Monday, February 28, 2011

santai2 ari sabtu kami....

kan aku dah memekak2 dlm entry sebelum ni nak bersteambot kan....hahahaah...so sabtu kuar umah kul 2 ptg, pi checkup kat annur putrajaya jap.....pastu terus kami zoomm ke alamanda....pi mengganggau cari johnnys....ramai org...penuh jugak....tapi tu laa org kate kan kalo mak yong ni ade jek rezeki die, elok2 kiteorg sampai, ade family dah nak balik....kejap dpt tempat dah.....alah tak amik yg byk pun, amik set B jek pun......oh yeak, gambo2 snap pakai henset sajork...



sos die yg terbaik nie...sodap!


tgk set B tu cam sikit jek kan...tapi lepas siap lebur dlm periuk tu mengah2 gak nak abiskan....


air order lime jus ngan ice lemon tea sajork....



untung ade anak dare nie...rajin tol masak2 hahaahaha...


nie pun nak jugak!! last2 bising tangan kene periuk panas tu hahaahah


kiteorg semate2 order set steamboat ngan chicken wing ni  ajek...nasi2 takde, sebab dah kenyang bekpes nasi goreng ngan roti telor kat umah tadi




dah lame gak aku tak gi johnnys ni sebenarnyer....


due beranak ni aku perasan kalo time mkn sure same jek.....bapak menghirup si anak pun menghirup hehehehe


mia mkn byk.....


licin hah! baru laa tak membazir....


tak jugak!! ade gak yg tak abis tuh...chicken wing 3 ketoi tak abis....tapau laa jugak!



ape ko buat mija oiii!!


mak yong pi tapau popia.....ish2 ngeri tgk badan sendiri ...huhuhu....


 pastu pi mamam dessert kat baskin robbin plaks......aku dah siap2 warning budak2 ni ngan papa dieorg sekali, lepas aku bersalin jek pantang bawak masuk aiskrim dlm umah hahahaahahah sebab aku takleh mkn kan, so sume sekali takleh mkn...baru adil haahahahahaha......





kedekut ni! sorang2 nak bedal semangkuk tuh!



mija gak baik nak share2 heehehehe



tu jeklaaa jalan2 ari sabtu kami kat alamanda......ade sale barang baby kat carefour, tapi ntah ape2 pun barangnye...so beli stock pampers jek.......erm pagi ni nak pi   celcom  center jap...sejak pakai xperia tu mms ngan sms byk tak masuk......tak tau nape, bukan salah line, tapi setting punye problem kot......pastu yg pelik tu bil celcom aku mencanak2 naik sampai seratus lebih..selalunye paling mahal pun 70hengget jek, aku ni bukan kaki gayut pun....abis2 pun tiap2 ari dok mms gambar jek kat mak kat kg.....tu yg nak buat perhitungan kat celcom ni hehehehe....








catatan preggy : ari sabtu punye checkup, kedudukan baby dah cun dah...tapi belum engaged lagi kepalenye....uihhh seriau nak bersalin nie!!~














37 celoteh sahabat

WAHH...SAKAN hang melantak ye lieya...hehehe...

February 28, 2011 at 9:06 AM

time ni la nak makan tanpa rasa bersalah. bedal je lieya. pasni nanti dah byk kena pantang. pastu dah abes pantang, kena jaga badan plak. heheh. tak lama dah ye. mesti debar2 kan. ape2 moga semenye selamat dan ok ok je

February 28, 2011 at 9:17 AM

sebelum pantang pulu jer makan lieya, nanti takdelah mengidam...dah lama tak pekena johnys. Suka tom yam johny sedap..

smlm nieda pun melantak dessert baskin robin.

February 28, 2011 at 9:18 AM

uishh sedap tull pagi2 bukak blog lieya nie pasal makan .. makan steam boot lak tuu :)

ermmm layannn .. akak pernah gak bawak anak2 makan kat johny nie .. sedap kan .. sos dia tuu :)

ha lepas makan steamboat makan aiskrim lak .. waa suke tul mia dan mija tuu :)

February 28, 2011 at 9:32 AM

uitt kak.....sedapnya steamboat....
hahahaha..keji tau akak nie....kesian diorg x leh mkn ice cream..

February 28, 2011 at 9:37 AM

sob3...nk ngadu nih..sedih sbb x dapat makan steambot...

tambah t'haru tgk lieya n fmly makan steambot...huaaa!!! x kira minggu ni nak pi mkn gak.... ;)

p/s: semakin dkt dgn due semakin seriau kan...tp x per..lia doakan semuanya selamat....amin.

February 28, 2011 at 9:48 AM

i memang suka makan kat johnny's ...
tapi nak gi, mesti time sapphire takde sis...
risau...budak tu bukan reti dok diam cam anak2 u...
sup tu panas kan...uishhhh...
ngeri nak difikirkan....

February 28, 2011 at 10:15 AM

wahh mak yong..
aktiviti makan besar sebelum beranakkk...
ni yang aku paling suka bila preggy ni..tak yah pikir berat naik ke turunn..
dan beranak baru nangis tgk berat haha!!

February 28, 2011 at 10:17 AM

amboi lieya.. ni mmg balas dendam sebelum beersalin ni.. lepas bersalin terus diet sakan kan...

February 28, 2011 at 10:22 AM

wallaaaa....lama x mkn johnys nie...kalau makan time hujan tu perghh layannn....

ha'ah ler lieya...dari tepi nampak besor jerkk...tp dari depan still cumell hehehe...xper2...yg penting ibu & baby sihat kannn...pas pantang...slim balik..hehehehe

February 28, 2011 at 10:31 AM

aku pun geram betul ngn stimboat kt johnys nih, di tambah ngn edy pun layan gk... dulu kami selalu bedal set B tp asik tak abis je pastu skrg amik set A je tp tambah skit2...

licin ko mkn sekeluarga ek, tp cicah dia tuh mmg sedap kan... alahai
paling suke ngn desert dia wei... sedap

February 28, 2011 at 10:33 AM

aku rse aku kena GAM ko nyer blog la lieya...smueeee nya mengugat nafsu aku...tapi really aku pun dah lama x melantak kat johnys nie..mse zmn kapel dolu johny lah tempat fav wajib mkn sebulan sekali!!!

tapi skg nie aku terasa cam nak mkn meatball ikea lah..asyik la...tangguh je.ntah bila lah nak pi...mmm..ko x teringin ke???hehehehe

February 28, 2011 at 11:51 AM

wahhh sakan tul kan?? mak yong shopping makan2 hehehee

February 28, 2011 at 12:20 PM

Fullamak...sakannyaa makan.. hari sabtu tuh yer.. Tgk steamboat tuhh..sedapnyaa..Aduhaii.. hehehe.. Cam nie kena ajak abg ler gi makan Johnys...

February 28, 2011 at 12:41 PM

Lieya terserlah pipi yang dah sikit tembam. tembam comel tak pe.laparnya akak, minat steamboat bagai ni.Makan Lieya puas-puas, tak lama lagi 40 hari terpaksa menahan diri.

February 28, 2011 at 12:58 PM

sedapnyer ...terilur tgk

February 28, 2011 at 1:27 PM

makan sakan sebelum deliver ye lieya..makan je lieya seblom baby kuar..nanti baby dah kuar..diet..kita sesama ye

February 28, 2011 at 2:37 PM

eiii,xsuka tau!!!hahahaa
jeles ko leh mkn tanpa pikir diet..huhu.tp bagus ko mkn skg apa yg nak..kang dah pantang xdpt nk mkn2

xsabar nya tunggu baby boy ko

February 28, 2011 at 2:42 PM

owhhh, tmpt mkn fav. kami sekuarga nih..hehehee

February 28, 2011 at 2:50 PM

alahai kt kluang nih takde la pulak steambot2 camni...kalu ade pun mmg da siap lebur..tu org kate la..dilla sendiri sabtu nih baru nk gi try..

ahaks..ni last la nih merasa eskrem..kalu leh mase pantang tu, peti ais pun nk kunci rapat2 tau lieya..bagi sume org tak leh num air sejuk..da kite pun air sejuk tak leh minum kan..hihihi

February 28, 2011 at 3:00 PM

as salam lieya..bila due?semoga dipermudahkan segalanye ye.ermm nk tny,lieya da ade set rawatan berpantang ke?kalau belom ade finaz ade jual yg brand leesa formula.kalau lieya minat lieya sms/call finaz ye -019-2595622-

tq ;)

February 28, 2011 at 4:13 PM

perrghhh!! baper kilo dah nko naik ni lieya..? duk kat meja tengok steady je macam tak de apa2 berlakuu.. sekali amek gambar berdiri. hahhh amek nko! baru tau ada baby nak kuar dahh hahahaha.
memang melantak sakan ko yerrr!

February 28, 2011 at 5:27 PM

aku rasa kan lieya
kali nie jer ko ngandung badan ko nampak naik sesangat..b4 nie..takde ler naik sangat kot....tapi takpe..lain anak lain pembawakan nyer....baby yg nie sakan makan sana sini ...h ehe he...nanti si boy tu dah keluar...gigih ler mama dia diet.....ko pun bukan jenis susah nak turun kg pun kan..tak kisah ler lieya.....namapun ngandung kan..

kemain korang....
aku nie mengajak hemlin makan kat johny kalau turun jb..manjang dia laju jer ko..geram aku....

February 28, 2011 at 8:12 PM

sgt suke steamboat la.. =)
tp kat johny lom pernah try rr..
kat restoren bese2 je.. usih, sabo je la mak yung ni.. mau tak naik tubuh, asben jamu makanan best sokmo.. usih, selera beno le, yg kat dlm pun skali.. =D

February 28, 2011 at 9:25 PM

takpe la lieya weii.. makan selagi boleh. kang dah beranak nak berdiet la pulak kan.. ko nak breats feed kan?? sure berat turun cepat..

March 1, 2011 at 10:42 AM

Tak lama lagi kan nak deliver... :)

March 1, 2011 at 11:34 AM

ni sesi melepaskan gian tuk mkn2 sebelum kena berpantang yer dik..hihihihi

March 1, 2011 at 11:50 AM

ai love johnnys very strong. tomyam dan kepak madu dia terangkat beb!

March 1, 2011 at 2:36 PM

eh lieya dah bersalin ke???

March 1, 2011 at 3:33 PM

selagi lieya xbsalin n3 makan je kan..xpe xpe..sy suak jer..nnti masa pntang ada n3 mkn jgk, mkn utk org pntang yg khas di masak oleh chef shah..

sedapnya eksrim tu...syok bb dlm perut mkn mcm2..take care lieya

March 1, 2011 at 10:30 PM

bestnya..akak still boleh jalan2..Lisa dah tak larat bawak badan..nak jalan moody jer..baik duk umah...baju baby ngan brg2 lain x beli lagi..

March 2, 2011 at 9:30 AM

ni betul2 makan ni...sedapnyer steambot tu

March 2, 2011 at 2:38 PM

Lieya cayang,

haha tak leh bawak ice-cream ya?? Lepas bersalin ni nak pantang ni yg rimas sikit kan lieya...wah tak sabar kak nur nak tengok lieya lepas berpantang nanti....pasti slim mcm dulu2 lagi ni.

Seronoknya lieya pergi mkn kat luar...sedap2 kak nur tengok menu tu...tengok mia & mija mesti akak ketawa...belum lagi yg dlm perut lieya tu?? Hehehe...take care erk lieya!

March 3, 2011 at 8:33 AM

nih yg wat rase lapa je nih...
hehehehe...
suke tgk pic..
lawa2...




jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

March 3, 2011 at 4:05 PM

johnys ni pon aku x penah jejak lg lieya. sian aku kan. laki aku plk yg x suka nk mkn steambot nih. aku pon x brapa, tp nk gak menerai kan.

eh cam dah bsr sgt plk perut ko. dapnyer aiskem BR tu. pasni siap la ko brpantang yer. tu psl now ko pulun abis2an...hahaha bijak2.

March 4, 2011 at 7:05 PM

adess..makan lagikkkkk...xleh menahan cengginiii....dgn saya2 pun sekali preggy kali ni termakan melebey kak!! hehehe

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

March 5, 2011 at 1:04 PM

johnny's la pulak.. mmg terbaiikkk la .. akak pun suka gak makan johnnys.. dah lama tak pergi.. akak pun kalau makan tak suka amik nasi. nanti cepat kenyang, tak leh ratah2 lagi

March 6, 2011 at 4:56 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy