Monday, November 1, 2010

~senibong part 1~

haaaaaa arini lieya nak jamu korang seafood fresh yg lazat lagi sodap keh keh keh......ni citer sabtu lepas laaa...kan lieya & co. balik johor...so adik lieya yg nurse tu dpt first gaji die....so bermurah ati laaa nak belanje kami mkn......sebenarnye jauh gak senibong dari tempat lieya nie....dekat 1 jam jugak laaa.....tapi disebabkan dah lame tingin nak mkn fatty crab.....pergi jugak kiteorg hah........



 mcm2 ade kat sini....tapi pepahat tak de laa pulak huhuhuhu....lobster di tangan ku itu hanye sekadar hiasan....tak order pun.....dulu penah mkn kat sabah...cam tak minat sgt laa ngan tekstur isi lobster ni.....n lagi satu....sure super duper mahal kan.....



mcm biase laaa amik udang, fatty crab, siakap kerapu, sotong ngan lala gemuk...amik mcm sikit, tapi bile masak byk le pulak...siap tak abis n tapau bawak balik lagi huhuhu....(ade ke suruh mak yung yang amik...sah2 sifat tamak tu tinggi hahahaahahah)



sian anak2 aku...jakun tgk bende2 yg ade kat situ heheeheheh

mia tolong kutip lala gemuk.....aku minat gile lala nie...wajib order buat sup.....yummy!!~

mija yg bising dah lapo! heheheeheh

pekena otak2 dulu...

tak pedas....so mia laa bedal paling byk....



selain gi senibong sebab adik lieya belanje.....ade sebab lain gak nape kami pilih gi senibong....nak tau.....jeng jeng jeng jeng jeng......


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jeng jeng jeng lagiiii...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sebab nak sambut mia & mija punye besdei...mia 3/11/05 mija pulak 26/11/06...so alang2 dah nak dekat bulan 11 sambut laa ....leh sambut ngan atuk n nenek......





ops!! belum abis cite senibong lagi....ape dah jadi ngan ketam2, udang2, ikan2 tu sume mesti nak tau kan....nanti aku up kat next entry yeak......he he he.....ade gak bende nak update blog heheeheheh





**catatan preggy : tgh survey2....medela or spectra???~~~~




31 celoteh sahabat

medela or spectra???dua2 pun ok. better lieya try dulu yg mana plg best..hik

celebrate birthday dua badek ye. Happy birthday mia dan mija. moga menjadi anak yg solehah.

sedapnya seafood. selalu kt blog lieya mesti byk review psl seafood. meleleh ayeq liuq ni.

November 1, 2010 at 9:12 AM

maaaihhh!! sedap tu.. cepat upload gambo lieya.. tak sabar nak jamu mata nie.. heheh..

senang besday dua2 bulan yg sama.. senang nak ceclebrate yeh!.. happy birthday in advane buat dua beradik tu.. eh! buat atuknya jugak.. ;D

November 1, 2010 at 9:17 AM

Happy birthyday mia ngan mija.semoga panjang umur,murah rezeki dan jadik anak yang baik untuk ibu dan ayah.Lieya tempat tu kat mana? subang ke? sorrylah akak tak tahu nama tempat tu.

November 1, 2010 at 9:29 AM

lom tgk yg dah masak lg aku dah terliur..hahaha

dah dekat besday 2 badek tu..hepi besday mia n mija

November 1, 2010 at 9:36 AM

Happy belated birthday untuk adik-adik dua orang tu yer. Waaaaa.... Seafood. Memang feveret ni.

November 1, 2010 at 9:37 AM

happy b'day mia & mija...

boleh sambut dengan akak ni lieya... akak 10/11 hehehe... nak gak bgtau tu..

aduh lieya banyak seafood yg menarik tu.. teruja pulak akak nak tgu gambar yang akan datang..

November 1, 2010 at 9:48 AM

bestnya org belanja....tak taulah sy senobong tu kat ner...gemuk2 ye mknan kat situ....seronok 2 beradik tu yer dpt jmpe atuk latif dia...

xsabar nk tgk mknan yg dah siap masak...

November 1, 2010 at 9:49 AM

wah...jauh makteh belanja makan...
takp2...1st gaji katanya...
johor nie...mana lagi nak cari seafood...area2 situ jer lah....
1 lg kat area kg pasir pasir gudang sana lieya.....

2 dlm 1....
yang penting atuk nenek happy dpt celebrate sekali birthday cucu yerk

November 1, 2010 at 9:54 AM

senibong???wallaweh.., heaven!!! syok tak hingat nganseafood yg mcm2 ado. pestime pekena kt situ thn lepas, tmn somi de training course kt pasir gudang.. sonot, berlatarbelakangkn liplap lapu dr singapore ek.. hehehe, blela bleh gi lagi, huhuhu.. lg 5 thn kot, expired coursenye.. :P

November 1, 2010 at 10:37 AM

wah..ada plan utk full bf yek..
bagus2...
cepat skit berat turun nnti..

sambut besday yek..ala comel nye kek..

November 1, 2010 at 10:49 AM

sodapnyer makan seafood. teringat2 udang & sotong tepung kt bagan lalang. tp jauh sgt la plak nk pg mkn seafood kt situ.

aku pilih medela sbb aku pakai tu dlu. hehehe

November 1, 2010 at 10:57 AM

Wawawa seronoknye dia..gi makan² yer.. maklum laa ada org banje.. kan main lagik..dok ambik macam2 yer..hehehe

Wahh celebrate besday..yer.. best laaa budak2 dua org tuh.. sambut besday advance..lagik..

November 1, 2010 at 11:08 AM

cam best jer tempat tu..kat JB ke lieya??
aku pun tak suka lobster...isi keras semacam hehe..
happy besday mia mija!
seronok celebrate sekali ngan atuk nenek adaa:)

November 1, 2010 at 12:06 PM

weihh sedapnyerrr mkn seafood tu baru tgok kamu pilih lauk belum lauk siap dimasak lg... hihiihih...

hepi besday utk budak dua tu... semoga pjg umurr...

November 1, 2010 at 12:16 PM

Happy Birthday to mia & mija ..be a good girl taw...sedapnya makan seafood yer hehe

November 1, 2010 at 12:21 PM

aku suka lobster...
cam kenyal2 gitu...

wahhh happy le mia & mija sambut pre-bday bash..

November 1, 2010 at 12:33 PM

wow bestnyer makan2 seafood...

November 1, 2010 at 12:51 PM

mak yung awl nya ko dah melntak seafud....eh ye ke org kata nk anak lelaki makn sifud byk2?so kalo yea lah ko tibai je sampe puas...selagi x puas jgn STOP!!!

November 1, 2010 at 1:37 PM

nk tunggu gmbar makanans!!

November 1, 2010 at 1:57 PM

Wah makan2 seafood ye mak yong ni.Lieya akak suka lala gemok tu kalau buat goreng sambal..nyum..nyum..eh..fatty crab tu belum penah try..macam ketam biasa ke rasanya?

November 1, 2010 at 4:09 PM

uuisss...sedapnyer tengok pilih2 sea food tu...aku belum penah merase mkn mcm ni lagi..

November 1, 2010 at 4:10 PM

amboiii.. sedap la mak yong pekena fatty crab.. nak jugak!!

madela @ spectra?? saya guna madela..

November 1, 2010 at 5:06 PM

sedapnya..aku dh lama x mkn seafood begini wei..

November 1, 2010 at 5:09 PM

eh..lupa nak wish..happy birthday to mia n mija..

November 1, 2010 at 5:10 PM

lieya, mu mmg, tgk seafood tu x senang duduk sha ni.. blm tgk yg dh masak lg.. huhuhu..

wah makteh.. gaji 1st mmg elok belanja family dlu, amik berkat.. heheheh..

November 1, 2010 at 6:37 PM

sedapppnya .. makan seefood .. suke budak2 tuu tgk .. makan ker semua tuuu .. bday girl nie musti makan kann ..

akak punn dah lama x bawak budak2 makan seafood .. tgk lah plan nak bawak diorg lepas habis exam nie .. :)

besar tul dikk udang galah tuu huhuhu kalau akak takut nak amik .. nak makan lagilahhh huhuhu

November 1, 2010 at 9:33 PM

waduh jauh berjalan nak makan kat senibong tu.. kedai yang kau pergi tu rupanya kedai kawan akak.. kawan masa sekolah vokay dulu.. bini dia tokey kedai tu..

tak sabar nak tengok apa la jadi dengan ketam, udang dan seme2 tu kan..

oo sambut besday si comel mia dan mija rupanya.. bestnya sponsor by mak teh!

November 1, 2010 at 10:55 PM

nice place je aku nengok

wah...macam best..

November 2, 2010 at 2:28 AM

ko sje kn ske wat n3 psl sifud2 yg aku soooka tuh...huuuuuuuuuu

eh ko nk full BF ek...aku syorkn spectra....kwn2 aku pki ok

November 2, 2010 at 1:48 PM

ammvoiii.. x ajak pownn

November 2, 2010 at 5:49 PM

Ingatkan mia N mieja kembar...nmpk cm kembar...hehehe...sedapnya seafood....

November 3, 2010 at 9:03 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy