Thursday, October 14, 2010

si chantek manes sayer!~


nie ler si chantek manes sayer.....damia exora....hahaahahaha....yeee ko!! skrang asek2 suh kiteorg panggil die mia exora...aku pelik mule2 tang mane exora tu suke sangat......ingatkan die minat keter exora....tapi bukan penah naik pun! rupenye tu name kelas die skrang hahahaahahha.....ape2 ajek laaa anak oiii!~


mcm tak percaye dah besar....lagi setahun leh masuk sekolah rendah dah .......



yg sebenornye nak cite pasal minah sorang nie.....dah tekenan aku agaknyer...yg dok gile asek2 sikit2 timbang...lepas mandi timbang, sebelum gi sekolah timbang, lepas berak timbang....pening dah timbang aku tu gamaknyer......heheheeheheh



yg lawaknye, lepas timbang tu bukan nak tanye berapa kilo dah die....tapi dok tanye....gemuk ke kurus......keh keh keh keh ....

mkn byk....tapi berat 15kg jek.....mija plak 13kg.....lebih kurang jek dueorg nieh...


 mia oh mia!~


 budak yg boleh diharap kalo disuruh amik ape2...almaklumlaaa mak die skrang dah ala2 dugong tedampar kalo lepas mkn....mmg berat vontots bagai hahahaahaahahah



jgn memain...petang2 layan tu citer chinta kat tv3 tu....hahahaahahah...dah pandai tgk drama yg haevy2 ni.....

 tetibe tingat perbualan mia ngan mija semalam mase lik dari sekolah :

Mia eh mama, panas laaa (sambil tarik langsir dlm keter) ...nape matehari ni asek ikut kite jek....
Mama ermmmmm (baru nak jawab tetibe si mija menyampuk)....
Mija mmg laaa matahari tu asek ikut kite ajek.....tu tak nampak tu kaki die....kecik2 jek kaki die tu (muke gile konfiden memberi penerangan)
Mia oooooooooooh! ...patut pun!
Mama keh keh keh .....sukati korang ar....







** ish ...internet kat opis ni semakin inTENAT...dah le fb boleh bukak dari kul 1 sampai 2ptg jek.....pakai broadband pun semacam lembab kat pc opis nie.....kat laptop laju jek...malas aishhh nak usung laptop hari2..sayer perlukan iphone 4!!! (tetibe ahhahahaah)














34 celoteh sahabat

Mia EXORA...wah...commercial seh nama tu...

cepat jer kan..dah anak dara dah mia
tahun dpn dah nak masuk sekolah...alahai,....

hik hik hik...ko kecik2 dah pandai jaga badan erk mia....asyik bertimbang jer....ha ha ha....nanti dah pergi sekolah, aku rasa dia buat check list arr lieya, tiap2 hari berapa berat dia..pastu buat graf plak...ha ha ha

eh, mia baru 15kg ker lieya? tengok badan dia nampak berisi gark....nie sure menurun ko nyer genetik nie....batrice dah almost 16kg ko..tak larat aku nak mendukung.

October 14, 2010 at 9:18 AM

hahaha petah betul anak2 ko...ada kawan berborak... ko bygkan ko ada bb nanti...bleh harap dah budak berdua ni...syoknya....


tenet mmg lembab la lieya...kt opis aku pun sama....hangin jek...

maryam pun 13kg..tp nampak kurus kering...sedih aku..mkn byk, ada idea x nak buat apa?

October 14, 2010 at 9:22 AM

mia exora? Ringan nye. Hehehehe....
Macam sekampit beras jer. Tapi ni dulu-dulu emak dia pun suka bergaya kan? Fotogenik asli ni. hehehehe

October 14, 2010 at 9:33 AM

sedap nama mia exora ni, lieya
teringat pulak dalam criter tv dulu ada nama ixora ni kan
kak dod suka top angle yang lieya shoot mia tu, nais!

wow iphone4,best tu. dr alan pun dah beli satu. mmg shuntek. dapatkan cepa......hehehe.

October 14, 2010 at 9:39 AM

mia exora..sedap gak nama tuh..leh guna pakai nama tu ..

kelakar je kalo budak2 borakkan .leh tergelak..makpaknya ..

October 14, 2010 at 9:52 AM

Best gak Lieya nama baru Mia Exora tu.. Sedap sungguh!! pandai nak glem yeh!.. hehehe


sama la ngan anak2 ena.. pantang nampak timbang.. cepat jer nak naik..

Anis 14kg.. kurus kering je dier.. ntahhh susah sungguh nak naik.. si irfan dah dekat sama dah ngan si anis tu.. mrmmm...

October 14, 2010 at 9:52 AM

sedap weh nama mia exora.kalo adik mia gegril nanti leh ar ko buh nama exora lieya
OMG mia...sun ada kaki?kreatif sungguh kamu..acik juya suke..hihi

October 14, 2010 at 10:02 AM

Aduhai mia.. kan main lagik ekk.. dah pandai timbang2 nie..nak jaga badan ler..tuh..

Budak2 perempuan skrg pun dah pandai melawa dah...

October 14, 2010 at 10:06 AM

mia exora..ala-ala nama artis gitu..sgt komersial...dah pompuan kan sgt concern ngan berat n bentuk tubuh dia....mia ni mmg cntik manis orgnya..

oo berat mia sama mcm danish..15 kg..

mija kata matahari tu ada kaki kecik2 tu comel n si mia plak bileh mengiakan..comelnya...

October 14, 2010 at 10:12 AM

Mia exora, nice name lah lieya. kecik2 dh pandai nak nama glamor. cayalah..hehe

kelakar lah pasal matahari tu. pening juga nk menjawab

October 14, 2010 at 10:17 AM

mia exora? teringat cite mira edora lak hehehe... pandai ek... untung ko ek mude anak dh besor... cam zanna pun... dh beso btrice tuh... aku nih nnti ntah camne hehehe

October 14, 2010 at 11:05 AM

wah..mia exora ni dah ngalahkan mama dia yer..sikit2 nak timbang...kang silap2 pasni dia ckp dia nak diet plak sbb dah gemuks..hehhee...camno lieya..

October 14, 2010 at 12:14 PM

hahaha..aku ingat dia tgk citer mia edora ke apa ntah..novel pun ada kan..hihihi..

lg satu..matahari ada kaki kecik2? kehkehkeh..mimi selalu gak tya kenapa bulan tu ikut kita..aku explain cara org dewasa..x phm2..tp kalo aku ckp bulan ada kaki..mesti dia kata..mana ma..mana..pastu dia ckp aku tipu dia..itu budak xleh woo..hahaha..

October 14, 2010 at 12:30 PM

sdpnyer nama mia exora tu. kalah nama artis gitu tau. me likey2.

ringannya anak dara ko ni lieya. 15kg je? tp aku tgk dia kalo bab mkn kenmain selera. laju je masuk mulut. echa makan main2. yg brterabur lg byk dr yg masuk mulut. tp ko tgk ler echa tu knmain sihat lg kan. baka makpak dia la tu. hehehe.

owhh aku suker pesanan penaja yg last tu.."saya perlukan iphone 4".. hmm bila la gamaknya aku nk merasa.

October 14, 2010 at 12:42 PM

dah macam nama tadika qistina...ixora...hehehehe...ringan jerk anak dara kau nie lieya...baru 15 kg ek...

October 14, 2010 at 12:50 PM

sedapnyer nama dia...tapi mmg comei sgt ur anak dara sunti...untung dah boleh harapkan...hehe

October 14, 2010 at 1:05 PM

dulu2 tengok mia ni mcm bulat sket muka.. la ni dah nampak kempes pipi.. dah kurus ek?? tu la kan.. anak2 maki besar.. makin kuat main.. makan kurang so tumbesaran jadik memanjang dan meninggi..

October 14, 2010 at 2:07 PM

perghhhh!!!ko boleh pikior kan nak letak nama anak ko apa pasnie...si mia dah bagi hint...mmm sedap apa..x sialp aku exora u nm bunga kan???tu pown kalo pasnie anak dlm piut tu pompuan le...kalo x ko simpan je la nama tu yea :)...

eh2x kecik2 lagi dah pandai si mia nie timbang2 berat yea...nak diet ke???ish3x x sabo aku nak tgk anak dara aku meggeletis camnie beso nnti hahahaha..

October 14, 2010 at 2:39 PM

vahhh dh jadik ank dara dh mia exora tu...tp tang matahari de kaki kecit2 tu lawok la...tnggi tol imaginasi mija ek...hekhek

October 14, 2010 at 4:25 PM

anak dara dah membesar.. xpe leh jaga adik coming soon tu... oo okle berat dia tu... faidhi baru 13.8kg tp itu timbang bulan lepas .. ni masa raya byk benor mknnye.. belum timbang lagi...

* suke tgk lieya ade 2 anak dara .. ade kwn kongsi minat nanti...

October 14, 2010 at 4:27 PM

sweet kanns..

October 14, 2010 at 4:28 PM

wah, dh besar pjg anak dara mu.. jg body ek, asik timbg jah.. hahahahah... nurun mama dia la ni..

mu leh rasa gegirl ker? heheheh..

mu gtau hb, ngidam nk iphone 4 la.. hahahah.. kalo ngidam WAJIB tunaikan.. kakakakak...

October 14, 2010 at 4:48 PM

Memang cantik manis....
Mia Exora...wah...glam juga anak dara lieya ni...

October 14, 2010 at 5:15 PM

Salam lieya,

mmg anak dara lieya dah semakin membesar..dulu waktu zaman berfotopage mia nampak kecik lagi tapi skrg dah berubah...kedua2nya dah semakin membesar

lieya, rasa2 girl lagi erk? Jadi charlie angel la...tak apa la kan yg penting sihat dan menambahkan zuriat lieya dlm keluarga.

October 14, 2010 at 7:36 PM

cantik nama penuh exora kan .. mcm nama dlm filem lama tuu mira edora ..
pandai posing pulak tuuu heheheh .. x berat sgt mia nie 15kg jer .. ehhehe anak2 akak takt akak nak timbang selalu .. takut akak sakit jantung heheheh

October 14, 2010 at 9:16 PM

lawa la timbang tu...

October 14, 2010 at 10:39 PM

comei betullah dak ni.. rasa nak picit je pipi dia masa senyum macam tu...

October 14, 2010 at 11:29 PM

sedap nama diberi, leh masuk list u nanti ;)
cepat je rasa masa berlalu kan...
dah masuk skolah dah ek ....

nak tergelak laaa with ur kids nie...
daya imaginasi tinggi hehehehehe

October 15, 2010 at 6:02 AM

hahahahaha..samalah ngan erin sekarang dah pandai..suh panggil naka dia KASIH UMAIRAH..entah mana dapat nama tue azie pun tak tau..lucu kan dorang nie

October 15, 2010 at 8:17 AM

hahhaha...teringat mase kecik dulu selalu tanye kat mak macam tu..nape awan tu ikut,nape matahari ngan bulan tu ikut kite..skang ni anak sendiri tanye balik,macam2 nak kene explain sampai dorang paham..

October 15, 2010 at 12:45 PM

Mia exora..jgn dah besar nak jadi mcm fasha sandha dah ker...

October 15, 2010 at 4:39 PM

manamya dia dapat nama alah alah artis.ada je anak dara ko ni lieya.apasal, berat badan dah naik ke, sibuk timbang.betul-betul jaga berat badan ni anak dara ko.ini mesti kes tengok drama tv.budak-budak kadang cam tu.tak sabar nak tengok baby baru keluar.riuh rendahlah rumah ko.

October 17, 2010 at 7:20 AM

hamboi hamboi anak dara ni... dah pandai timbang2 berattt plak dahhh!! hik hik hik

Auntie pun tersedar dengar nama Exora tadi... sedap jugak rupanya nama tu buk kat orang yekkk

Apaa..? nko mengidam iPhone 4..? tak lama lagi dapat la tuu.. he he he

October 17, 2010 at 3:26 PM

eii liya bole tahan ker penimbang tue..baru plan2 nak beli penimbang digital,kegunaan ms pantang ni hehe..

Tp ramai gak kat digital ni sng rosak, klu no. tu klu wengpun bole lak tambah2 sndiri.agak2lah..

October 19, 2010 at 11:00 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy