Monday, October 11, 2010

❀ mia & kamera ❀

betul la kan org kate mak borek anak rintik.....kikikiki....kan lieya dah pakai kamera godang....so kamera olympus ni lieya sedekah kat mia.....kemain suke lagi si gediks nie...manjang dok snap2.....aku tgh masak di snap, aku sikat rambut di snap, mmg idop aku diburu miarazzi jek....jenuh nak mendelete gambar2 sensor dlm tu...gambar apaknye lagi laa byk dlm tu......mmg kelaka gambar2 yg ade......tak sanggup nak tepek kat sini, tak pasal2 dpt cop blog lucah kang hahahaaah....moh layan karenah mia ngan kameranyer.....



kejap jek teraa tau option2 kat kamera tu.....self timer tu pun reti gune.....set pastu die belari2 dok depan kamera posing......mmg lawak gile tgk!
   
  



tang kuda2 tu yg aku tak tahan tu....hahaahahahaha...



gediks nye laa anak dare aku sorang nieh!~





kalo bateri kamera ni kong, mmg aku suke sgt2.....mls aku nak cas.....tapi biase laa...minah ni sure menggelupur punye soh cas cepat2....siap ugut tu, kalo aku tak cas, die nak kamera godang aku...uihhhh!! byk chanteeekkkk ko!!!.....ahahahahaha



terra plak tu adjust amik gambar sendiri....seb baik laa mija bukan jenis mcm nie...die tak heran pun akak die ade kamera....kalo tak jenuh ar nak kene pi cari lagi sebijik tuk die plak...



eiiii gediks wei!~



 hahaahahah gambar omaknye terteleng2 snap pic mia heheeheheh



dasat tak dasat kekuda mia?!! hak hak hak...



lantak ko laa mia....jgn malas belajar sudah!~


**ptg ni nak pi buat buku merah ar kat KK putrajaya...checkup kat annur tetap buat sbb kalo takde ape2 masalah mmg nak bersalin kat annur, tapi sebagai langkah jage2 gi jugak laa buat buku merah.....incasekan kalo ade ape2 problem, dah le aku ni time preggy sure ade kencing manis ngan hb low...so atas nasihat ramai better pi buat buku merah  jugak ler.....














34 celoteh sahabat

1st...heheh

Mia si hover gedik...heheh

October 11, 2010 at 10:16 AM

Dh pakai kamera godang yer Lieya..tahniah! wahhh excited anak ko bila dpt kamera tue yer...nnt leh jd photog nie..:P

October 11, 2010 at 10:41 AM

he he he...betul2 ikut mentor dia.kalah photog professional mia ni lieya..

ooo lieya biasanya ada kecing manis n hb low yer..mmg kene buatlah kad merah..bak kata lieya kene jaga2..mcm sy alhamdulillah xyah buat sbb xde masalah. masa bersalin terus je ke selayang bsalin sana.

October 11, 2010 at 10:42 AM

bdk2 skang mmg kaki gadjet ko.. cpt je dorang terer camne nk guna kan.. kita ni pon trkial2 lg.. sama la ngan echa dok syok amik pic sndiri. apak dia smpai pening kepala tgk mak ngan anak syok sndiri posing dpn camera.. hahaha

wah kekuda mia mantap tu.. kalo gegar gak x tau la nk kata apa.. kuakakaka

October 11, 2010 at 10:43 AM

pandainya si mia ni.. sibijik ikut perangai lieya. tetap comel

October 11, 2010 at 10:50 AM

anak dara kak lynn pun suka nak amek gmbr sendiri...suka2 hati dia jer nak pegang DSLR yang besar tu...hehehe...nasib baik mija x macam mia ek...kalau x jenuh gak nak beli camera lagi satu kan...

October 11, 2010 at 10:55 AM

bijak woooo...cayalah mia!!!

betol kata ko lieya..wat kad merah tu gak.cam aku dulu selamba je cek kt annur tu.bersalin pun kt sana..sib la xde komplikasi apa2..kalo ada???kopak duit laki aku nk byr 4-7 ribu tu

October 11, 2010 at 11:02 AM

berbakat betol anak ko lieya...xpe ko galakkan je..nanti senang klu ada apa2 majlis.. ko mkn, lepak2 borak2 je.. ko dah ada jurugambo...muahahaha aku nak latih maryam gak arr...hehehe

October 11, 2010 at 11:10 AM

Amboi2 dak tecik nie..pandainya..dia posing2 hehehe.. bijak laa dia.. pandai godek kamera..tuh.. Senang laa dah leh harap mia tolong ambikkan gambar..heheheh

October 11, 2010 at 11:18 AM

ada gaya jadik potograper la si mia biler besar nnti .....hehehehhe

October 11, 2010 at 11:34 AM

start jadi camwhore dah dia..habisla apa jer dia nampak dia snap...kene tapis2 ni hehe

October 11, 2010 at 11:35 AM

alah2... mmg mak borek anak rintik... ahak2.... tak tahan gaya amik gambar tuh... siap ada kuda2 lg... ahak..comel

October 11, 2010 at 12:06 PM

budak2 sekarang ni memang cekap pasal2 kamera dan gadget lain... pandai lak setting sana sini... anak akak yg kecik tu pun sama gak klu dapat kamera boleh hangus di buatnya.. rosak la tekan sana sini..

October 11, 2010 at 12:12 PM

comel nyer..
kecik2 dah tunjuk bakat..
mcm omaknye

October 11, 2010 at 12:19 PM

ok la tue kak lieya..memang btul2 mak borek anak rintik la kak...

October 11, 2010 at 1:11 PM

weh..ada bakat blogger tu lieya..xpun sok2 jd photographer..eh..xpe..photographer skrg masyukkk!!

October 11, 2010 at 1:26 PM

hahhahah...lawok la mia ni...tp gediks die tu rsnyer die warisi dr spe ek...kui3...eh aku pong checkup kt 2 tmpt nokk...1 kt gomen 1 kt pusrawi...dh la appoimentnyer ari sme...cume beza pg n ptg jek...jenuh aku pg2 drive g pusrawi...ptg lak g kinik gomen....nsb bek dpt mc...cuti mak dh abes nokkk...huahuahuaaa

October 11, 2010 at 1:29 PM

hahahaha lucu arrr

October 11, 2010 at 1:47 PM

aku stujus..time nak delete gmbo luch..luch tu mmg jenuh hahahahaha....pe2 pon anak ko mmg gedix ikut pangai ko gakssss.....xpe bso sket dia leh main kamera godang ko tu plaks....

October 11, 2010 at 2:27 PM

hahhahhaaa... mmg la bebudak skrg nye peel kan... pantang nmpk camera... hmm sama la lieya.. aku nyer camera lama tu dah jd cam toys derang dah... takpe ar asal derang tak usik slr ni udah yer.. hahahaa...
wah wah best tu.. entry ko sblm ni tu... alah kalo dah rumah org lom duduk ko la masuk dulu... at lease rumah ko beli tu leh renovate ke hape dulu ke...

October 11, 2010 at 2:40 PM

mana tumpahnyer kuah kalau tak kenasi..hah! menurun sumer peel mama dia....yg tak tahan bab ambil gambar sendiri tu...terror ko....

October 11, 2010 at 3:34 PM

ekekekek.. lawak.. lawak tgk kekuda si mia..
hahaha, sama lol cam anak dara kite..
tp saje je mak kuokan bateri, hihihi..
syg beb, takut jatuh!

October 11, 2010 at 4:39 PM

hahahahhaha cumei jer budak2 tuu .. hermm lain mcm minat tuu .. kalau betul2 leh jadi camerawoman yg berjaya tau lieya ..

tapi mcm anak2 akak buat rosak bolehlah .. duk picit2 selagi ada nampak muka masing2 .. si kecik sekali tuu lahh pening layan :))

October 11, 2010 at 9:30 PM

Lieya
sonok dah ada kawan yang sama sama minat ni
kalau di gilap bakat MIA ni mahu leh jadi Pro satu hari nanti..
Lieya kena encourage mia sepenuhnya ni
kang esok lusa mesti dia try MARk ii Canon lak ni (hehehe)

October 11, 2010 at 10:19 PM

hahah...lawak tul mia...paling lawak tang kekuda dia...kihkih...pandai plk di ngejas amik gambo sendiri ye..dh mcm org dewasa plk...ni dh sah2 mija je yg jd modelnya....

October 11, 2010 at 10:41 PM

i think its a good hobby la..
kasi motivation ler tapi paling important dorang mesti having fun ler.

lepas ni, belikan laptop peribadi lak, hehehe

October 12, 2010 at 12:07 AM

adoyaii..memang mencuit hati la gelagat amal2 dara mu inihhh ha ha. ELok la tu.. esok2 senang la lieya nak bargambor gedik sakan ngan Mr Hubby.. dah ada cameragirl..!! ha ha

October 12, 2010 at 4:17 AM

kejap lagik pandailar upload dlm blog kannns.. miahahaha

October 12, 2010 at 10:51 AM

dik...akk mmg dah tergelak2 tgk kuda2 si mia...hahahhahaha

October 12, 2010 at 3:56 PM

Si kecik.., dah dapat kamera..., asyik nak ketik kamera jer. Hehehehe.... Tu makan pun mesti lupa tu kan?

October 12, 2010 at 4:09 PM

budak2 zaman sekarang.. canggih manggih wei..dasat kan.. mau 2 3 tahun lagi dia nk dslr plak..hehe

October 12, 2010 at 4:42 PM

amboi mia.. kemain ye... tak per nanti jadi penganti kepada lieyalatif lah tu..

lieya.. tak sangka petang boleh pulak buka blog lieya.. agaknya pagi je diorang ni blocked lieya punya blog..

October 12, 2010 at 5:03 PM

wah mia, aunty pon xdop kamera.. heheheh..

lawak la aksi fotografer cilik.. :)

October 13, 2010 at 7:33 PM

Tak pelah setakat main-main ambil gambar . Dah biasa kot tengok lieya ngan husband ambil gambar, jadi dia pun nak merasa gak cam mana.

October 17, 2010 at 7:14 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy