Friday, October 8, 2010

di offer kuarters best!~

semalam hubby balik2 keje jek bagi tau, dpt surat offer dok kuarters kelas D...kire ni teres due tingkat laaa kat presint 11...hadoi! umah nak siap dah baru le dpt offer....dulu penah dpt umah teres gak, tapi umah org dah penah duduk n dulu2 punye kuarters tu yg kami tolak...ops, sape yg tak tau, skrang ni kami dok kuarters appartment, name lieya so potong pun elaun lieya tau.....heheheeheh....semalam gi laa survey2....mmg umah baru, org tak penah duduk.....tapi jiran dah ade laaa......oh! oh! abaikan minah posing 2 org tu, pantang aku keluarkan henpon nak snap, sure nak enterprem jugak!

so ni kami tgh berkira2....nak dok umah yg kami beli kat salak tinggi tu ke atau terima offer nie....due2 ade pro n kontra...dok salak tinggi jauh sikit ar nak gi keje dlm 20mnit gitu....kalo dok kuarters lak, umah salak tinggi leh sewa dan kami jimat mase nak gi keje...serba serbi dekat......esok2 budak2 ni pun masuk sekolah rendah kat putrajaya jugak....





besar gak umah nie.....tak boleh masuk tgk2 pun ...intai dari pintu luar jek....


tapi kami rase BPH (yg uruskan kuarters2 kerajaan kat putrajaya) nie tak update gred hubby tu pasal dpt kuarters kelas D nie...ikutkan hubby layak dpt kelas C (semi D) ..mcm umah kat bawah nie...so nak try mintak tukar kelas C nie...kalo dpt okey la kan...nak pindah ke tak, belakang kire....masih dipikir-pikirin heheheeheheheheh......walaupun umah salak tinggi yg kami beli tu tak sebesar umah kuarters ni, tapi sayang pulok mau sewakan org......so kami laki bini dlm dilema!!~





**catatan preggy : penyakit biase time pregnant telah menyerang! perut tak besar lagi pun dah start menyerang......SAKIT PINGGANG ngan SIMPUL BIAWAK.....minyak angin laa sahabat setia lieya tiap2 mlm skrang ni.......













32 celoteh sahabat

Betul tu lieya.. bila dah beli umah sendiri rasa sayang nak sewakan pd orang.. yerla selalunya penyewa ni akan buat rumah sewa mcm rumah dorang sendiri tapi apa2 kerosakan kita nak kena tanggung pulak.. haishhh!! sayang punyer pasal.. sanggup redah jammed bagai.. huhu..

October 8, 2010 at 9:14 AM

wah dapat offer yang menarik tu.. tapi kalau rumah sendiri ni lieya kita nak dekor macam mana pun suka hati kita.. kalau rumah kuarters ni nak deco pun teragak2

October 8, 2010 at 9:25 AM

sayang la lieya rumah baru di sewakan.. nanti habis kena paku sini sana.. kena betulkan bila betul2 korang dah ready nak masuk sini sana.. tp kalo dapat tenant yang decent macam aku ni takpe la.. kikiki..

October 8, 2010 at 9:36 AM

bestnya kuarters tu..besar lah....tp betul jgk kata lieya syg plak nk bg org sewa..mcm mana yer..tp kalu sy mesti nk duk umah sndiri kot..syglah nk bg org sewa..tp kalu bg org sewa dpt jgk duit...elaun pun dpt..kene smbhyg istikharah ni lieya...:)

October 8, 2010 at 9:38 AM

wah beso nyer kuarters tu..
mau pengsan nak kemas tu..
sume ada pro n kontra kan..
apa2 korang laki bini kena decide betul2..
tapi kalu aku..baik dok umah sendiri je lieya.,,syg wei umah sendiri bagi sewa..nnti rosak abis..

October 8, 2010 at 9:55 AM

besar nya lieya quarters tu lieya
nak2 yang semi-D ko....puas hati duduk.....

nak ke tempat kerja and bebudak nak gi kerja pun senang...

susah2...ko suruh jer leo yang sewa rumah ko lieya...terjamin sikit kalau adik beradik yang duduk....

October 8, 2010 at 10:13 AM

zana : leoo lagi best...die dah la dpt tanah dari mak mertua...dah siap buat umah pun hah....dah bahagia dah die dok umah sendiri keh keh keh

October 8, 2010 at 10:15 AM

fuiyohhhh! besarrrr nye rumah!
dah pindah nnti, bolela MDT datang terjah.. :)

October 8, 2010 at 11:06 AM

hmmm...cantiknya umah...tapi lieya, sayang ler kalau awak nak sewakan rumah yg awak beli tu..sebab tu rumah semi-D gak kan??? kalau rumah teres setingkat tu ok lagi laaa nak buat sewa....

kalau nak sewakan, kena make sure org tu yg korang2 betul kenal...kalau tak nanti jahanam rumah.... apa2 pun akak harap korang dpt buat keputusan yg terbaik...

October 8, 2010 at 11:14 AM

besttt nya dapat kuarters besaq camnie....mmm member opis aku ada yg dok kat salak tinggi hari2 kerja ulang alik salak tinggi - kl...fuhhh jauh nya la aku rasae....tapi mungkin ke putrajaya dekat skettt kot....korang pikirlah mana yg terbaik i follow...wah cam aku plaks yg nak pindah hehehehe...

eh lieya tayar keta ko meltops???eh poms sib baik xde apa2 yg buruk berlaku dah le ko tgh peknen...ish2x sian ko eks....aku raser kalo peyut ko tgh beso mesti ramai jejaka2 benti membantu hehehehe....

October 8, 2010 at 11:21 AM

beshnya lieya..besau tu umah.nya..

October 8, 2010 at 11:26 AM

Quartes tu cantik.Lieya, kalau duduk atau tidur , tinggikan kaki.letak kaki atas bantal tinggi.Nanti kalau biarkan sangat kaki kat bawah, takut bengkak.okey take care.

October 8, 2010 at 11:30 AM

kalo aku pon dilemma ni lieya.. umah kuarters tu dah ler besar pas2 dkt plak tu ngan tmpat keje.. tp umah bli syg plak nk sewa kt org kan.. hmmm

tp kalo aku... mebi ler.. aku dok kuarters..pastu umah sndiri sewa kt org..lepas gak nk byr duit loan tiap2 bulan..ntah ler..tgk keselesaan korang cemana la kan.. apa pon semoga dpt buat pilihan yg terbaik

October 8, 2010 at 11:45 AM

umah semi-D teww memang sesowai tuk baby baru kanns.. ehehe

October 8, 2010 at 12:16 PM

wah lieya
umah class C tu paling cun. sesuai dgn 2 buah keter tu. syok jadi org gomen ni kan......

October 8, 2010 at 1:38 PM

rezeki anak tu lieya.. tp tu la, kenapa la dioffer time2 rumah pun nak siap? kalau dari dulu kan best.. puas sikit dapat duduk

tp betul la lieya, banyak pro - kontra nyer.. kalau duduk kuartes dekat sikit dengan opis dan sekolah anak, jangan pun tak jem.. tp yan tak syok, tak boleh nak deco sesuka hati rumah kerajaan ni..

tp kalau rumah sendiri pulak, jauh la sikit dari opis, tp boleh deco puas2 rumah sendiri.. ishk kalau akak pun pening kepala.. heheheh

October 8, 2010 at 1:53 PM

Duduk jer kuarters tapi rumah tak payah nak sewakan kat orang lain. Nanti rosak plak rumah tu.

October 8, 2010 at 2:15 PM

bab kena simpul biawak tu peritnya..rasa nk nangis je kan lieya..

cantik umah tu. Kelas D cantik apatah lagi kelas C. sayang sebenarnya dh beli rumah sewa kt org. kalau dpt yg pandai jaga oklah, mcm rumah parents nida kt tmn melati sewa kt org dulu, hancur.

October 8, 2010 at 2:33 PM

Dua2 kuaters tuh cantik lieya..Mmg laa..dekat kalau duduk kuaters serba serbi cukup kan.. tapi tu laa sayang laa kalau lieya sewakan umah sendiri.. Kena fikir baik2 dalam perkara..ini..

October 8, 2010 at 3:10 PM

cuba survey dl bape umah kat salak tu leh sewa..lau bebaloi baik sewakan jer..than tggu dlm ms 2,3 thn kak wa rasa rege umah kat situ sure naik..than time tu boleh jual blk..rege umah ni dlm masa 1 year leh naik dlm 10%..ada tu naik smpai 30% - 40% dik..tak pun simpan je umah tu..or lau nak sewakan buat agreement yg detail punya dik..insyaallah umah kita tu selamat dr dirosakkan oleh penyewa

October 8, 2010 at 4:21 PM

mmg di dalam dilema ek... tp betul gk kalu dpt umah gred C tuh... mmg best... umah ko kt salak tinggi tuh cube tanya market kalu tinggi n berbaloi di sewakan... sewakan je beb.... apa pun mmg kene bincng btl2...

October 8, 2010 at 4:34 PM

lieya dan suami kena buat keputusan yg tepat.. listkan kat kertas.. rumah mana yg nk diduduki.. apa2 keputusan yg diambil utk kebaikan lieya dan family.. besar2 rumah quaters D dan C tu.. mmg besar dan selesa!

October 8, 2010 at 4:49 PM

betol gak kata ko lieya..kalo dok salak...jauh wooo nk menapak ke putrajaya tu.pastu kalo ko balik mlm..lalu jln lama tu, mmg agak gelap gulita sket.tp tula..besh sbb dok umah sendiri.leh deko ikut suka kita kan.

tp kalo dok kuarters besh gak.dekat n sennag la korang kan.apa2 pun semoga korang buat keputusan terbaik suami isteri ye

adus..simpul biawak tu yg xtahan tu.org kata kurang kalsium.tp aku rasa dulu2 bnyk dah aku telan menda2 kalsium..bersimpul gak biawak tu...huhu.instinct ko gegril ek lieya?xpela..ada jugak kita anak kan.dari org yg xde anak langsung tu..cian..aku pun kalo takdir no 3 girl gak..aku redha :)

October 8, 2010 at 9:35 PM

Lieya..cantik kuarters tu..both teres & semiD..tapi betul Lieya sayang kalau disewakan rumah baru tu dik..akak pernah berkira2 nak sewakan rumah kat Seremban tu dulu(nak2 time nak berboros2 tak dapat & tgk jumlah yang dipotong dalam slip gaji tu) tapi bila dihitung tolak campur segala biarla rasanya susah sikit dulu kang kot dapat penyewa yang tak reti jaga rumah mau frust menonggeng akak..Tapi lieya fikir je la,buat pilihan yang terbaik buat Lieya & family

October 8, 2010 at 11:05 PM

cantik2 kuarters dia...
cam lawak lak panggil 'kuarters'

tapi kadang2 rumah kita sewa sebarang kat yang tak tahu jaga abis la, kabinet dapo ke hapa ke, kirim salam semua rosak nye.

October 8, 2010 at 11:59 PM

wah wah wahh.. ni namanya rezeki anakk!!!! Syukurr syukurrr!!

Memang kellassssss quaters Semi D tu! Tapi rumah teres 2 tingkat tu pun besar dahhh..!! TAPI sayang pulak rumah baru orang lain dudukk.. isk isk isk.. kalau aku pun dilema jugak di buatnyaa ha ha..!!

Cuma kalau duk umah sendiri bestt la nak deco dan renovate sesuka hati.. hmmmmmmmmmmmm memang dilema...

October 9, 2010 at 1:33 PM

ermm cantik umah nie dik .. kalau akak , akak pikir lagi sbb since lieya preggy kan .. naik turun tinggkat nie takut x daya jer heheheh ...

tapi kalau lieya dah biasa ok jerk .. turun naik tangga , mudah bersalin dik .. hehehe

October 9, 2010 at 9:35 PM

Bila nak pindah kuarters ni?
Atau tengah sibuk angkat barang?

October 11, 2010 at 9:39 AM
Anonymous

akak amik x kuarters ni? klo x, tolak la bagi kt saya. hihihi.. saya skrg numpang ngan mmbr yg dh bkluarga. segan la ckit.. ;p

November 18, 2010 at 11:44 AM
Nigel

Quite useful information, thanks for your post.
Cobourg real estate | dress shirts | Avoid the line

November 22, 2011 at 6:01 PM

kalo kuaters kelas D tolak elaun perumahan RM 250.00 kalo nak dikira-kira duit banyak tu boleh bayar duit bank sebab ambik pinjaman perumahan .........besar memang besar tetapi bab tak ada pagar ni kena lah di fikirkan jugakkkk sebab banyak benar kes kecurian kat kawasan rumah teres .....penghuni plakkk tidak dibenarkan pasang pagar ....

September 25, 2014 at 10:13 AM

Pemasangan Shower Water Heater / Drill @ Tebuk lubang Skru dinding konkrit, dinding jubin.
Gantung Frame, PAsang wall shelf, rak, Rail langsir, pasang cermin besar, cermin kecil, cermin ikea, aksesori bilik air, pasang bracket tv....

SY ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN PEMASANGAN SHOWER WATER HEATER (PEMANAS AIR MANDIAN) DAN DRILL LUBANG SKRU DINDING /, PEMASANGAN BRAKET TV LCD / LED, DAN KERJA2 BERKAITAN DENGAN DRILL UNTUK KAWASAN PUTRAJAYA DAN KAWASAN SEKITARNYA. MAKLUMAT LANJUT SILA LAYARI BLOG SAYA DI: http://shower-heater.blogspot.com/
BOLEH CALL / SMS / WhatsApp SY TERUS UNTUK KETERANGAN LANJUT: 0176431977
TQ.

October 21, 2014 at 9:29 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy