Tuesday, October 5, 2010

popia burger!~

dah lame lieya tak pos cite pasal masak2 kan......meh ar nak share satu resepi yg sonang jek.....popia burger namenye.......senang jek, mcm buat popia tuh.....cume intinye tu yg pakai daging burger.....lieya gune 2 keping daging burger ramly......care die, tumis cili kisar yg dah di letak bwg merah, bwg putih...tumis sampai naik bau, pastu letak daging burger yg dah di hancurkan...goreng laa sampai masak sikit then masukkan sayur campur.....rase laa garam ngan bahan perase.....siap!!!!!!





kulit popia ngan telor putih sikit tuk gam jgn lupe!!




haaa due budak pengaco ni tak termasuk dlm resepi yeak...jadi pasrah jek laa kalo anak2 curi2 makan inti popia nie.....huhuhu




disebabkan dah nak masuk 2-3 sudu budak2 ni bedal terpakse gak aku menghalonye sebelum abis inti tuh.....tapi itu petanda baik....menunjukkan inti tu memang sodap!!! ahahhhahhahah




abaikan gulungan caca marba tu yeak..sebab aku tak reti gulung popia keh keh keh ...



soooo ini laa hasilnye.......tak payah cecah2 sos...dah cukup pedasnyer....



mia ngan mija pun suke...tepakse buat lebih tuk difrozenkan ...tuk dieorg bawak bekal gi sekolah heheheheehehehh







selamat mencube!!~

**masak pun boleh dikire ngan jari, ade hati nak buat entry resepi2 hak hak hak....jgn mare yeak sifu2 tukang masak....heheheheh







33 celoteh sahabat

uish...bab buat popia mmg aku lemah...tp kalau ikut resepi ko nie...mudah jer...boleh ler aku praktik nanti......he he he....

pengacau tu penyeri ko...tu QA tau...tukang rasa tukang luluskan resepi..keh keh keh

October 5, 2010 at 9:21 AM

thanx sudi share resepi..sy lebih suka popia jenis2 mcm ni..xsuka popia biasa tu yg byk sayur...he he heboleh cube nie...tp tang gulung tu saya fail..tp utk mkn sendiri kan, xcantik pun xcantiklah janji sodap..

October 5, 2010 at 9:33 AM

ko mmg ghajin pong...resipi simple mimple tp nmpk sdap...heeeeeee

October 5, 2010 at 9:35 AM

bole cuba weekend ni.. bahan2 pun dah ada kt umah.. tq lieya sidi kongsi respi ngan kami.. cicah ngan cili thai sos sodap ni..

October 5, 2010 at 9:37 AM

ok la tu lieya.. ada juga yg lieya dapat buat diawalh pregy ni.. kalo ena dulu.. ya Ampunnnnn!! haishhhh!!

October 5, 2010 at 9:38 AM

wahhh nampak sedap tuh, harus cube nih, aku selalu bt popia gune inti mcm kt epok2, pakai kentang je... kalu rajin baru tambah ayam ke daging skit...

tp bab pengacau tuh... kire cam QC lah tu...

October 5, 2010 at 9:50 AM

BESTT TU RESEPI LIEYA..BLEH TORAII NIEEE...

October 5, 2010 at 9:51 AM

Bestnya..leh cuba..resepi lieya nie.. TQ for sharing yer

October 5, 2010 at 9:51 AM

i cukup sukkkkaaaa bila ada resepi yang sempoi2 camnie sis...
iyelah kkdg tu cam tak cukup masa je coz byk bendak nak buat plus nak melayan anak2..lagi sempoi lagi bagus :)

kalo assistant chef2 u yg kecik2 tu dah meratah baeeeekkkk punya...
kiranya memang sodapppp lah tu sis...

thx for sharing tis recipe...ada lagi resepi sempoi, share lah iye...sharing is caring :D

October 5, 2010 at 10:04 AM

sedap nampak popia ni lieya.. akak kene cuba ni.. merembes dah anak tekak akak dibuatnya..

leiya sesekali letak resepi kat blog ni memang meletupkan.. mudah dan senang resepi ni..

October 5, 2010 at 10:05 AM

thx akak dpt satu idea nk buat frozen breakfast... slalu nmpk akak kt kkm tp segan nk tegur :p

October 5, 2010 at 10:10 AM

Bukan mia ngan mija je suka acik ni pun suka.dorang tu cam kembarlah, baju semedang sama je.akak mesti try resepi ko ni.sebab simple,untuk buat breakfast pun boleh.

October 5, 2010 at 10:19 AM

aduh lieya..nampak sangat lazat..terliur kty weh..tertiba je rasa lapo..

October 5, 2010 at 10:20 AM

wahhhhh harus aku mencuba nyer nih beb... nmpk pun dh sedap,aku selalu gune inti mcm bt epok2 tuh pakai kentang je...

October 5, 2010 at 10:23 AM

boleh cuba nie...tp x tahu la bila masanya nak buat...kulit popia tu brand apa lieya?

October 5, 2010 at 11:12 AM

sedapnya...nieda bab gulung popia mmg fail. kena belajar lagi ni..

October 5, 2010 at 11:24 AM

Tak pernah try lagi popia macam ni.
Mesti sedap kan sampai budak-budak dua orang tu sibuk nak makan inti dan sanggup tolong mama dorang buat. Kalau ada masa dan bahan-bahan mungkin saya nak cuba.

Curi resepi ya lieya..... Hehehehe....

October 5, 2010 at 11:39 AM

rajin mak yong buat popia anak beranak.. nampak pun dah sedap.. belum rasa lagik..

October 5, 2010 at 12:00 PM

lieya, yg frozen tu pas2 la kat sini ckit..haha!

October 5, 2010 at 12:08 PM

wah..rajin mak buyung ni..
nak cuba lah nnti..
tq2 sbb sharing..hehehe

October 5, 2010 at 12:45 PM

sedapnyer..post sikit lieya...

October 5, 2010 at 12:47 PM

nak cuba nak cuba ...hihihih sedapnya tgk yg ko buat ni pun dah terliur

October 5, 2010 at 2:59 PM

rajinnyerr akak tewww..

October 5, 2010 at 4:39 PM

rajinnya lieya masak!! sedap tu.. makan panas2.. minum ngan air kopi o.. oh3!!

October 5, 2010 at 4:49 PM

lieya..leh ar dee try..selalu dee suka buat popia sardin je..thx share resepi..sbb nmpk sedap betul..

October 5, 2010 at 6:22 PM

Lieya..akak dah kecur tgk popiah burger ko nak try la ni

October 5, 2010 at 7:08 PM

rajin kembar tak kembar 2 badik tu nolong yer lieya...

October 5, 2010 at 11:25 PM

wah sedapp nie... boleh cuba nie... ni yg best ada anak dara kecik2 dah boleh harap tolong buat buat kerja...

October 6, 2010 at 6:46 AM

rajinn Mak Yong masakkk!!!

nampak sedapp jee. budak2 pun sukaa.. leh try nih!!

October 6, 2010 at 7:33 AM

resipi yg mudah dan simple camni yg aku suker.. senang, ringkas tp sedap dan brkhasiat..x gitu??

nnti ada masa aku nk try ler..

October 6, 2010 at 12:24 PM

menarik ni...thx ye share resepi..comey je 2 bradik ni tlg mummy diowang

October 6, 2010 at 2:37 PM

hhhmmmnnn looks very nice

October 6, 2010 at 6:59 PM

wah, mcm best jer guna daging burger ni.. sha biasa wat guna isi ayam n telur.. leh cuba.. :)

sha pon jrg msk, tp tetap post dlm blog, dh la tu sha x pndai msk weh..

October 6, 2010 at 8:41 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy