Tuesday, February 1, 2011

tiara beach resort (kami baru sampai)

kami ke Tiara Beach Resort arrrr heheeheheheh......nak cari pool yg ala taman tema gitu kan...mia plak nak yg ade pasir2....aku ni nak piknik2 mmg mls ar....air2 masin ni leceh kang kene bilas n tukar baju kat toilet..leceh sikit...tu yg wat keputusan stay kat tbr nie.....bilik pun not bad.....tempat main air pun not bad...boleh laaaa...yg penting anak2 hepi kan......




pukul 2 kami sampai kat tbr.....kemain lain mia bergambar ngan maskot2 yg ade...mija nak lintang pukang melalak lari menyelamatkan diri...sume dok tgk die...jakun tol budak sorang tu...ringan jek tgn aku nak tampa hahahaahahahahaha





sampai2 jek pi amik nombor booking




pastu uruskan checkin.....ramai gak....




dah dpt kunci bilik, tag tuk mandi mande kat taman tema die, ngan dpt gak puzzle tuk budak2




mencari bilik....




nie lee bilik kami...amik studio balcony....ngan government rate dpt laa rm260...





bolehlaaaaaaaaaaaaaaaa...tahap selesa la nieh....




dapurnye...



set ruang tamunye...





ni gambar dari ruang tamu...





ni gambar dari katil....




nie gambar dari balkoni....




toilet biase2 jek...lupe lak aku nak snap.....heheheeh




stok makanan...alah jajan2 jek pun...wat kunyah2 mlm kang lepas dinner...





dlm peti ais pun kasi penohkan jugak....




siap2 sume kemas beg,  kul 3 kami keluar pi main air...budak2 ni dah memekak2 tgk aku mengemas lambat sgt hahaahahahahaa...dah peel mak ko, sampai je bilik mmg terus susun kemas baju2 dlm lemari heheehehehehe






gambar mandi mande aku up entry lepas ni yeak.....sonok tgk budak2 ni hepi....kalo boleh tak mo naik dari pool tu....he he he...jari kaki n tangan jgn ckp ar...mmg tahap kecut asam kecut dah...bygkan dari pukul 3 sampai kul 6 tak naik2 dari air....takut aku tgk .....







**wei korang keje ke ari ni...ape barang wei keje...putrajaya cuti arini hahahahaahahah PANG sedas lieya latif nieh!~











24 celoteh sahabat

cuti ker? lia mmg cuti sepanjang tahun....uhuhuhuhu.....(sajer cari pasal nih....ekekek)

uih...jauh juga mak yong ni b'jln..dah dekat ngan melaka tu blh balik kg..:)

lia x penah lgi p TBR ni seronok agaknya klu bawa mya/fiqa mandi manda kat sini...anak2 ni klu dapat air mmg gitu ler jadinya...sampai habis kecut+kembang semuanya... ;)

February 1, 2011 at 9:11 AM

bestnya p tiara..teringat p ari tu masa 1hb..budak2 mmg sukalah ke sana...ok lah bilik mcm tu..nk tido je kan n rehat..ok sesangat bilik dia..

February 1, 2011 at 9:16 AM

kty pun cuti lama..tapi tak ke mana..dok umah je.

February 1, 2011 at 9:25 AM

bessnyer gi cuti2 yer...hehe

February 1, 2011 at 9:52 AM

owh ke TBR rupanya. jauh gak brjalan. aku igt ko pi area selangor ni je. aku penah pi skali je TBR tu. itupon dah lebih 2 tahun. hahaha. tp sonok gak pi situ. kira ok gak la tmpat dia. bdk2 mmg konpem la suka kan. kalo boleh berendam xmo naik2.

oooo..eksen ko cuti eh hari ni. aku gak yg keje. tp nnt slngor cuti, aku plak eksen kt ko.

February 1, 2011 at 10:43 AM

cuti ek?? best laaa.. kite keje sambil cuti... ekekekek..

amboooiiii.. sonak la mia n mija dok splash splushhh main air...

February 1, 2011 at 10:57 AM

meh aku lempang..mentang2 ler putrajaya cuti..kemain ko erk.....hik hik hk...

ooooo gi TBR erkkk...kat PD kan...
aku tak pernah sampai PD lagi ko...takat lalu jer pernah ler...nak stay main air kat situ..tak pernah lagi...ramai yg ckp best gi PD...hu hu hu...ntah bila nak sampai nie...

February 1, 2011 at 11:11 AM

akak pun cuti harini. tp x kemana sebab abg din dan budak2 sekolah/kerja. so melanguk jer kat rumah

bestnya pi TBR. akak dah lama mengidam nak pergi situ.. haritu ingatkan nak booking, tp semua dah fully booking.. sedih betul. heheh

seronok betul tengok gambar last tu.. mesti dah tak sabar2 nak terjun tiruk dalam kolam tu kan..

February 1, 2011 at 11:16 AM

owhh pegi TBR....amek studio room yerkkk...mcm2 ader dlm peti ais tuu..bestt gilerr haaa....skrg dah ader gelang kannn nak masuk TBR....budak2 kalau dah jumper pool apa lagii mmg swonott sakan ler diorgg...

February 1, 2011 at 11:31 AM

keje la..huhuhu..

takpe nnti johor cuti, dilla lak tanye lieya eh..hape barang keje? tunggu..tunggu..hahaha

wah, penuh stok makanan kt esbok..meriah le bebudak nih..pas swim konpem perut lapo..

February 1, 2011 at 11:37 AM

best tu, lom pernah sampai lg tiara.. tp corus pd yg apartment tu pernah stay semalaman.. syok, asben ngail ikut balkoni ajer..
lieya, wape hinggit situ?
ingat nk pi gak r, mandimanda best situ op.. =)

February 1, 2011 at 11:57 AM

lieya..aku g tbr hari tu x melalui tbr..melalui orang persendirian..rate ko 260 kan..rates aku dpt 150 je.hehehe..
bilik adalah sebiji cam ko..saja je bgtau..hehehe
tbr tu kan ..bebudak lahhappy..

February 1, 2011 at 12:09 PM

wow ke TBR...harus pasang wishlist ke sini juga since humaira suka air

February 1, 2011 at 12:36 PM

suka yer kau lieya...cuti sakan yer...hehehehe...esok kak lynn nak cuti la...

February 1, 2011 at 12:58 PM

uikss.. best nok coti2 kt TBR.. aku gak yg tak sampai2 lagi.. hehe

February 1, 2011 at 1:00 PM

tiara mmg besh kan.aku penah p masa family day dulu.pool besar,mmg puas anak2 mandi

February 1, 2011 at 2:18 PM

best nyer.....dah lame aku nk bercuti ngn family camni..lom ade rezeki lagi nampak nyer...

February 1, 2011 at 4:11 PM

kalo aku kat hotel dah snacks dan icebox full cam gitu,
konfem lepak depan tv mengunyah haha

February 1, 2011 at 6:17 PM

Seronoknya, Lieya bercuti-cuti ngan family, cuti cam ni mesti rega bilik mahal. Lieya cuti sampai habis raya cina ke kat situ?

February 1, 2011 at 6:42 PM

weh meh sini.. PANGGGGGGGGGGGGG..!!! suka hati je orang kerja dia update gambar coti coti..! ha ha ha..!

amboii besttnyerr.. baby dalam perut pun lom kuar mama & papanya dah ajak gi jenjalannn hehe

February 1, 2011 at 10:46 PM

wah..beshnyerrr!!~~ cuti2 malaysiaaa!!~~masih sehat segar bugar akak yong kita ni pi jalan kan~~~! xper...nanti kena pantang lama owww..xtahan!!~~

February 2, 2011 at 8:59 PM

syoknyer bawak anak2 p mandi manda.. ni kalo anis & irfan sama gak la kalo dapat berendam cam mia & mija tu kan..

lieya cam ena gak la.. mcm2 kudapan bawak.. bukan apa senang kan! rasa nak menguyah amik jer.. tak yah nak kuar2 lagi.. hihi..kemain xcited anak dara tu nak p berendam.. hihi

February 2, 2011 at 11:14 PM

best g cuti2....dpt rehatkan minda.

February 4, 2011 at 8:08 AM
Thadeus

Pretty helpful piece of writing, thanks so much for your post.
love game | jobs in Brooklyn | Colleges in NJ

November 22, 2011 at 10:46 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy