Tuesday, November 16, 2010

jengah D'one Steak kat bangi...

ni sebenarnye citer lepas balik dari konsert mia mija ari tu....perut masing2 dah lapo...ikut tekak aku ngan laki aku mmg nak pi cari nasi, tapi mia ar sebok nak spegeti (adoyai baru tersedar, dah lame rupenye aku tak masak spegeti huhuhu) so kami terus zoom ke bangi n singgah D'one steak nie...mia mija sempat tdo dari putrajaya nak ke bangi ni, penat berjoget kot huhuhuhu

   
papa tgh pujuk budak merajuk..sebok nak dok dlm baby chair,dah tua bangka kaki panjang nak lagi dok kat baby chair tu....aku yg tak kasi....nanti2 die gak yg tak selesa.....




mia budak merajuk + lapo heheeheh



org lain minum ais, mija takleh! kene pantang...batuk tak baik2...ubat dah bertukar2 ubat dah


mia pun sebok nak test milo adik die...last2 bandung tu jugak die perabiskan...




menu mia yg die dok ngidam2 sgt....spegeti bolognise sajork....


licin sepinggan die bedal....mija rase 2-3 sudu jek


mija!! dah mcm anak ikan tecekik umpan dah aku tgk hahaahahaha


menu aku, sirloin steak...mule2 sampai aku merungut
"alah abang, due keping jek ha....mane cukup ni...sure org tak kenyang nie...tgk laa nanti"
konpiden ni aku ckp ngan laki aku....ha ha ha...
last2, baru abis sekeping aku dah tersandar kenyang....siap tak abis lagi....laki aku ape  lagi, perli laaa...nak order lagi nasi ke spegeti ke.....ceh!!! last2 laki aku gak yg tlg perabiskan hahaahahahah




 mija punye fish n chip







laki den punye, beef steak...


 nyum...nyum....



 mija mkn tak abes pung...so mamanye laa dok perabiskan....he he he




kowang!! selamat hari raya aidiladha ...yg pulang ke kampung tu hati2 drive okey......





**catatan preggy : tiap2 bulan bile checkup, aku naik 2kg...tgk kat sidebar ade aku letak perkembangan berat yg mengembang ...akan diupdate setiap kali lepas checkup....huhuhuhu....










33 celoteh sahabat

sedapnyerr......

November 16, 2010 at 9:06 AM

perghhh sdpnye lieyot... beh x mkn kt ctu? terbukak selera aku.. da la pose ni... hehe

November 16, 2010 at 9:13 AM

sedap eh lieya d'one tu.aku xpenah p lagi..nanti leh ar try

November 16, 2010 at 9:14 AM

lama tak makan sirloin steak tu..
suka lah ada lemak2 tu..
auww...
berselera btul budak tu makan spaggeti yek..rajuk2 pun abis yek..

November 16, 2010 at 9:17 AM

mcm yg kak ty pernah pg kan restoran nie...suka yer mia mkn spagetthi, abis plak tu..

xpe lepas bsalin diet habis2an yer..nnti bf mesti boleh turun punya...

November 16, 2010 at 9:22 AM

Pagi Lieya,

jln2 cari mkn ya...wah bukan main budak berdua ni...haha ketawa baca bila lieya kata tercekik umpan...kahkahkahhh...ada2 aja lieya ni...

Tak balik kg sempena raya ni?? Kak Nur ucapkan Selamat Hari Raya Adiladha buat lieya sekeluarga ya...peluk cium nan mesra buat mia dan mija...jgn noti2 bilang dorang...hehehe.

November 16, 2010 at 9:25 AM

kty selalu gak lepak sana..tp selalu time lunch ..

selamat hari raya aidiladha..lieya

November 16, 2010 at 9:38 AM

Selamat hari raya pompuan...
ko balik kg ek?
aku raya kat s.alam je. PIL aku turun KL.

comel ko dh bulat skit pompuan... berseri2 muka preggy lady.

pandainya mia mkn, dia sama dgn hardy hantu spagetti. tapi hardy suka yg sos putih je.

November 16, 2010 at 9:39 AM

tapi muka lieya maintain..kalau nida preggy dah kembang semangkuk kot..huhu..

sedapnya western..i like lor..

November 16, 2010 at 9:50 AM

wah wah wah...mia tekak mak saleh ler.....

takpe lieya...bila lagi ko nak feeling2 badan montok kan..time preggy ler...kalau biasa tu..takde maknanyer ko nak naik kg tu....

November 16, 2010 at 9:56 AM

sedap nya menu.. nasib baik akak tak ngandung klu tidak nak jugak mcm lieya makan hehe..

berseri jer lieya masa ngandung ni... anak pompuan gak ke???...

Slmt Hari Raya Aidil Adha dr akak sekeluarga..

November 16, 2010 at 10:19 AM

sodapnyer makan western...nak2 spageti tu....salam aidiladha...

November 16, 2010 at 10:34 AM

bila anak nak makan sangat...
kita tunaikan...
and tengok dia makan habis plak tu...
puas hati kita kan....

yummynye tengok all the food...

ala sis, berat u naik pun,
tapi u tak nampak bam bam..
lagi pun u naik bersebab takpe...
lepas bersalin mesti u selim melim balik nanti nie...

November 16, 2010 at 10:36 AM

Kenapa banyak-banyak makanan tu, akak rasa tak boleh tahan tengok syrup bandung tu. steak sedapnya, akak pun tak cukup satu.

November 16, 2010 at 10:47 AM

heheh..

Sama la ngan si anis tu... sampai la ni sibuk nak dok la tu lagi.. sakit paler dibuatnya.. ada ena dah buh lam entry kul 12.00 krg.. hehehe...

terliur la lieya tengok menu2 tu seme.. kat bangi yeh? nak ajak huby g la.. tapi bukan masa terdekat ni la.. yerla dah nak raya kan!.. hehe

November 16, 2010 at 11:02 AM

ops! lupa plak.. berseri2 la nampak mumy preggy nie.. ;D

selamat hari Raya Aidiladha.. ;D

November 16, 2010 at 11:07 AM

huhuhuhu...sedapnya lieya...
kak lynn nie tak tahu la brp berat bdn skrg nie...dah lama x timbang...

November 16, 2010 at 11:10 AM

sedapnya sirloin steak!!!

Slamat hari raye haji utk kau sefamily (^_^)

November 16, 2010 at 11:34 AM

wah nampak sedap food2 tu seme.. akak pulak macam mija, suka makan fish & chip ajer. ehehheh

tak pe lieya, nanti dalam pantang, jangan lupa full bf dan pakai bengkong hari2. insyallah boleh ramping balik.. take care dear..

November 16, 2010 at 12:17 PM

selamat hari raya buat akak jugak..akak balik mana? melaka ke?macam ni baru ok..entry ada gambo akak..gambo perut xde?

November 16, 2010 at 12:48 PM

terliur aku tgk steak ko tu lieya..spagetti tak snagat pasal hari2 aku dok hadap buatkan bekal budak2 hehe..
sama la kita keje ngabihkan lenihan diorg jer..mana la tak naik badan haha

November 16, 2010 at 1:40 PM

dapnyer spagetti bolognaise...

November 16, 2010 at 2:18 PM

selamat hari raya lieya..

kembang sihat takpe..jgn kembang tak sihat.. :)

November 16, 2010 at 3:35 PM

sib baik td baru mkn steak..so, oklah tgk gambar2 ni..

lieya..kalo anak x baik lagi batuk..cuba tukar ubat..or mkn madu+perahan limau kasturi..insyaallah..

Salam Aidiladha utk lieya sekeluarga..

November 16, 2010 at 3:35 PM

nnt nak try jelajah kedai ni lah..

November 17, 2010 at 7:33 PM

memang mabelesss laa....lame sungguh aku tak menikmati hidangan itu....rase kene tgu ujung bulan la nak makan..huhuhu...

November 18, 2010 at 5:15 PM

the spagetii is very nicely decorated sey
I like

November 18, 2010 at 6:41 PM

salaamm.. wahh menarik gak steak nih..? kat manerr tuh...? he he

gelahati tengok budak merajuk + lapo.. gegetttt karang baru tauuu!

November 19, 2010 at 12:04 AM

nampak sedap...

mia nak dok kat baby chair?? ehehhe.. zahirul pun sama.. kalo adik dia dah kuar baby chair.. dia la yg terkam kerusi tu..

November 19, 2010 at 4:22 PM

Wah D'one lagi. suka ayer gelas besor tu lieya. tu trademark d'one. kalau pi pasti penuh sokmo kan....

** Comey mia majuk. rapat ngan papa si Mia ni erk

November 20, 2010 at 6:27 PM
Anonymous

Hello, you site is very funny he told me to cheer up .. Merry Christmas.

November 26, 2010 at 8:34 AM
Anonymous

Merry Christmas and Happy New Year, may all your wishes come true!

December 12, 2010 at 1:28 AM
Anonymous

I like this site. Really nice place for all

December 16, 2010 at 6:34 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy