Friday, October 29, 2010

main masak2 jaman sekarang!~

dulu aku mase kecit2, main masak2 pakai menan masak2 tu jek.....tgk budak zaman skrang main! menan masak2 yg ade tak pandang dah...tersadai lame dah dlm bakul......lagi suke main masak2 kat internet....haa ni laa mia punye keje......tak memasal2 skrang berebut lappy ngan die......ade pc kat umah lieya ni, tapi mia tak reti lagi handle mouse sebijik.....kalo touch pad yg kat lappy ni die reti laa handle...bukan setakat reti dah...terraaa lagi ko!~



berjam2 sanggup ngadap....main game buat pizza laa, buat sup la, buat cupcakes laaa....mcm2 laa lagi ade!


yg bagusnye dedahkan ngan lappy ni, boleh ajar die care handle touch pad (mouse) tu lah... 
tapi tang gune mouse sebijik tu die tak reti plak...jenuh ajar.....yg touch pad ni kemain tera hah...kejap jek ajar.....kih kih kih 




aku soh mandi berkali2 die buat dek jek ralit noo ngadap game.....ade plan nak belikan mia ps3 utk besdei die bulan 11 ni.....tapi tak cam boy ke.....huhuhuhu...tapi tu laa, kang bukan die yg main, papanye yg ngadap plak kang.....psp die pun dah lame tersadai tak main....

haa ni tgh potong carrot mauu buat sup....aku yg tgk pun naik syok.....keh keh keh 



yg paling aku suke kalo mia mengadap game nie ialah umah aku akan jadik senyap.....die tak le kaco adik die.....si mija pun sonok takde sape kaco die main heheheeheh....xde la gadoh2....yg si adik pulak low profile, main pun ala2 macam takde menan kat umah tu hah....hahaahahahaa...nampak tak die buat ape....si mija tgh main potong2 kertas keh keh keh keh





erm ari ni dlm kul 9 mlm kami bertolak balik johor....yahuuuuuuu!!!!~



** mak oo mak!! sila standby anak mu ini nak mkn asam pedas ikan keli (ngidam la konon hahaahaahhaha)..





















36 celoteh sahabat

hehhe.. nasibbaik ena lom dedahkan anis ngan menan kat lappy or pc lagi lieya.. tu pun deri duk curi2 main game kat lappy abah dier.. agaknya kalo dah pandai main game cam mia tu.. aman la kot sbb tak ngaco adiknya gak tapi adik pun sama nanti sibuk nak dok tekan2 lappy.. hadoiyaiii.. so, biarkan dulu la.. hoho..

keh keh keh.. kelakar la tengok mija main ptong2 kertas..kesian pun ada.. yerla kakaknya kemain lagi advance.. hehhe.. anak2 kan lieya.. mcm2..

October 29, 2010 at 9:09 AM

sonok pe main masak2 kat tenet..
aunty selamba badak je main kat tenet..
cik suri main sebelah ..aunty main sebelah..
leh geng gan cik suri ni..
hehehe...
baguslah..kecik2 dah teror bertenet2..cam mama dia..hehehe

October 29, 2010 at 9:22 AM

oo sama la dengan farhan, suka main game kat lappy.. tp dia ni pelik sikit, kan dia kidal, tp boleh plak pegang mouse belah kanan.. kalau kita sendiri pegang mouse belah kiri mesti kekok kan.. heheh

best pulak tengok mia potong2 karet gitu.. mmg advance giler la permainan kanak2 zaman sekarang ni..

eh akak tak pernah plak makan ikan keli asam pedas.. heheh kena wajib terai masak ni..

October 29, 2010 at 9:25 AM

Anak ko tu sebijik cam firdaus.Depan lappy akak asyik main game bakar sosej ngan hot dog lepas tu bagi pelangan makan.Ari tu akak pun menyibuklah nak main , dia marah , alah mak ni lambat, kan dah, pelanggan tu muka marah.Betul dorang , anak ko tu main game yang masak piza je tak pe.

October 29, 2010 at 9:25 AM

ralitkan klu main games.. sama cam maryam...dok ngadap lappy acu dia... bagusnya si adik x kacau kakak dia plak..main sowang2....


wahh syoknya blk kg... mak ko meti msk punya utk mak yong ni...hahaha

October 29, 2010 at 9:29 AM

concentrate betul ye dia main game masak2 tu.. klu kita dulu tak merasalah... huhuhuhu

October 29, 2010 at 9:30 AM

wahwahwah.... concentrate mgadap lappy..

budak sekarang mmg advance.. kite dulu2 mmg lain kannn..

mia.. jgn dok mengadap lappy dekat2 sgt.. nanti mata rosak tau..

October 29, 2010 at 9:47 AM

peragai mija macam erin suka potong kertas suka wat semak..mak jugak yg tukang kutip

October 29, 2010 at 10:02 AM

samalah ngan anak2 aku..suka main game kt pc.tp kadang aku dera gak wat soalan tok kindergarten online.hahahaha

terror ar mia masak online..acik nk cikit leh?hihi

October 29, 2010 at 10:04 AM

ha ha ha....terror oooo
tabik spring toing2 aku tengok mia main game kat computer....acik ko nie pun, bab touch pad nie kekadang failed tau mia....ko kemain lagi erkkk jari tu...

si mija nie peel sama ngan batrice lieya
kalau menan tu, memula jer excited...tp nanti, kertas gark yg jadi menan dia.....satu rumah selerak ngan kertas dia..geram aku..tu belum cerita dia jadi pelukis kat dinding rumah sendiri...geram jer akuuuu tau...nasib rumah orang....kalau rumah sendiri, lama dah aku cat guna cat yg boleh padam2 tu......tunggu ler nanti.

wah...asam pedas keli. aku rindu asam pedas ayam mak aku. minggu nie pun aku balik tenggaroh lieya. lama dah tak balik...hu hu hu

October 29, 2010 at 10:11 AM

hmm kalau dah ngadap game...memang lerrr....x bangun2 dari lappy tu...kak azue pun mcm tu...ada cadang2 naj belikan nureen lappy mcm lieya...kecitt jerkk kann..senang nak handle....xder ler dier ngaco kiter...

si nureen suker gaks main game2 tu sumer...pandai dah skg bukak u tube tu...google pun pandai dahh...haiiyaaa....

October 29, 2010 at 10:22 AM

fir pun sokmo asik main games ..je..kty risau lak ..takut ..taknak belajar nanti nya ..

October 29, 2010 at 10:28 AM

weh kasik aku link nak cri game masak2 camnie...hahaha aku sukeeee...aitu aku fanatik diner dashh!!aiiii aku rso toi kalo si aqil ni kalo bijak dah main game nie..kang mau nya diaaaa je yg konker lappy...dah la skg tv dia yg konker!!!

October 29, 2010 at 10:47 AM

canggih betul la mainan budak zaman skang nie kan...

October 29, 2010 at 10:51 AM

budak zaman sekarang ni lieya dapat apa semua memang terror.. ajar sat jer terus boleh main mcm2 kt pc atau lappy..

mcm2 permainan game diaorang terror main.. anak akak suka bebenor main tembak2 dan race kereta.. sampai tak mau tidor laa pulak... kejap katanya adik nak main game dulu...

October 29, 2010 at 11:04 AM

beza sgt budak la ni dgn kita duluka...advance sungguh..bab IT pun rasanya depa lagi pandai kot...tapi ur kids mmg nampak baik2 jer suka tengok...hehe

October 29, 2010 at 11:05 AM

kelas bdak2 zaman skrg..main game online..elok jgk dorang didedhkan ngan komputer2 ni semua spya senang bila dorang besar nnti..lepas ni xlakulah menan masak2 yg jual kat kedai tu..yelah semua dok pakat main online..he he he

October 29, 2010 at 11:40 AM

Canggih budak2 zaman skrg..main mainan dlm fesbuk gituh.. kira dah advance laa..pas tuh pandai plak guna lappy pad ..kira terror laa tuh..

Akak lagik laa kalau guna lappy guna mouse je reti tak reti guna lappy pad..tuh..terkial2

October 29, 2010 at 11:40 AM

tu lah kan sis...
kids skarang dah advance...
silap2 haribulan kita yg ketinggalan...

hehehehe mija mesti rasa aman damai..
leh conquer mainan sensorang...

have a safe trip ya sis! take care..

October 29, 2010 at 11:51 AM

anak2 MDT pun sakan kalau dpn lappy..3 rebina tu kusyuk kalau dpt main game..tp memang surprise la mase 1st time bawak blik lappy ni, sekelip mata dorang leh pandai..sedangkan maknye ni pun terkapai2 lg guna lappy w/o mouse..hukhuk!

smoga slmt dlm perjalanan.. :D

October 29, 2010 at 11:56 AM

wah terer dan kusyuk si mia mengadap lappy. canggih bdk2 zaman skang kan lieya. main msk2 pon online je. hahaha. bagus jgk leh merangsang minda kan. echa tu pon asik brzikir je kt tlinga aku ni ha suh bli lappy. siap request nak kaler merah lg. hahaha. nnti2 ler mak ko blikan...eh silappp suh abah ko blikannn

October 29, 2010 at 12:13 PM

amboiiiiii bukaqn main ha.. takpe bg dia celik it.. hehehhe... anak aku pun sama kalo dah ngadap naik menyinga aku nak amik balik....

alahai cian mija.... dia main yg ala2 tradisional... mia main yg urban hahhahah

October 29, 2010 at 12:18 PM

Amjah pun dah reti on Pc ni sampai ke bukak youtube haha..tak reti type lagu apa dia nak jerr..
kemainkan budak2 skang ni..

tapi rasanya kita dulu lagi best..main masak betul2 siap dgn api:)

October 29, 2010 at 12:28 PM

saya tak berani nak ajar sofea...takut dia berebut laptor dengan sy...

October 29, 2010 at 1:52 PM

Msg2 rjn memasak...mia ngn lappy, mija plak main potong2 krts,memotong sayur lah tu...

Teringat zaman dulu...bila main masak2..kaklong bukan guna mainan msk2...siap guna kuali kcl mak lagi...snyp2 msk dpur...curi tepung...ambil kuali kecil...pastu bancuh2 buat cucur...siap cmpur ngn segala daun kat sekeliling umah...adik kaklong buat api, kami goreng cucur sama2...haha...mak tak marah plak..jnji kms balik...
tp, kalau minta die tak bagi... Ampun mak....

October 29, 2010 at 3:20 PM

lieya,
tgok jari dia tu macam PRo erk. budak2 sekarang mmg advanced
ni kalau Ambik Bidang IT, mmg boleh jadi ni lieya

October 29, 2010 at 3:20 PM

Mia lg hebat main lappy dari aku! huhuhu...hinanya rasa. aku mana ada lappy, kadang tu bila pakai org punye, nk gerakkan arrow pon azab aku rasa. JAKUN sungguh! wakakaka

October 29, 2010 at 5:00 PM

huhuhu...skang ni zaman IT meningkat maju,semue pun ade...dulu aku siap cari pokok2 bunga nak buat sayur main masak2...

October 29, 2010 at 5:37 PM

pandainya dia godek2 lappy tu...melentur beluh dr rebunnya ..hehe...

pstt; why ko punya blog x hpdet kt blog list aku ek...tp aku dh link ko...ko x de follower kan..mybe sbb tu kut...tu aku x tau ko ada hapdet..haha..

October 29, 2010 at 5:42 PM

pandainya mia dan mija main komp tuu .. siap main game masak2 layie .. akak yg dah tua niee punnn x pandai main tuu .. huhuhuh

October 29, 2010 at 9:16 PM

macam best jerk main game tu..

boleh blajar cara memasak jugak ke? hmmm.. :)

October 30, 2010 at 2:27 PM

Ni kalau adik saya dua orang tu, mau berebut PC kalau dah dua-dua nak main game. Kalau ada kakak besar jer dua-dua tak berani. Hehehehehe....

October 30, 2010 at 6:03 PM

aku pun terikut main Diner Dash

lawak betul

October 31, 2010 at 12:07 AM

ahahahah.. budak2 sekarang memang advance..!

jalan bebaik lieya.. asam pedas ikan keli memang buat kecur air liur wehhhh!

October 31, 2010 at 11:18 AM

kt umah dee lak..mimi suka main game barbie.com tu..kdg2 dia tgk video..sehari suntuk..dia terra gak pakai touchpad tu..mouse pun terra..tp gadoh gak adik beradik..sbb fifi pun sibuk nk main walhal dia x reti apa pun..huhuhu..

November 1, 2010 at 5:12 PM

anak2 zaman skang cmni la kan.. tp ok gak la, pendedahan awal tu perlu..

sib baik mija x berebut ngn mia kan.. kalo anak2 sha, huhuhuhu.. abis gadoh2..

November 1, 2010 at 6:35 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy