Thursday, November 4, 2010

jamu mate lagi yok!~

 ish ape laa yg tersampok mak yong ni, asek2 pos gambar makanan jek keh keh keh ....tak le wei, ni citer pasal adik lieya kene risik.....meh kite layan pic makanan keh keh keh....gigih ko mak lieya masak tuk jamu bakal besan die.....mase merisik boleh laaa....esok time tunang mak lieya dah awal2 surender, die kata nak upah org masak jek, tak larat dah nak masak byk2 heheheheehe.....aku sokong sgt.....aku pun mls nak tolong masak2 ni he he he jom tgk ape mak lieya jamu bakal besan dier...

*
*
*
*
*
*
V

baby sawi masak sos tiram....


begedil ...


keli sambal



kari ayam pencen....

kuih muih plak, mak buat, karipap kentang....


kuih vadei....




kek butter buah (ni beli jek)



pastu buah tembikai....



yg merah lagi masak ranum ni plak, bukan tuk jamu bakal besan, tapi tuk tekak mak yong..sepinggan ni aku bedal hahahaahahah....... 




antara yg dtg......dlm 3 bijik keter...ade laa dlm 10 org 




bincang dan bincang....

nie adik last aku....

sebentuk cincin tuk merisik...

cincin tanda sudah ada yg punya heheeheh
 
 
kalo takde aral, insyaallah tahun depan tunang.....moga2 semua dipermudahkan...amin....



** selamat cuti hari deepavali semua.......tetibe  tekak nak mkn laddu!~















36 celoteh sahabat

syoknya ada makan2... tang kari ayam pencen tu paling tak tahan.... kena je suma menu mak ko masak....

November 4, 2010 at 9:08 AM

mak masak sure sedap sehingga menjilat jari...yummy2...

ko teringin mkn laddu ek lieya?aku xpenah rasa,tp cam teringin nk mkn sbb kaler dia cantik2 kan..hihi

ps : yang,ko simpan je dulu high heels ko tu.dah abis pantang nanti pakai balik eh.sure cun melecun balik cam anak dara

November 4, 2010 at 9:10 AM

wah..sedapnyer makanan..rugila x tau awal..klu x dah serbu umah mak kak lieya dah ari tue....kihkih

November 4, 2010 at 9:11 AM

keli tue...keli tue.....menggoda betul.....tgk plak jambu yang mak yong makan....lagi meleleh air liur.....huauauaa

November 4, 2010 at 9:17 AM

maaaaaaaaaaaaaaihhhhhhh!!

bestnyer menu2 tu lieya... rajinnya mak lieya masak.. banyak gak tu.. siap ngan karipap lg .. hadoiiii.. laporrr weyH!

November 4, 2010 at 9:18 AM

fuiyoo sedapnya mak lieya masak yer.. kenyang tetamu yg dtg makan tuh.. mesti balik senyum jerk.. :)

Buah jambu merah tuh akak pun suka.. sedapkan..sweet sgt.. hehehe

November 4, 2010 at 9:42 AM

banyak nye menu yg buat i terkecur...kari, keli sambal ooooo sodapppppp...

i lum pernah makan laddu, tapi ada kezen i yg sgt sgt suka makan laddu...sedap ke?

November 4, 2010 at 9:45 AM

lieya cerita pasal merisik2 ni sy plak yg berdebar..he he he..wah..mcm sy plak yg nk bertunang..ober kan...

adui lieya sedapnya keli smbal...fav tu..sedap2 ha mak lieya masak..nak bergedil jugak...

cube cr kat kedai mamak ke lieya laddu tu..tp kalu kat masjid india adalah jual, nberlambak tp takut plak xhalal...cube cr ok..

November 4, 2010 at 9:54 AM

pergghhh.. melengkor keli berlado..

November 4, 2010 at 9:59 AM

memang buat kak lynn lapar la...huhuhuhu...kari ayam pencen mesti best kan...

November 4, 2010 at 10:05 AM

wahhhh...mcm2 lauk ader...sedap2 plak tu...siap ada bergedil...peberett tuuu...mg lepas kak azue pestime buat bergedil nie...sedappnyerrr...hehehehe...(puji diri sendiri)

selamat menjalani alam2 bakal tunangan yerkkk....pada adik lieya...

November 4, 2010 at 10:41 AM

lieya, akak ni berapa kali try masak ayam pencen, tak pernah nak lembut.pandai mak lieya masak.dorang cakap letak sudu, dalam kuahnya, akak ngan parang pun pernah letak.tetap liat.apa petuanya lieya.

November 4, 2010 at 10:47 AM

kak ina mail : mak lieya gune pressure cooker kak....hahahaah...tu yg ayam jadi lembut gile tu ..tulang2 pun leh cerai berai hahaahah

November 4, 2010 at 10:54 AM

kita ni klu tak citer makan mmg tak sahkan...

November 4, 2010 at 11:14 AM

lieyaaaaa... ko kejammm... kejammmm.. huwahhhhh

menetes2 air liur tgk food tu sumer. owhhh sdpnyer keli goreng sambal. apatah pula si bergedil..owhhh marbelesssss. terus aku lapar nasik ni weiiii..

p/s : aku mmg train echa bukak kasut dlm keta coz xmo dia pijak2 seat keta ngan kasut. mak kan geli sket bab2 ni. tp sudahnya, kalo pi mkn kt kedai, dok kt kusi pon dia bantai bukak kasut jugak..kuakaka

November 4, 2010 at 11:43 AM

i likeeee vadai.. :D

tiba2 rase berdebar2 bila tgk cincin tu.. :D

November 4, 2010 at 12:29 PM

sedap nyer semue makanan tu..tapi yang paling aku suke kuih vadey..tak tau la nape,tapi memang peberet aku la..
lg satu buah tu...fuhh mengancam warnenyer..huhuhu..

November 4, 2010 at 12:30 PM

sedapyer,,....nyum...nyum

November 4, 2010 at 1:45 PM

sedapnya mak lieya masak. nida suka kari ayam pencen. liat2 manja tu memang sedap. hik

November 4, 2010 at 2:00 PM

maknan kat atas tu semuanya shedap2 belaka..huhuhuuh..lapooo..

November 4, 2010 at 2:25 PM

kak dod suka cake tuh lieya
chuntek angle....
meriah giller kenduri umah lieya
ni baru merisik. kalau bertunang kahwin mesti lagi havoc kan. mak teh bukan bungsu kan lieya

November 4, 2010 at 3:37 PM

Sunnguh sedap dan meyelerakan semua makan tu....

November 4, 2010 at 4:07 PM

oh tidakkkkk!!!!!menyesal masuk sini petang2 udang tu sungguh seksi kak..ko sajer jer kan kak..sajer jer kan....

November 4, 2010 at 5:17 PM

syoknyaaaa dikk banyak menu nie ..
cicin tunang pun cantik .. selamat bertunang ! ..

vadei tuu dikk x tahan .. akak paling suka .. kalau bulan pose selalu beli .. :)

November 4, 2010 at 5:26 PM

sedapnya food yg mak lieya masak..

kepada adik lieya tu..tahniah..nti bertunang pilih baju cantik2 tau..

November 4, 2010 at 5:42 PM

aminnnn
banyakknyerrrr mak ko masak lieya
mak ko mmg rajin kan....

November 4, 2010 at 6:43 PM

tahniah tuk maksu mia n mija..
dh kena cop!
taw taw aje tgh lapo ni.. begedil bes tu, pekena ngan soto.. eh, mak buyung mmg selera makin menjadi² ek.. hihihi, eh.. ai terlepas n3 la, pepun epi belated besday sweeett gurl.. pandai die beraksi dpn camera ek, i loikeee!!!

November 4, 2010 at 9:05 PM

weih sedap2nyer dik oiii.... nak2 orang tua yg masak...bertambah2 tak cukup pinggan kalu aku...

tahniah untuk adik kamu yer

November 4, 2010 at 10:40 PM

wah lieya..mcm2 ada..dah macam astro lak kan..makteh budak berdua dah kena risik ye...tahniah

November 4, 2010 at 11:13 PM

tahniah utk adik ko lieya...
masakan dia mmg nyum2... sungguh menyelerakan... tp tak tahan ko bedal jambu tu sorang2 ek...ish2

kalu aku ayam pencen tuh suke bt suup... sedap best... sbb rasa sup tuh best lah... tak la banyak lemak cam ayam bandara kn

November 4, 2010 at 11:18 PM

sonoknyerr nak kawen kanns.. ehehe

November 5, 2010 at 4:06 AM

ahaha.. tahniah Lieya bakal dapat adik Iparr... tahniah tu Mak su dah jadi tunangan orangg..!

November 5, 2010 at 8:33 AM

Lia.. Mimi dah gi makan kat Senibong... hehe...

November 7, 2010 at 10:23 AM

eh rasa cam dah komen entry ni.. kenapa macam tak de ek..

semua food memang meriah.. mesti bakal besan mak lieya happy sebab mak lieya jamu dan layan mereka dengan baik

apapun tahniah mak teh/lily.. semoga cepat naik pelamin yek

November 9, 2010 at 1:35 PM

amboiiiiiiii geramnyer tgk makanan belaka ni....begedil tu mmg menusuk kalbu

November 16, 2010 at 9:50 AM

Assalam...boleh tak saya nak minak resepi kuaih vadei tu? thanks

June 13, 2014 at 9:46 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy