Monday, November 29, 2010

sabtu kami!~

mase tgk iklan rapunzel kat nuffnang mmg dah tergediks2 dah nak bawak mia mija.....25hb tu jek cepat2 aku booking online..(senang, mls nak beratur...leh pilih seat awal2 lagi pun).....aku ni jarang sebenarnye bawak mia mija tgk wayang...nak kene tgk pada citer n mood aku dulu kalo nak bawak hahahaahha....ari tu dok bawak citer hantu, tak silap jgn pandang belakang congkak agaknye, si mia takut nak gi toilet sendiri jadiknye....tu yg kene pilih2 citer tu.....keh keh keh....jom ar layan gambar...snap pakai henset jek, mls nak usung si godang!~

*
*
*
*
*
*

sampai2 jek pi collect tiket kat GSC...kiteorg tgk kat alamanda sajork...pastu pi santap dulu jap....mia dah bising lapo...sdgkan bekpes tu aku masak nasi + sawi putih masak lemak + sambal sardin + ayam goreng hoccay!! bekpes hoccay!!!ha ha ha bengang jek laki aku, die nak diet tuh, bini die plak mood tgh nak makan jek...masak2 sume tak membantu diet die hahahaahah



mmg best gile citer ni ar...penoh panggung...gelak jek kiteorg....ye laa walaupun cite katun jek....tapi jalan cite lawak laaaa....yg ade anak2 tu pi ar tgk...sure budak2 suke..mia mija tgk pun khusyuk jek



pendek ar mia....tak sampai lagi ha ha ha...


tu pasal gambar kat atas sume gambar mia jek, sebab mija ngan papa Q beli popcorn huhuhu


dlm citer ni yg lawak sebenarnye si maximus tu....si kuda tu....tergelak2 kiteorg
yg paling best, dulu2 kiteorg kalo tgk wayang mmg akan beli 3 seat jek, mija berpangku lagi...tapi memandang keadaan tak mengizinkan dah nak pangku die, so aku nekad jek beli seat tuk die....pakse die dok sendiri...mule2 cebik2 ckp nak dok ngan aku....aku ugut nak balik umah tak yah tgk wayang, baru die diam n duduk penoh tawaduk tgk citer tu hahaahahahahaah.....

 pastu suh mia amik gambar aku.....mule2 pic ni, pastu aku ckp ar..."alah mia amik la ngan kaki sekali..."



 sekali ini yg die amik, kaki aku ajek hoccay!......
aku ckp lagi "mia, amik kepale, badan ngan kaki sekali laaaaa"




mia jawab "ooo ckp laa awal2....." baru laa jadi gambar full ha ha ha



  
mase dok jalan tgu nak tgk wayang tu, singgah chamellon jap....beli stok getah n sepit rambut budak2 nie..byk dah ilang....pastu beli sekali aksesori rambut yg mia pakai nie....alah yg jenis letak jek kat rambut nanti die melekat sendiri .....jam2 tu terus pakaikan mia he he he



sebenarnye aku bekenan jugak ngan jenis yg kain jeans bentuk reben...aduh nyesal tak beli sekali , balik umah terbayang2 jek......


lepas tgk wayang, singgah pi sen heng jap...beli mesin basuh....kat umah punye dah buat hal.....ye laa yg lame kat umah tu dah lame pakai....dari bujang2 lagi.....mmg patut pun kene tukar dah lebih 5-6 tahun dah gamaknyer.....






pastu jalan2 survey GPS.....dulu mmg dah pakai GPS tapi yg jenis kat henset....pastu kan aku dah bagi hubby blackberry so terus laa takde GPS.....ni yg cari baru....



rembat yg jenis nie.....aku belikan khas tuk laki aku....tapi awal2 dah ckp ni kire adiah anivesari ...awal sebulan aku kasi hah ha ha ha

 suke ar laki aku dpt GPS ..... lepas ni takde dah sesat2..sebab kiteorg ni kalo gi mane2, kalo sesat ke tak jumpe jalan ...mmg aku dok sebelah die dah mencuka dah....ha ha ha





 last but not least, pic budak notty yg menghabiskan 1 kotak  popcorn tak mo share2 ngan org lain....geram jek aku!!







**bos takde isnin selase nie...mak enjoyyyy ..yihaaaaa!!~~











32 celoteh sahabat

bestlah tgk rapunzel tu...sy pun dah lama xbwk dnaish tgk wayang last tgk ice age...skrg kene tggu darissa besar plak..

cantiknya mak yong nie...pndai mia snapkan pic...acik suka lah benda alah kat atas pale mia tu...yg lekat2 tu..he he he

bestlah ada gps, lepas ni dah xde sesat2 dah..ckp nk p mana mesti smpai...

November 29, 2010 at 9:17 AM

seronott ehh citer rapunzel tu...nureen minat ler citer2 mcm tu...dah lama ajak k.azue nengok wayang...tp...nak carik citer kategori U nie mmg susahh..karang nureen x leh masuk plak...

x tahu ler kalau bleh bawak dier nengok citer nie...kangg bapaknya x berkenan camnerr..huhuhu...

November 29, 2010 at 9:36 AM

aku aritu plan nk tgk cite tuh tp bz gile ko ujung minggu aritu... nk tgk cite harry potter pun takdpt... ish.. rugi2

hehehe kelakar je mia amik gambar ko tuh... heheheheh

November 29, 2010 at 9:52 AM

hahahaha....nak gelak guling2 baca bab ambik gambar tu.... ada lak separuh2.... betul la tu cakap mia...nape tak cakap awal2 mama??? hehehehe...good girl....

alooo...jelesnya tgk org pegi tgk movie.... anak2 akak dah bising bila nak tgk movie...Narnia 3 kan nak tayang bln 12 ni...akak cakap, kena tunggu baby besar baru blh tgk... mencuka je masing2...

November 29, 2010 at 10:01 AM

ena lom ada peluang lg nak p tengok.. teringin jugak nak bawak anak2.. yerla dorang tak pernah pun merasa lagi setakat nie.. sian je kan! tapi tu la abah dorang tu sibuk je arit minggu.. huhu

kelakar la mia amik gambo.. ena gelak terkekeh2 depan pc ni tau.. hahaha

November 29, 2010 at 10:09 AM

ramai pi tengok rapunzel teruja gak nak pi....pandai gak sikecik tu amik gambar...yang penting ko nampak selim walaupun tengah pregnant hehe

November 29, 2010 at 10:29 AM

haha..spesis anak2 aku gak la kalau suh diorg ambik gambo kukuikui..

mmg senang ada GPS ni..Tapi laki aku download dlm phone dia jerr..jimat! haha

November 29, 2010 at 10:38 AM

best gilerrr kan...
kat kluang baru ada 3D so..semlm layan yg 3D punya. Mahal sikit arr coz' 3 org jer adah RM44.

boss aku 3 minggu ko outstation....huh!

November 29, 2010 at 10:46 AM

fir taknak tgk citer rapunzel..dia kata gegirlnya citer..

mesti mia ngn mija happy kan .

November 29, 2010 at 10:46 AM

lieya, akak nampak kat rambut mia tu, amoi kat tempat kerja akak ada pakai.akak gigih mintak kirim kat dia. cutelah benda tu.perut lieya tak nampak lagi ye.

November 29, 2010 at 10:49 AM

paling xtahan bab snap gambar mama tu..hahahaha.dah nama budak2 lurus jela dia kan.suh snap kaki sekali..hamik ko...kaki jek..wakakakka

November 29, 2010 at 10:58 AM

rindunyer nak tgk wayang balik...cepat lah fizri besar...tak sabar nak usung skali masuk panggung....

November 29, 2010 at 11:04 AM

amboi...bos takde leh la update laju2..Dania dah pi tgok Rapunzel dah..tapi ikut mak teh dia..nanti Lisa buat entry eh..

November 29, 2010 at 11:25 AM

bos takder ye lieya.. gunakan hari itu dengan bermanfaat.. hehehe... teruk akak nikan.. sesekali takper..

wah.. hari sabtu lieya yg menyeronokkan bersama2 mia, mija & suami...

November 29, 2010 at 11:53 AM

Teringin nak bela rambut anak aku macam Rapunzel tu..huhuhu..tapi takut nanti nampak rambut jer dari kepala..huhuhu...
Anak aku belum boleh displin kt panggung lagi,haru di buatnyer...huhu

November 29, 2010 at 12:01 PM

wah bestnyer birjimba2 bersama2 keluarga kan???
tapi tak leh tahan la bab hadiah tue...

November 29, 2010 at 12:02 PM

aku pun sebenarnya lagi suka tgk kartun dr filem biasa..nti gaji bwk lah kenit 2 orang tu..hopefully dorang behave..

November 29, 2010 at 12:20 PM

Amboi seronok yer Mia ngan Mija jln2 tgk wayang..

Dah pandai dah.. anak dara tuh ambik gambar.. slim jerk mamanya..cam tak ngandung pun..heheh.. ada teknik yer ambik gambar tuh..hehehe...

Pas nie..rajin laa basuh baju ekk..dah ada mesin basuh baru..kan..

Lieya beli Garmin.. yer.. Ok gak tuh senang kan ada GPS ini. Akak pakai PapaGo hehehe.. senang kan.. nak carik jalan.. :)

November 29, 2010 at 12:23 PM

apsal preggy mom selimmm jerrr? konpius hakak!.kalah MDT yg gebuz ni..sob..sob...

November 29, 2010 at 12:46 PM

syoknya dapat tgk wayang anak beranak...kak lynn pernah bawa qis gie tengok wayang tapi dia takut la...gelap sangat...huhuhuhu...

November 29, 2010 at 12:50 PM

bes giler kan rapunzel. mak dok trgelak2 tgk maximus tu. pas2 hero dia si flyn aka eugine tu hensem giler. wpon katun tp ttp hensem.

hahaha lawak la mia amik pic ko tu. xpe pasni ko smbung je pic tu yeh.

poms how much garmin tu. mak pon tgh survey nih.

November 29, 2010 at 1:09 PM

sonok erk lieya..kak wa pun nak g la camni..

November 29, 2010 at 1:37 PM

eh akk pon pegi tgk kat situ sabtu!kol 3.30 start..mmg lawak kan?anak2 mengekek2 dlm tuh hihihi tapi sedey arr ropenye situ tade 3D hermmm..x jupe plak kite ye?lain2 timing

November 29, 2010 at 2:22 PM

sonot tak cite rapunzel??
tak tgk lg ni..
so far blom pernah bw lg alya tgk wayang, takut wat bising.. malu seh!!
tgu cd release dlu ah!

November 29, 2010 at 2:30 PM

cantiknya clip rambut.best la ye dpt tgk wayang.saya belum pernah bw azim tgk wayang lg pun.ntah le mcm mana reaksi dia kalu kt dlm tuh.

November 29, 2010 at 3:07 PM

amboi2 .. bukan main layie nie .. posing2 maut mia ambilkan heheheh cute jer mak buyung sorang nie .. heheh

waa ramai yg dah review dan tgk cite nie .. sedap ye dikk .. hermmm harus nie .. tapi tulah hubby x suke tgk wayang .. dia cakap kalau tgk kena beli DVD jer huhuhuhu ..terpaksa akur .. huhuh

cantik sepit rambut mia tuuu :)
waaa nampak sungguh teruja cik abe dgn GPS baruuuu

November 29, 2010 at 5:09 PM

best ya citer rapunzel. nieda ada plan nk bawa humaira masuk panggung tapi daddy dia x confident.

nanti weekday nak cuba. pilih time org tak ramai

November 29, 2010 at 5:15 PM

aku baca review ni cerita memang best of the best dalam Disney nye films

November 29, 2010 at 8:11 PM

sama la weken kita.. tengok rapunzel.. bestkan.. akak beli 3 seat je lieya.. farhan dan emily share seat sama2.. nak pulak tu.. selalu emily nak berpangku. yang best kaini emily mmg khusyuk tengok wayang. kalau selalunya, dia meragam..

hahah kelakar la mia amik gambar ko leiya.. haha boleh plak amik separuh2.. tp last2 cantik tu dia snap.. full lagi..

oo dah ada GPS ni harap2 tak sesat la pi rumah akak dan sham nanti ek. hehehe

November 29, 2010 at 11:40 PM

ramai kata lawak ceta rapunzel ni..kita x de masa nk tgk la plak..huhu...xper beli dvd je la..

pregnan ke? tahniah ye....

November 30, 2010 at 9:49 AM

oooo dah tengok rapunzel ek ...
bestnya....

i lum brani nak bawa sapphire tgk wayang lagi laaa sis...
takut nanti dia plak buat crite dia dlm panggung tu hehehehe

November 30, 2010 at 11:20 AM

teringin gak nak bawa bebudak 2 org tu.. tapi takut wayang la tgk depa tu.. takut duduk tak diam dlam panggung jer..

November 30, 2010 at 3:56 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy