Tuesday, November 30, 2010

ahad kami pulak!~

semalam cite ari sabtu kan, ahaah! arini update citer ari ahad nye lak heheheeheh....ahad kami pi kenduri kawin kat shah alam.....cam biase la moh layan gambar anak dare aku posing...snap pakai henset jek...nyesal lak tak pakai si godang...jenuh nak enhance kaler bile tgk kualiti pic pakai henset ni huhuhu





 mia ooo mia...



mija oo mija....


lieya ni rajin snap pic dieorg bile nak gi mane2 tu bukannye tok boh dlm blog jek, tapi mmg wajib mms kat atuk n nenek dieorg kat johor nun heheheeh


anak dares lieya latif!~


mase otw ke shah alam ujan lebat...kiteorg ni kalo gi mane2 kene plak ari ujan...mia laa jadik tukang stop ujan....die akan bace alfatihah, pastu ayat 3 kul....die ckp teacher die ajar tuk stop ujan....pastu bile ujan stop siap laa ayat die " haaa tgk mama, kan ujan dah stop...sebab mia bace doa la nie..." he he he



 kejap jek dok sebelah2 ni.....start jek gadoh2, aku halo mia dok belakang sekali...baru aman dunia ha ha ha


 sampai jek kenduri, ape lagi bedalll laaaa...masing2 perut lapo.....bertambah2 mkn...cendol pun sodap....door gift pun best....tapi tu laa sayang, pic pengantin tak dpt snap sebab mase kiteorg nak balik tu pengantin busy amik gambar family...malas ar nak kaco kan.....





erm, biase laa dah sampai shah alam aku sure suh en hubby singgah restoren syed ni.....pi tapau nasi bukhara ayam 2 bungkus.....



otw balik tu tibe2 si mia jerit " eh papa!! ade org amik tersona kite laaaaa!!!"  
(oh ya, anak aku panggil keter pesona adalah tersona yeak)
sekali aku tgk ar, ye laaa...sebijk cam keter aku...sportrim sume same. kaler keter sume la same...ape lagi, bukan senang nak jumpe keter same ....snap ar ....he he he...yg lawak tu, mia siap soh kejar keter tu nak tgk sape yg amik tersona die hahaahahahahaha




balik tu singgah bangi jap pi soping baju aku, pastu sampai umah sambung mkn bukhara lak....



ayam tetanam dlm nasik tu....bedal ber3 ngan mia n mija huhuhuhu


tu le citer ahad kami....mkn ajek laaaa!!~




**sayer sgt hepi sebab ade org dermakan saye voucher JJ....sok yek i up cite tu tau!~













28 celoteh sahabat

tu ar kan lieya..kadang2 cam leceh jer nak bw camera godang tu...tp bila tak bawa...rugi plak tak leh nak snap gambar cantik2..ha ha ha....

nasi bukhara...! mmg bukan feveret aku ler kalau camnie lieya...aku bab2 rempah nie susah sikit nak terima...

wah...sapakah yg baik hati itu?

November 30, 2010 at 9:34 AM

tu la pasal akak beli kamera compact lieya, sebab kadang2 malu jugak bawak kamera besokan. heheheh

cantik baju2 mija dan mia.. stok bandung lagi ke.. akak pun tak perasan berapa banyak ko borong haritu..

akak tak pernah try pun nasi bukhara ni. nantilah kalau singgah SA, boleh gak try

November 30, 2010 at 9:42 AM

posing sakan tul dua badik ni...dh la cm kembar....

November 30, 2010 at 9:46 AM

seronott nengok mia n mija...cam kembor...pakai plak baju sama...jgn kan yg si kecit berdua tu x leh dekat...nureen n kakak dier pun sama...ader jerk mender nak di rebutkan...

k.azue pun malas usung kamera godang tu...kalu usung pun malas nak tembak...henpon jerk ler senang..hahahhaha

November 30, 2010 at 9:54 AM

anak ko dorang ni kalau tengok cam kembarkan. Lagilah lieya pakaikan baju yang sedondon.Rajin lieya hujung minggu makan luar. tak ramai, makan luar jimat sikitkan.

November 30, 2010 at 9:57 AM

nasik bukhara.. syed seksyen 9 kan..


hahha.. kereta tersona..
sama la ngan zahirul.. kalo nampak kereta mama atau kereta papa tp org lain punye kat jalan mmg dia akan tegur..

November 30, 2010 at 9:57 AM

terliur kty nengok nasi bukhara tuh

November 30, 2010 at 10:39 AM

comey 2 badek tu pakai dress tu lieya.betol2, kamera godang gambar cantikkan..aku pon baru beli tp xreti nk pakai sgt..wakakakaka

November 30, 2010 at 10:49 AM

sedap nampak nasi bukhara tu lieya.. aduhai terliur2 dah ni...

sapekah yang bermurah hati bai voucher JJ tu..

November 30, 2010 at 11:19 AM

anak2 u memang pandai berposing...
kalo i lagik suka amik pics dorang...

nasi bukhara lama tul tak pekena...
bila laaa nak pekena nie...

November 30, 2010 at 11:22 AM

nasi bukhara tu kt seksyen 9 ke lieya? mcm menarik je. x penah lagi mkn nasi bukhara mamak.

nieda bab kamera godang, kalau husband x bawa, xde maknanya nak pakai. hehe. berat

November 30, 2010 at 11:22 AM

canteknyer baju anak dara tu....cam bess la pulak nasi bukhara nak kena cuba ni hehe

November 30, 2010 at 11:31 AM

sedapnyer lieya tgk nasi tu...nasi kandar pun kak lynn x dapat makan lagi nie...huhuhuhu...

November 30, 2010 at 11:37 AM

classs nasi bukhara punyer packing tu. Sedap tak?

November 30, 2010 at 11:56 AM

Comel 2-2..cam kembar!

Aku ni tgh lapau..ko tayang lak nasi bukhara...sengsara tau takkkkk???

November 30, 2010 at 12:01 PM

mak mmg kagum ngan ko. sntiasa je ada pic kt umah b4 kuar. aku kalo nk kuar umah msti trkocoh sbb salu je lmbt. lg ada hati mau snappo2? mau satgi kena sound ngan laki. hahaha

poms sdp ke nasi bukhara syed shah alam tu? trliur mak tgk tau. sib baik x peknen. tp yg syed kt area ofis aku ni x sdp. dulu2 sdp, now ntah hapa2 je.

November 30, 2010 at 12:45 PM

Pandai anak2 ko berposing kan...anak aku,baru soh duk posing,dah ke lain mukenyer..
Nasi bukhara tu pernah makan,orang sponsor mase Moreh ari tu..sedap jugak..biase la dpt pree..

November 30, 2010 at 12:52 PM

cantik2 baju anak2 ko lieya..

bukhara yg aku penah mkn sedap kt mahabub di bangsar dgn lg satu kt subang..apa eh..j.m. beriani rasanya..

November 30, 2010 at 12:55 PM

cantinya baju 2 beradik tu...sama plak tu..sgt comellss...


nasi bukhara tu sgt menyelrakan..bungkusan dia pun cntik..xpernah mkn nasi tu..ngidam lah plak...terliur nie..

November 30, 2010 at 2:15 PM

nasi oh nasi..blurpp! :)

November 30, 2010 at 2:27 PM

sedapnya nasi tu..........

November 30, 2010 at 3:13 PM

Budak-budak dua orang ni memang pandai bergaya. Saya pun tak pandai macam dorang ni. Hehehehehe....

November 30, 2010 at 3:59 PM

pandai 2 badik tu posing..kalo anak² akak kaku jerk..hehehe..
terliur tgk nasi tu.. dah lah tgh lapar pepetang kat opis nih...hehehe
p/s: jgn byk mkn rempah nnt bersalin dok nak jahit liat...hehehe x tau lah iyer ker idak.. kwn akak ni suka mkn mamak/kari n sewaktu dgnnya.. bila dia bersalin duk tya.. suka mkn kari ker..? liat nih..hehehe AllahHu'alam...

November 30, 2010 at 5:04 PM

Suka tgk Mia & Mija..macam kembar..wah nasi bukhara tu yang tak tahan tu hihi eh dik,bukan ko baru balik dari makan kenduri ke??tapi takpe awak mak yong diampun kan la ye :D

November 30, 2010 at 10:58 PM

eheheheh..

cute sungguh anak dara tu lieya.. tapi kan kdg jeles jekk tengok dorang ni leh je disiap rambut tu kems2.. kalo s anis la desss berkejar 1 umah nak ikat rambut dier.. haiilaaa.. poning den! camner nak dpat hasil yg rapi camtu? ishhh..

hehe tersona yeh!.. auntie ena pulak terpesona lah!! =D


maaaiihhh!! geram pulak tengok nsai bukhara tuh.. ena tak pernah pun makan lagi..huhu.. manyak gak ekk? oanjang2 je nasi dier.. mesti beras basmathi tu..

November 30, 2010 at 11:08 PM

heheheh samalah kita lieya..xlarat nak bawa dah la berat..nak kena cari 1 camera compact..

sedap nyer nasi tue

December 1, 2010 at 8:28 AM

sedapnyer lieya.. tengok anak beranak makan bersama2 hehehe..

tersona hehehe kelakar kalau dengar budak panggil sesuatu kalau tak tahu sebutannya hehehe macam anak angah

December 1, 2010 at 4:43 PM

the rice looks delicious

December 1, 2010 at 8:26 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy