Thursday, February 24, 2011

char kuew tiow rambo, sg merab...

ehem...ehem...ehem....arini nak share satu port wajib kiteorg lepak....boleh dikatakan seminggu sekali sure gi sini punye.....lagi2 bile si mia membebel2 nak mkn mee besar.....kat sini laa kami lepak......mee besar pada mia adalah char kuew tiow yeak puan2 hahaahahaha.....mee kuning die panggil mee gemok....bihun jek betol die panggil bihun heheehehehehe......korang tgk anak dare aku hirup char kuew tiow nie......semustinye mmg sodapppppp!!!.....




ini la die char kuew tiow rambo kat chaiyo bistro sungai merab......pada kiteorg sedap laaa.....tempat lain mungkin lagi sedap tapi jauh2...ni laa yg tedekat ngan kiteorg.....sepinggan biase rm3.00....special rm4.00 rasenye laa kalo tak silap....kiteorg mmg order special manjaaaanggggg.......





kalo mkn kat sini mmg takde istilah share2....masing2 order sendiri2....kang tak cukup!
sebelum ni mia  share ngan mija....ye laa kang tak abis, sekali tak cukup tuh....so lepas tu mmg takde dah share kalo mkn char kuew tiow sini.....order laa sorang satu.....






berselera budak2 nie.....suke aku kalo mkn kat sini....tapi toge mmg aku kene kutip....dieorg ni tak mkn toge!




mia mkn mmg licin.....mija jek ade tinggal sikit2...takpe2, tong sampah ade....mamanye jugak laa tukang licin kan!






kiteorg kalo mkn kat sini mmg 'jahat' sikit...selalu kire bape org yg dtg order, ye la dlm mase 15 minit jap jek nak dekat bebelas org dtg order.....pastu siap kire untung mamat ni lagi hahahaahahah...sebab ramai yg mkn kat sini...mmg masyuuuukkk laa dieeee......






muke budak kepuasan!!!




cam biase laaa...org lain dah lame tersandar sendawa.....yg sorang ni tekulat2 nak abiskan.....mkn main2! kene laa tunggu die.....




sebenarnye aku tingin nak rase kuew tiow doli tu...tapi jauh le plak kat kl nun.....huhuhuhu








** arini gaji!! boleh laa meneruskan usaha soping online lagi hahaahahahah....













39 celoteh sahabat

perghhh!!! meletops2! mmg nampak sgtlah sedap! lama dh kak fza xmkn char kuew teow..kalo msa study dlu time2 ptg p mkn..

area mna ek rambo ni?xpnh jmpa pon

February 24, 2011 at 9:11 AM

masuk2 jer aku tengok gambar mia dok menghirup kuah sampai licin kat pinggan tu...terus PERGH....biar betul..ha ha ha..mmg sure sedap ler tu kan...

February 24, 2011 at 9:13 AM

ha...amik kau! sorang sepinggan balun. kompom sedap tu. aku tengok anak kau hirup pinggan tu pon bleh leleh..

February 24, 2011 at 9:18 AM

aduhai.. lieya akak ni baru belajar makan kuey teow.. sebelum ni tgk org order tapi nak ras tak teringin.. tapi masa 1st time rasa terus teruja.. rugi betullah..

February 24, 2011 at 9:39 AM

ni mmg betoi2 sedap tu smpai bebudak 2 org tu leh abes sorang sepinggan...

February 24, 2011 at 10:14 AM

comfirm sedap.. tgk si mia smp jilat pinggan.. akak klu order kat anak mesti tanpa toge.. besa la budak2 mana mkn toge..hehe..

February 24, 2011 at 10:18 AM

menyelerekan betul la....lebih kurang mcm sany char keoy teow....kt penang nie...gerai si sany nie lah paling femes....pernah masuk tibi....memang sedap....hehheh....

February 24, 2011 at 10:29 AM

amboiii.. char kue tiaow pulok.. hirup jangan tak hirup..

February 24, 2011 at 10:34 AM

perhhh sedap tue... bak sikit.. heheh.. tapi tul la kan?? org cakp kalau dah sedap pasti berulang

February 24, 2011 at 10:37 AM

kak lynn pun suka makan char kuew tiow...kat jb nie ada banyak gak kedai yang jual char keuw tiow yang sedap...

suka yer lieya dah gaji...online shopping sajer...hehehehe...

February 24, 2011 at 10:38 AM

wah..dashyat anak dara ko yek..
hhehe...suri pun mcm tu ko kalau dah suko benor..
wei mari lah try gulami kat uptown kota damansara...sedap wei..

February 24, 2011 at 10:39 AM

lapar tgk org maka kuewtiaw..jeles nie harus terjah

February 24, 2011 at 11:12 AM

bestnyerr..
kecur gak liur ena nengok tu lieya.. kami pun suka char kuey teow camtu..
tapi syok tengok mia &mija makan sorang sepinggan camtu.. kalo anis tu still hare makan ngan ena.. tak pun share ngan irfan..

February 24, 2011 at 11:20 AM

kire murah jugak special baru rm4. kt ttdi shah alam ada satu restoren nama aimar char kuew tiasa. biasa pun dh rm4..tapi mmg sedap

February 24, 2011 at 11:27 AM

nasib baik hirup je tu lieya, kalu jilat lagi dasyat..nampak sgt kesedapan yg xtrhingganya tu....nyum...

February 24, 2011 at 11:35 AM

hamboi2 sampai menjilat menghirup dr pinggan lg... comfirm sedap tu... alahai....
bt terliur je mak yong ni tau...

February 24, 2011 at 12:03 PM

adoiiiii x menahannnn dikk noiiii
huhuhuh dah tgh ari nie .. harus cari menu yg sama mcm mia mija makan nie ...
hermmm licin tuuu :))

February 24, 2011 at 12:11 PM

fuhhh.. aku ganti posa ari nihh.. kecorr air liurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..!!

tetiba teringatt.. kalo bulan posa pun dok update entry pasal makan cam ne nih..? ha ha

February 24, 2011 at 12:40 PM

lieyaaaaa!!! ko kejammmmm... meleleh2 air liur aku tgk char kuew tiow tu... peberet mak tuuu. sdp ke kt rambo tu?? ni yg rasa tingin nk pi try nih.

eh x puas hati nih, apsal byk tmpt makan yg dkt ngan ko???? aku ni nk pi mkn nasi arab kt saba tu ntah bila thn nk pi. rajin benar la cooi nk bwk aku pi sana kan.

February 24, 2011 at 12:48 PM

huishh..memang sedap kalo dah licin camtu...serius aku rase nak p cari time ni gak..huhuhu...anak aku pun suke makan char kue teow ni psl haluss dan brkuah...

February 24, 2011 at 12:51 PM

akak kalau nampak kueh teow, memang rasa teruja lieya. Tak tahulah dari dulu lagi.Amboi sampai menghirup tu, pasti sedap.

February 24, 2011 at 12:59 PM

yuhuuu...sedapp wehh nampak CKT tu...k.azue pun suker makan CKT...tp selalu naik peningg...sebab diorg letak banyak aji...dah ler...k.azue
kalah ngna aji nie...kalau xder aji nak gak toraiiii....

February 24, 2011 at 1:19 PM

Hiieee...dah lama tak pekena Char Kuey Tiaw lahhhh...dah la puasa ari ni...terliurnyer....

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff, jom klik2 kay

February 24, 2011 at 1:36 PM

aiseyyyyy...terliurrrr!!!!

suke la basah2 camni..besh nye...

suke la tgk bebudak nih makan...berselera btul!

February 24, 2011 at 3:13 PM

yang ada TAQ utk u tau ..
buat yer :)

http://iedaimmi.blogspot.com/2011/02/1st-give-away-by-deekuntum.html

February 24, 2011 at 3:20 PM

Wahh beselera tgk mia do hirup kuah char keuy teow tuh yer.. Seronok tgk dia makan hehehe..

Nie yg wat akak teringin nak makan nie.. hehehe

February 24, 2011 at 3:49 PM

alamak sedapnya.. balik nak kene carik nie.. dah bapa hari tak selera nk makan.. tiba2 plak terliur... hehehe

February 24, 2011 at 4:17 PM

alamak sedapnya.. balik nak kene carik nie.. dah bapa hari tak selera nk makan.. tiba2 plak terliur... hehehe

February 24, 2011 at 4:17 PM

alamak sedapnya.. balik nak kene carik nie.. dah bapa hari tak selera nk makan.. tiba2 plak terliur... hehehe

February 24, 2011 at 4:17 PM

mia & mija geng auntie. x mkn taugeh.

apsal ko x order kueyteow x de tauge kat budak2 tu ko??

aku semedang je order char kuey teow special x mo tauge!! heheeheh

February 24, 2011 at 8:03 PM

sedapnya kak..terliur dah nie

February 24, 2011 at 9:08 PM

uiiiiii nmpak sedap CKT tu lieya...pndai mia mkn yer..habis dia mkn CKT tu...kalulah danish mcm tu..senang ati sy..

suka CKT yg basah2 mcm tu..sedap..boleh hirup mcm mia tu..heee

February 24, 2011 at 10:34 PM

nampak mmg sedap gila weh!!! aku lak mkn ckt kt sg ramal junction tu.yummy2 gak

February 25, 2011 at 8:59 AM

uiiiihhh.. sedap sgt la tu sampai menjilat pinggan...

February 25, 2011 at 9:48 AM

hikhik. mmg nmpak sedap giler Char Kuew tiow nih ;)

February 25, 2011 at 1:32 PM

kwn dee ckp dia gi mkn kt kuey tiow doli kt taiping tu..xdelah sedap mana pun..kicap je byk..tp x taulah kan..lain org lain seleranya..tp yg aku tgk ko mkn ni..sebijik mcm kuey tiow mali's corner..mmg compom sedap nih..

February 25, 2011 at 2:02 PM

kalau dah bebudak umur cam Mia tu pon boleh hirup sampai kering kuah dia..ni compom la sedap ni Lieya...

February 25, 2011 at 2:51 PM

wahhh!! aritu pekena gakkksss...tp kalo tgk akak satu pamily makan lagikk sedappppp!!~~ wee!! suka pamily bahagia nin!!

Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

February 25, 2011 at 5:07 PM

kalu budak2 mkn mcm tu, memang sedap ler tu :)

February 26, 2011 at 8:38 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy