDII, so kami ke shah alam pagi ni......sementara hubby pi close prospek, kiteorg gi playground kat area situ



mak yg tak sedor diri nak main gak bendealah nie hehehehe



layan buai plak


budak2 ni sure slide ni yang dieorg kejar...



aku suruh senyum....die bantai gelak camnie...



budak2 kepoh



hidup ko yek dpt main buai




pas settle close prospek kat shah alam tu, kami pi tasik shah alam hubby solat jumaat kat masjid sultan sallehudin, pastu gi seksyen 2 plak.....mmg dah plan nak gi sini....uih terkenang zaman2 UiTM dulu...dah lain gile dah kat sini....lagi kemas....tapi kebersihan kureng lar...



berderet2 gerai



ABC special yg menjadi igauan....tapi dah lain....mase aku belajar kat uitm dulu biase2 jek



suap anak2 dare nie...tak kuase nak bagi makan sendiri sebab pas ni nak gi alamanda...kang berlemoih....



ioh...nekmaaatnyerrrrrrrrrr panas2 hirup ABC..



auum.....mamam cepat!!


ahaaa kedai pegaga ni pun ade lagi.....adoi rindu gile kat kenangan mude mudi dulu lah



kedai kat belakang seksyen 2 pun dah lain....siap ade ani sup utara lagi




pas tu kami ke alamanda plak....pi beli barang dapur kat K4.....tapi papa budak2 nie je masuk sebab troli kehabisan....kang merengek plak budak2 ni penat nak jalan...so kami lepak KFC...pekene cheezy chikaroni yg baru tu.....erm sodap!!






pastu lalu kat hairven nie....tetibe jek aku tanye, mia nak potong rambut tak...die kate nak....so masuk jek laaa.....heheheeheh...kat sini tuk budak2 kene rm12...



mija tak mo mule2nye....e'eh mane boleh...kang tak kembar la pulak kan....heheheh



pujuk2 akhirnye nak jugak.....heheheeh mija ni senang jek, tgk akak die potong, die pun nak laaaa.....




papa ngintai anak darenyer...




nie le rambut baru....style yg mcm org buat skrang tu....yg aku geram, mamat yg potong rambut mia tu pi potong plak fringe mia...dah kontot camtu.....geram!!!! tapi takpe ar, rambut mia ni cepat jek panjang....




rambut mija aku suke....pandai minah tu potong....cun!!



pastu pi GSC jap...konon nak tgk wayang...mak oi ramainye umat...pi bowling plak....pun kene tgu lane kosong dlm sejam....erm tak yah ar....terus kami lik umah



tgk!! punye ar penat, sampai lentok anak aku wakakakak....sabtu kemane?....hik hik hik...tungggggguuuuuuuuuuuuu....best!!







16 celoteh sahabat

cantik blog...

February 26, 2010 at 9:46 PM

Lain muka anak dara 2 org tu lieya.. cantek gak potong cenggituw..
bestnyer jenjalan..

February 26, 2010 at 10:42 PM

penuh aktiviti lieya n family masa maulid nabi tu yer..satu hari ha 'berarak'..he he he

rindunya kat sec 2..dah lama tau sy xpg sana..xtgk lagi perubahan yg baru tu..teringat abc nya..n milo taburnya tu...

wow rambut baru mia n mija..nmpak comel jer ..geram tgk...

February 27, 2010 at 8:26 AM

ke shah alam ke?food court sek 2 mmg dah lain..kenangan betul dgn abc..

comel rambut 2 badek ni..mmg nmpak mcm kembar jer

February 27, 2010 at 9:44 AM

wah.....dah tukar header..cantik n very nice...heehhehe..lain kan s.a skunk...tue s.a..lya yg dok puncak perdana.... p saner baru 3,4 bulan mak ai..dah x der dah hutan belantara tue...puncak perdana pon dah maju now...wah!!!!abc seksen 2 memang masyuk....x setanding kat tempat lain...besh kan jalan2 cr mkn...hobi gak tue..walauon bdanku kurus..hahaha....

wah2....rambut baru...comey...ley lah akak tiru kan..eh..akak ke auntie aku nie...(perasan muda)..ahaks....

February 27, 2010 at 3:16 PM

fuh....
lieya..nak tanya lah..SDII tu ok tak....aku nak give up nak berdiet nie....berat tak turun2 gark...makin naik bagai di pam2 adalah...tensi jer aku tau...balik kg hubby aku, sepupu2 mak2 sedara pakat kutuk & tanya kan.....makin ler mak tensi ko...udah ler belah hemlin sumer pakat dari kecik sampai ke tua jaga badan....ramping2...aku? hu hu hu

wei..cun ler rambut baru budak berdua tu..betul ko, rambut mija cantik...nie style bob kan...cumel ler....kalau ko potong camtu tu pun sure cun seh...

iskh iskh iskh...sek 2...ha haha....ingat kat abg pegaga syadah.....ada lagi ke abg tu hah!
byk dah perubahan kan....tp if kebersihan tetap di tahap lama pun x guna gark......
ko nyer abc tu......sedapnye wei....

February 28, 2010 at 9:19 AM

huhu yer sokom2..lawo rambut mia n mija..weh smpi bile makteh ade kt umah ko ni? bgik pinjam skjp haha..memerlukan pengasuh di rumah selama smnggu. dokter tk bg anta taska nih..seronok korg cuti 3 hari ni bjalan sna sni yek

February 28, 2010 at 9:39 AM

lawo rmbut mija.. ade style.. heheh.. oo.. kena potong dua2 ek, kalo x cmno nk kembar kan.. ha ha ha... anak2 sha x sama rmbut.. kembar baju je la.. ekekek..

header tu lawooooo... sha x pndai nk ekjas2.. kena tuntut ilmu ni.. ku ni buta it.. ekekek...

February 28, 2010 at 4:18 PM

tau dahhh nape menan kat playground cepat tercabut springg.. lieya nyer keja la nih! ha ha! anyway kemain bebudakk ni.. kecik2 dah trimming kat saloon wehh..! panas2 ni memang besttt giler dapat ABC satu! fuh!!

February 28, 2010 at 9:36 PM

aku pun suka rambut mija tu....
style masa kini tu...
rambut mia pun ok le ko... nanti dh panjang fringe tu ok la..

weih, mana entry pi mkn bagan lalang ni??

February 28, 2010 at 10:54 PM

dapnyer abc ko mkn tu.. yummy..

haah la comel rmbut si mija tu.. sesuai ngan muka dia.. xpe nnt panjang fringe si mia tu ok la tu.. lg pon anak ko jenis pndai melawa.. wat rmbut camni comel je

March 1, 2010 at 9:47 AM

mian..mija... auntie pun ptg rambut camtu jugak ptg jemaat tu.....hehehe...
dappnya ABC tu...nak nak nyer skangnimusim panas kan.. best jer minum yg sesejuk nie... tp danish slalu tegur mak di anie.." mama ais ni panas sebenarnya... walopun rasa di sejuk..?.. cam doktor kan..? nak wat menantu tak..???? kakakaka

March 1, 2010 at 10:37 AM

alamak..trgoda tgk abc ko tu lieya....perghhh...

itu rambut 2 beradik tu mmg cun lah...

March 1, 2010 at 10:54 PM

miya dah potong rambut nampak dah macam kakak Jaja (memang kakak pun kan):-)
nampak matured lah pulak erk lieya

March 2, 2010 at 12:00 PM

memang sekarang musim panas.. kat kg haritu, sampai berpeluh2 kat rumah. budak2 siap berlengging.. tu kalau pekena ABC memagn syok la. nak2 yang ada aiskrim extra tu kan..

rambut mia dan mija cantik, lurus, senang nak bentuk. lagpun cepat panjang.. fringe tu pun tak de la pendek sangat.. sedang2 jer.. nampak stylo budak berdua yang comel ni...

pst: header yang leo buat ni meletops ler.. sangat cantek.. boleh mintak dia buatkan tak untuk kak mimi. heheheh

March 2, 2010 at 3:06 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy