Tuesday, November 23, 2010

jln2 kat Aquaria KLCC ~ part 1

ari sabtu lepas  lieya n hubby bawak mia mija gi aquaria ...saje jek bawak...konon2 sempena besdei budak2 ni la, lagi pun mia asek ajak pi zoo (yg aku takkan pegi punye buat ms skrang, x thn panas n berjalan) so tgk2 ade promotion family package RM90 tuk 2 dewasa 2 kanak-kanak...mmg sesuai sgt lee ngan kiteorg kan....he he he...sebelum pegi sure ade posing2 kat umah dulu.....moh lyn gambar moh...tapi tak sume letak kat blog...byknye kat fb....tapi tak byk2 pun tetap kene buat 2 part yeak hihihihihi

*
*
*
*
*
*
*
V

jeng jeng jeng.....mak yong in the house!!!!




pelut sudah kedepan woooo....kain baju kurung byk tak muat dah...kene pakai belly belt ...seb baik jeans ni leh sarung lagi.....tapi lieya pakai belly belt la....


budak gediks posing...of kos la si mia


mase nak pegi ni, mia tak tau lagi nak gi Aquaria...konon2 suprise ar....sekali bile sampai, die leh ajak aku balik...bile aku tanye nape...die jawab "mia takut la mama tgk fish byk2 ni...kalo kat pasar tu ngan kat aquarium papa tu mia berani laaa"....adoilaaa anak dare aku....last2 pujuk2 berani jugak...he he he


sebelum masuk aquaria suap budak2 ni mkn dulu....takde laa lapa kang kat dlm tu....aku tak mkn pun sebab dah pekene nasi lemak 2 pinggan bekpes tu huhuhu

nampak lak maskot nie....amik le gambar


panjang gak beratur, tapi pakai touch n go...kejap jek heheheeh


kat belakang tu ikan pirana...huhuhu



electric ell......bzzzz.....bzzzz....(bunyi kene karen hahaahah)

layan laa mia mija tgk minatang2 yg ade dlm tuh...


 mase tgk kure2 batu ni...boleh si mia ckp....
"eh mama, ni bapak die yeak....anak die ade kat umah kite kan?"
kan kat umah lieya bela 2 ekor kure2 kecik tu....kui kui kui






pas tgk minatang2 yg ade kat area depan tu sampai la kami kat area terowong ikan tu....
sebelum tu lepak kat aquarium besar ni...sampai terduduk aku hah...bukan syok tgk ikan, tapi pinggang aku dah start sakit....aku ni mcm tu laa, kalo preggy mmg pinggang akan sakit....sampai nangis2 kdg2 tu....so rehat kat tangga ni jap......boleh mia mija layan tgk fish kat situ lame sikit.....heheheheh







cantik view kat sini....



mase kat sini ar mia ajak balik...ha ha ha....aku perasan, mia ni kalo tempat gelap2 mcm ni sure takut....seb baik mkn pujuk....kalo naya die nak balik, jenuh laa kiteorg....haish, penakot tol anak aku nieh.....


dah ar...sambung part 2 nanti plak, gambar2 kat terowong ikan ....




**balik dari aquaria kami ke redwok plak...sambut besdei mia mija.....best!! abis citer aquaria ni nanti entry tu menyusul....hiks!!~




     






28 celoteh sahabat

seronottt kat dalam nie kann...tu ler...kalau xder promoton mahal sgt...kalau anak2 x ramai ok ler lagi...kalu ramai2...kempunan ler nak nengok aquaria...k.azue pegi dulu pun berdua jerk ngan cik abe....x pernah bawak nureen lagi masuk sini...nak kena bawak jugak ler nanti...huhuhu

November 23, 2010 at 9:08 AM

I always love this Aquaria. Much better than expected.

aku pun belum masuk Universal kat Sentosa lagi, gi la kalo korang nak senang, ambik Express Ticket sekali.
Ko boleh guna aku nye info untuk Maiden nye konsert tu sebagai tips.
Sana korang pagi public transport je pergi mana2 senang.
Apa2 tanya aku

November 23, 2010 at 9:11 AM

lieya akak tak pernah g aquaria tu.. sedih je bunyi ayat akak ni.. hehehe...

tapi mmg tak pernah.. nanti nak bawah hero 3 orang tu g aquarialah..

November 23, 2010 at 9:24 AM

seronoknya...kalau dapat bwk dania pergi lagi kat sini best kan...eh..mahal lagi tak tiket nak masuk sini?

November 23, 2010 at 9:31 AM

bestnyerrr..

tengok pun dah seronok.. entry ni memg menggugat keinginan utk p sity jugak tau lieya.. heheh..

cantik mak & anak2 posing..

makin berseri2 la lieya preggy nie tau..

November 23, 2010 at 9:38 AM

teringin gak nak bawa qistina gie situ...insyaallah nanti ada rezeki leh la kitorang pergi plak...

November 23, 2010 at 9:53 AM

wah wah....aku pergi Aquaria rasanya masa batrice baru pandai jalan kot....almost nak 3 tahun lps..keh keh keh......tp kira ok ler harga promo dia..rm90/family..berbaloi ler utk korang...kalau cam aku..dah kurang sorang dah...bila ler nak menambah...

alololo..tomey seh peyut ko...nampak dah..cepat gark yerk yg no.3 nie.....harap2 dlm tu boy lah kan...ada gark si shah kwn tengok bola nanti

November 23, 2010 at 10:01 AM

last pg 2 tahun lepas kot...bwk danish..budak2 mmg sukalah kan tgk fish..ooo mia takut rupenya dia yer..he he he ...

comei mak tong...maintain jelita...

November 23, 2010 at 10:06 AM

perghhhhhh perut ko dah nampak!!sukeeee....eh ko dah berapa bulan nok??aku tingin gaks nak bwk aqil pi aquaria nie...tpi cam rugi bwk skg haahha...sbb? dini x kenal fish pown!!!best ke aquaria nie..semata2 fish je ke??ada benda lain x cam dinasour ke>>apppara dah nama aquaria yea?mn dtg nya dinasor plaks???ok aku x sabo ank tgk part2 ko...dlm FB lembabs nak mamps loading gmbo...mental aku menunggu...

November 23, 2010 at 10:34 AM

ammvoiii gi terowong ikan tewww.. ehehe

November 23, 2010 at 10:38 AM

Ada masa, nak bawak simontel pergilah.akak tak pernah jejak lagi kat situ.sedondon anak dara ko berbaju merah.

November 23, 2010 at 10:44 AM

kire ok gk tu lieya ek rm90 utk family... kire murah la tu kn...
yelah kalu sorang dewasa pun dh 30+ kan...

aku yg dh besar panjang ni pun tak penah masuk lg wei... ahak2
mia tu bukan main rupenyer tkt tgk ikan banyak2 ek ehhehe lwak tul lah

November 23, 2010 at 10:45 AM

kiut nyer akak atie sorang nie...walaupun pregnant..totap mantop meletop....

November 23, 2010 at 10:46 AM

Seronok nampak budak2 tu Lieya..kita pun tumpang gembira kan..akak cuti sekolah ni plan nak bawak budak-budak ni Petrosains..harap2 kesampaian la..takut penuh je time cuti ni

November 23, 2010 at 11:16 AM

me baru pegi dua tiga minggu sudah, so bila tengok gambar2 u cam terkenang semula hehehehe..

kelakar tul u kids tu. Imaginasi tinggi tu pasal kura2 tu hehehehe..

November 23, 2010 at 11:29 AM

beb u untungla walaupun pregnant badan tak naik sgt...senang nak turun lepas beranak nanti...bessnyer pi tengok ikan2 yer hehe

November 23, 2010 at 11:46 AM

bestnya miamija dah pi aquaria. aku lom bwk echa g sini lagi. hari tu beria masa konon2 ada promo toy story kt situ. pas2 x jd pegi plak. ntah bila la nak pi. ni dah cuti skolah, kem salam le aku nk pegi. harus ramai org. tggu nx year je la..hehehe

November 23, 2010 at 11:48 AM

waa.. jln ke aquaria ek, larat ke Lya..
tp sporting la Mia n Mija amek gambo ek, pandai aje dorang possing.. my alya, huhuhu.. salu aje x mo bergambo, tataw yg mak die ni suke gambo.. hihihiih.. :P..
cop, takde lah nampak lg perut lya yg mkn kedepan tu...eee, tingin la nk preggy lagi ni, dh 'berusaha' nk tambah ahli lg ni.. doa²kn yep!!!

November 23, 2010 at 11:52 AM

hai... jom tukar link.

November 23, 2010 at 11:54 AM

bestnye. ntah bile taun la nak sampai aquaria ni. aritu last pg kl, dah sampai gombak baru teringat aquaria, nk pusing dah malas. tetiba je pg zoo yg panas membahang2 tu. hehe

November 23, 2010 at 11:57 AM

WOOOBESTNYER G AQUA

November 23, 2010 at 12:12 PM

leiya..aku fokus tang peyut ko je tiap kali tgk gambar....haha suka la... tomei je ko..

aku x penah p lg aquaria ni...best ke lieya?

November 23, 2010 at 2:56 PM

Lieya bdn lieya mentain aje...syok pulak knur tengok...mak ngan anak dah mcm adik badik....hehe...wah seronok nya lieya budak berdua ni...posing mengalahkan omak dier...hehe.

November 23, 2010 at 5:36 PM

aah seronokk sini .. akak dah bawak kids gi sini ... ermm pueh ati ..
heheheh kalau gi ramai memang kopak lah kejapp hehehe

cunn jerk lieya tuu .. sweet momma :))

November 23, 2010 at 8:50 PM

kty lom penah lagi bawak fir g sini,..,

November 23, 2010 at 9:15 PM

weehhh! dah start dah ronda-ronda cuti sekolah..! memang pantasss..!!

Lawakk aaaa anak dara nko dah sampai aquaria ajak balik.. gi tengok ikan kat pasarrr lagi beranii.. ha ha ha.

Tu yg posing maut pegang lutut tu posing kee.. senamm..?

sonot tengok 2 beradik ni kamcing jee.. aku tengok pun siap pimpin tangan kat aquaria tuhhh

November 24, 2010 at 8:04 AM

penakut rupanya yg sorang tu..sib baik makan pujuk..kalo x rugilah dh byr tu..

November 24, 2010 at 9:57 AM

nak pegi nak pegi....

November 24, 2010 at 10:11 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy