Tuesday, February 22, 2011

layan ngidam mak yong ~ berBAGAN LALANG

kesinambungan dari entry lepas, pas bersubway kami pi bagan lalang plak.....tak tenang idop aku selagi tak dpt mkn kat sini....dok tingat2 ketam kat sini hah hihihihi......dalam pukul 5 petang kami sampai sini, lepak2 jap tepi pantai....masuk area gold cost tu jalan2 tgk tempat baru.....lepas tu dlm pukul 6 kami pi restoren yg selalu kami pergi kalo pi bagan lalang nie....restoren senandung malam ~ ikan bakar wak sehab  heheeheheh....tgk2 ramai dah dok order menu dan meja pun dah ade kene reserved....huhuhuhu




kali ni order tak sebanyak cam dulu kami dtg sini.....kali ni order ketam 4 ekor (besar2 punye), udang besar dlm 20 ekor, siakap sederhana besar, sotong 2 ekor (besar2 punye), nasi lemak 2, nasi putih 1, jus oren 2, air kelapa 1...sume sekali total rm100...boleh la kan...yg penting puas hati ngan masakannye.....tp dulu aku gi tu mkn lagi byk kene rm112 hhuhuhu...skrang sume dah naik rege kot huhuhuhu.....





sotong kami buat goreng tepung....mia mija leh mkn.....tapi tak abis pun walau order 2 ekor jek...tapau lagi bawak balik!




haa ketam yg aku tingin sgt2 nak mkn, buat ketam berlada....berpeloh berhingus aku mkn...sebab pedas gile....tapi sedap!!! laki aku mkn seketol jek yg belah 2 tu.....mia mkn seketol..selebihnye aku yg mkn.....bygkan...dok kerap kerup gigit kulit ketam nie....dah le sepit2 sume aku yg mkn...laki aku peelnye kalo mkn ketam camtu laa...tang badan jek die mkn, sepit2 sume bagi aku.....seb baik mak ade gigi dinosor kan.....senang jek nak pecahkan kulit2 ketam tu hihihihiihihi..






siakap buat sweet sour jek.....mase order mcm kecik, tapi dah masak besar plak....mengah2 kami abiskan....






udang pun buat goreng tepung jek sebab mia mija leh mkn....ni pun tak abis, tapau gak bawak balik umah....
sup2 sayur2 ke ape sume takde....mls nak order byk2...tau dah sure tak abis nanti......





mia bedal nasi lemak sampai licin sepinggan.....udang ngan sotong ade laa die mkn dlm 4-5 ketol....ikan siakap jgn cite laa...kejap2 amik ...kejap2 amik.....aku dah risau tulang jek ...tapi eksen tak mo aku amikkan...nak gak amik sendiri heheeheh...ketam die mkn seketol, tu pun pi basuh ketam tu ilangkan rase pedas...lupe nak pesan soh goreng kosong jek ketam tu tadi sekor........





si mija plak lately mkn nasi sure tak abis...ni ade aku kene beli appeton balik nie....tapi udang ngan ketam byk laa die mkn ...




papa budak2 ni ngan mia mija mkn nasi lemak....sepinggan rm2....




dah ramai dah walaupun baru pukul 6 lebih......tgk tangan mia, eksen tu nak cuit ikan tu sendiri....marah aku amikkan die.....hihihihi




muke puas mak yong! lepas ni pantang 100 hari pun aku tak kisah dah kalo tgk ketam hahaahahaha




mase ni dok menyettlekan ikan siakap tu....





licin hah! tinggal pinggan sotong ngan udang tu jek nak ditapau.....





so dlm kul 7 kami berangkat balik ......tgk! dah full dah meja2 yg ado....lepas tu saje laa kami pi jalan tgk kat area2 restoren lain....pi tgk kat restoren HM yg atas air tu, ramai ckp situ pun sedap...tapi tak ramai langsung orang...meja pun byk kosong lagi.....agaknye dah kureng sedap kot....tu yg ramai terjah senandung malam nie.....lagi pun lain org lain tastenye kan....



gitu laa cite bagan lalang kami...lepas dah tekak aku nak mkn kat sini.....lepas ni ape lak aku nak sebelum pantang...haaa tgu jek laaaa.....kang dlm pantang ari2 kene mkn ikan bakar ngan ikan goreng lada itam jek huhuhuhu.......






catatan preggy : arini sepatutnye checkup kat annur.....mls plak nak pegi....pegi ari sabtu je laaaa....











33 celoteh sahabat

arghhhhhhhhhhhh...kalu gini rupanya...yang bukan makyong pun leh ngidam lieya weii...

ishh...deraan napsu la...

February 22, 2011 at 9:02 AM

ok lah lia RM100 tu..aritu lia makan kat senibong lagi mahal kot....sedapnya makan2 seafood ni yer,anak2 lia pun suka makan sotong/udang grg tepung...lbh2 lg si damya tu ler....

p/s:damya skrg pun x mau makan nasi sgt...nak kurus katanya..wallah!!! anak aku kecik2 dah pandai nak jaga body tue..ekekeke...tp kesian la bila semua org makan dia tgk jer...

February 22, 2011 at 9:19 AM

Wahh..baru plan nak gi makan kat HM Bagan Lalang tu...dah siap nak amik order dah kat website dia...hmmm..Senandung malam ni ader website tak? bleh gak compare rega...hehe

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff, jom klik2 kay

February 22, 2011 at 9:30 AM

memang menyelerakan la...x sabar la kak lynn nak tunggu minggu nie...nak juga makan ketam macam kau makan tu...hehehehe...

February 22, 2011 at 9:31 AM

wah.....menarikkk...kak wa ni mcm teringin nak mkn pepahat..ada kan kat sana..

February 22, 2011 at 9:39 AM

dah bertahun tak makan ketam...sbb alergik...asal makan jer muka bulat cam doraemon sampaikan kene gi klinik inject...tp tgk kak lieya makan mcm sedap jer....teringin la...*sambil lap air liur*...ngeh...ngeh...ngeh...

February 22, 2011 at 9:42 AM

skang kat bagan lalang ni dah femes kan. dua minggu lepas keluarga mertua p berkelah kat situ.

nnt nak try stay kat seri mesia bagan. hehehe

February 22, 2011 at 9:42 AM

tangkap lelehhhhhhhhhhhh huhu nak mkn gak

February 22, 2011 at 9:46 AM

murahlah tu kak kalau rm100.00 tu hehehe..nanti nak jugaklah singgah sini bab memang tak penah ke sini lagi.

akak member nurul kan seminggu sebelum tarikh bersalin mak dia suruh makan minyak masak untuk mudahkan dia bersalin dan alhamdulilah memang mudahlah Allah bagi..

February 22, 2011 at 9:54 AM

perhhhhhhh lieya makan tak ingat ye... hehehe nie nak bantai cukup2 la nie tuk dlm pantang ye...hehehe.
angah tak sanggup tetap tergugat kalau dalam pantang org minum air batu depan angah perhhh leh kantoi tau...lg lieya pantang musim tengah panas nieeeee mcam angah dulu

February 22, 2011 at 10:02 AM

berselera ye lieya.. makan ketam.. akak pun suka ketam.. kalau makan ketam takmpandang kiri kanan dah.. kusyuk je.. mak mentua lalu pun x pandang.. hahaha..

February 22, 2011 at 10:17 AM

nieda pun nk tumpang mengidam sekaki..i mmg hantu seafood..sedap sedap

February 22, 2011 at 10:24 AM

n mcm kena ajak asben ena plak p situ.. aahhaha.. bukan apa geram tengok ketam tu.. terbayang2 rasa manis isi ketam tu lieya.. hahah..dan asebn ena suka siakap tu.. hehe

February 22, 2011 at 10:28 AM

fuh......mmg penuh ler perut ko kan mak yong...
tp kira murah le wei....ketam 4 ekor..ngan lain2 baru rm100....hari tu we'll makan kat d'muara klang....tak ambil ketam , ikan sekor, udang kecik2 ada le 10 ekor, sotong 2 ekor..dah nak dekat rm100 gark ler...boleh ler pergi bagan lalang tu nanti....kot2 pergi rumah adik aku yg kat banting tu kan..banting ngan bagan lalang dah dkeat kan...

fuh! tabik spring ngan mia..
berselera sungguh ler dia makan...
seronok plak aku tengok mia makan..
mija tu peel sama ngan batrice...
bab makan tu..alahai...kadang2 siap gaduh2 ko kat meja makan..

February 22, 2011 at 10:57 AM

eh kira ok la tu lieya rm100. leh tahan murah. sbb ketam ko amik 4 ekor. aku x penah lg amik ketam, sbb cam leceh je nk mkn. xpe nnti aku nk plan pi bagan lalang lg. nk try mkn ketam brlada plak. fuhhh meleleh tgk sotong tepung tu. sdp kan sotong tepung kt situ. rangup je...huwahhhh aku pon teringin nihhhh

February 22, 2011 at 11:19 AM

terseksa tgk gambar2 foods nih lieya..terkecap2 air liur ha..

sesekali makan camni, puas kan..

February 22, 2011 at 11:23 AM

bukan main lagi mak yong ni ek.. uikks..memang terliur beb!!

February 22, 2011 at 1:36 PM

Lieya memang sedapkan makan kat sana, bulan lepas pun first time , akak pergi terus terjatuh cinta nak makan sana.best,silap akak tak ambik ketam tu, ambik lala kena tak fresh plak.Sama gak akak pun goreng ikan cam tu. amboi leiya makan puas-puas sebelum berpantang 60 hari.hua hua hua.

February 22, 2011 at 1:47 PM

Kalau aku...kepala ikan tu pon aku sebat! haha..

February 22, 2011 at 2:05 PM

aduhai.. ketam tu yg menambat selera... dah lama tak makan ketam lah... kira murahlah tu...

February 22, 2011 at 2:19 PM

Fuhh.. memang terliur tengokk..! kat sana memang banyak kedai eekk... nak kena try gak 2-3 kedai ni.

Thanks lieya for updatee... leh la tengok2 menu apa best nak order he hehe

February 22, 2011 at 2:26 PM

masyaallah...
sedap nyer lieya..
tak preggy pun rasa cam preggy dah ni...
bila lah laki aku nak bwk gni sana..
nyum2..

February 22, 2011 at 3:14 PM

Ambooi makan sakan yer Lieya.. dah capai hajatnyaa yer makan ketam.. Adess sedapnyaa tgk lauk2 tuh lapo plak petang2 nie.. tgk..

Dah lama akak tak pegi..last pun tahun lepas kalau tak silap.. tapi RM100 tuh kira okey laa.. tgk byk gak makanannya.. mungkin ketam tuh kut yg wat mahal.. :)

February 22, 2011 at 3:27 PM

sodapeyyyyyyy
lieya oh lieya (hehehe)
mesti lieya tahu naper kak dod gelak ni.....Hahaha

February 22, 2011 at 3:52 PM

aduiii tak tahan tengok hidangan2 tu sedap2 belaka...nak2 cik ketam & cik udang hehe

February 22, 2011 at 5:28 PM

ooo akak pun sama lieya time ngandung kalau ingin nak makan sesuatu tu tak senang duduk dibuatnya selagi tak dapat

February 22, 2011 at 5:42 PM

cedapnya...sib baik aku baru je lps mkn kt bagan lalang aritu..tp skg dah ngidam balik sbb entry ko.kah3

February 22, 2011 at 10:19 PM

uiiiii...sedpanya....gulp gulp sy tau..nasib sy bkn mak yong...nak ke bagan lalang tu bercinta sikit..jauh ok...lepas tu nk menempuh jem kat pekan bagan lalang kot..heee

puas ati yer dpt mkn apa yg diidamkan..baby dlm perut tu pun senyum je...heeeee

February 22, 2011 at 10:56 PM

uiiiii...sedpanya....gulp gulp sy tau..nasib sy bkn mak yong...nak ke bagan lalang tu bercinta sikit..jauh ok...lepas tu nk menempuh jem kat pekan bagan lalang kot..heee

puas ati yer dpt mkn apa yg diidamkan..baby dlm perut tu pun senyum je...heeeee

February 22, 2011 at 10:57 PM

walah2... mak yong nh... nsb lah aku alahan ngn seafood lieya, kalu tak mau aku ajak edy gi sana...

puas mkn yek... msti fresh tuh...
laki aku pun cam laki ko gk kalu mkn ketam nk bdn je yg kaki2 sepit2 bt bodo je, tp bile aku tlg pecahkan dia tinggal amik isi pandai lak dia

February 23, 2011 at 8:14 AM

xthn tgk makanan tu.....

February 23, 2011 at 8:56 AM

Sedapp siott ketam tu.. terliur nih... :)

February 23, 2011 at 9:28 AM

mencikkkkkkkkkk!! jelesss maaa!! terliur sampai lelh2 air liur ni haaaa!! aiyaaaaa!! tensennnn!! ketam tu shodappp orwww!! nak jugakkkkk!!!

ehssss...sana besh kan..selalu tgk akak dapat makan sedap2..sini tgk macam sedappp tapi rasa HAMPEHHHHHH!!!

pantangggg?? argghh!! lagi tensennn!!

February 23, 2011 at 10:44 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy