Thursday, November 25, 2010

kami ke Redwok Bangi!

lepas penat2 jalan kat Aquaria, terus ajak hubby singgah redwok...dinner kat situ jek la.....kul 6 dah bukak tuk steamboat nieh.....kat sini style die buffet kalo amik sizzling steamboat (mcm lieya amik ni, grill + steamboat = RM30 satu kepale), kalo amik steamboat saje = RM28 (rasenye laa hahahaha), budak2 lak kene ukur, kalo lebih 90cm baru kene caj....mase kami pegi ni mia mija telebih laa 100cm, tapi tak kene pulak caj....hihihihi......





kat sini, leh mkn sampai lebam.....mcm kami sampai pukul 6, magrib berhenti jap solat...pastu sambung lagi second n third round ...baru berbaloi bayar rm30 tu kan hahahaahaha ....dont worry surau sume selesa.....
dlm pukul 9 jugak laaa kami balik....



buffet makanan mcm nasi goreng, bihun goreng, seafood spegeti, pastu bende goreng2 mcm wantan, nugget, sosej, wedges, sayur2,  ayam n daging panggang, buah-buahan, aiskrim dan air jus oren....mcm laaa ade....




pastu bendealah yg tuk di steamboat ngan di grill pun mcm2 ade....tapi terus terang aku ckp lagi meriah laa kat flaming steamboat ...kat sini biase2 jek.....tapi still mcm2 ado.....


haaaaaaaaa jgn membazir2 yeak....amik sikit2...nak mkn, baru tambah lagi heheehehe


nanti die akan bagi set butter ngan sos.....butter tu tuk guna mase grill.....sonok gak masak2 camni....tapi tak suke sebab terpecik2....pedih tangan huhuhu



sos yg ade kat redwok tuk steamboat nie.....tapi terus terang gak aku ckp, sos kat johnny's lagi sedap hahahaahaha......isk sebut johnny's2 ni, weekend ni pi mkn sane ar hahahaah
oh yeak....kat redwok ni ade due pilihan sup tuk steamboat, tomyam ngan sup ...kami sah2 ar amik sup sebab due org budak tomey2 ni ade kan......



 terra tak damia pakai chopstick....tapi lum sempat masuk mulut fillet ketam tu dah jatuh hahahaahah



 udang die tak le besar2 sgt...sederhana...tapi puas la mkn...nak dekat sepinggan kiteorg bedal...





dah kenyang bedal sepinggan nasi goreng ngan beberape ketul ketam n udang, terus main masak2 lak....jgn kene tgn udah!!


suasana kat redwok....sonok tgk org2 mkn.....bersambung2 dieorg makan....


pekena aiskrim sorang 2-3 mangkuk adalah pekara biase yeak!


ni yg third round rasenye, dok bantai masak ketam jek......


mase ni aku dah full gile2....so tugas papa le tukang perabihkan mane2 yg tak abis heheheeeh


so kene la kami mlm tu RM60 tunai!!!


so far ...best, sebab ade grill..tapi lagi sedap johnnys kot...pasni nak try kat seoul garden tu ar plak....huhuhuhu






**aku ni rajin timbang kat umah....barula pasan tiap-tiap 2 minggu akan naik sekilo, patut laa bile checkup tu naik 2kilo...kene kawal laa lepas ni...takut lak kencing manis aku bertambah parah , dah le aku ni ade history kencing manis mase preggy kan mija......
















29 celoteh sahabat

uish...johny ke apa ker...sumer aku tak try lagi...
tp steamboat kat danga bay pernah try ler...
he he he..leceh ok coz' kena masak sendiri..wakakakaha...dasar nak cepat siap tersedia atas meja jer kami nie...hemlin, bila aku ajak makan steamboat..mmg tak menyokong langsung

wahh.....kemain lagi bermangkuk2 yerk budak tomey tu bedal ice cream

November 25, 2010 at 9:08 AM

bestnyer lama dh x makan steamboat....x pe lieya makan seafood banyak2 nnti blh dpt bb boy.....hehehehe......

November 25, 2010 at 9:31 AM

sedapnya mkn setamboat..tp sbb suami sy xsuka steamboat tu sbb x kami mkn..takde geng xsyok..last pg pun masa sblum kawin lieya..kesian kan..

suka dorang mkn yer...betul, aiskrim bermangkuk2 itu perkara biasa...

ooo masa peknenkan mija yer ada kencing manis..xpe yg mana leh control, controllah..tp kalu tekak dah nk mkn, mkn jer..

November 25, 2010 at 9:39 AM

amboi2... terliur aku menengok nyer... selalu bantai stimboat kt johnys je beb... suke beno edy kalu mkn stimbot kt situ... rm60 tp tgk berbaloi2 gk ek

grill tak penah lak try, kalu ko ckp terpercik2 tuh itu yg lemah nih...
dan2 edy balik kang nk ajak dia mkn kt johnys lah... nyeh2...

November 25, 2010 at 9:47 AM

best dan memang sangat best ni lieya... dah lama tak makan steamboat..

bebudak tu pun seronok je blasah eskrem ye..

November 25, 2010 at 9:47 AM

selalu mkn steamboat di nelayan je..tp skrg dh byk choice kan..johnny's dah penah rasa..ingat lepas ni nk try flaming ar..ramai org kata sedap dan worth it..

November 25, 2010 at 9:48 AM

bessnyer sekali sekala layan steamboat mmg bess...harga pun okey nak terai la

November 25, 2010 at 10:01 AM

Bestnya.dah lama tak makan besar cam ni.steamboat akak suka sangat.

November 25, 2010 at 10:49 AM

aku kalau mak buyung yang makan ..confirm sedap..hahaha
terliur tgk ko makan steam bot tu..
dah lama tak pekena steambot...

November 25, 2010 at 10:50 AM

hayoyo..meriah! mmg feberet aku la stim2 & bbq ni..hohoho

November 25, 2010 at 11:04 AM

syoknya gie makan-makan...

November 25, 2010 at 11:31 AM

Byk gak choice makanannya yer.. kira berbaloi laa RM30 tuh.. Nampak cam meriah jerk..dan sedap.. :)

November 25, 2010 at 11:34 AM

dah agak dah..jengah kat sini mesti terliur..sabor jer la...

November 25, 2010 at 11:44 AM

lieya..kiut nyer perut...

November 25, 2010 at 12:03 PM

redwok...restaurant pilihan family kak dod ni lieya. gi weekend mmg penuh...
Shuntek lieya shot gambar2 ni

November 25, 2010 at 1:15 PM

wei kitorang x penah mkn steambot kt johny ke, flamming ke. penah ajak cooi tp dia x brminat. ekceli aku pon kureng minat gak. tp tgk korang mkn cam sedap je

November 25, 2010 at 1:26 PM

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

jeles weyh!
kecur lior sampai tersembur tengok tau lieya... sedapnya...
dah lama nak makan camtu.. tapi tak pernah pun dapat sbb tak sanggup nak bawak budak 2 org yg tak behaved tu.. ishhhhhhhh..

November 25, 2010 at 1:59 PM

orang pregnek suka makan..makan..makan adalah normal..tp kalau yg tak mengandung tp asik makan..makan..tu yg masalah..haha!

November 25, 2010 at 2:23 PM

meleleh air liur tgk babe.. naseb skang aku takleh mkn byk2, kalu tak, melayang RM60 en hubby ya..

tapi berbaloi lah mkn kt situ RM30 tu kira murahlah jugak kan.. seoul garden pun ok gak..best..

babe, ko memang kena kontrol sket mkn..jaga-jaga..kencing manis wei.. hehe..aku since kontrol mkn, mlm tak mkn nasik, pg checkup naik sekilo je..naseb..kalau tak dia suh aku buat MGTT which is aku tak ske.. ngeh ngeh..

November 25, 2010 at 2:53 PM

wah.. bestnyer ada tak addressnyer nak..nak.. bole la.. kongsi2 nak try kan??kan??

November 25, 2010 at 3:06 PM

tapi lieya ko tetap nmpk kurus walaupun tetiap bulan naik 2 kilo..

nieda tingin pergi steambot tapi ada humaira ni leceh. tangan dia cepat je nk mencapai. takut nanti grill tangan Humaira pula. wakakak

November 25, 2010 at 3:35 PM

makan sampai lebam tu...

gmbr no 6 tu skali tgk seram plak... cuba tgk betul2 lieya...

November 25, 2010 at 4:01 PM

kak wa lat weekend g mkn western kat depan dia..minggu ni harus akk terjah ni....

November 25, 2010 at 4:23 PM

anda di tag..sila jengah blog Lisa yer..

November 25, 2010 at 5:36 PM

atie nie kak.....seme restoren yang akak sebut tadi tue....langsung atie tak pernah pegi...hahahhahah....giler kampung betul atie nie....muahhahahah...

November 25, 2010 at 5:40 PM

Ish..lieya akak baru terkecur2 tgk gambar awak ni..tapi kat situ nampak selesa kan sebab mejanya luas & jarak2 kalau kat Johny's tu macam padat sikit space nye..

November 25, 2010 at 6:02 PM

memang mengancam la steamboat tu...ni pun tgh tunggu k.Ina bile nk lepak makan Steamboat yg mabeless kt JJ Bukit Tinggi..

November 25, 2010 at 8:59 PM

iye kite pun suka kat johnys tu.. to redwok belum terai.. nak cuba gakk.. nampak mcm sedap..

November 26, 2010 at 8:19 AM

Seoul Garden is fantastic
Nanti ko pegi Singapore, ko try makan kat Singapore nye jugak.

Lawak nye tu hari aku makan kat Puchong nye Seoul Garden, so saje carik2 halal cert, la...dorang tampal stiker halal Singapore nye.

November 26, 2010 at 9:07 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy