Wednesday, February 23, 2011

gelak2 due badek....

udah!! udah!! udah!! rehat2  yok...asek2 citer pasal mkn jek.....aku yg tgk balik pun meleleh hahahaah...tp dlm draf byk lagi cite pasal mkn sebenarnye hahaahah ..... ari ni update pasal due badek gediks nie.......camni laa budak2 ni kalo kat umah....kalo time baik, mmg kamceng gile.....main2 gelak2..sume bende boleh dishare same2....kalo dtg time gaduh....nak tebalik umah dibuatnye....siap laa cubit2, baling2 barang..contoh mcm entry ni laaa....biase laa budak2 kan.....tapi ni laa penyeri idop aku suami isteri.......



kisah di suatu petang :

mama : mia meh laa tgk baby gerak2 ni....tgk ni perut mama senget2 dah...

mia : ye laaaa.....baby nak nasik nie mama.....

mama : ermm ...ye la tu ko....

**tetibe dtg mija...die mmg selalu potong stim kiteorg**

mija : eh mama!!!, nape mama conteng2 perut mama nie....ish ish ish...ni kalo teacher mija tau ni mesti dah marah niiiii tauuuu!!!! (dgn muke konfiden cebek2 kan mulut tauuuu!)

**kite kalo preggy kan mmg ade garisan dari dada sampai ke ari2 kan,  lagi dekat due lagi laa jelas garisan tuuu......adeke garisan kat perut aku ni die kate aku conteng2.....ceh!!**








suke tgk pic ni...dah mcm kokak buah epal dah hahaahahaha....




dah la tu ajek! arini bawak bekal kuew tiow goreng....nak mamam jap!
(oh yeak!....aku belum tahap insap nak masak sarapan pagi2 yeak, ni kuew tiow goreng beli kat pasar mlm bangi semalam...tamak punye pasal, sume bende nak dibeli...sedangkan niat nak beli buah jek huhuhuhu....)








**minggu ni nak bersteamboat plak....uhuuuuuuuuuuu!!!~












27 celoteh sahabat

suka tengok kalau budak senang hati... bergurau kita pun turut senang hati....hilang letih bila balik keje...

February 23, 2011 at 9:20 AM

bahagia tgk gelagat mrk yg mesra n ceria tu........

February 23, 2011 at 9:22 AM

diaorang mmg close kan! suka jer tgk kerenah both of them..so sweet..sure riuh renday umah Lieya..:D

February 23, 2011 at 9:46 AM

betul tu lieya.. anak2 ni klu gaduh mcm nak pecah rumah ngan suara mereka dan suara kita sekali.. klu baik tu senyap jer duduk berdua dlm bilik main sama2.. isk2..

February 23, 2011 at 9:55 AM

suka tgk mia n mija...mcm shida ngan kakak shda ms kecik....hehehehe..

February 23, 2011 at 9:55 AM

mesra dua badek ni, kite tgk pun rasa bahagia kan?

huwaa, nk makan steamboat plak. kt mana tu?

February 23, 2011 at 9:59 AM

mmg gitu gaya lah anak2 ni...kat umah ni baru 2 heroin yg pandai b'cakar2...sat lagi hero kecik tu join sekali ntah camana la gamaknya....

sukalah tgk aksi2 mia mija ni..sok klu dia org tgk mesti tersenyum simpul je kan..ragam dia org masa kecik....

tanpa anak2 sunyi sepi rasa hidup ni...(t'ingat lak pengalaman menanti 6 tahun baru dapat damya..uhuks..)

pssssttttt...i pun nak pi makan steamboat lah weekend ni...sama lagik kan...suka2!!!!!! ngeeeee

February 23, 2011 at 10:16 AM

keh keh keh..mija selalu camtu tau...
ada2 jer dia nyer imaginasi kan...
bukan apa lieya...dia rasa tergugat tu tak lama lagi adik boy nak keluar..so, jatuh ler saham dia kan...ha ha ha...tp sure bila adik boy keluar..dia sayang giler punya ngan adik boy dia tu.

ha ha ha..ingat ko rajin pepagi masak kuew teow goreng...baru nak tabik spring...terus tak jadi ko....

jgn kata ko..
aku pun kalau dah namanya pergi pasar malam...mcm2 nak beli..tp nasib baik ler penasihat kewangan aku tu tegas orang nye.....melainkan kalau aku bawa duit sendiri....nsib ler..nak jeling ke nak apa ker....aku nak gark beli..nak2 kulit goreng...adeh! petang nie ada pasar malam kluang baru..nak jengah ler cari kulit goreng lagi...

February 23, 2011 at 10:31 AM

wee!!~~ suka tgk pamily akak!! bahagia gilerrr!! siesss!!

wah ..nak bersteamboattt..mak yong nak skit leh x??hehehe

February 23, 2011 at 10:42 AM

gembira dua badek ni ye.. mesti tak sabar2 nak tgu adik keluar tu..

February 23, 2011 at 11:02 AM

alo alo comelnya tengok simia ngan simija borak-borak manja. Betul tu lieya kalau dah ke pasar malam, agenda nak beli tu je, mesti beli yang lain plak.sama ngan akak rambang mata.kueh teow memang peberet akak .

February 23, 2011 at 11:03 AM

Biasa la adik beradik ni...jap gaduh jap ok...Tu kdg malas nak singgah pasar mlm...niat beli lain..dah masuk pasar...yg lain2 tu lebih byk dari yg diniatkan..hmmm..

February 23, 2011 at 11:39 AM

daya imaginasi dorang yg tak tercapai dek akalku hehehehe...

dorang gumbira, kita pun gumbira gak kan sis :D

February 23, 2011 at 11:39 AM

So sweet tgk dua badek tuh..bagus laa dia org saling sayang menyayangkan..

Amboi2.. nak makan steambot ler pulak..yer..Makan laa selagi berselera yer.. hehehhe

February 23, 2011 at 11:57 AM

aii, time mood elok ke dua badik tu..
ekekeke.. kalo gitu sokmo *selalu* takde la stress sgt kan... nnti kuo adik bby suh dorang pakat ayun buai la yer..

February 23, 2011 at 12:17 PM

budak2 memang jujur meluah ape yg di rase..suke tgok depe ni gelak..bahagie sgt..

February 23, 2011 at 12:34 PM

heheh..
kelakar plak..
tak pe tak pe.. budak2 kan cakap apa yg dier nampa walaupun die rtak tahu yg benarnya kan.. tp tu yg buat kita gelak kan!.. heheh..

sedapnya steamboat! hadoii!!

February 23, 2011 at 1:00 PM

pengubat hati kita adalah anak-anak kak heheh..wah makan memanjang ye kak tak pe time ni lah nak mintak cik abe g sana sini iye dok hahaha

February 23, 2011 at 1:03 PM

hahaha sabar jer la. boleh plak dia kata ko conteng perut ko. hahaha.

sama la lieya, kalo pi psr malam tu sumer nmpk sumer tingin nk beli. cam aku smlm pi psr mlm nk bli yongtaufu je. skali kebab beli, nasi ayam beli, yongtaufu pon beli. sudahnya yongtaufu trsadai je dlm fridge x berusik.

February 23, 2011 at 1:23 PM

Ha ha ha.. sabor je laa.. leh derang ingat conteng2..!!

nko ni lieya memang makan tak hingattt..! berapa KG naik dahh..? Izan standard naik 20 KG..ha ha

February 23, 2011 at 1:59 PM

wahhhh jenuh aku meghabiskan entry2 ko yg smuenya citer psal menyekikkkkk jek...hahahah....aluuuuu ko mkn kat bagan kali nie aku x terujes..sbb ko hidangkan aku ketam!!!heheheh sib baik aku ni mmg kaki x reti mkn ketam..lain la kalo entry ko yg lepas2 tuh...tgk lala mmg aku terujes...

amboi budak ber2 nie...really aku x sabo nk tgk aksi dini n bakal adiknya pasnie..mesti dah beso sket kamcing cenggini gaks kan???skg nie aqil n dini asyik bergaduhhh jek...mana x nya abg aqil salu buli dini...shiannnn.....

February 23, 2011 at 2:29 PM

seronok tengok diorg 2 beradik camtu..nanti dapat adik lagi la seronok.
haáh la..garis panjang tengah tuu...haha..kelakar lak dia ingat ko conteng:)

February 23, 2011 at 2:52 PM

cantik la pics bebudak nih...rase cam bahagiaaaa jek tgk...

minggu depan insya allh nk bersteambot jugak...huhuhu

February 23, 2011 at 3:14 PM

hahhaha risoo jugak tuu sila aribulan jadi gaduh .. nina dan riena selau mcm tuu main2 suke2 gelak2 last2 gaduh ... aduhh pening kepala :))

February 23, 2011 at 9:18 PM

sweetnya adik beradik ni..rapat sgt dorang tu yer lieya...gaduh2 manja tu biasalah kan...skjp elok skjp gaduh..budak2 mmg mcm tu..kenangan tu bila dorang besar nnti...

February 23, 2011 at 10:38 PM

Bila tengok gelagat anak bdn penat pun x rasakan lieya

February 23, 2011 at 11:01 PM

samalah ngan fifi ngan mimi kt rumah tu..poning pala acik..sbb tu aku x ready lg nak yg ke 3..hahaha..

February 25, 2011 at 2:04 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy