Wednesday, October 27, 2010

Alkisah mia ✾ mija


Alkisah damia :

Damia Mama, bile baby dlm perut mama nak keluar?
Mama Tunggu perut mama dah besar macam ni baru laa baby keluar (sambil tunjuk perut besar mane)
Damia OOOooo.....lambat lah lagi ....
Mama Mmg pun....kenape?
Damia takde ape, nanti bile baby dah keluar, mama bagi baby mkn nasik byk2 tau....
Mama Hah! nape plak...baby minum susu jek....mkn nasik lambat lagi laaa...
Damia Mia nak abang laaa..baby mkn nasik byk2, nanti die besar laa lagi dari mia...boleh jadi abang mia
Mama lor!~  (dlm hati : nak abang rupenye hahaahahahaha)






Alkisah mirza :

Mirza Mama, nak dengar baby (sambil tekup tinge die kat perut aku)....
Mama Baby buat ape tu jaja dengar....
Mirza Die buat bunyi kenyang heheheheeh
Mama heheheehe....ye ar tu ko!~
Mirza Mama, mane mate baby?....
Mama Mane laa mama tau, baby kan dlm perut....nape pulak?....
Mirza (tetibe keluarkan pensel dari kocek suar die) ..ni haaaa jaja nak cucuk mate baby!
Mama hoi!! diam2 buat baik rupenye ade niat jahat yeak.......(dlm hati : pengjeles betul budak sorang nie)






** catatan preggy : sume dah lebau!!!~






















34 celoteh sahabat

comel jer sembang2 anak beranak nih hehehe...tak sbr tuh mia & mija nak adik.....

October 27, 2010 at 9:14 AM

yang sorang tak sabar nak tengok baby.. yg sorang lagi jeles lagi.. hehehhe.. yerla takut kasih beralih arah la tu lieya.. anis sampai skrg dok jeles je memanjang nagn adik dier.. heheh

October 27, 2010 at 9:20 AM

hahaha comel je dua badek ni....

October 27, 2010 at 9:30 AM

macam2 mia n mija ye.. ada nak abg.. sorang lagi siap nak cucuk mata.. jgn mija... mata adik tu comel je terkelip2...

October 27, 2010 at 9:32 AM

wakakakaka...adik lom kuar, kakak dah pasang niat nk korek bijik mata adik! ala...takde mananya tu. dah kuar sok, sayang bukan main kt baby ;)

October 27, 2010 at 9:35 AM

hahahahaa.... mija sama cam aiman.. dalam dendiamm ada hati nak pukul baby...

October 27, 2010 at 9:42 AM

kiut jer the conversation...pandai depa nak boboy...confirm boboy keluar ni hehe

takper lepas beranak ikat bengkung kuat mesti selim kalah anak dara hehe

October 27, 2010 at 9:51 AM

hahahaha...xbley tahan tang nk cucuk mata baby tu.
psst,dah scan ke gender ke lieya?

October 27, 2010 at 10:04 AM

mia oklah lieya nak abg..mija tu adui...seriau dgrnya..yelah dah lama dia jd adik kan tu mcm xdpt terima kenyataan tu..xpe..nnti bb dah kuar gerenti dia syg punya...

October 27, 2010 at 10:08 AM

hahahhahah klako la ank2 ko nih...tang nk abg tu x thn tu....alaaahai.....aku doakn kali ni ko dpt bb boy ek....ko plak doakn aku dpt bb gurl tau....amin.....

October 27, 2010 at 10:12 AM

Lieya, ko jaga, akak tak tahan bab nak cucuk mata baby tu.apa dia ingat mata anak patung ke.Rasanya akak pulak excited nak tunggu baby ko lahir.kalau lelaki lengkaplah.kalau perempuan pun tak kisah.sekarang sama je.

October 27, 2010 at 10:16 AM

ambooi mija...jealous yer kamu...huhuhuhu...nanti baby dah lahir kena jaga betul2 lieya...

October 27, 2010 at 10:18 AM

hehehe...mcm2 btol eak...xcited tuuuu...

sy link akak di blog sy..
http://alifffadzillah.blogspot.com

bila mai ngn bab bdk2,mmg menarik... :-)

October 27, 2010 at 10:20 AM

jaja mestilah jeles, pasni kena kongsi kasih sayang dgn adik dia. dah lahir nanti mcmanelah ek???selalunya dia akan sayang adik dia

October 27, 2010 at 11:32 AM

hikhikhik lawak lah jaja ni
ada nak cucuk adik diek erk. wah mama kena berwaspada ni (hehehe) gelak lagi. budak2 biasa aaaa. blum kluar & tgok baby tu mmg aa liesya. sok kalau dh nampak adiknya mesti rasa sayang tu

October 27, 2010 at 11:47 AM

ekekek.. siap la nnti bler adik baby kuo..
tak bleh lepas pandang la tu, de komplot.. nk2 yg kuo baby boy la.. hahaha..
tu psl la my alya x mo bby, marah sgt bler i mention nk pregnant lg.. tok die pn satu hal, salu usik budak tu nnti de bby mommie x syg die la, x leh titon sama la.. huhuhuhu

October 27, 2010 at 11:53 AM

wakakkaa..sorang nak abang..
sorg ade hati nak cucuk mate baby ye..
tapi nanti babynya keluar..mesti sayang baby..

October 27, 2010 at 12:09 PM

gelak aku bc dialog si mija tu
jeles sungguh ler dia ngan adik dia sampai nak cucuk mata guna pensil
nie kalau dah keluar si adik....aku tak tahu ler apa jadi lieya..keh keh keh

October 27, 2010 at 1:12 PM

Alaahh comeinyaa..nak abg yer..hehehe.. iye laa dah dua2 pompuan..nak gak lelaki..yer..

Tak per Lieya lebau pun still maintain cun..kan.. :)

October 27, 2010 at 2:52 PM

erk...abang?erk..nak cucuk mata? alamak..korang ingat anak ikan ke anak2..alahai...jeles jer kan..

October 27, 2010 at 3:03 PM

hehehe..cute!

2-2 sure berdebar2 tunggu adik baru:)

October 27, 2010 at 3:29 PM

Dialog mia ngn lieya blh masuk prtndgn Cipta Dialog lucu...comel je mia idea tu....ada ke patut nak abang...jg2 lieya....ada potensi cr abang angkat sok nnt...

Mija plak...dialog cam budak nakal jer...hehe..papn, dua2 cute...

October 27, 2010 at 3:30 PM

hahahah...
mia nk abangggg... ala gitu kesahnya...

lepas ada baby ni, ko jgn le tinggal baby dgn kakak2 dia, ada di buat mcm2 nanti plak.

October 27, 2010 at 3:59 PM

sorang nak abg..sorang nak pektis jd doktor mata yer...

October 27, 2010 at 5:08 PM

Teringat dengan my anak buah yang dah dapat adik baru ni. Pantang dekat dengan adiknya, mesti dia nak cucuk mata. Pastu siap merajuk lagi kalau semua orang pandang kat adik dia je....

October 27, 2010 at 5:20 PM

Hihihi dalam diam panjang akal dia eh

October 27, 2010 at 5:24 PM

hahahahha cute jer budak2 tuu dik .. dah x sabr dah tuu .. heheheheh

anak2 akak dulu masa akak preggy mereka2 x tanye bila bb nak kuar .. duk selalu tanye dlm nie bb aper ibu ?? haaa lagi pening hahahahha

October 27, 2010 at 10:15 PM

yang paling jeles tu silap2 nanti terbalik jadi yang paling sayang sekali...

October 28, 2010 at 12:49 AM

tang mija nak cucuk mata baby tue yang bt atie seriau tue....memang jeles betul yer si mija nie....mcm mana lah nnti adik dah kuar....mesti tarik muncung panjang2 kan...hehheh

October 28, 2010 at 8:18 AM

Hahahahaha....
Budak-budak. Lurus bendul betul. Kadang-kadang bikin gelak, takut pun ada kan?

October 28, 2010 at 10:37 AM

wah.. mia n mija ni kalo dapat adik boboy sure sonok gile...

mija.. hehe.. ada adik bukan mama kamu tak sayang kamu... sayaaannnngggg.... (budak2 mmg cenggini.. dua badik kat umah ni pun camtu..

October 28, 2010 at 11:42 AM

x sabar dah 2 badik ni nk tggu adik dorang kuar. tp mija ganas tu smpai nk cucuk mata baby. seram aku dgr.

October 28, 2010 at 1:31 PM

wowowo dasyat statement mija.. ngeri dengo nak cucuk mata baby. hehehhehe mmg sah tak leh terima kenyataan nak jadi kakak. hehehhe

mia gak best.. sporting.. tp bila dengar dia nak abang, alahai sian pulak rasanya.. harap2 kalini bb boy la.. boleh gak panggil bb boy ni "abang"

October 28, 2010 at 5:06 PM

hehehe..
budak2 skrg ni kadang2 idea diorang tu diluar jangkaan..

October 30, 2010 at 2:25 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy