Monday, November 22, 2010

raye aji kami...

lame tak update hah...cuti raye aji, blog pun cuti gak heheheeheh......kiteorg balik johor raye aji tahun nie....ari selasa tghari dah ca alif but....half day keje.....tapi tu laa, tak lame pun kat johor, kamis ptg dah balik semula ke putrajaya sebab hubby kene keje.....takpe laa balik kejap jek, yg penting mia n mija hepi dpt jumpe atok.....tgk ar dlm gambar tu, mia tgh mintak ngan atuk air gas 100+...kalo ngan papamama die jgn harap nak minum air gas, kalo ngan atuk ...haa sume dpt....





yg ni adik last lieya....tgh busy isi borang....die dpt sambung belajar kat uitm perak....tahniah yeak pak su!! 27hb 12 ni ade can ar kami pi  jalan2 kat perak anta die masuk uitm heheheeheh





tukang sepah bilik makteh....si mialaa sape lagi!



pagi raya kami sempoi jek, kaum lelaki pi ar semayang raye, kami pompuan dok umah pack2 makanan tuk tukar2 ngan jiran n sedare..tgk mak aku masak, mcm nak kenduri,  periuk/kuali sume besar2...aku takde pun baju kurung2 .....t shirt ngan suar pendek jek....kejenye mkn, pastu tdo, bangun balik mkn.....konpem checkup bulan ni naik mendadak nie he he he...mak aku dah bising tgk anak die yg sorang ni dah tombam..belum ape2 lagi dah warning, lepas bersalin diet kasi kurus ha ha ha...dont worry mak....lieyalatif akan diet punyeeee!!~





menu kami pagi raye aji, nasi impit, ayam masak merah menyala




lodeh putih, yg menjadi peberet mia mija




rendang daging




kuah kacang manis2 pedas




pinggan aku mase pagi2 celik bijik mate...ni bukan tuk bekpes tau, ni sekadar rase jek nie ha ha ha ha




mkn bermangkuk2 anak dare aku  mkn....lepas mkn jek sure pi kat nenek n ckp
"sedap laa nenek masak" ha ha ha pandai tol amik ati nenek!!
nak bagi dieorg mkn sayur senang jek, masak jek masak lodeh mcm ni...sume sayur masuk mulut, takde pilih2 punye he he he




mlm lak lepak tgk movie.....siap pasang skrin lcd lagi hah.....mule2 tgk upin ipin pastu tgk cite hantu....bentang toto depan skrin kain tu, bantai tgk sampai pukul 2-3 pagi ...dgn mia2 pun tgk, pastu takut nak gi toilet esoknye sebab tingat2 cite 'pocong keliling' keh keh keh





tu jek laa cite raye aji kami....sempoi tapi syok sebab dpt lik kg...kamis ptg kami balik ke putrajaya jln lengang gile....tak jem pun kat highway....ye laa org kat kampung lagi! kami jek sebok2 balik putrajaya huhuhuhuhu.......tak terlambat lagikan, selamat hari raye haji semua!!~








**cuti kamis jemaat menyebabkan keje berlambak2...tapi takpe, blogwalking tetap ader!!~















21 celoteh sahabat

camtu lah kty pun raya aji .asik makan..makan..makan..

November 22, 2010 at 9:11 AM

meriah dgn masakan raya haji..nieda duk umah je time raya. tghari ukur shopiing mall. langsung xde semangat raya.

November 22, 2010 at 9:16 AM

raya haji ni raya naik berkilo2 la.. asyik makang je kije nyer.. adeihh!!

banyak nya muni tu lieya.. bestnyer leh raya kat umah mak sendiri kan!.. osp!! heheh

November 22, 2010 at 9:17 AM

sama la lieya..raya haji sempoi je..tapi aktiviti wajib makan & makan..wah mia minum 100+ dalam botol susu ke tu lieya??

November 22, 2010 at 9:23 AM

Meriah tgk lauk pauk lieya.. bestkan beraya ngan mak ayah kat kg. Budak² lagik laa suka jumpa atuk & neneknya.. :)

November 22, 2010 at 9:25 AM

raya aji sy pun simple jer...balik gombak...sy pun makan makan makan..syoknya siap psg lcd lagi mcm tgk wayang..kelassss....

November 22, 2010 at 9:26 AM

aku pun balik johor lieya, tp biasalah lupe nk ngambil gambar2 menu nyer... lg2 lah bz sbb bapak aku korban lembu raya haji aritu...

sempoi2 pun raya haji ko tp menu dia... mmg tak tahan

November 22, 2010 at 9:35 AM

selamat hari raya leiya n family...

fuh meriah makanan pagi raya ajie ye.. terliur akak tgk.. klu dekat hari tu memang terjah rumah mak lieyalah jawabnyer..

November 22, 2010 at 9:43 AM

tak tahan aku tgk lauk pauk mak ko masak..
aku pun sama kalau raya kat kampung...sejam sekali makan hahaha

November 22, 2010 at 9:45 AM

amboi...meriahnya menu lieya...yg tak tahan pinggan utk merasa tu... blm b/fast lagi.... hahahaha.... tapi takpe, dimaafkan sebab tgh membuyung... harus merasa byk2 kan...

November 22, 2010 at 9:51 AM

sedap ayam masak merah
since arwah atuk lelaki aku pergi..dah jarang2 jumpa ayam masak merah di pagi raya...sedih! ayam masak merah yg terbaik aku makan...takkan sama ngan ayam masak merah orang lain

congrate lino...

November 22, 2010 at 9:58 AM

tahun ni raya kat rumah mak lieya ek.. mestilah seronok, mak masak macam2, nak2 ada mak yong kan, mesti teringin nak makan macam2, heheheh.... kak mimi raya di kulai, so biasa2 ajer la feel raya kat rumah orang.. hehehehe

November 22, 2010 at 11:05 AM

lauk pauk raya kita nak sama lah sis hehehehe...
syioknya sambut raya gini..
rileksssss banget kan...
lepas tu makan makan makan hehehehe...

November 22, 2010 at 11:26 AM

samo la kita...makan makan dan terus makan sampai senak pas tu bluekk kat bilik air...sabar jer la..bila nak hilang muntah2 ni..

November 22, 2010 at 11:46 AM

walaupun sehari tetap meriahkan...seronoknyer beraya dikampung hehe

November 22, 2010 at 12:30 PM

cik lieya, sy mmg takleh tul tgk ayam masak merah. terus terliur ni. pastu kuah kacang tu. ah tidak tidak. lapar semula dah jadiknye ni

November 22, 2010 at 2:23 PM

sedappnya tgk mia ngadap makan tuu .. huhuh tahun nie akak x dpt makan sgt mende goreng2 nie sbb kakak akak sakit .. huhuhh

makan ala kadar jer .. masak di rumah tuk jer huhuhuh

November 22, 2010 at 2:57 PM

100plus banyak gas wooo

November 22, 2010 at 5:39 PM

pergghhh! tengok movie pakai projector kerr..? ganazzz tuhhhhh!!

November 23, 2010 at 2:14 AM

selamat hari raya aidiladha buat lieya sekeluarga. meriah gak raya ko ni lieya. aku pg raya tu, singgah umah mak aku jap..makan2 rendang mak aku smpai puas, terus chow balik kg. khamis petang balik slayang balik. jumaat dah keje. sket pon x rasa mcm raya ko

November 23, 2010 at 11:58 AM

sedapnya mak ko masak lieya..eh..tgk tv pakai skrin besau..patutlah budak2 tu takut..hihihi..

November 24, 2010 at 9:59 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy