Tuesday, November 2, 2010

~senibong part last~

moh kite sambung kisah makan2 plak...makan sampai sengkak heheheehehe......lieya beli kan kek yg simple jek....ye laa pre-besdei  katenye kan heheheeheh.....asalkan ade kek n lilin cukup ar.....mia tak senonoh, kena pakse die tiup lilin sebab die lagi sebok nak mkn sotong goreng tepong dari tiup kek....pelik...kalo tak, die yg paling excited nak tiup lilin....




 fuhhhh!!! tersembor2 sotong hahahaahahahah





meh tgk ape dah jadi ngan seafood2 yg kami pilih tadi.....ni wajib ade...sotong goreng tepong...


butter prawn pun wajib...peberet hubby nieh..nak dekat sekilo sengah gak kiteorg amik udang nie...huhuhu



haaa ni peberet aku....lala gemuk buat sup....nak dekat sekilo amik...dpt laaa 2 mangkuk besar .....aku mkn paling byk nie....kalo tak naik hb tak tau laaaa keh keh keh 



kerapu 3 rase....

fatty crab belade... fuh sedap...lain betul tekstur isi ketam ni compare ngan ketam biase...mak aku ar jakun siap ckp lagi ketam ni tak masak......aku mkn byk gak.....



sayur kailan ikan masin...



siakap bakar belada...sedap....




nasi putih kami amik satu bekas, tu pun tak abis ..ye ar aku kalo ade seafood ni sedap ratah..mkn nasi kang cepat kenyang.....pastu dpt dessert buah tembikai kuning.....penoh hah meja...sampai tumpang meja sebelah ....heheheeheh...



mkn sambil layan bola n.9 lawan klate.....


bergambar ngan kepale ikan kerapu he he he

mak yung in the house!~

tukang belanje sila bayar....he he he


ni laa kedai yg kami pergi....6 corner, adik lieya si lily ni penah mkn kat sini so die promote ar kat sini....byk kedai kat sini...pastu lagi teratur dari umbai.....kedai pun cantik2....parking pun sangat2 okey.....parking bayar rm2 jek....yg paling aku suke pelayan kedai mmg peramah n order sampai cepat....nak kate tak ramai, ramai gak org mlm tu...ye laa dieorg mkn2 sambil layan bola....penuh kedai....cume tu ar, nak pegi dari simpang renggam (umah aku) adoiyai....kematu gak dok dlm keter huhuhuhu

 tak sah laa tak kene paw kan.....huhuhuhuhu




mekasih laa  mak teh yeak...moga dimurahkan rezeki.....keje elok2....jgn garang2....benci aku nurse kerajaan yg cenge2 nie.....yg paling penting keje kene ikhlas...jgn sebok2 nak tlg org amik nombor cepat laa, potong Q laaa..jgn layan org yg mintak2 tolong mcm tuh..pantang aku.....(berbuih2 gak aku pesan kat adik aku ni sebelum start keje, nasib baik die jenis dgr nasihat) semoga menjadi nurse yg cemerlang, gemilang dan terbilang....




**ehem ehem..sebenarnye kami lik johor minggu lepas ade hajat....adik lieya a.k.a mak teh budak2 ni dah kene risik....auwwwwwwwwwwwwwwwwww......













32 celoteh sahabat

uih,terliur aku tgk food tu suma..hihi
wah,makteh..tahniah ye..xlama lg bertunang,pastu kawen lak...tahniah...tahniah...

November 2, 2010 at 9:05 AM

ya Allah.. lieya, meleleh2 ena tengok lauk pauk kat ateh meja tu lieya.. manyakkkkkk nyer... nak g jugak la kat situ..

November 2, 2010 at 9:12 AM

sedapnya tgk menu uols suma tue...perghhh tertarikkkk!

November 2, 2010 at 9:15 AM

woww..makan besorr beb...nampak sumer sedap2 seafood dier..dgr citer kat situ murah jugakk kann...seafood dier...memangg layanzzz lerrrr.....

tahniahh yerkk dah kena risik...jgn tunggu lama2 tauu...cepat2lahh taweennn...hehehhee

November 2, 2010 at 9:21 AM

tidakkkkkkk meleleh air liur aku ..sedapnya lauk2 yg korang mkn... huhu

wahwahwah...x lama lg dpt adik ipar baru eh..

November 2, 2010 at 9:31 AM

banyaknya food...sedap lieya..marbeles tgk...ooo mak teh kene risik..tahniah..xlama lagi ke fasa yg lain...keje elok2 yer mak teh..semoga jd nurse yg paling cemerlang n paling baik didunia...

November 2, 2010 at 9:31 AM

oooo..mak teh kene risik. patot la ati hepi blanje kowang makan. skali ngan hepi dpt gaji la tu. mak aiii..makanan penoh 1 meja. best dpt makan sampai lobam gitu!!

November 2, 2010 at 9:43 AM

murah rezeki adik lieya nanti, insyaallah.

tgk gambar food sodapnye.

tahniah gam kt lily, x lama lagi mesti tunang dan kahwin

November 2, 2010 at 9:58 AM

ya Allah kak....terliurnyer atie tgk seme makanan tue......tetiba rasa mcm nak ajak husband gi makan seafood malam nie...bleh??.....hehehe......wah....akak nak dapat adik ipar ker...??

November 2, 2010 at 10:12 AM

Waaaaaa....
tahniah untuk adik lieya.
Tak lama lagi makan ansi minyak lah yer.

November 2, 2010 at 10:30 AM

nak ketam nak ketam.pening, semuanya sedap.comelnya mia ngan mija.simpan akak sorang, anak dara ko.Tak lama lagi terima adik iparlah ko.

November 2, 2010 at 10:30 AM

adehhh lieya... x tahan aku tgk entry ko nih.. sgt menggiurkan okkk.. sumer nmpk lazat belaka. dah tu ko buat caption sumer sedap. mak ngidam nk mkn seafood la.. auwww ngidam keeee??? kuakakaka

murah rezki makteh blanja korang satu family mkn. wahh dah ada org risik makteh?? moga cpt ke jinjang pelamin

November 2, 2010 at 10:31 AM

murah rezeki yang membelanja tu...ni la baru betul2 makan puas macam2 ada....mmg terliurla...sebab tu depa tak pandang kek dah hehe

November 2, 2010 at 10:31 AM

kt mana lah senibong ko ni..
hari tu aku g pd..
nak g umbai..kena marah mak aku..
malam2 jalan tak lawo..
tunggu lawo berjanggut lah aku..
aku dah tak tahan tgk seafood ko ni...

November 2, 2010 at 10:48 AM

terliur akak lieya.. semua makanan tu adalah peberet akak..

November 2, 2010 at 11:04 AM

mak aiii.. semua nampak sedap.. espacilaly fatty crab tu.. masak lada.. perghhh.... terus nak ajak en.suami makan ketam tu..

November 2, 2010 at 11:58 AM

Senibong tu area mana?

November 2, 2010 at 12:04 PM

ambooi lieya...sakan betul korang makan sekeluarga...kat senibong memang best makan2...tp dah lama x pergi situ...mesti dah makin menarik kan...

November 2, 2010 at 12:08 PM

huhuhuh sedapnya dikk tgk udang dan sotong celup tepung tuu ..
akak kalau gi makan seafoad nie , suka lah amik udang & ketam tuu .. laju jer .. yg tuu abis dulu heheh

tahniah dikkk nak dpt adik ipar baru .. musti seronok tambah ahli kuargerr :))

November 2, 2010 at 12:14 PM

Salam Lieya,

Wah seronoknya lieya mkn seafood...mak ooi knur geram nengok sotong tu...mcm terasa kat tekak ini...hehe boleh lapar tengok gambar seafood ni...hmmm terliur kak nur kat sini.

Ehem2 dah org risik adik lieya ya..tahniah ya...moga mendpt jodoh yang baik dan soleh org nya.

November 2, 2010 at 12:28 PM

Waaahhh makanan yang atas meja tuh teramat laa banyaknyaa..dan teramat laa sedapnya...lieya wehh..hehehe.. Teruja akak nengoknya..

Wah Mak Teh nak kena risik yer.. moga semuanya selamat yer..

November 2, 2010 at 12:35 PM

fuh..food semuanya sedap2 belaka..kena risik? wah..x lama lagi ko busy jadi kakak pengantinlah ye..hihihi..

November 2, 2010 at 12:44 PM

comey nyer kek mia ngan mija tu...siap lilin sowang satu..huhuhu...
aku macam termimpi2 nak makan kat situ lak,bile agaknyer dpt turun johor ni.....

November 2, 2010 at 12:48 PM

aduhhh...lapar beb laparrrrrrrr

aku tak pernah try lagi fatty crab tu ko..bukan apa...cam ngeri jer rupa bentuk dia tu kan......

penuh meja......nak2 ada orang bayarkan yerk....syok jer mengorder...waaaa......nak ajak hemlin gi situ ler....area situ leh makan sambil tengok laut kan lieya...


cepat2 yerk mak teh..jgn ikat lelama....
nanti boleh ler kak zana datang rumah lagi..

November 2, 2010 at 12:59 PM

adoiii terliur2.....

congrate mak teh miamija dh kne risik...hikhik

November 2, 2010 at 2:42 PM

Kecur air liur la lieya..nyum..nyum..Tahniah buat mak teh mija & mia ye..semoga menjadi nurse yang berdedikasi & jangan garang2 ye

November 2, 2010 at 3:02 PM

tahniah buat makteh. jap lagi dapat bau nasi minyak erk (hehehe)

seafood lieya tu palaing kak dod tak tahan ler..............

November 2, 2010 at 3:35 PM

mkn sampai sengkek? stujus!

wow wow, nyum nyum

November 2, 2010 at 6:31 PM

haha, mula2 aku tengok banyak betul korang order makan untuk 4 orang, 2 adult 2 kids.
la...ramai2 rupanya.

best wishes to your sis for her job and also personal life.

November 2, 2010 at 11:31 PM

perghhhhh lieya..
kalau ko buat entry ni sebelum/masa aku kat m'sia hari tu..mmg sah2 aku tarik laki aku gi sini..

masuk list ler kalau balik lagi ni haha

November 3, 2010 at 6:15 AM

wah semua masakan tu memang sodap2 belaka.. nak2 fatty crab tu.. wah memang meletops ar.. akak paling suka makan fatty crab yang kat senandung malam tu.. mmg sedap..

alhamdulillah murah rezeki mak teh belanja dengan gaji pertama.. semoga rezeki makteh bertambah nak2 tak lama lagi jodoh dah nak sampai.. amin.. semoga mak teh berbahagia

November 3, 2010 at 8:01 AM

wahhhhhhhhhh............ penuh meja tuuuuu............ cayalah mak teh belanja... heheheh...

mia n mija x lama lg nk dpt pak sedara la ek.. heheheh..

November 3, 2010 at 5:57 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy