Tuesday, October 19, 2010

xklusif nie!! mia & mija gado!~

hai..assalamualaikum semua....sowi sengsangat dah lame tak update blog.....busy laa lately nie......arini dah kembali normal.....kali ni busy betol2 punye, sampai kan tak sempat nak blogwalking...selalunye tak update pun tetap drop komen kat blog kawan...takpe2, arini lieya byr hutang yeak......urm, kali ni nak cite pasal yg sgt2 xklusif tauuuuu......nak tgk mcm mane mia n mija ni kalo bergadoh....haa kebetulan dpt snap moment ni......tapi main snap jek sebab mase tu dok peratikan dieorg main n tetibe gadoh....bukan nak ckp ape laaa, tapi yg selalu 'kene' ngan lieya mmg kakak nye...sebab mmg si mia laa yg kuat dengki adik die...usik adik die.....tak caye?...haaaaaaaaaa moh kite tgk!~



✾◕‿◕✾

✾◕‿◕✾

✾◕‿◕✾ 
 
korang tgk yeak....baik jek si mija dok bace buku die......tanpa gangguan..aman dan damai!


tetibe dtg mahkluk perosak yg tak dipanggil pun.....tetibe jek dtg ngendeng2 tgk ape laa yg adik die ralit sgt tuhhhhhh....





haaaaaaaaa!! tgk!! sesedap rase jek si mia amik buku tu dari mija...bukan mintak tau, main tarik jek....mane tak marah si adik kene kaco camtuh....





ape lagi mule laa episod rebut merebut, jerit menjerit, pukul memukul.....mase ni aku tgkkan jek...




haaaaaaaaaaa mase ni mmg aku naik antu dah.....dah jadi tarzan betina dah pun.....nampak tak ape mia buat kat adik die.....




meh aku zoom kan....kemain sesedap rase die pi cubit adik die......siap nganga mulut tuh.....




mase ni mmg aku dah jerit ar marahkan mia.....tapi mija pun aku marah jugak sebab tak mo share buku ngan akak die......




so buku tu pegi ke pemiliknye.....lepas salam n mintak2 maaf...sume kembali tenang....
TAPI...tetap ade yg tak puas hati.....nak tau sape?.....




hahahaahahah budak busyuk sorang nie laaaaaaaaaaa.....tak puas hati sebab bende yg direbut bukan jadi milik die hahaahahahaha....kdg2 saje jek cari pasal...buku yg lain2 punye laa berlambak ...yg satu tu jugak nak digaduhkan.....



mase ni mia tgh tenong si mija....tak puas hati keh keh keh 




nie lagi satu kes....dlm keter pun sempat gaduh....




tgk mia genggam penumbok...mija dah siap2 cover kaki die dari kene tumbok ngan kakak die...tapi kena jugak penumbok akak die....




sebagai balasan, mija tarik tangan kakak die n cubit sekali....tgk muke geram mija mencubit tu.....hahahahaahah






yg ni lagi sakit ati, die balas cubit adik die, pastu berYES2  bagai sebab berjaye balas......adoiii mane laa aku tak meroyan dlm kete ke dlm umah....tapi tak le selalu dieorg ni gadoh, ade mase2nye jugak...time baik, kamceng gile.....terkekek2 manjang gelak....kalo gadoh haaa jadi laa cam dlm gambar2 nieh....tu pasal kalo masuk kete, sorang akan dok tengah, sorang lagi dok belakang sekali....ade gap, tak gadoh! keh keh keh korang tgk muke budak noti dalam pic kat bawah nie...geram tak!!~






keh keh keh ....mcm2 hal kan due badek nieh!~



**catatan preggy : berat naik dari 55kg (bulan lepas) ke 57.5kg (bulan nie)...huhuhuhuhu...



















38 celoteh sahabat

so sweet..budak2 kan kak?bila dah gaduh..ya ampun...tapi, bila baik mmg kamceng giler....wah...bagusla berat akak naik.....jgn x naik plk...bahaya tue kan?

October 19, 2010 at 9:05 AM

tu lah kan sis...dorang nie ikut angin...masa gaduh tu aduuhhhh fenin kita dibuatnya...tapi kkdg bila kenang balik dorang gaduh tu nak tergelak pun iye...

cuba tengok cam gambar yg 'berYES' tu...chomel je expressi mukanya hahahahahaha

camne lah kita dulu2 kan sis...jenuh gak kot bonda2 kita nak layan kita nie :D

October 19, 2010 at 9:09 AM

ha ha ha..
mau tak marah si mija tu ko
akak mia dia main tarik jer...kalau minta izin ok gark kot si mija bagi...

teringat aku dulu2 ngan adik2 aku
mmg pantang jumpa
asyik gaduh jer...pastu aku jer asyik kena
siap ingat dlm hati mak ayah aku tak sayang
padahal...as kak long, harus ler aku lebih mengalah...nie tak..aku yg selalu cari pasal...keh keh keh keh

October 19, 2010 at 9:10 AM

betul tu lieya.. camtu gak anis ngan irfan kat umah tu.. camtu la.. tapi kakak la sokmo kacau adik.. sikit pun dier nak buat jugak.. memg sakit paler lieya.. sakit tekak pun ye jugak sbb asyik dok menjerit mengalahkan tarzan.. hahaha..

October 19, 2010 at 9:13 AM

budak2 kan..bnda yg satu tu jgk yg direbutkan..saje je mia ngusik adik dia..dah berdua kan mmg lah asyik berkuntau jer..

agaknya nnti anak sy pun mcm tu kot..he he he..sy mmg xpernah rasa gaduh ngan adik beradik sbb sy bungsu. Abg2 dah besar..gaduh ngan diri sndir jer..he he he

October 19, 2010 at 9:17 AM

akak pun citer pasal anak yg buat perangai.. hahaha.. nnt danisha besar gini jugaklah agaknya yee...

sabo jelah jadi mak... :)

October 19, 2010 at 9:27 AM

tingat lak masa kecik2 dulu .
kty ngn akak kty .pun selalu gaduh ..tp kakak selalu beralah..

October 19, 2010 at 9:30 AM

alalalo sweet je... camtulah kan ada kawan nak gado.... hahaha ko anak 2 oklah jd tarzan..aku ni maryam sowang pun aku jd tarzan pasal dok bgaduh ngan ayah atau acu dia... sket2 nangis....tensen aku tau

October 19, 2010 at 9:39 AM

hehehhe... lawok lah budak2 ni lieya
macam macam peel kan.kalau tak ada mike sunyi pulak. so adat lah kalau gaduh2. mak paknya kene rajin tengok gak. jangan mak ngan paknya gaduh udah (ahak) giliran Mia Mija snap gambor maknya ngan paknya, boleh(hehe)mesti comey

October 19, 2010 at 9:49 AM

samalah anak2 aku lieya..asik gaduh je kejnya.tp aku terbalik..adik yg suka sakat kakak.dina elok baca buku,arissa bukak zip baju dina lah,rampas buku lah,cakar lah...geram tol aku.kalo dlm keta xleh dok sama2...sama la cam mija n mia tu..hihi

pastu anak aku extrem sket..siap ckar muka..geram aku tau..abis calar balar lps tu.tah apa2 peel

tp betol kata ko..time elok..mmg kamceng gila..hihi.tu la namanya budak2 kan..

October 19, 2010 at 9:54 AM

macam anak aku jer bile dorang gaduh ni..tp aku versi laki ngan pompuan..yg pelik nyer si adik(pompuan lg garang dr abang nyer..camne tu..tak tau aku kalau brtambh lg..mesti gamat..

October 19, 2010 at 9:59 AM

salam ziarah....

so sweet anak2 lieya....besa la gaduh adik badik kan...tp kdg2 kita yg tensen ..hehe

October 19, 2010 at 10:10 AM

hu hu lieza yg br sorang ni pun br leh buat lieza jadi tarzan.. apatah lagi lieya dah 2 nak msk 3 he he he.. tp bebudak biasale.. berebut tu yg best bg diaorang.. he he he

October 19, 2010 at 10:10 AM

hu hu lieza yg br sorang ni pun br leh buat lieza jadi tarzan.. apatah lagi lieya dah 2 nak msk 3 he he he.. tp bebudak biasale.. berebut tu yg best bg diaorang.. he he he

October 19, 2010 at 10:10 AM

ayoyo..... hehehhe nakai gk ek si kakak tu... tp itulah yg memesrakan diaorang kn... heheheh sian tgk mija nangis tuh... heheheh

alahai

October 19, 2010 at 10:14 AM

kikikiki..geli ati aku tgk gelagat budak ber2 nie...bila gaduh2 pon menghiburkan ati gaks eks?bukan hati ko ye lieya...hati kitorang nie yg tgk mmg sgt2 terhibur..hilang rasa tension aku hari ni

October 19, 2010 at 10:31 AM

suka baca entry ni...kiutla tapi adik beradik camni gado2 pastu kang baik balik...dia nak ajak main sebenarnyer...hehe

October 19, 2010 at 10:37 AM

hahahaha....samaler dgn kes akak.... bab buku yg selalu jadi rebutan...padahal byk je buku lain kat umah...yg satu tu gak yg berkenan... tapi kan lieya...akak tg aksi diorang gaduh "ayu" lagi...cubit2 je...kalau si rafiq & taufiq, tak sah kalau belakang badan tak kena debik...kuat lak tu..rasa mcm nak gugur jantung pun ada...

akak ni pun samala mcm ko... dah lebih dari tarzan... sampai abg kamal siap cakap, "awak ni kalau sehari tak menjerit, tak blh ke??"...habis camno tu??? kalau dibiarkan kdg2 berlarutan..poning kepala makcik ni...

October 19, 2010 at 10:38 AM

hahaha sempat ko snap pic bdk2 ni brgaduh yer.. bdk2 biasa la kan.. brgaduh tu mesti.. kalo x rasa cam ada yg x kena plak kalo dorang x gaduh.. hahahaha

October 19, 2010 at 10:46 AM

ini baru betul adik ebradik..
tak gaduh tak sah kan...
hehhee..
bila nak tambah adik kat suri ni..
suri pun dah pandai..nak boboy..
takmo gegirl..heheheh

October 19, 2010 at 10:49 AM

camni le aku time kecik2 ko...
especially kak aku no 2 & 3 tu. coz derang pun gap setahun je.

gaduh, baik, gaduh, baik. eh aku yg adik ni yg stress.

hehehe notty je muka mia tu...
aku leh imagine camna sore ko jadi singa betina. keh keh

October 19, 2010 at 10:56 AM

biasalah kak budak2, mcm tu lah agaknya nurul masa kecil ye hahahaha

October 19, 2010 at 10:57 AM

Hahahahahaha....
Budak-budak.., dia tak faham lagi tu. Kalau dorang rasa marah, automatically just tunjuk jer. Tiada boundaries. Kalau macam kita ni, mungkin tahan hati ja.....

October 19, 2010 at 11:10 AM

hehehhe patutlah lama adik x update .. rindu dgn citer baru tau hehehe
alo2 .. ciann budak2 tuu .. dah molek2 gaduh pulak .. biasalah tuu dik ..

anak2 akak pulak sikecik zahrien yg selalu kaco kakak2 dia .. asal mereka nak baca , adiknya tukang tarik buku .. huhuhu mcm2 hal budak2 nieh ..

cumeinya mija dan mia tuu pakai scaf bunga purple lagi .. cute :))

October 19, 2010 at 11:22 AM

lawak la dua2

October 19, 2010 at 12:06 PM

mmg mcmni la kat umah tu lieya oiii...kau bayangkanlah kalau ada 4 org?? camno? poning acik! kejap main, kejap gado, kejap main, kejap bertumbuk.. ;P

October 19, 2010 at 12:38 PM

Lieya akak kat rumah ni macam tu juga.tak tahan bila time gaduh dan rebut2 benda tu..mula la mummy dia nak terpekik terlolong

October 19, 2010 at 2:01 PM

ganassz tewww.. ikot perangai saperlarr kannns.. ahaha

October 19, 2010 at 2:08 PM

Lieya,
ketawa besar baca cerita leiya ni...budak2 mmg cam tu..ada masa dorang baik ada masa cam anjing ngan kucing...kat umah ni pun sama juga lieya..padahal anak knur yg tua usia berbeza ngan adik dier...hihi..

kak nur tersenyum lebar baca komen dari dilla tu...kalau mak ayah gaduh budak 2 orang tu pulak lah jadi pengadil...hehehe.

October 19, 2010 at 2:17 PM

ganas ek mia.. heheheh.. sama la anak2 sha pon.. tp ms dulu2 lg teruk sbb amalin kecik lg, xpndai balas.. la ni amalin lg ganas dr kakaknya.. bls dendam la tu..

tp sian tgk mija nngis ms kena cubit.. huhu..

October 19, 2010 at 3:31 PM

adoyaii... bila dah ada 2 beradik memang sokmo la leh tengok adengan tuh..!! tapi yg part dapat keta tuhh.. gaduh gaduh pun mantenn comell..!! ha ha ha. geramm betull!!

October 19, 2010 at 8:19 PM

alolololo...mcm lya ms kecik2...suker cr pasal n nyakat adik2..hahahaha...kakak la katakan...cewahhh....tp sweet..t ni la antara moment yg diorg akan igt bile dh besar nk flashback zmn kecik2...hihihihih

October 19, 2010 at 9:41 PM

hahahaha...mmg eksklusif ni..sesi gaduh...

October 19, 2010 at 10:40 PM

hahahahha lucu arrr..sama lah 2 beradik nie..kuat gaduh jugak poning kepala den..si kakak selalu kena mengalah

October 20, 2010 at 8:02 AM

gaduh-gaduh manja...

October 20, 2010 at 4:50 PM

heheheh kelakar la tengok gambar mia cubit perut mija tu.. sian lak mija tu kan.. tak pasal2 jer kena cubit sebab berebut buku..

tp akak tengok dorang ni rapat.. gaduh sesekali tu biasa la kan.. adat adik beradik.. kalau farhan dan emily tu pun sama gak.. ada masa mmg gamat rumah dibuatnya

October 20, 2010 at 9:29 PM

lieya..mcm mimi n fifi lah tu..kdg tgk loving je 2 beradik tu..kdg..eee..mcm perang dunia ke 3..

October 21, 2010 at 12:07 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy