Wednesday, November 3, 2010

hari ni mia genap 5 tahun lor!~

aduh dah besar anak mama...3 nov 2005 susah payah teran budak sorang ni nak keluarkan die heheeheheh.....arini 3 nov 2010 dah genap 5 tahun....selamat hari lahir sayang, semoga membesar menjadi anak yang sihat, bijak, solehah dan rajin menuntut ilmu...amin....


  
lawak tgk pic nie, mase ni mia nak masuk setahun lebih... 

 

 tembam montok jek time nie.....




mia skrang....tetap comel dan bijak....lap u mia...
papa, mama, mija sume sygkan miaaaaa!!!~~





dtg akal nak buat notty...mcm ni laaa jadinye posing die he he he....




teringat dulu, mase mia 7 bulan, aku dah disahkan pregnant lagi, semua tekejut (ye laa aku pun tekejut hahahaah) sume ckp sian damia sebab akan dpt adik, nanti takleh manje2, perhatian kurang....mmg aku marah sape2 yg ckp mcm tu.....mmg laa gap dieorg sgt2 rapat, tapi siapa aku nak tolak rezeki dari Allah...org lain nak mengandung pun ade yang susah, aku diberi kelebihan subur ni patut terima dengan hati yg penoh syukur....lagipun, sape mak bapak mia, aku ngan husben kan, so pandai2 laa kami nak berikan kasih sayang, kemanjaan yg sama adil...buktinye sekarang, mia manje ngan papa, mija  manje ngan aku.....sama adil same saksama keh keh keh .....mama lap u la mia.....




**dlm perancangan nak pegi red wok sambut besdei 2 org puteri aku nieh.....mamanye tingin nak mkn steamboat grill hahahahaha.....papa sila belanje yeak hahaaha



















48 celoteh sahabat

hamboi besday ank mak pulak yg ober nk mkn stimbot ek...hekhek...xpe ko peknen leh d maapkn...

hepi besday mia...skalik sme tarikh ngan uncle ecam la pulokkkk...hikss....

November 3, 2010 at 9:07 AM

kecik2 bambam dak mia ni.. cute..
makan steamboat.. redwok?? sedapnyerrr..
hepi bday mia.. moga jadik anak yg solehah..

November 3, 2010 at 9:17 AM

HAPPY BIRTHDAY MIAAAA EXORAAAA
geram nengok dia kecik2 kan lieya...dari kecik aku ikut perkembangan dia walaupun sekadar melalui fp ...besar dah anak dara nie....makin bijak, makin notty...

betul tu lieya...
ada orang tu, mengharap kemain tp rezeki takde....so, korang yang di beri kelebihan...subur macam nie...jgn lah tolak rezeki yang allah dah bagi...

aku marah sangat bila orang yang dah di beri Allah anugerah macam tu, sanggup nak pergi gugurkan or buang coz' takut tak dpt nak bagi sepenuh perhatian bila beranak rapat2 nie....plz lah....cuba fikir orang lain yg tak di beri kelebihan macam tu...

kita as parent, kita yang corakkan anak2 kita...tak kan ada istilah kurang kasih sayang bila anak ramai nie....kasih sayang tu takkan berkurang pun walaupun anak korang 10 orang 1 tiap2 tahun.....Allah tu maha pengasih.Dia dah aturkan semuanya

November 3, 2010 at 9:33 AM

Wahhhhh Mia dah besar rupa nya... dah jadi anak dara... cumil lagi..

Heppy besday to Mia.. moga dimurahkan rezeki.. be good girl..

November 3, 2010 at 9:33 AM

selamat hari jadi mia..semoga menjadi anak yg baik ye.

kty dulu kan ..akak 3 bulan kty pregnant kan adik..cepat giler.terkejut gak..mmg org mengata..tp nak buat camne..dah rezeki.

November 3, 2010 at 9:33 AM

teremo plak...hik hik hik

again, happy birhtday budak comel

November 3, 2010 at 9:33 AM
Anonymous

selamat hari jadi mia..hadiah thn dpn dpt adik..hehe..ank ila pun bln 11..smoga mjadi ank yg solehah

November 3, 2010 at 9:47 AM

happy birthday miaaaa...
sama bday dgn kakak auntie la mia...

alaaa mia kecik2 pun bam2 kan?

iyer lieya... rezeki tu, atleast now mia ada kawan kat umah nk main.

November 3, 2010 at 9:51 AM

hepi besday mia! kejap je dalm 5 thn umo dia... x lama lg sedar2 dah darjah 1...hehehe

November 3, 2010 at 9:51 AM

jap ja ms berlalu kan...heeee...hepi besday to mia...aunty doakan mia akan menjadi anak yg taat kpd agama,ibu bapa dan berjaya dunia akhirat...

November 3, 2010 at 9:56 AM

hepi bufday mia!
aunty doakan yang terbaik buat mia...

kecik2 mmg bambam ek dia sis..geram je tengok...now dah 5 tahun..rasa cepat je masa berlalu...

tul la sis, anak anugerah dariNya...syukur kita diberi rezki...ada tu yang susah sangat nak dapat, walopun sorang kan....and kita nie as parents, pandai2 kitalah nak membesar dan mendidik dorang...

November 3, 2010 at 10:05 AM

hepy birthday mia syg..semoga mnjadi anak yg bijak pndai n solehah...

tembam yer dia dulu lieya..comel..geram sgt..

betul lieya dah rezeki kan sapelah kita nk tolak..

November 3, 2010 at 10:06 AM

happy birthday mia... moga jadi anak yg solehah.. berjaya dunia akhirat..

p/s: lieya nak mkn steamboat grill kat SABAK RESTORAN sedap .... kat melawati jalan ke zoo

November 3, 2010 at 10:09 AM

Tahniah mia...Coz masih diberi nikmat untuk bersama ngan papa n mama...Heppy besday sayang...

November 3, 2010 at 10:14 AM

Happy Birthday Mia!
Moga jadi anak solehah penyejuk hati ibu dan bapa:)

aku rasa best je anak rapat2 ni..jaga sekali harung..besar sama2:)

November 3, 2010 at 10:19 AM

Mia baya Firdaus.Firdaus bulan 6 2005.Jeles tengok lieya, letak gambar mia masa kecil, akak pun nak letaklah, tapi muka firdaus , lain sangat.muka mia kecik tembam sikitkan.

November 3, 2010 at 10:23 AM

happy birthday to mia..eh..mia nk makan apa..mintak2..jgn biarkan mama tu mintak..hahaha..

moga mia membesar menjadi anak yg solehah, bijak dan cemerlang ye..amin..

November 3, 2010 at 10:29 AM

hapie besday mia...be a gud gurl k sayang...
wah mia nak makan steamboat ke mama nak makan nie..heheheheh :)

November 3, 2010 at 10:31 AM

happy birthday mia sayang...betul mama awak ckp..mia comel sampai arini.. ;)

lieya, anak aku pun rapat...ada gak org komplen dulu.dah rezeki,terima jela kan.xde maknanya xcukup kasih sayang.sama rata je kita bg kasih sayang tu.hmm, mebi kalo kena kt org tu, dia yg xreti bahagikan aksih sayang kan..tu nasib ko lah..hahaha

wah..nk mkn kt redwok ye?aku sokong sgt2...puas hati!!!

November 3, 2010 at 10:38 AM

selamat hari lahir Mia... jgn notty2 dgn mama ye.. tolong mama jaga adik nanti tau..

amboi lieya.. sapanye besdei ni.. lieya lak yg order nak mkn stimbot ye.. takper sambil menyelam minum airkan

November 3, 2010 at 10:48 AM

hepi 5th besday mia comel..

eh nmpk berisi gak mia masa kecik2 eh..cute jer..geram tgk pipi dia.

betul tu lieya, anak tu rezki allah nk bg. naper org lain sibok nk soal pasal kurang kasih syg. anak kita xkan la kita x syg kan. kita mak bapak dia. kita yg menjaga dia tau la kita camne nk uruskan. syukur la apa yg allah dah kurniakan pada kita. mulut org mmg x brenti nk brcakap. bila anak rapat, mengata jgk. bila gap jauh pon mengata jgk. smpai bila2 pon xkan stop. so pedulikkkannnn

November 3, 2010 at 11:03 AM

happy birthday mia..semoga menjadi anak yg solehah n menjadi kakak yg terbaik tuk adik2... :)

November 3, 2010 at 11:15 AM

happy besday mia..
sekejap je rasa kan lieya..
ini pun dah ada yang baru kan..
aku tingin gak nak baby..
tapi takde rezeki lagi..
kenalah manja2 kan suri je..
hehehe..

November 3, 2010 at 11:23 AM

Happy Birthday MIA...be a good girl taw..

tembam masa baby tapi la ni sudah voguela ...

ayat bese dgr bila pregnant dekat2kan ada pro & kontra tapi suka atilah mana ada parents yang bezakan kasih sayang semua sama jer...betul tak

November 3, 2010 at 11:35 AM

happy birthday mia....

ala, tembamnya mia masa kecik...suka tgk....

November 3, 2010 at 12:21 PM

happy birthday Mia..auntie Lisa harap mia membesar jadi anak yang bijak..baik..cantik..comel...jangan lawan cakap mama ngan papa ye...be gud ever...

November 3, 2010 at 12:39 PM

seksinya mia posing atas beskal ru..comey dan tombam ...bulan dec ni pun anak aku genap 5 taun..

November 3, 2010 at 12:43 PM

Happy Birthday Sayang...We all love u sooooooooooooooooo muchhhhhhhhhhhh

November 3, 2010 at 12:56 PM
Anonymous

selamat hari lahir buat mia..biasa jd silent reader jer...hehehe... mia minta mama adiah besaq punya ya...heheheh

November 3, 2010 at 1:24 PM

Happy Birthday mia.. semoga mia makin bijan dan semakin cantik bila dah besar nanti.. auntie suka tengok mia pandai bergaya tau..

akak pun pernah rasa apa yang kau rasa.. dulu akak pun walaupun farhan dah 1 thn 2 bulan, orang semua sibuk tanya kenapa mengandung lagi? kan farhan masih kecik lagi.. tp at last sekarang, kasih sayang dorang tu sama rata jugak kan.

November 3, 2010 at 1:26 PM

alhamdulillah mia dah 5 tahun....HAPPY BIRTHDAY cute lil' girl ;)...sorry lah auntie dah lama tak jenguk blog....asyik dok kat fb jeerr....tapi ntah cam mana hati dah terbuka utk tgk blog semula....tapi takut 'hot hot chicken shit' pulak...keh..keh...keh... ;D

November 3, 2010 at 1:31 PM

masyAllah...mmg tembam Mia masa kecik dulu...geramm rasa nak cubit pipi dia...

Happy Birthday Princess Mia!

November 3, 2010 at 2:24 PM

happy bithday mia deary...moga jadi anak yang baik dan pintar yer...muaahhhs...

November 3, 2010 at 2:31 PM

happy bithday mia deary...moga jadi anak yang baik dan pintar yer...muaahhhs...

November 3, 2010 at 2:33 PM

uits! tembamnya mia nie.. heheh.. yerla sebaya ngan si anis kan!.. beza bulan aje..

statement yg last tu.. suh papa belanja steamboat grill tu yg tak tahan.. hahahah.. tak pe bila lagi nak order lebih2 kan!.. ngee

November 3, 2010 at 2:57 PM

Ups! Happy birthday Mia.. Moga membesar jadi anak yg solehah ye.. ;D

November 3, 2010 at 2:58 PM

happy birthday mia..moga jadi anak yg solehah. beranak rapat2 ni best, dah besar nanti dorang jadi kamcing..

gambar mia pkai gaun yang ada corak ala2 pink tu dah mcm muka mija. comel

November 3, 2010 at 3:01 PM

hepi befday mia..
patutlah dua2 girl tu nmpk mcm kembar..hehe

sama mcm anak MDT, lg 3 hari befday nurul yg pertama, akim dah kuar dari perut..express! :D

November 3, 2010 at 3:33 PM

epi bday mia

November 3, 2010 at 3:41 PM

Uik.... Dari kecik lagi dah fotogenik semulajadi ni. tengok kamera jer senyum. Macam anak buah saya. Hehehehe....

November 3, 2010 at 5:31 PM

Wah tembam Mia masa kecik2 eh..maintain cute ye Mia.to Mia.Happy Birthday Mia..semoga terus membesar dengan sihat & bijak serta menjadi anak yang solehah..insyallah..
psst Mia punye birthday mama yang request nak makan steamboat ye..mujur preggy mama so diampunkan

November 3, 2010 at 5:58 PM

eppy bday miaaaaaaaaa .. alo2 cumei jer senyum gituu ...
semoga mia bertambah sihat , cergas dan belajar2 rajin2 tau .. jadi anak kebanggaan ibu dan ayah ..
aunty doakan :)

November 3, 2010 at 9:00 PM

happy birthday to mia

dapat birthday present apa?

smoga berjaya dan selamat dunia akhirat. Amin.

November 3, 2010 at 11:09 PM

selamat hari lahir ke5 mia... moga jd anak yg baik, solehah n taat pd mama n papa ye...

besar dh anak dara ko... untung ko beb... suke tgk mia yg tembam tu hheheheh

November 3, 2010 at 11:51 PM

happy bufday Mia...!!!
elok je 2 beradik ni.. rapat-rapat tapi hubungan pun rapatt.. dah macam kembarrrrr!

comel je tgk gambar mia kecik kecik he he

November 4, 2010 at 6:55 AM

semalam dah wish...ni nak wish lagi kat blog..happy besday mia.... akak mmg ingat besday mia & aqeel (anak as) sebab sama date dgn rafiq...

hmmm...lieya, betul cakap awak tu... pasal pregnant gap dkt2...akak pun tak suka kalau org kata camtu... nanti tak blh bg kasih sayang laaa, inila itula.... hmmm...tu atas kita sbg parents kan.... kes mia & mija sama mcm kes rafiq & taufiq...sebab akak pregnantkan taufiq masa umur rafiq 8bln.... mmg la dekat, tapi bg akak best je... senang nak jaga sekali harung... mcm skarang ni, rafiq mmg manja dgn akak, dan taufiq manja dgn abg kamal... so, takde la pulak istilah kurang kasih syg ke apa... cuma org yg berfikiran kolot je akan rasa mcm tu....

Yg kita dok melahirkan bdk2 ni, of coursela kita sayang semua anak2 kan.... dan bg akak, Allah dah bg rezeki tu, jgnla ditolak2... bukan semua org dpt kelebihan mcm ni... alamak termembebel lak kat blog awak... :D

November 4, 2010 at 5:02 PM

happy besday Mia..

November 6, 2010 at 10:29 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy